Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Odezwała się do mnie Pani Dorota z Warszawy chętna na adopcje jednego ze szczeniaków. Ma już 10 letniego psa również ze schroniska.
Jutro powinna zadzwonić po więcej informacji odnośnie wizyty przedadopcyjnej. :kciuki:

Posted

biedny dziesieciolatek, zaraz będzie mieć energicznego nastolatka w domu, nie zazdroszczę....

ten śledż, czy jak on się tam nazywa ;-), to całkiem spory jest, nad kolano. jakos go kojarzyłam jako standardowego dokolnakowca.

Posted

Dzisiaj telefonów o 2 kudłate onkowato kolakowate szczeniorki mnóstwo , ale ... one już mają domki. Jednocześnie poszły ogłoszenia Polska - Szwajcaria . Był tez chętny na Astona taki w typie chartowatym, pojechał nasz kierownik sprawdzic warunki i mu sie nie spodobały , powziął podejrzenie,że pies poszedlby na łańuch a miał rzekomo biegać po duzym terenie , owszem ogrodzony tylko bramy brak... a blisko ruchliwa trasa. Wczoraj trafiła do nas sunia bardzo w typie bokserka z nietypowym umaszczeniem kolor marengo z jasnym szarym i ciemne gdzie nie gdzie pręgi B. wychudzona, błakała się po Rawie ok tygodnia. W drodze wyjątku trafiła do nas . Miasto ma podpisana umowę z Wojtyszkami . Na razie przestraszona, ale zero agresji. Dwutoro ( w Szwajcarii i w Polsce ) szukamy domu stałego na ostatnie chwile życia dla naszego przesympatycznego,błagodnego, nieco niesmiałego, olbrzyma Rexa. Pies niedawno byl operowany ( duzy guz na szyi ) zrobiono badania histopatologiczne. Niestety to nowotwór b. czesto skutkujący przerzutami m.in na płuca. Na razie pies jest w b. dobrej kondycji. Za jego pobyt w Polsce w ds płaci sponsor ( ze Szwajcarii ) do czasu odejścia za TM. Nie chcemy aby pies odchodził w schronisku . Jest osoba chętna , ale w Szwajcarii, mamy obawy czy długa podróż a za tym i stres nie przyczyni sie do przyspieszenia choroby. Rexa czeka jeszcze rtg płuc. Gdyby nie było przerzutów może pożyć i kilka miesięcy. Czy ma szanse za ostatnie chwile być w domu ? EWa

Posted

Bardzo, bardzo dziękujemy :)
Wszystkim telefonującym mówiłam,że niestety zaczął sie "sezon " wyrzucanych szczeniaków, wiele organizacji, wolontariuszy ogłasza takie porzucone niechciane psie dzieci.wiele z tych osób chce adoptować wlasnie takie bidy. Nadal na topie są onki i colaczki . Nasze maluchy są nie tylko piekne ,ale i szalenie przylepne kapitalnie bawia się podarowanymi zabawkami i calkiem calkiem ogarniają się na smyczy. Ewa

Posted

Nie nikt o niego nie pyta, on nie wyjeżdza, teraz domki w Szwajcarii znałazły nasze psiaki, m.in te które w Boguszycach są d kilku lat np duży Łatek ,Szczęściarz , Piszczuła i takie co do nas trafiły w ub.roku . Bogusia i Kubuś. Traf, że znaleźli się chętni na szczeniaki.
Hugo, Nemo, Nero , Waluś ,Alex, Stasio, Vega, Kusa, Kuska, Aston, Alm, Pimpuś ( ten to by tylko na kolanach siedział ) to psy ,które szukają domów. Wybiorę zdjęcia , opisy już są i rzreba je ogłaszać. To nie będa łatwe adocpje jak z tymi maluchami. Dajemy do ogloszeń psy "ogarnięte" , jak wydobrzeje po skomplikowanej operacji Labo-Pongo (jest w lecznicy w W-wie )oraz przebywająca na dt Sarunia ( w trakcie leczenia ) i one będą do ogłoszeń. Powinnam do czwartku uporać się ze zdjęciami + opisy i pozwole sobie je Ci wysłać Magdo. Na cud z uwagi na wakacje nie licze, ale... Wszak ogłoszenia można wznawiać. Ile już z tych ogloszeń psiaków znalazlo domki :) Większośc szczeniaków ,które nam podrzucono w ub.roku . Dodam,że wszystkie sunie zostały już wysterylizowane przez właścicieli . Ogromna w tym Twoja zasługa Mgie . Ewa

Posted

Czyli kolejni szczęśliwcy pakują manatki :)?
Wspaniale!
Ja jestem teraz praktycznie co tydzień na Mazurach (w sobotę jednego psa wywiozłam do Ani do Brodnicy, a dziś dostałam wiadomość, że kolejny czeka na ratunek :(), ale mam nadzieję, że w lipcu uda mi się odwiedzić boguszki.

Posted

malagos napisał(a):
Joluś, to może jeździsz przez Maków Maz. na Mazury? to zapraszam do mnie na kawkę :)

Dziękuję ślicznie za zaproszenie, byłoby mi bardzo miło, ale ja jeżdżę przez Płońsk/Mławę/Olsztynek :).

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
Nie nikt o niego nie pyta, on nie wyjeżdza, teraz domki w Szwajcarii znałazły nasze psiaki, m.in te które w Boguszycach są d kilku lat np duży Łatek ,Szczęściarz , Piszczuła i takie co do nas trafiły w ub.roku . Bogusia i Kubuś. Traf, że znaleźli się chętni na szczeniaki.
Hugo, Nemo, Nero , Waluś ,Alex, Stasio, Vega, Kusa, Kuska, Aston, Alm, Pimpuś ( ten to by tylko na kolanach siedział ) to psy ,które szukają domów. Wybiorę zdjęcia , opisy już są i rzreba je ogłaszać. To nie będa łatwe adocpje jak z tymi maluchami. Dajemy do ogloszeń psy "ogarnięte" , jak wydobrzeje po skomplikowanej operacji Labo-Pongo (jest w lecznicy w W-wie )oraz przebywająca na dt Sarunia ( w trakcie leczenia ) i one będą do ogłoszeń. Powinnam do czwartku uporać się ze zdjęciami + opisy i pozwole sobie je Ci wysłać Magdo. Na cud z uwagi na wakacje nie licze, ale... Wszak ogłoszenia można wznawiać. Ile już z tych ogloszeń psiaków znalazlo domki :) Większośc szczeniaków ,które nam podrzucono w ub.roku . Dodam,że wszystkie sunie zostały już wysterylizowane przez właścicieli . Ogromna w tym Twoja zasługa Mgie . Ewa

Ewo, Hugo ma tekst i zdjęcia na naszym FB (jako Boguszak na dziś. Tak samo Tomaszek i Muszka), a zaraz dojdą kolejne. Można stamtąd brać i fotki i opisy ;) Aston z kolei jest ze zdjęciami i opisem na moim FB.

Posted

Mamy wieści o Rexie , nowotwór średnio złośliwy , nie musi dawać przerzutów. Sarunia na dt , nadal nie najlepsze wyniki badań moczu :( Labo-Pongo b. dobrze goi się rana pooperacyjna . po takim pobycie w przychodni weterynaryjnej pewnie nie będzie chętnie wracał do Boguszyc . Na operacje zrostów w uszach czekają i Bunia i drugiego ucha Czesław . Śledzik po wycięciu guzka , ma się świetnie. Dużo psiaków ma nawracające choroby uszu. Staruszki a to chore serduszko a to stawy ... a tych staruszków coraz więcej. Starzeją się nam nasi podopieczni . Część psiaków zmienilo lokum. Haski i Dxosepy juz rezydują w barakowozach. oj nie była to łatwa operacja, psy sa przyzwyczajone i przekonać je do wejścia na inny teren... Teraz w trakcie modernizacji garażu i pomieszczenia obok. Mamy nadziej,że po pewnym poslizgu pojdzie to już szybko. Tam zamieszakają psy z piętra w tym niemała liczba psów w mocno zaawansowanym wieku. Ewa

Posted

Są u nas psy z mordowni w Ruskiej Wsi http://www.dogomania.pl/forum/threads/228417-Dramat!!Ruska-wie%C5%9B-E%C5%81K-SYF-NIEGOSPODARNO%C5%9A%C4%86-%C5%81AMANIE-PRAWA-!!POTRZEBNE-DT-NA-CITO-!!

Bukiecik - leczony w Fundacji Ostatnia Szansa

Z opisu lek. wet.:
Pies z interwencji, samiec, brązowo-czarny, wiek ok 7 lat, w typie jamnika, niekastrowany. Rozległy stan zapalny skóry, skóra podrapana, wyłysienia, przeczosy, zwłaszcza na głowie i po bokach ciała. Silny świąd. Podejrzenie nużycy. Pies przerażony, reaguje paniką na próbę badania. Odebrany z fatalnych warunków. Przyjechał zaczipowany. Numer czipu:941000012701935

Posted

Stokrotka - przeszła sterylkę aborcyjną, leczona w Fundacji Ostatnia szansa:

Z opisu lek. wet:

Pies z interwencji, samica, ruda ok 7 lat. Bardzo wychudzona, widoczne żebra, obwisłe, powiększone powłoki brzuszne, powiększone gruczoły mleczne. Suczka w wysokiej ciąży. Ropny stan zapalny spojówek. Bardzo nieprzyjemny zapach (pomieszanie kału z moczem). Sierść matowa, oblepiona wydzielinami, miejscami wyłysienia. Zaczipowana w schronisku w Boguszycach Małych 25. Numer czipu:968000004406738

Pies w typie ON. Obecnie w Fundacji Ostatnia Szansa, ma jechać na DT do Gdańska (Fundacja może go dowieźć, ale potrzebny zwrot za paliwo):

Z opisu lek.wet.:
Pies z interwencji, samiec, Owczarek niemiecki lat ok 10. Niekastrowany. W znacznym stopniu starte szkliwo zębów, świadczące o spożywaniu twardego pokarmu. Przewlekły stan zapalny zewnętrznych kanałów słuchowych, przechyla głowę na prawo, trzepie uszami, możliwa drożdżyca. Bardzo wychudzony, widoczne żebra, zapadnięte boki. Niezborność ruchowa wynikająca ze zmian zwyrodnieniowych w stawach biodrowych, zaniki mięśniowe mięśni zadu. Włos matowy, brudny o nieprzyjemnym zapachu moczu i kału. Ropny stan zapalny spojówek. Zaczipowany w schronisku w Boguszycach Małych 25. Numer czipu:968000004409878

Posted

Suka w typie ON. Obecnie w Fundacji Ostatnia Szansa, ma jechać na DT do Gdańska (Fundacja może ją dowieźć, ale potrzebny zwrot za paliwo):

Z opisu lek. wet.:
Pies z interwencji, samica, w typie owczarka niemieckiego, niesterylizowana. Stan utrzymania poprawny, sierść brudna, niewiele brązowej wydzieliny w kanałach słuchowych. Zaczpowana w schronisku w Boguszycach Małych 25. Numer czipu:968000004404371