Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ONki od Pana Józefa - Bary i Nuka są już w nowym domu tymczasowym.
Zostały przyjaźnie przyjęte przez stado trzech psów, one też zachowywały się bez zarzutu.
Bary nie lubi przebywać w domu, natomiast psica niemal od razu weszła na kanapę, a poźniej usiadła koło lodówki i wyraźnie to urządzenie kojarzy się jej jednoznacznie. Zdążyła już ukraść jedzenie ze stołu, ale pozwoliła je sobie odebrać ;).
Psy są już po kąpieli, zaliczyly też czyszczenie uszu, zabiegi zniosły dzielnie. Nuka najprawdopodobniej nie słyszy, nie reaguje na dźwięki, tylko na gesty. Miała uszy w tragicznym stanie i nadal nie wyglądają najlepiej, ma tam ponoć więcej skóry niż normalnie. Po wizycie u weterynarza gdzieś około czwartku będzie wiadomo coś więcej o problemie Nuki ze słuchem.

Posted

[quote name='Anna_33']W jakiej miejscowosc dt, bo zawsze tam dopisuje.[/quote]

Bary i Nuka są w Dłutówku niedaleko Łodzi.
Tak jak już pisałam - Nuka jest głucha, zobaczymy co powie wet.

Do domu stałego po dwóch nieudanych próbach (psica broniła się zaciekle) pojechala również Sonia (na początku miała na imię Amanda - koleżanka Marleya). Sonia pojechała do Wesołej.

[SIZE=1]Mam czasem problemy z dogo a trochę jestem też zabiegana, więc nie mogę odpisywać od razu. Przepraszam. [/SIZE]

Posted

Mam troche zaleglosc na liscie na miau, tez mi czasu brakuje, powoli pouzupelniam.

Kto byl zainteresowany Smutna? mamy troche zdjec,nie wiem tutaj je wrzucac, czy na mail do tej osoby?

Psy w typie podhalana zlokalizowalysmy dwa. Jeden sie schowal, wiec sesji foto nie mial.Wedle slow pracownika, oba sa starsze, maja poscierane zeby i oba to suki.

Posted

Uff , ale Amanda jest ciezka. W trzy osoby nieslismy ja do samochodu. Niestety bez spremedykowania nie udalo by sie dziewczyny zlapac i dostarczyc do DS, tu piekne podziekowania dla dr Gajewskiego. W nowym domu Amanda teraz Sonia na razie chowa sie za drzewami, ale miske jedzonka wyczyscila. Panstwo bardzo cierpliwi, nie narzucaja sie, czekaja az sunia sie osmieli. W OS zostal jeszcze jej brat Frodo , rezyduje na jednym wybiegu z ojcem-Fredem i Zolzami ( bezowe sunie ) :evil_lol: nie jest zbyt przytulasny i troszke trzyma sie na uboczu.

Posted

dziewczyny zaglądam na wątek Boguszycki CODZIENNIE , nawet kilkakrotnie , ostatnio mam problemy z zalogowaniem się , ale również nie wpisywałam się żeby nie zaśmiecać, chce jednak choć raz muszę to napisać [B]JESTEŚCIE WIELKIE !!!! podziwiam Was za Waszą pracę !!!![/B] Trudno mi z Wrocławia pomagać czynnie , ale obserwuję i jeśli tylko cokolwiek będzie w mojej mocy , jestem do dyspozycji. Link Boguszycki przesłałam wszystkim swoim znajomym.:loveu::loveu::loveu:

Posted

Gagato, chyba w czwartek, ale to jeszcze palcem na wodzie pisane.
Ja w piatek nie bede, w czwartek raczej tez nie, ale nie wiem, w srode bede wiedziala/
Zarzad ma problemy z samochodem.
Ale nawet jesli nikogo nie bedzie w piatek, to p. Jozef wyda psa, tylko ten cholerny transport trzeba wykombinowac...

Posted

Czy wiadomo, co się dzieje z sunią Polną "Murką" pokazywaną na 2 stronie wątku w poście nr 20 ?

[IMG]http://img10.imageshack.us/img10/8915/20627912gu8.jpg[/IMG]

Posted

Polna jest u pani Marzeny.
Gagato, który Natolin? Bo jak ten pod Łodzią, to ja mogę suczkę w czwartek zabrać do Łodzi i piątek podrzucić do Natolina. Ale tak sobie myślę, że pewnie chodzi o Natolin gdzieś pod Warszawą?

Posted

Przedwczoraj tłukliśmy się po polsce załatwiając kilka spraw - nastukalismy prawie 400 km. Pozytywnym akcentem była wizyta w Boguszycach i poznanie tamtejszych psów w typie kaukaskiego.
Freda już wszyscy chyba znają - piękny i bardzo dobrze zsocjalizowany pies mocno w typie.
Baca to już się nawet własnego [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/baca-dumny-kaukaz-dt-szansa-na-ratunek-od-smierci-potrzebne-deklaracje-na-juz-140817/"]wątku[/URL] dorobił i zakocanych w nim fanów :-)
A pozostałe to:
Sara, taka troszkę owieczka, z charakteru bardziej typowy owczarek niż kaukaz, kontktowa, sympatyczna i nakręcona na ludzi...

[url]http://img195.imageshack.us/img195/1281/sara1q.jpg[/url]

[url]http://img200.imageshack.us/img200/5125/sara2a.jpg[/url]

Diana, charakterek jak najbardziej w typie rasy. Obcych nie lubię, wylewna nie jestem, dziabnąć mogę... Całkiem ładne stworzenie ;)

[url]http://img200.imageshack.us/img200/3744/diana1f.jpg[/url]

Onkokaukazka - imienia zapomniałem niestety, przylepa i milusia psinka :-) Tylko troszke duża i z lekkim zaznaczeniem rasy, lubi stróżować :-)

[url]http://img195.imageshack.us/img195/1803/onkokaukazka1.jpg[/url]

[url]http://img3.imageshack.us/img3/7771/onkokaukazka2.jpg[/url]

Posted

[quote name='CoolCaty']Polna jest u pani Marzeny.
Gagato, który Natolin? Bo jak ten pod Łodzią, to ja mogę suczkę w czwartek zabrać do Łodzi i piątek podrzucić do Natolina. Ale tak sobie myślę, że pewnie chodzi o Natolin gdzieś pod Warszawą?[/quote]
Masz rację,CoolCaty.....:shake: Chodzi o ten warszawski Natolin,na Ursynowie...Narazie namietnie ścigam wszystkich zmotoryzowanych znajomych....

Posted

[quote name='CoolCaty']Kopiuję z wątku Bokserów z Boguszyc. Wiadomość dotyczy Baksia, który przebywał u mnie w DT:
N[I]o i pojechał Baksiula.[/I]
[I]Nowi Duzi Baksiolotka mieli boksera, którego adoptowali ze schroniska. Miał na imię Jaskier i wzięli go mimo, że miał 8 lat i zdiagnozowaną nosówkę. Jaskier dożył 13 lat. Pokonał go nowotwór kości.[/I]
[I]Baksio zamieszka nad Zalewem Sulejowskim, w domu z 1500 metrowym ogrodem. Do towarzystwa bedzie miał 3 koty i dwa psiaki - wszystkie przygarnięte biedy. Baksio przywitał nowych państwa kręcąc dupeczką i rozdając całuski. Najmłodszego człowieczka - 7 miesięcznego synusia wycłował po buziulce, a mały zachwycony wpatrzywał się w psisko jak zaczarowany.[/I]
[I]Nowi duzi są instruktorami spadochroniarstwa. Może Baksio dostanie swój spadochronik :lol: [/I][/quote]

on ma lepiej niz ja. 1500m2 ogrodu!
no, ale nie nalezy mu się? należy!
bardzo trzymam kciuki za amandę-sonie.

i za wszystkie psy z boguszyc.
i z każdego innego schronu.

Posted

[quote name='gagata']Masz rację,CoolCaty.....:shake: Chodzi o ten warszawski Natolin,na Ursynowie...Narazie namietnie ścigam wszystkich zmotoryzowanych znajomych....[/quote]
Na kiedy konkretnie jest ten transport potrzebny?

Posted

[quote name='Anna_33']
Kto byl zainteresowany Smutna? mamy troche zdjec,nie wiem tutaj je wrzucac, czy na mail do tej osoby?
[/quote]

Ania, jeśli możesz wrzuć zdjęcia tutaj - zapiszę sobie na komputerze i wezmę się za jej ogłoszenia.
Mam jeszcze pytanie - na razie czysto teoretyczne - jeśli udałoby mi się ząłatwić dla niej tani hotelik to udałoby się zebrać fundusze?

Posted

[quote name='Anna_33']Trzeba bedzie zalozyc osobny watek i skarpete. Okreslisz jaka kwota jest potrzebna i bedziemy walczyc.))[/quote]

OK, super. Pytałam w różnych hotelach ile kosztuje pobyt dużej suczki. Średnio 30 zł za dobę... :roll: W niektórych nawet sporo więcej, bo cena dochodziła do 50 zł. Przy takiej ilości psów na tak dużą cenę nie można sobie pozwolić, ale będę szukała dalej. Może uda mi się kogoś ze znajomych namówić, żeby wzięli Smutną na dt za mniejsze pieniądze - na wyżywienie.

Posted

Transport wstepnie obgadany (Donacja -:loveu: ).A teraz serdeczna prosba - z kim i kiedy mam podpisac umowe adopcyjną? No i na gwałt potrzebna mi przed transportem ksiażeczka......bo zaraz wet i takie różne...

Posted

Umowe to zalezy kiedy bedziesz psa zabierala, ale najprosciej, jesli mozna mailem wyslac/
Ksiazeczke w czwartek wystawi Ania.Jesli w Boguszycach zostaly jakies egzemplarze umowy, to mozna do ksiazeczki wlozyc.
Przyjedziesz z Donacja po psa?