Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam maila, więc weszłam na wątek.
Wiem , ze macie wielkie serca, Ale ten pies ma włascicieli , byle jakich , ale ma.
I jeżeli z domu robi chlew, bo się załatwia i niszczy, to moze mu w tym chlewie wszystko jedno,
Nikt go nie wezmie, do mieszkania, nikt z małymi dziecmi.
Jedynie gdzies na wieś na podwórko, Moze litosciwy nastolatek ubłaga rodziców i go przygarną.
Ale jak użre chłopa, to go chłop widłami i kijem zatłucze.
Moja bliska znajoma miała setera, od maleńkości, jak podrósł, najpierw gryzł, je potem matkę , która jeśc dawała, Nie było na niego sposobu..
Innej trafił się jamnik, do przygarnięcia, Zdemolował jej mieszkanie,
poodrywał boazerię, zdzierał firanki z okna i tam się załatwiał.
Dziewczyna sie zaparła, Walczyła 2 miesiące, Oddała go gdzieś na wieś.
Nie uratujecie wszystkich psów, A on jest zdrowy, ma michę.
Przekonacie kogoś swoim wielkim sercem, a podrzucicie mu kukułę, z która nie
wiadomo co potem zrobić.
Sama ratuję psy, mam teraz chorego na tymczasie,I pewnie przez mój dom wiele sie jeszcze przewinie.
Nie przeszkadza mi pies, który załatwia się w domu.
Ale agresja nie.

• Replies 984
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Koszt hoteliku to ok 10 zł/doba? Czyli mamy dopiero połowę:shake:, czy nikt nie dorzuci, liczy się każda złotówka.

Ewa, tak naprawdę nie wiemy, czy ona ma tam jakąkolwiek michę i czy jest jej dobrze w tym chlewie, chyba to zbyt duże uogólnienie.

Posted

ona to m i nawet tollera przypomina :evil_lol:

na zdjęciach wygląda raczej na zastraszonego aniżeli agresywnego .
Nikt nie weźmie psa z podejrzeniem agresji do domu gdzie są dzieci .
jedyne wyjście to hotel z behawiorystą i bazarki, allegro cegiełkowe

Posted

Tak, widziała go Wanda, tu ją opisuje. zdjęcia str 8

wanda szostek napisał(a):
Sunia Lili dojechała do mnie i już zawieziona do domku docelowego. Będzie tam miała naprawdę dobrze. Można być spokojnym. Dom pełen miłości do zwierząt i rozsądny. Państwo szczęśliwi a sunia na pewno też. Czy ona ma wątek, bo gallegro pstrykał fajne fotki

Wracając do spanielki . Nazywa się Figa . Wiek właściwie nie jest znany, trzeba będzie sprawdzić u weta. Podobno w domu w mieście była jakieś dwa lata. Państwo chcieli jej się pozbyć, bo załatwiała się w domu, niszczyła wszystko wyrywała kafelki i po powrocie z pracy zastawali demolkę. Syn tych obecnych państwa zabrał ją z tego domu, bo jak stwierdził tamci chcieli ją już wywieźć do lasu. U nich sunia jest już trzy lata i siedzi cały czas w oborze.
Jest przyjaźnie nastawiona do ludzi. Wylewna w uczuciach co będzie widać na fotkach. Żywiołowa, jak wypadła z obory to jak perszing , nie można jej było cyknąć fotki tak parła do przodu. Znała wszystkie dziury przez które nam znikała, aby po czasie wpadać jak błyskawica z powrotem na podwórko.
Jest bardzo ładna i do tego jeszcze bardziej chuda. Żebra, kręgi wszystko pod ręką się czuje. Potrzebna będzie nad nią duża praca i pewnie dłuższa. W tej chwili szukanie domu odpada a zabrać by się ją przydało jak najszybciej. Sprawdzić u weta dlaczego taka zamorzona, może to tasiemiec i coś jeszcze na dokładkę. Trzeba ją nauczyć wszystkiego. Z wypowiedzi syna Pani, może też ugryźć.
Zdjęcia pewnie będą wieczorem.

Posted

Basia i Barni napisał(a):
ona to m i nawet tollera przypomina :evil_lol:

na zdjęciach wygląda raczej na zastraszonego aniżeli agresywnego .
Nikt nie weźmie psa z podejrzeniem agresji do domu gdzie są dzieci .
jedyne wyjście to hotel z behawiorystą i bazarki, allegro cegiełkowe

Za mało deklaracji na hotelik, mamy tylko 150 zł:shake:.

Posted

[quote name='Nikita.']Umieściłam informację o potrzebie deklaracji finansowej na forum spanielowym.
Niestety sama mam już sporo zobowiązań, 10zł/m-c mogę dorzucić.

Wielkie dzięki Nikita. Każdy z nas uwikłany w pomoc psom ma trudności finansowe dlatego każdy nawet najdrobniejszy gest pomocy jest cenny, bo "ziarko do ziarka a zbierze się miarka" i może suni uda się pomóc.

Dopisuję na pierwszej stronie do deklaracji

emilia22 super, że jesteś i wspierasz sunieczkę. Taka piękna pogoda, to brykać po dworze a nie siedzieć w oborze.

Ja już odliczam godziny, kiedy zacznę łazić po lesie ze swoją bandą. Tylko wielki deszcz może nas powstrzymać od spacerów.

Posted

mestudio napisał(a):
Zaznaczam, a poczytam wieczorkiem i w wolnej chwili. Mogę jednak zadeklarować jakąś drobną pomoc finansową, podarować coś na bazarek dla niej.

Dziękuję za deklarację pomocy. Nawet najdrobniejsza się przyda. Nie wiadomo
jak długo suni przyjdzie czekać na dom i kiedy będzie gotowa do adopcji.
Jak podejmiesz decyzje to dopiszę do istniejących już deklaracji.
Potrzebne bardzo nawet drobne wsparcia ale stałe do czasu znalezienia domu.

Problem w tym, że ja wyjeżdżam już na działkę i do grudnia ze mną będzie kontakt tylko telefoniczny późnym wieczorem. Cały czas spędzam poza domem z psami a telefon jest w domu. Na internet wchodzę tylko przy okazji wyjazdu do miasta i na bardzo króciutko. Właściwie tylko sprawdzam pocztę i coś wkleję na wątek.

Posted

Madallena napisał(a):
Zrobie na dniach porzadny bazarek (tylko musze sie zebrać i pozbierać wszystko z domu). Całą kwotę przeznaczę na spanielkę!

Sunia na pewno podziękuje a ja też bardzo się cieszę, bo może coś na weta się uzbiera

Posted

[quote name='wanda szostek']Asia&Ginger (ze skarpety forum spanielowego): karma
Pisałam do Asi czy podtrzymuje swoją ofert pomocy. Nie dostałam odpowiedzi. Pewnie to już nieaktualne

Asia jest na wyjeździe do 12.04. Po powrocie na pewno policzymy się ile jest w skarpecie spanielowej i czy Asia może zrobić jakąś wpłatę.
Jednorazową pomoc troszkę większą kwotą zadeklarowała margaret ze spanieli. Wpłaci pieniądze do skarpety spanielowej i jak tylko będzie wiadomo komu i na co te pieniążki przesłać, kwota ta zostanie przekazana dla suni.

Posted

mestudio napisał(a):
Ja już się zdecydowałam wcześniej.
Deklaruję 10 zł miesięcznie, a jesli ktoś chce zrobić bazarek to mogę podesłać zdjęcia i niech wystawi.

Jeszcze raz bardzo dziękuję i wpisuję na pierwszą stronę

Posted

[quote name='Izuuus']Podnoszę sunie.
Pomogłabym ale na razie nie mam kasy..
Jedynie to mogłabym coś dać na bazarek..tylko ja się nie znam i nie wiem jak.. :oops:
Napisał Madallena
Zrobie na dniach porzadny bazarek (tylko musze sie zebrać i pozbierać wszystko z domu). Całą kwotę przeznaczę na spanielkę!

Napisz do niej PW z zapytaniem i na pewno się dogadacie. A sunia ślicznie dziękuje