Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 228
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Karolcia_ko5 napisał(a):
Dobra już się nie odzywam...... :roll:

Po prostu mam wrażenie że wszyscy o nim zapomnieli.

Karola nie o to chodzi. Napisalam Ci ze wezmiemy Granda. Jestesmy bardzo zainteresowane jego zachowaniem ale nie jestem wstanie przyspieszyc zabrania Granda a Twoj post odebralam jako probe nacisku.
Czekamy na wiadomosci i jesli to mozliwe to zdjecia Granda

• 2 weeks later...
Posted

Padam z nóg.
Mam coś dla was :loveu:
Wreszcie!!!! :placz:

Po dzisiejszym dniu powiem wam tak, Grand nie jest złym psem, nie absolutnie, on po prostu potrzebuje konsekwentnej ręki.
Jest mądrym, dużym astem. Bardzo szybko łapie komendy, umie: siad, trochę waruj, daj łapę i zostań. Jest świetny...
Bolało mnie to, że nie mogę sobie z nim poradzić, ale koniec :mad: bierzemy się za chłopaka.
A o to efekt dzisiejszych prac nad Grandem. (trochę wcześniej w niego zwątpiłam, ale wiem, że nie można się poddawać).

Zabawa kijem

Uśmiech

Posted

Długo trwały dzisiejsze prace nad założeniem kagańca, ale nie mam już takich obaw co do niego, przełamałam granice strachu, mam nadzieje, że to nic złego, że miałam ku niemu obawy, nie wiedziałam jak się zachowa, sprawiał wrażenie, jakby miał się rzucić na mnie, ale powiem wam, że wrećz na odwrót jest karny. I wiem jak do niego dotrzeć. Cieszę się, że mi się udało, oby było tylko lepiej. I oby wychodził na słońca, do ludzi.... a nie siedział w 4 kątach, betonowego pomieszczenia.

I dwa najładniejsze:

To kocham!!! :loveu::loveu:

Posted

karolcia!!!udało ci się!gratuluję, nawet nie wiesz jak bardzo, bardzo się cieszę!!!!:multi::multi:
udało ci się i mam nadzieję że teraz jak najczęściej będziesz brała go na spacerek. powiedz, jak zareagował ? jak się zachowywał?
psiak jest piękny! w ogóle bym nie powiedziała ze to ten sam grand.

Posted

Wspaniale :multi:, ale się cieszę, że Ci się Karolcia udało, oby tak dalej :multi::multi:.
Boże, jak on się musiał cieszyć, że wyszedł z tych czterech ścian, że poczuł pod łapkami trawę, ziemię, zobaczył słońce, drzewa ... co ten pies musiał przeżywać ... :-(

JEST CUDOWNY :loveu:

Posted

agaga21 napisał(a):
karolcia!!!udało ci się!gratuluję, nawet nie wiesz jak bardzo, bardzo się cieszę!!!!:multi::multi:
udało ci się i mam nadzieję że teraz jak najczęściej będziesz brała go na spacerek. powiedz, jak zareagował ? jak się zachowywał?
psiak jest piękny! w ogóle bym nie powiedziała ze to ten sam grand.

Jak zaregował? Tak jak wtedy skakał, łapał kaganiec. Ale się wkurzyłam :mad: bo chciałam żeby w końcu wyszedł. Krzyknełam spokój, dałam mu komendę "siad". No i siedział. Ale jak próbowałam założyć to znów go łapał... ale w którymś momencie znów z dekka przywołałam go do porządku no się uspokoił. Trochę to trwało, ale daliśmy radę. Dałam mu puchę, żeby się napełnił i było mi łatwiej hehe. I swobodnie założyłam. Mogłam ładnie trafić w dziurke od kagańca zapiąć, sprawdzić czy nie ściągnie itd, a nie takie szarpaniny. Ładnie wyszedł no i poszliśmy.....
JEST ŚWIETNY.
Ja też się cieszę, wszyscy się cieszą. Najważniejsze, że wiem jak do niego dotrzeć i mam nadzieje, że już pójdzie nam zgórki.

Posted

Dziś u nas padało, ale mimo to Grandziol znów wyszedł. :multi::multi::multi:

A kaganiec założyłam bez problemów, 5 minut i już był gotowy do spaceru :multi: :multi:

Tak się cieszę!!!!!!! :multi::multi::multi:

Była dziś u niego jego druga pani - Ania, która również przejęta jest jego losem, ucieszyło się chłopaczysko. Stwierdziłyśmy, że musi chodzić i mieć ruch, bo tłuścioch.
Dostał kosteczkę w kształcie piłki, myślałyśmy, że będzie miał co robić.. takie to twarde.. a gdzie tam 10 minut i po piłeczce :eviltong:

:loveu::loveu::loveu: KOCHAM TEGO CHŁOPACZKA - jest świetny.

Posted

agaga21 napisał(a):
wspaniale! możesz być z siebie dumna!

Wiecie co wydaję mi się, że to on odpuścił już te szarpaniny i burczenie itd.. bo inaczej to nie wiem co by było. Traciłam nadzieje, a tu proszę....

Posted

agaga21 napisał(a):
karolcia, może go adoptujesz?:cool3:

Gdybym tylko mogła to odrazu... !!! - wiadomo - rodzice..eh gdybym była starsza, miała mieszkanko to już by grzał mi wyrko, ale niestety.
Narazie mogę tyle, spacerki itd. brać na całe dnie przynajmniej teraz, ale to też nie dobre.. siedzi sobie u mnie, a potem wraca do siebie :-( nie wiem czy to jest dobre co sądzicie?

Popatrzcie na 5 fotkę... :loveu: no prosiaczek mój.

Posted

agaga21 napisał(a):
a jak on reaguje na powroty?

Wiesz zaczęłam z nim chodzić niedawno.. 4 dni temu dał sobie założyć kaganiec..
Jak wraca ze spaceru to zawsze dostaje coś za to że był grzeczny. Po spacerze zawsze zachowuje się tak samo przynajmniej tak mi się wydaje, trudno powiedzieć.. siedzi w pomieszczeniu, jak zamykam drzwi to już nie widzę co robi, ale jak mnie słyszy to trochę pod drzwami skomli, zapewne śpi na posłaniu, bo co ma chłopak robić.

Posted

jeśli nie reaguje histerią na powroty to myślę że spokojnie mozesz go brać.myslę ze wyjdzie mu to na dobre, dostanie choć trochę normalności..może udało by ci się kupić mu od czasu do czasu wielgachną kość do obgryzania?

Posted

agaga21 napisał(a):
jeśli nie reaguje histerią na powroty to myślę że spokojnie mozesz go brać.myslę ze wyjdzie mu to na dobre, dostanie choć trochę normalności..może udało by ci się kupić mu od czasu do czasu wielgachną kość do obgryzania?

Dostaje kości.... tak tak jego "druga pani" hehe że się tak wyrażę - Ania, zakupuje mu takie rzeczy. Jak napisałam ostatnio dostał twardą kostkę w kształcie piły, myślałyśmy że się pomęczy będzie miał co robić.. a tu 15 minut i piła rozgryziona.
Dostaje wszsytko co mu potrzeba. Ania zawsze wie czego Grandowi trzeba ;)

Posted

agaga21 napisał(a):

Histerii nie ma.. jest grzeczny.
Świetny psiak nic dodać nic ująć... tylko nie można zmieniać mu metody wychowywania go, jeśli na coś mu się nie pozwala to do końca bo się rozpuszcza i nic z tego nie ma..