Neczka Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 sonikowa napisał(a):tak sobie myślę i nadal sądzę, że dobrze byłoby zajmować sie staruszkami po kolei. Robić kolejne akcje koncentrując się na jednym. Reszta też przy okazji by korzystała, ale łatwiej ludzi mobilizować losem jednego biedaka. Więcej wtedy informacji, więcej się dzieje. Jestem za. Do schroniska trafił 2 dni temu nowy staruszek - niewidomy, ok. 13-letni dziadziu, czarny szpic, wielkości pod kolanko...:placz::placz: Quote
Dyzia Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Boziu jakie biedactwa:placz::placz::placz:O boziu:placz: Quote
SZPiLKA23 Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 To ustalamy tak zajmujemy sie pokolei od 1 zdjecia staruszkami ale dobrze by było wstawic miniaturki zdjac pozostałych do akcji i napisac cos w stylu "one tez czekaja" Quote
sonikowa Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 SZPiLKA23 napisał(a):To ustalamy tak zajmujemy sie pokolei od 1 zdjecia staruszkami ale dobrze by było wstawic miniaturki zdjac pozostałych do akcji i napisac cos w stylu "one tez czekaja" Bardzo dobry plan :loveu: Może dodawac do tytułu wątku za każdym razem - "ratujemy i imię psa"?. I trzeba by rozesłąć zaproszenia na wątek.. Podstawa to pewnie ogłoszenia, allegro. Może do TV udałoby się staruszka wepchnąć. Regionalna nie ma jakiegoś kącika adopcyjnego? Ja jutro wyjeżdżam an kilka dni, ale po powrocie zamedluje się na wątku. Quote
Neczka Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 sonikowa, co jeden pomysł to lepszy :):eviltong: Quote
Neczka Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Apropos Dziadka Mroza... do schroniska trafiło identyczne jak on cudo... psina strasznie kochana i tak spragniona kontaktu z człowiekiem...:-( Jutro mogę zabrać się za serię moich ogłoszeń dla Dziadka :roll: Quote
SZPiLKA23 Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 sonikowa napisał(a):Bardzo dobry plan :loveu: Może dodawac do tytułu wątku za każdym razem - "ratujemy i imię psa"?. I trzeba by rozesłąć zaproszenia na wątek.. Podstawa to pewnie ogłoszenia, allegro. Może do TV udałoby się staruszka wepchnąć. Regionalna nie ma jakiegoś kącika adopcyjnego? Ja jutro wyjeżdżam an kilka dni, ale po powrocie zamedluje się na wątku. Co do TV to żadnego dostepu nie mam, chce wstawiac po 1 staruszku w jarosławskiej chociaz narazie nie ma odzewu ale moze ktoremus sie uda. To polecimy od poczatku Urbana ogłaszłam na allegro ale ogłaszała go tez Ewatr i tylko ona teraz to robi a wiec moze narazie go zostawimy i wezmiemy Dziadka Mroza? Quote
SZPiLKA23 Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Dobra to od jutra ruszamy ustalimy jeden szablon ogłoszen, przy nastepnej wizycie w schronisku trzeba zrobic dokładny rekonesans staruszkowy takie cos zrobiłam jako dodatek do ogłoszen Dziadka Mroza- moze byc? Quote
SZPiLKA23 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Dziadek Mróz- czeka na lepszy czas juz 10 lat (578347891) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Neczka Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Dziś już pewnie nie dam rady, ale jutro będzie komplet ogłoszeń Quote
SZPiLKA23 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Proponowałabym dodac jeszcze do staruszkow : Atosa, Ptaske, Daktyla, Rydze, Melanie i Punia narazie tyle wypatrzyłam przy następnej wizycie w schronisku jeszcze dokładnie zobacze, psy, ktore maja juz watki pominiemy mimo ze np. taki Leos jest w sadku ale ma juz ogłoszenia Quote
Neczka Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Daktyl jest teraz pełnoprawnym obywatelem sadku od kilku dni :roll: Quote
SZPiLKA23 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 To nie ma znaczenia, jak juz jest watek staruszkowy to dobrze by było wszystkie psiaki zbiorowo umieścić Quote
Neczka Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Wiem, że nie ma znaczenia w tym wątku, ale napisać mogę :roll: Quote
albiemu Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 jak trzeba będzie edytować pierwszy post, lub tytuł dajcie mi znać Staruszki najdroższe idziemy na pierwszą. Tulę Was wszystkie. Quote
Erazm Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Takiego maila dostalam w odpowiedzi na allegro. Ja jednak nic nie wiem o psiakach. Kro odpisze?Witam serdecznie ! Przeczytałem tą wspaniale zredagowana ofertę w sprawie psiaków i przyznam , ze największą moja uwagę zwrócił psiak ok. 10 letni - o imieniu Panicz . W tej chwili mamy z żoną trzy suczki ( dwie schroniskowe i jedna znajda ) - i nie możemy na razie mieć więcej . Mimo ,ze mieszkamy w domu z ogrodem i jest gdzie pobiegać . Tym niemniej - ów wspomniany Panicz chwycił mnie za serce i chciałbym jakoś mu pomóc . Proszę tylko napisać jak . Proszę też napisać coś więcej o Paniczu - czy jest łagodny , czy lubi porządzić - czym więcej o nim , to lepiej . Te nasze schroniskowe - jedna spędziła w schronisku trzy i pół roku , a druga urodziła się w schronisku i nie znała innego świata - więc wiem , co oznacza dla psiaków takie długoletnie schronisko . Tym bardziej Paniczowe 10 lat w schronisku . . . Mieszkamy w Otwocku pod Warszawą . Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedź . Quote
SZPiLKA23 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Neczka ma tak w ogłoszeniu ..jak on się cieszy ze spacerów, jak skacze, biega. Zupełnie jak szczeniak, pomimo iż ma 10 lat... A właśnie jako 0,5-roczny szczeniak trafił do schroniska. Przez całe życie nie kochany, nie chciany... Panicz dobrze doszczekuje się z innymi psami, uwielbia ludzi - mimo wszystko. ja od siebie moge dodac ze chociaz to starszy pies z siwym pyszczkiem to jeszcze jest w nim wiele życia, jest troszke niesmiały ale i tak jak na tak długi czas w schronisku zachowuje sie dobrze Quote
albiemu Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 SZPiLKA23 napisał(a):Neczka ma tak w ogłoszeniu ..jak on się cieszy ze spacerów, jak skacze, biega. Zupełnie jak szczeniak, pomimo iż ma 10 lat... A właśnie jako 0,5-roczny szczeniak trafił do schroniska. Przez całe życie nie kochany, nie chciany... Panicz dobrze doszczekuje się z innymi psami, uwielbia ludzi - mimo wszystko. ja od siebie moge dodac ze chociaz to starszy pies z siwym pyszczkiem to jeszcze jest w nim wiele życia, jest troszke niesmiały ale i tak jak na tak długi czas w schronisku zachowuje sie dobrze Znam Panicza ze spacerów, to bardzo mądry pies. Z tego co wiem od kierownika - NIGDY NIE MIAŁ DOMU ... Jest niezwykle ufny i cierpliwy. Kiedyś miał bardzo mocno skołtuniona sierść, kiedy go wyczesywałam naprawdę dzielnie to znosił chociaż widzialam, że w pewnym momencie był tym zabiegiem zmeczony dalej trwal przy mnie. BArdzo kontaktowy, ma w sobie wiele energii i naprawdę cudowną osobowość. Nie reaguje źle na inne psy. W schronisku - sama nie wiem jak mu mogą pomóc. Tak naprawdę największym szczęściem będzie DOM bo zasługuje po tylu latach siedzenia w boksie. Pamiętać musimy, że był niezwykle dzielny skoro przeżył najgorsze lata schronsika, głód, szczury i śmierć wokoło ... Dzielny, mądry i wyjątkowy w ufności ... Quote
mru Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Erazm napisał(a):Takiego maila dostalam w odpowiedzi na allegro. Ja jednak nic nie wiem o psiakach. Kro odpisze?Witam serdecznie ! Przeczytałem tą wspaniale zredagowana ofertę w sprawie psiaków i przyznam , ze największą moja uwagę zwrócił psiak ok. 10 letni - o imieniu Panicz . W tej chwili mamy z żoną trzy suczki ( dwie schroniskowe i jedna znajda ) - i nie możemy na razie mieć więcej . Mimo ,ze mieszkamy w domu z ogrodem i jest gdzie pobiegać . Tym niemniej - ów wspomniany Panicz chwycił mnie za serce i chciałbym jakoś mu pomóc . Proszę tylko napisać jak . Proszę też napisać coś więcej o Paniczu - czy jest łagodny , czy lubi porządzić - czym więcej o nim , to lepiej . Te nasze schroniskowe - jedna spędziła w schronisku trzy i pół roku , a druga urodziła się w schronisku i nie znała innego świata - więc wiem , co oznacza dla psiaków takie długoletnie schronisko . Tym bardziej Paniczowe 10 lat w schronisku . . . Mieszkamy w Otwocku pod Warszawą . Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedź . bardzo się cieszę, że i taki osoby piszą :) zaproś na dogo! :cool1::cool1::cool1: :diabloti: tak mogą pomóc! Quote
Erazm Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Kto wysle maila i ewentualnie nawiaze kontakt z autorem maila? Ja dziewczyny nie obrobie sie:shake: [email protected] All ciagle chodzi musze tylko dane zmienic. Co mam tam wkleic? Quote
SZPiLKA23 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 kontakt ta mnie te. 500- 594- 365 mail: [email protected]- dziekuje bardzo za allegro chyba wiecej nie trzeba zmieniac, odpowiem na maila Quote
Neczka Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Panicz ma u mnie bodajże 13 ogłoszeń i cisza... a tu proszę :) Psina na spacerach cudowna, b. ładnie się pilnuje. Kiedy był w boksie ze swoim bratem - dogadywali się przez wiele lat, ale ostatnio dostał nowego współtowarzysza - już nie było tak kolorowo... Ale może poprostu chłopaki sobie nie podpasowali :roll: Quote
Recommended Posts