andzia69 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Gisellko...a Kaja jest w dt? czy ds? co do preparatów na stawy jest ich bardzo duzo...ja kupowałam ludzki artresan...a co Kaji jest? Quote
giselle4 Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 andzia69 napisał(a):Gisellko...a Kaja jest w dt? czy ds? co do preparatów na stawy jest ich bardzo duzo...ja kupowałam ludzki artresan...a co Kaji jest? jest w domku stałym i to jzu okolo 2 lat:) ja tez wysłalam jej artresan.. wiesz po przeswietleniu niby wszystko ok...ale ma czasem takie bole stawow ze wnosza ja na rekach do mieszkania.... wiesz troche sie wykosztowali...a jedno pracuje i prosiła o pomoc.... i te pomoc im potrzebna...dlatego prosze:( Quote
andzia69 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 ja kupowałam swojej suni preparat z glukozaminą i chondroityną Dolfosu: http://www.krakvet.pl/dolfos-arthrofos-forte-preparat-mineralno-witaminowy-psow-700g-p-8329.html 1 miarka na 10kg masy ciała psiaka nie wiem na jak długo starcza i jakie dawkowanie np. tego preparatu od Akuchy - może jest wydajniejszy? Quote
giselle4 Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 [quote name='andzia69']ja kupowałam swojej suni preparat z glukozaminą i chondroityną Dolfosu: http://www.krakvet.pl/dolfos-arthrofos-forte-preparat-mineralno-witaminowy-psow-700g-p-8329.html 1 miarka na 10kg masy ciała psiaka nie wiem na jak długo starcza i jakie dawkowanie np. tego preparatu od Akuchy - może jest wydajniejszy? Poker tez cos ma na stawy i obiecała dac Paulince.. zobaczymy tez jak po Artresanie? bede myslała nad tym lekiem ale na razie jestem pusta...sorry Quote
Poker Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 dzwoniłam do Pańci Kai, ma się skontaktować przed odbiorem Multiflexu. Quote
giselle4 Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Poker napisał(a):dzwoniłam do Pańci Kai, ma się skontaktować przed odbiorem Multiflexu. Witaj wiem ,telefonowała do mnie dziekuje Pokerku:) Quote
PATRYK I PAOLKA Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Witam , Artresan dotarł i strasznie wam dziękujemy , zobaczymy jak po tym psina będzie się zachowywać , mamy nadzieję że będzie dobrze , i zacznie normalnie funkcjonować bo powiem szczerze że ręce opadaly , jak wracała ze spaceru to czołgała się bo nie mogła się podnieść , dwóch lekarzy ją badało i robili prześwietlenia i nie potrafili powiedzieć co jest grane , najgorsze jest to że nie może być spuszczana ze smyczy bo wtedy nadwyręża łapki i znowu to samo , masakra , no ale miejmy nadzieję że będzie lepiej , jeszcze raz Wam dziękujemy i wielkie pozdro dla ludzi o wielkich serduchach , Paolka i Patryk Quote
andzia69 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Patryk - jeśli sunia kuleje czy nie moze chodzić poproś weta o receptę na meloxicam (niesterydowy lek przeciwzapalny) (ok. 18-20 zł za 30 tabletek w aptece - nie wiem ile Kaja waży - ja swojej suce 34 kg w takich przypadkach gdy ma problem z chodzeniem, wstaniem po przemęczeniu - gdy np. za dużo pobiega - daję pół tabletki raz dziennie, przez 5 dni i wystarcza. Glukozamina i tego typu preparaty są dobre - ale w takich przypadkach nie ma tu działania przeciwzapalnego, bo one mają inne zadania... i generalnie - zasada nr1 przy problemach ze stawami - ograniczamy szalenstwa - spokojne spacery, bardzo rzadko szaleństwa - moja suka ma problem ze stawami od 2 roku życia - ma w tej chwili 9 lat i uwierz - próbowałam wielu nie-leków - jednak w przypadku gdy boli - tylko niesterydowe leki przeciwzapalne możesz jej kupic karmę z glukozaminą i chondroityną - Brit jest w miarę tanią ale dobrą karmą to tyle - o ile mogę coś podpowiedzieć:) Quote
fioneczka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Patryk, jak najbardziej zgadzam się z Anitą ... meloxicam jak najbardziej w takim wypadku moja rotka miała problemy i meloxicam dawał super efekty odnośnie siarczanu glukozaminy to, mój mąz ma chore stawy i przez długi okres przyjmował glukozaminę bo "tak trzeba", ostatnio lekarz spytał czy lubi dropsy, bo jak lubi to moze sobie glukozaminę łykać ale efektu to to nie przyniesie chyba że psychicznie się lepiej poczuje ja proponuję galaretkę z łapek kurzych ... znaczy gotować w małej ilości wody a później wystudzony wywar dawać np do picia (nie musi stężeć) i łapinki do jedzenia Quote
monika083 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 kochani ,zapraszam na watek ...juz nie wiem co z tym biedakiem robic... http://www.dogomania.pl/threads/1865...4#post14768454 Quote
Poker Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 czyli mój lek nie jest potrzebny, bo pańcia Kai sie nie odezwała. ? Quote
andzia69 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Poker napisał(a):czyli mój lek nie jest potrzebny, bo pańcia Kai sie nie odezwała. ? Pokerku - a jaki to lek? Quote
giselle4 Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Poker napisał(a):czyli mój lek nie jest potrzebny, bo pańcia Kai sie nie odezwała. ? Pokerku,to nie to tylko coreczka Paulinki w niedziele ma komunie i jest troche cięzko z czasem przepraszam za nich i za siebie:) Quote
Poker Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Lek odebrany i poradziłam do jakiego psiego ortopedy ma się zgłosić z sunią. Quote
PATRYK I PAOLKA Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Ano faktycznie leki odebrałem i chciałbym podziękować jeszcze raz z całego serduszka , troszeczkę nam się to przeciągnęło przez tą komunie , masakra przygotowania jak do wesela , bez komentarza... ale byłem u Pani (bardzo sympatycznej) z resztą i poradziła jak go stosować i gdzie iść z kajeczką , pójdę jak tylko cały ten cyrk się skończy tzn. w poniedziałek , dzięx jeszcze raz i pozdrawiam serdecznie Quote
giselle4 Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 PATRYK I PAOLKA napisał(a):Ano faktycznie leki odebrałem i chciałbym podziękować jeszcze raz z całego serduszka , troszeczkę nam się to przeciągnęło przez tą komunie , masakra przygotowania jak do wesela , bez komentarza... ale byłem u Pani (bardzo sympatycznej) z resztą i poradziła jak go stosować i gdzie iść z kajeczką , pójdę jak tylko cały ten cyrk się skończy tzn. w poniedziałek , dzięx jeszcze raz i pozdrawiam serdecznie wiem ,ze pojdziecie bo Kaja to Wasze 2 dziecko... jeszcze bede sie starac o pomoc dziekuje Poker:) Quote
PATRYK I PAOLKA Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Witamy i przepraszamy z góry za takie długie milczenie ale znowu narobiło nam się troszkę kłopotów , pogoń w poszukiwaniu nowej pracy pochłonęła mnie całkowicie , Kajeczka ma się lepiej , nie kuleje już tak jak wcześniej , widać dużą poprawę , co prawda nie byliśmy jeszcze z nią u ortopedy ale psinka o wiele lepiej się sprawuje , i choć nasz wet powiedział żeby nie mieszać tych leków ja dosypuję jej do michy ten preparacik od Pokerka bo to lek naturalny i jak nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi... pozdrawiamy serdecznie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/361ab873f3b69122.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c5862c1d0337023a.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/404bab0012f621b7.html Quote
fioneczka Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 dobrze że z Kjeczką lepiej jest cudowna :loveu: Quote
Talia Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Śliczna z niej krówka... szczególnie to zdjęcie kołami do góry ;) Quote
PATRYK I PAOLKA Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Witam wszystkich Jestem po konsultacji lekarza weterynarii i chirurga okazuje sie ze Kaja ma dysplazje łapki i zwyrodnienie kregosłupa .Chodziłam po wielu wetach mowili zze to stawy Ale dzisiaj poszłam kolejny raz i była konsultacja dwoch lekarzy . Jest to powazna choroba i wymaga leczenia stałego .Chirurg mowił ze robione sa zabiegi ale to kosztowne jest bardzo ok 1000 złotych .Lecz nie polecal powiedział ze lepiej bedzie podawac Kajusi leki przeciwzapalne i przeciwbolowe .Leczy takie przypadki lekami nie polecał zabiegow . Zrobie wszystko zeby kajuni pomoc .Leki na stale Kaja bedzie miała przepisane w czwartek dzisiaj dostała tabletke bo kuleje i mam nadzieje ze jej pomoze . Jestem w ciezkiej sytuacji finansowej dlatego zwroce sie do Panstwa o pomoc jak tylko bede miała nazwe lekow .Pozdrawiam serdecznie paolka Quote
doddy Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Jakie badania miała wykonane Kaja? RTG w narkozie, badanie krwi? Quote
giselle4 Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 PATRYK I PAOLKA napisał(a):Witam wszystkich Jestem po konsultacji lekarza weterynarii i chirurga okazuje sie ze Kaja ma dysplazje łapki i zwyrodnienie kregosłupa .Chodziłam po wielu wetach mowili zze to stawy Ale dzisiaj poszłam kolejny raz i była konsultacja dwoch lekarzy . Jest to powazna choroba i wymaga leczenia stałego .Chirurg mowił ze robione sa zabiegi ale to kosztowne jest bardzo ok 1000 złotych .Lecz nie polecal powiedział ze lepiej bedzie podawac Kajusi leki przeciwzapalne i przeciwbolowe .Leczy takie przypadki lekami nie polecał zabiegow . Zrobie wszystko zeby kajuni pomoc .Leki na stale Kaja bedzie miała przepisane w czwartek dzisiaj dostała tabletke bo kuleje i mam nadzieje ze jej pomoze . Jestem w ciezkiej sytuacji finansowej dlatego zwroce sie do Panstwa o pomoc jak tylko bede miała nazwe lekow .Pozdrawiam serdecznie paolka witaj Paolko znam Twoja sytuacje i pomoge w miare mozliwosci Kaja to Twoje drugie dziecko i wiem ze jej nigdy nie oddasz.. napisz nazwe leku... pomozemy...zawsze pomagamy:-( Quote
PATRYK I PAOLKA Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Witam Kaja miała robione rtg w narkozie .Jak do tej pory brała Artresan bo nie było konkretnej diagnozy . Dzisiaj byłam u weta i kaja bierze dolagis te tabletki zatrzymuja postepowanie choroby ale nie wylecza Lekarz mi mowil ze chyba trzeba bedie sie zastanowic nad zabiegiem ale to kosztuje 1000 złotych. Niestety ta choroba powoduje ze kajeczka moze przestac chodzic kiedys .Ale nie dopuszcze do tego bede robiła co w mojej mocy dlatego tez sie zwracam do panstwa o pomoc .Pozdrawiam wszystkich Quote
Recommended Posts