Jump to content
Dogomania

Kaja potrzebuje pomocy.....leki na stawy na cito.kto pomoze?

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dolagis substancja czynna karprofen - niesterydowy lek przeciwzapalny

te tabletki nie powstrzymuja choroby one przynoszą ulgę, działają przeciwbólowo
cena zwala z nóg faktycznie
pomóc finansowo nie mogę niestety

mogę jedynie zaproponować rozmowę z vetem ... moze zmienić lek na "ludzki" niesterydowy lek przeciwzapalny

ja polecam meloxicam ... to dostawała moja rottka Sara (miała problem ze stawem barkowym)
po podaniu przez kilka dni na kilka dni był spokój (podaje się go seriami)

ja kiedyś też to przyjmowałam

http://www.domzdrowia.pl/67378,meloxicam-15-mg-30-tabletek.html
jest niedrogi

mój mąż choruje na reumatoidalne zapalenie stawów i ostatnio profesor wypowiedział sie na temat artresanów i innych ... cytuję "jak pana stać to niech pan łuyka te dropsy jednak ja proponujję miętusy bo sa tańsze"
kupowaliśmy glukozaminę z czymś tam (jakiś najnowszy środek)
wynika z tego ze to nic nie daje

ja proponuję galaretkę z łapek gotować i podawać do picia zanim zastygnie

Posted

[quote name='giselle4']Potrzebujemy kazda ilosc LEKU
DOLAGIS...kto moze pomoc...prosimy:oops: bardzo

No jestem...jaki jest koszt Dolagisu? Metacam tez podobno jest dobry na stawy...

Ja w Polsce dostalam Arthroflex w plynie ..

Posted

Nie wiem jaki jest koszt dokładnie tego co kajunia bierze bo kupiłam dzisiaj na sztuki 6 tabletek to zapłaciłam 15 złotych.Powiem szczerze ze jestem troche załamana swoja kochana psinka a jeszcze tak wysoko mieszkam bo na 5 pietrze Jesli Panstwo znacii tansze leki od DOLAGIS to prosze mi podpowiadac i bede sie dowiadywała I wiem ze to tylko pomoze kajusi troche bo nie bedzie ja bolało natomiast te tabletki jej nie wylecza płakac sie chce taka kochana psina a takie problemy z chodzeniem Nie moge wogole jej puszczac ze zmyczy bo jak pobiega to juz mi przestaje chodzic i musimy ja nosic po schodach juz raz tak miałam .Ma ograniczony ruch ale to dla jej dobra

Posted

coronaaj napisał(a):
No jestem...jaki jest koszt Dolagisu? Metacam tez podobno jest dobry na stawy...

Ja w Polsce dostalam Arthroflex w plynie ..

Witaj Alu
6 tabletek [to jest na 3 dni] ot koszt -15zl
jestem załamana
zabieg to 1000zł

Posted

Jesli szukasz leku, który poprawi ruchomość stawów (wytworzy maź stawową) to ja polecam Arthrofos Forte firmy Dolfos albo Arthroflex.

Posted

[quote name='Talia']Jesli szukasz leku, który poprawi ruchomość stawów (wytworzy maź stawową) to ja polecam Arthrofos Forte firmy Dolfos albo Arthroflex.

ale to nie lek a suplement diety;) czyliw spomagacz:) ale jak najbardziej wskazany

generalnie jestem za tym lekiem co podała Doddy - troxiodyl - w 1 mies. chyba podaje sie go 2 razy,a potem co miesiąc :) Z tańszych a sprawdzonych jest ten meloxicam, aspicam 7,5 mg - moja suka w przypływie niemocy bierze pół tabletki dziennie (ma zwyrodnienie stawu piętowego tylnej łapy i czasem nie moze się nawet podnieść) - koszt smieszny - za meloxicam,aspicam 30 tabletek to koszt ok. 16-18 zł

a dokładnie gdzie ma ta dysplazję - który staw? bo nie napisałas...

dobre rezultaty - choc ja nie sprawdzałam - są po stosowaniu preparatów Cortaflex:

http://cortaflex.pl/

a tu masz co nieco do poczytania(bez spacji)

http://www.m o l o s y.p l/preparaty_chondroterapeutyczne_psy_molosy.htm

Posted

PATRYK I PAOLKA napisał(a):
Witam dysplazja w prawej tylniej łapce dokładnie staw biodrowy.Jutro rano ide do weta to bede rozmawiała o tych lekach co Panie mi podały Dziekuje za pomoc

Paolko w poniedzialek wysle troche lekow.....

Posted

Mam prosbe
kto moze dac pare groszy na zabieg Kajuni.....?
Ja wiem ze to ogromna suma.....
ale tablatki ,,zjedza,,wiecej grosza
blagam o kazdą złotowke
Kaja sie nie pozali ze ja boli,tylko smutnymi oczkami bedzie się gapic w pancie aby jej pomogła....
kto moze,prosze o deklaracje gosikowa....pomozcie tej suni:(
zobaczymy czy mozemy porywac sie na zabieg....czy tylko doraznie jej ulzyc w cierpieniu

Posted

Ja niestety nie bardzo groszem wspomogę, nawet nie mam już co na bazarki wystawiać, bo wszystko na Tile poszło. :( Więc na razie mogę tylko hopać Kajunie do góry.

Posted

giselle4 napisał(a):
Witaj Alu
6 tabletek [to jest na 3 dni] ot koszt -15zl
jestem załamana
zabieg to 1000zł

Przyslij na pw konto to pomoge po 20 sierpnia z tabletkami....co do zabiegu to rzeczywiscie drogo.
Moze inny wet chirurg wezmie taniej???? Co to dokladnie za operacja na jedna lape, dwie????

Wet chirurg w Toruniu za jedna lapke Borrego powiedzial 500-600zl....Kaja jest duzo wieksza.

Posted

coronaaj napisał(a):
Przyslij na pw konto to pomoge po 20 sierpnia z tabletkami....co do zabiegu to rzeczywiscie drogo.
Moze inny wet chirurg wezmie taniej???? Co to dokladnie za operacja na jedna lape, dwie????

Wet chirurg w Toruniu za jedna lapke Borrego powiedzial 500-600zl....Kaja jest duzo wieksza.

ok Alu
to jest jedna łapka ,tylna
przez to nie moze chodzic.....
Kaja to typowy astek

Posted

Witam byłam dzisiaj u weta i powiedział ze kaja nie moze brac tych tabletek meloxikam i asticam poniewarz szkodza na watrobe i nerki . To samo powiedział mi chirurg Pan Rajcakowski rozmawiałam rowniez o zabiego Jest to zabieg Pektinektomia i neurektomia ale powiedział mi ze musze sie bardzo dobrze zapoznac z tym zabiegiem i dopiero wtedy moge podjac decyzje co do zabiegu .Kaja ma brac leki dolagis 2 razy dziennie . Jestem załamana płakac sie chce ze taka kochana psinka i takie ma problemy z łapka . tu pogam link na temat tego zabiegu http://bokserska.waw.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=84&Itemid=74 Pozdrawiam

Posted

Pectinectomia przecięcie mięśnia grzebieniowego.
Stosowany kiedyś zabieg podcięcia lub przecięcia mięśnia grzebieniowego (m. pectineus) nie jest już obecnie zbyt często stosowany. Zabieg ten powoduje bowiem tylko zniesienie objawów bólowych i to z reguły zaledwie na kilka miesięcy. Właśnie to niezadowalająco krótkie działanie zabiegu oraz opracowanie nowych metod postępowania spowodowało, że ortopedzi weterynaryjni praktycznie zaprzestali jej wykonywania.(17)

hmmm...ja proponowałabym zdjęcie rtg skonsultować z ortopedą np. we Wrocławiu i zobaczyć jaka metodę leczenia on poleci...bo czytając o krótkotrwałym efekcie tego zabiegu to ja bym się mocno zastanowiła nad wydaniem tych 1000 zł...no ale to moje zdanie...

Gisellko - jest dział na dogo "maja właścicieli, ale potrzebują pomocy"- może tam założyć wątek pomocowy dla Kaji?

Napiszcie do Beni-B - ma psy z dysplazją, moze cos poleci:)

no i tu można się wiele dowiedzieć i poczytać (wpisać bez spacji)

http://www.d y s p l a z j a.com/

Posted

Co co Pektinektomii, pies naszego znajomego miał robiony ten zabieg za młodu. Dzisiaj ma 7 lat i praktycznie nie chodzi. Jest niestety na Trocoxilu. Wymóg - regularne badania.