Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Impact][SIZE=4]Wątek Nugata[/SIZE][/FONT]

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/nugacik-okruszek-ktory-urodzil-sie-kochac-czlowieka-dom-jest-tuz-tuz-140360/?highlight=nugat[/URL]

Posted

[quote name='Anna_33']Ale jest jeszcze Tosia, taki niby maly charcik..no dobra, lapy ma z charta, moze uszy...))
Jak masz jakas mozliwosc, to probuj, dzialaj, bedziemy wdzieczni do grobowej dechy.[/quote]

Tosia ma wątek? Zdjęcia poszukać na Miau?
Spróbuję :-) A adopcję Artura kojarzę, choć nie bylo to związazne z Hundehilfe.

Posted

Wpisałam Hipka olbrzyma oraz Dingo, niufo sznaucera w zwykłą, hotelową kolejkę do Ani z Brodnicy. Jeśli to zły pomysł, krzyczcie na mnie, i wypiszę ;-)

Jeśli się zgadzacie, to założę Hipkowi wątek (Dingo ma prowadzaony przez Malawaszkę), bo trzeba będzie zebrać deklarację. Nie wiem jak to się uda, ale trzeba próbować. Uważam, ze dla tego psa, który całe zycie spędził w Boguszycach tylko DT daje szansę na DS. Żebyśmy wiedziały jaki jest a on się trochę zscocjalizował.
Co myślicie?

Posted

[quote name='Kaja i Aza']kochana sonikowa,
wszystko bedzie lepsze niz Boguszyce. Moze szorsciaki od Ani sie wyadoptuja niedlugo, to Hipek moglby wskoczyc na ich miejsce.[/quote]

Szorściaki zajmują dwa miejsca specjalnie dla OS, i na ich miejsce psiaki wybiera Soema, ktora to organizowała. Ja wpisałam je w kolejkę zwykłą, ale nie bardzo dlugą :cool3: Oczywiście, nie jest wyklucozne, że Soema wybierze Hipka, ale nie chciałabym jej tego narzucać ;-)

Posted

Zdaje sie, ze na chartach juz opisalam Tosie, cos mi swita. Poszukam
Zgubilam niufo-brodacza, mialam otwarty watek i nie zaznaczylam.
Cos sie dzis gubie troche..:roll:
Dziekuje za Chomisia)

Posted

O ile chodzi o Dingo, to uważam, że powinien się wydostać z Boguszyc. Nie wiem co myśleć o Hipolicie. On się tam urodził. Jest na dużym wybiegu z dwoma psami, co na Boguszyckie warunki oznacza naprawdę luksus. Nie mówię, zeby go nie zabierać, ale są psy, które lgną do człowieka i mają większe szanse na adopcję. Może one powinny dostać najpierw taką szansę?

Posted

[quote name='sonikowa']Wpisałam Hipka olbrzyma oraz Dingo, niufo sznaucera w zwykłą, hotelową kolejkę do Ani z Brodnicy. Jeśli to zły pomysł, krzyczcie na mnie, i wypiszę ;-)

Jeśli się zgadzacie, to założę Hipkowi wątek (Dingo ma prowadzaony przez Malawaszkę), bo trzeba będzie zebrać deklarację. Nie wiem jak to się uda, ale trzeba próbować. Uważam, ze dla tego psa, który całe zycie spędził w Boguszycach tylko DT daje szansę na DS. Żebyśmy wiedziały jaki jest a on się trochę zscocjalizował.
Co myślicie?[/quote]

a jaki jest koszt tego hotelu i jak długa jest kolejka? póki co to wątek Dinga nie ma wielkiego powodzenia :roll: chciałam go zabrać do hotelu u mosii i mieć go blisko mnie tutaj, ale teraz wzięła do siebie psy ze smalcowni i nie wiem kiedy będzie miejsce dla nas :shake:

Ania tu jest jego wątek
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/sznaucer-niuf-duzy-czarny-kudlacz-z-ostatniej-szansy-odkryjmy-go-dt-pilne-143007/[/url]

Posted

[B]Malawaszka[/B], koszt to 400 zł z karmą, a jesli damy własną to 300 zł. Może uda mi się uprosić Niemcow, żeby karmę mu kupowali.. W kolejce jest 5lub 6, z tym, że na początku kolejki są pewne ruchy, ze może to przyspieszy gwaltownie. Wiem, że to "twój' pies i przyjmuję każdą twoją decyzję w jego sprawie. Może u Mosii się poluzuje? Jak tam prędzej by było, to jasne, niech jedzie chłopak. Jesli chcesz szukac czegoś bliżej siebie to też jest to dla mnie jasne. Wpisałam go bo widziałam, że nic na horyzoncie się nie pojawiło, a jestem na jego wątku (jako niufowatego ;-)). Zobaczymy jak to pójdzie...

[B]CoolCaty, [/B]mam te same obawy co do Hipolitka. Równiez nie chciałabym go uszczęsliwiać na siłę - że wyciągniemy go z błocka do hotelu, a on tam zeświruje.. Z drugiej strony, jak go nie wyciągniemy, to nigdy nie dostanie swojej szansy. zwlaszzca, że jest duży i myślę, że adopcja prosto z OS byłaby ryzykowna? Ja bym wolala go przepuścić przez hotelik. Nic jeednak nie jest postanowiono, dlatego napisalam, żebyście na mnie w razie czego krzyczały ;-) Nie wiem poprostu jak inaczje można by mu pomóc. Zostawić go tam do końca zycia?

Posted

[quote name='sonikowa'][B]Malawaszka[/B], koszt to 400 zł z karmą, a jesli damy własną to 300 zł. Może uda mi się uprosić Niemcow, żeby karmę mu kupowali.. W kolejce jest 5lub 6, z tym, że na początku kolejki są pewne ruchy, ze może to przyspieszy gwaltownie. Wiem, że to "twój' pies i przyjmuję każdą twoją decyzję w jego sprawie. Może u Mosii się poluzuje? Jak tam prędzej by było, to jasne, niech jedzie chłopak. Jesli chcesz szukac czegoś bliżej siebie to też jest to dla mnie jasne. Wpisałam go bo widziałam, że nic na horyzoncie się nie pojawiło, a jestem na jego wątku (jako niufowatego ;-)). Zobaczymy jak to pójdzie...
[/quote]

no co Ty? nie ma "mój", "twój" = on jest nasz, niczyj - ktokolwiek może to niech mu pomoże, jest miejsce dla niego u megii1 - koszt 15zł/dobę z wyżywieniem i nie wiem co zrobić, bo u mosii raz że taniej (taka cena jak u Ani z Brodnicy) a dwa że blisko mnie, ale to najmniej istotne - on może w hotelu posiedzieć długo bo młody nie jest i ta różnica 50 zł no... robi różnicę... :roll:

a o którą Brodnicę chodzi? :lol:

Posted

[quote name='malawaszka']no co Ty? nie ma "mój", "twój" = on jest nasz, niczyj - ktokolwiek może to niech mu pomoże, jest miejsce dla niego u megii1 - koszt 15zł/dobę z wyżywieniem i nie wiem co zrobić, bo u mosii raz że taniej (taka cena jak u Ani z Brodnicy) a dwa że blisko mnie, ale to najmniej istotne - on może w hotelu posiedzieć długo bo młody nie jest i ta różnica 50 zł no... robi różnicę... :roll:

a o którą Brodnicę chodzi? :lol:[/quote]

Brodnica niedaleko Torunia. Jeśli jest miejsce u Megii, to niech jedzie. Tez o tym myślałam. Tylko deklaracji chyba brak.. Trzeba by znow większa akcję żebraczą rozkręcić.

Posted

Pies w typie amstaffa z czipem przywieziony pod bramę Ostatniej Szansy dwa tygodnie temu przez panią, która powiedziała, że pies się przybląkał do nich na urlopie. Powiedziała, ze albo go przyjmuja, albo go tu wywala....
Namierzyłam dziś numer czipa, otrzymałam dane właściciela i informację, ze czip został założony w schronisku na Paluchu. Zadzwoniłam do właścicielki psa, pewna, ze za chwilę usłyszę okrzyki radości, ze pies się odnalazł. Pani na mnie nawrzeszczała, że ona tego psa nie chce, że on zagryzł innego psa i że nie chce go i już. Zapytałam jak znalazł się na ulicy. Powiedziała, ze uciekł mamie z działki, na którą go wywiozła. Zapytałm, czy adoptując psa z Palucha nie podpisała umowy, ze w razie takiej sytuacji pies może wrócić do schroniska. Powiedziała, że nic nie podpiywała. Zadzwoniłam na Paluch. Okazało się, ze pani nie adoptowała stamtąd psa, tylk go odbierała, bo jej uciekł i się tam znalazł. Podpisała wtedy oświadczenie, ze jest właścicielką psa. Nie zdziwiłabym się jakby osobą, która przywiozła psa pod bramę Boguszyc była mama włascicielki.
Fundacja tego tak nie zostawi. Zgłosimy popełnienie przestępstwa - porzucenie i narażenie zdrowia i życia innych zwierząt i ludzi.

Chętnie przyjmiemy wszelkie sygestie co zrobić, żeby właścicielka poczuła i zrozumiała, że tak się nie robi.

Posted

Dać jej popalić -jestem za :angryy:
Ale pies do nich wrócić nie powinien bo mu po cichu łeb ukręcą.
Swoją drogą ...też nie chciałbym mieć psa, który morduje inne. Jednakowoż jest prostu sposób - kaganiec na spacerach.

Posted

Może popytać w innych organizacjach, nie wiem, EMIR może, czy nie mieli podobnych spraw i w związku z tym jakichs wskazówek?

A tak z innej beczki - czym są żywione szczenięta w OS? Mam jeszcze ponad pół wora, co najmniej 8 kg szczenięcego ProPlanu po Nince - myslelismy że przyda się dla kolejnego tymczasa, ale zważywszy że teraz więcej jestem na delegacjach niż w domu wzięcie szczylka odpada. Po co ma wietrzeć? Chętnie oddam szczeniakom tylko nie chciałabym żeby wietrzało gdzieś w kącie a szczyle jadły łapki... jak nie ma mozliwości karmic chrupkami to oddam komu innemu, np dt który ma szczeniaka z OS...

Posted

Nie bedzie wietrzalo Slapcio.
Bardzo chetnie je wezmiemy :-) Mlode sa oddzielnie, wiec nikt im nie wyje tego.

Czy moge prosic o link do watku brata Marleya...

OS z przyjemnoscia zalozy tej pani sprawe ) A Ania mowila, ze pies jest kochany w stosunku do ludzi, wiec potrzebny rozsadny wlasciciel, dom bez zwierzat i wszystko moze sie jeszcze dobrze ulozyc.
Na pewno trzeba go jak najszybciej zabrac z OS. Tam zwierzat jest w nadmiarze. Izolowanie go jest trudne, a przeciez nei chcemy go uwiazac i zafundowac mu takiego zycia.
Mysle, ze to bardzo pilna sprawa...

Posted

Dobra, chrupki sa wasze :)
W piątek wyjeżdżam na ponad tydzień, fajnie by było gdyby sie udało wcześniej jakoś przekazać... Mogę się umówić w Jankach, Konstancinie, Piasecznie, z Warszawy - np. w Wilanowie, Kabatach. Ewentualnie jakies inne miejsce w ciagu dnia (jakby było na trasie Kuby) wchodzi w grę.

Posted

Ania, [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/bob-marley-psy-w-stylu-reggae-szukaja-domu-nowe-zdjecia-strona-5-a-138638/"]tu[/URL] wątek Boba & Marley'a.

A co do "amstaffa", to może spróbować z [URL="http://www.fundacja-ast.pl/"]Fundacją AST[/URL]? Na pytanie odnośnie Dzidziusia nie odpowiedzieli (BTW ten nowy wygląda prawie jak Dzidek), ale może ja, jako niedoświadczona, nie umiałam dobrze zagadać...?

Posted

Może w sprawie amstaffa spytac kahoonę z EMIRA, ona ma doświadczenie.

Co do hotelu u Ani, póki co czekamy na domy dla szorściaków, potem z Anią będziemy myślały kto następny ;)

Posted

[quote name='*Gajowa*']Czy jest w Boguszycach młoda ONka "bardzo w typie" łagodna dla psów i moze być przyjazna w stosunku do kotów ?[/quote]

Była wspominana tu dwuletna długowłoska ONka. zaraz poszukam. To jest post 2248, coolcaty: jest piękna suka niespełna dwuletnia, wysterylizowana. Długowłosa, pięknie stojące uszka - bardzo fajowa. Młodzych nie będzie w tym typie.

Posted

[quote name='*Gajowa*']A czy można gdzieś zobaczyć zdjęcie tej ONki ? Zgłosiła się do mnie fajna pani z W-wy a moja ostatnia podopieczna już w domku...[/quote]

Ja nie wiem, ale CoolCaty albo Anna pewnie bedą wiedziały gdzie jest jej zdjęcie.