Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dlatego prosimy o pomoc dla suni ponieważ wiemy iż mimo dobrych chęci ze strony schroniska sunia nie będzie prawidłowo zdiagnozowana.
Lekarze są młodzi. Jak prześwietlali naszą Tolę i inny chirurg oglądał zdjęcie to złapał się za głowę i spytał kto robił to zdjęcie.

Sunia w schronie nie ma szans na prawidłową diagnozę.
Nie zabierzemy suni ze schronu dopóki nie będzie dla niej jakiegoś DT i będziemy miały pewność że suka nie wróci do schronu:shake:.

Posted

Oj, dziewczyno coś nie masz szczęścia :shake:

Pomyślałam, że weci w Wołominie mieli sunie w pełnej narkozie do sterylki. Może jednak przyszło im do głowy dokładnie ją ułożyć do prześwietlenia.

Trzeba by może z nimi pogadać :roll:

Druga myśl to taka, żeby wyciągnąć zdjęcie rtg i pokazać je innemu lekarzowi, np. mojemu.
To jest chirurg ortopeda. Rozmawiałam z nim dopiero dwa razy, bo krótko tu mieszkam, ale przekonał mnie do siebie.
To bardzo konkretny i stanowczy gość, więc zaraz będzie wołał, żeby natychmiast przyprowadzić psa. I na pewno będzie chciał obejrzec wyniki badania krwi (jeżeli są).
Może warto spróbować choć tak dowiedzieć się czegoś konkretnego???

Posted

bez sensu, by suka czekala. to może powiedzcie czy jest ona duża, czy raczej mała? czy powzej 30 kilo, czy do 25?
postaramy sie o kubrak na guziki-ktore, jak coś, przeszyjecie, by lepiej dopasować.

Posted

arjuna napisał(a):
bez sensu, by suka czekala. to może powiedzcie czy jest ona duża, czy raczej mała? czy powzej 30 kilo, czy do 25?
postaramy sie o kubrak na guziki-ktore, jak coś, przeszyjecie, by lepiej dopasować.

No tak to już jest. Cały tydzień czekałyśmy aby móc tam pojechać i w ostatniej chwili moje plany się pozmieniały. :angryy:
Dziewczyna waży około 30 kg, wg naszej oceny. Korpulentna z niej suczka.
Będziemy u niej we środę.

Posted

Musimy odwołać to zamówienie na kubraczek :shake:
Rozmawiałyśmy dzisiaj z opiekunami suni w schronisku.
Ona nie utrzyma na sobie takiego kubraczka; zerwie go, poszarpie :-(

Fartuszek, który dostała po sterylce rozszarpała w kilka chwil. Najgorsze jest to, że rozszarpała sobie też szwy i aż tu cytuje "flaczki wyszły jej na wierzch":-o Oczywiście ma już nowy szew i wszystko jest w porządku. :roll:
Nikt w schronisku nie dopilnuje, żeby sunia nie szarpała kubraczka.
Zmarnuje się. Lepiej już, niech inna psina z tego kubraczka korzysta.

Ta sunia potrzebuje domu tymczasowego.

• 3 weeks later...
Posted

doddy napisał(a):
Cioteczki i co z sunią? Widział ją już jakiś normalny wet specjalista? Czy jest szansa, że ją zawieziecie na konsultacje do ortopedy?

Doddy nie byłam w Klembowie od 2 tygodni. Z tego co wiem sunia jest. Dostaje Arthroplex i tyle. Oglądał ją lokalny wet.

Posted

doddy napisał(a):
A Wy nie możecie jej zawieźć do Janickiego?

Ciotka teoretycznie mogę ale już nie mamy kasy.
Cały czas mamy jakieś wydatki. Mamy jeszcze Tolę na moim i Negri utrzymaniu. Tola ledwo chodzi.
Azyl nie da pieniędzy na innego lekarza bo już ją jeden diagnozował i nie widzą potrzeby kolejnej diagnozy. Zresztą też nie mają pieniędzy. Miasto od grudnia wiśi im pieniądze.

W tym i przyszłym tygodniu praktycznie mnie nie ma.
Od środy mam szkolenie, a w poniedziałek wyjeżdżam na cały tydzień.

Doddy a masz jakiś plan?

Posted

Moim osobistym zdaniem, to suka ma problemy z łapą pt. zerwane więzadło albo coś w ten deseń.

Dlatego tak nalegam na wizytę u Jagielskiego.
Postaram się zebrać kasę na wizytę.

Sama wizyta to 180zł. Do tego trzeba doliczyć ewentualnie RTG.

Szkoda mi suni jak diabli. Tym bardziej, że na mnie ten Klembów zrobił fatalne wrażenie jak byłam. Ale suni trzeba pomóc - chociaż diagnozą na początek.

Posted

Agnieszka32 może przekazać 200zł na diagnozowanie suni. Ja dołożę resztę na wizycie.

Ania, czy mam sama dogadywać wszystko ze schroniskiem? Czy Ty to załatwisz? Szkoda, że sunia będzie musiała wrócić po wizycie do schroniska... ale nie ma innej rady na dzień dzisiejszy.