sleepingbyday Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 dziewczyny, może przesłać zdjecia toski z nowego domu do dady, ktora zajmuje się adopcjami i bazą danych. była by fajna informacja o korabiewickim psiaku. Quote
Zofia.Sasza Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 Wrzuciłam na korabiewickiego FB. Jeśli będą chcieli, to im się wyśle oryginały. Quote
mgie Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Śledzik już w Boguszycach [quote name='mgie']Śledzik/Buddy w pełnej krasie Quote
Zofia.Sasza Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 https://www.facebook.com/fundacja.szansa?ref=tn_tnmn Ogłaszam wszem i wobec, że zintensyfikowaliśmy aktywność na Facebooku ;) Codziennie (oprócz weekendów) "Boguszak na dziś" i inne atrakcje :) Zalogowanych zapraszamy! Quote
mgie Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 [quote name='Zofia.Sasza']https://www.facebook.com/fundacja.szansa?ref=tn_tnmn Ogłaszam wszem i wobec, że zintensyfikowaliśmy aktywność na Facebooku ;) Codziennie (oprócz weekendów) "Boguszak na dziś" i inne atrakcje :) Zalogowanych zapraszamy! Bardzo fajnie się to rozkręca :) Zrobiłam trochę ogłoszeń dla Huga i szczeniaków. Quote
PaulinKa030894 Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Przepraszam że się wetnę ale sytuacja MEGA PILNA [COLOR=#000000]Dramatyczna sytuacja w schronisku w Ruskiej Wsi !! W związku z tą sytuacją zaczeliśmy akcję mailingową , proszę wejdźcie zapoznajcie się z sytuacją i pomóżcie Nam. http://www.dogomania.pl/forum/thread...0#post19257460 Quote
Zofia.Sasza Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 [quote name='PaulinKa030894']Przepraszam że się wetnę ale sytuacja MEGA PILNA [COLOR=#000000]Dramatyczna sytuacja w schronisku w Ruskiej Wsi !! W związku z tą sytuacją zaczeliśmy akcję mailingową , proszę wejdźcie zapoznajcie się z sytuacją i pomóżcie Nam. http://www.dogomania.pl/forum/thread...0#post19257460 Śledzę sprawę na FB :( Paskudnie to wygląda... Quote
mgie Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Odezwała się do mnie Pani Dorota z Warszawy chętna na adopcje jednego ze szczeniaków. Ma już 10 letniego psa również ze schroniska. Jutro powinna zadzwonić po więcej informacji odnośnie wizyty przedadopcyjnej. :kciuki: Quote
sleepingbyday Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 biedny dziesieciolatek, zaraz będzie mieć energicznego nastolatka w domu, nie zazdroszczę.... ten śledż, czy jak on się tam nazywa ;-), to całkiem spory jest, nad kolano. jakos go kojarzyłam jako standardowego dokolnakowca. Quote
ostatniaszansa Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 Dzisiaj telefonów o 2 kudłate onkowato kolakowate szczeniorki mnóstwo , ale ... one już mają domki. Jednocześnie poszły ogłoszenia Polska - Szwajcaria . Był tez chętny na Astona taki w typie chartowatym, pojechał nasz kierownik sprawdzic warunki i mu sie nie spodobały , powziął podejrzenie,że pies poszedlby na łańuch a miał rzekomo biegać po duzym terenie , owszem ogrodzony tylko bramy brak... a blisko ruchliwa trasa. Wczoraj trafiła do nas sunia bardzo w typie bokserka z nietypowym umaszczeniem kolor marengo z jasnym szarym i ciemne gdzie nie gdzie pręgi B. wychudzona, błakała się po Rawie ok tygodnia. W drodze wyjątku trafiła do nas . Miasto ma podpisana umowę z Wojtyszkami . Na razie przestraszona, ale zero agresji. Dwutoro ( w Szwajcarii i w Polsce ) szukamy domu stałego na ostatnie chwile życia dla naszego przesympatycznego,błagodnego, nieco niesmiałego, olbrzyma Rexa. Pies niedawno byl operowany ( duzy guz na szyi ) zrobiono badania histopatologiczne. Niestety to nowotwór b. czesto skutkujący przerzutami m.in na płuca. Na razie pies jest w b. dobrej kondycji. Za jego pobyt w Polsce w ds płaci sponsor ( ze Szwajcarii ) do czasu odejścia za TM. Nie chcemy aby pies odchodził w schronisku . Jest osoba chętna , ale w Szwajcarii, mamy obawy czy długa podróż a za tym i stres nie przyczyni sie do przyspieszenia choroby. Rexa czeka jeszcze rtg płuc. Gdyby nie było przerzutów może pożyć i kilka miesięcy. Czy ma szanse za ostatnie chwile być w domu ? EWa Quote
mgie Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 Ja również dostałam dużo maili w ich sprawie. Kasuje zatem ogłoszenia. Quote
ostatniaszansa Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Bardzo, bardzo dziękujemy :) Wszystkim telefonującym mówiłam,że niestety zaczął sie "sezon " wyrzucanych szczeniaków, wiele organizacji, wolontariuszy ogłasza takie porzucone niechciane psie dzieci.wiele z tych osób chce adoptować wlasnie takie bidy. Nadal na topie są onki i colaczki . Nasze maluchy są nie tylko piekne ,ale i szalenie przylepne kapitalnie bawia się podarowanymi zabawkami i calkiem calkiem ogarniają się na smyczy. Ewa Quote
ostatniaszansa Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Nie nikt o niego nie pyta, on nie wyjeżdza, teraz domki w Szwajcarii znałazły nasze psiaki, m.in te które w Boguszycach są d kilku lat np duży Łatek ,Szczęściarz , Piszczuła i takie co do nas trafiły w ub.roku . Bogusia i Kubuś. Traf, że znaleźli się chętni na szczeniaki. Hugo, Nemo, Nero , Waluś ,Alex, Stasio, Vega, Kusa, Kuska, Aston, Alm, Pimpuś ( ten to by tylko na kolanach siedział ) to psy ,które szukają domów. Wybiorę zdjęcia , opisy już są i rzreba je ogłaszać. To nie będa łatwe adocpje jak z tymi maluchami. Dajemy do ogloszeń psy "ogarnięte" , jak wydobrzeje po skomplikowanej operacji Labo-Pongo (jest w lecznicy w W-wie )oraz przebywająca na dt Sarunia ( w trakcie leczenia ) i one będą do ogłoszeń. Powinnam do czwartku uporać się ze zdjęciami + opisy i pozwole sobie je Ci wysłać Magdo. Na cud z uwagi na wakacje nie licze, ale... Wszak ogłoszenia można wznawiać. Ile już z tych ogloszeń psiaków znalazlo domki :) Większośc szczeniaków ,które nam podrzucono w ub.roku . Dodam,że wszystkie sunie zostały już wysterylizowane przez właścicieli . Ogromna w tym Twoja zasługa Mgie . Ewa Quote
jola_li Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Czyli kolejni szczęśliwcy pakują manatki :)? Wspaniale! Ja jestem teraz praktycznie co tydzień na Mazurach (w sobotę jednego psa wywiozłam do Ani do Brodnicy, a dziś dostałam wiadomość, że kolejny czeka na ratunek :(), ale mam nadzieję, że w lipcu uda mi się odwiedzić boguszki. Quote
malagos Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Joluś, to może jeździsz przez Maków Maz. na Mazury? to zapraszam do mnie na kawkę :) Quote
jola_li Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 malagos napisał(a):Joluś, to może jeździsz przez Maków Maz. na Mazury? to zapraszam do mnie na kawkę :) Dziękuję ślicznie za zaproszenie, byłoby mi bardzo miło, ale ja jeżdżę przez Płońsk/Mławę/Olsztynek :). Quote
Zofia.Sasza Posted June 25, 2012 Author Posted June 25, 2012 ostatniaszansa napisał(a):Nie nikt o niego nie pyta, on nie wyjeżdza, teraz domki w Szwajcarii znałazły nasze psiaki, m.in te które w Boguszycach są d kilku lat np duży Łatek ,Szczęściarz , Piszczuła i takie co do nas trafiły w ub.roku . Bogusia i Kubuś. Traf, że znaleźli się chętni na szczeniaki. Hugo, Nemo, Nero , Waluś ,Alex, Stasio, Vega, Kusa, Kuska, Aston, Alm, Pimpuś ( ten to by tylko na kolanach siedział ) to psy ,które szukają domów. Wybiorę zdjęcia , opisy już są i rzreba je ogłaszać. To nie będa łatwe adocpje jak z tymi maluchami. Dajemy do ogloszeń psy "ogarnięte" , jak wydobrzeje po skomplikowanej operacji Labo-Pongo (jest w lecznicy w W-wie )oraz przebywająca na dt Sarunia ( w trakcie leczenia ) i one będą do ogłoszeń. Powinnam do czwartku uporać się ze zdjęciami + opisy i pozwole sobie je Ci wysłać Magdo. Na cud z uwagi na wakacje nie licze, ale... Wszak ogłoszenia można wznawiać. Ile już z tych ogloszeń psiaków znalazlo domki :) Większośc szczeniaków ,które nam podrzucono w ub.roku . Dodam,że wszystkie sunie zostały już wysterylizowane przez właścicieli . Ogromna w tym Twoja zasługa Mgie . Ewa Ewo, Hugo ma tekst i zdjęcia na naszym FB (jako Boguszak na dziś. Tak samo Tomaszek i Muszka), a zaraz dojdą kolejne. Można stamtąd brać i fotki i opisy ;) Aston z kolei jest ze zdjęciami i opisem na moim FB. Quote
ostatniaszansa Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Mamy wieści o Rexie , nowotwór średnio złośliwy , nie musi dawać przerzutów. Sarunia na dt , nadal nie najlepsze wyniki badań moczu :( Labo-Pongo b. dobrze goi się rana pooperacyjna . po takim pobycie w przychodni weterynaryjnej pewnie nie będzie chętnie wracał do Boguszyc . Na operacje zrostów w uszach czekają i Bunia i drugiego ucha Czesław . Śledzik po wycięciu guzka , ma się świetnie. Dużo psiaków ma nawracające choroby uszu. Staruszki a to chore serduszko a to stawy ... a tych staruszków coraz więcej. Starzeją się nam nasi podopieczni . Część psiaków zmienilo lokum. Haski i Dxosepy juz rezydują w barakowozach. oj nie była to łatwa operacja, psy sa przyzwyczajone i przekonać je do wejścia na inny teren... Teraz w trakcie modernizacji garażu i pomieszczenia obok. Mamy nadziej,że po pewnym poslizgu pojdzie to już szybko. Tam zamieszakają psy z piętra w tym niemała liczba psów w mocno zaawansowanym wieku. Ewa Quote
Zofia.Sasza Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 Melduje posłusznie, że poogłaszałam tu i tam "Boguszaki na dziś", czyli Muszkę, Astona, Tomaszka i dzisiejszego Nero. Jutro będę kontynuować ;) Quote
Zofia.Sasza Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 Są u nas psy z mordowni w Ruskiej Wsi http://www.dogomania.pl/forum/threads/228417-Dramat!!Ruska-wie%C5%9B-E%C5%81K-SYF-NIEGOSPODARNO%C5%9A%C4%86-%C5%81AMANIE-PRAWA-!!POTRZEBNE-DT-NA-CITO-!! Bukiecik - leczony w Fundacji Ostatnia Szansa Z opisu lek. wet.: Pies z interwencji, samiec, brązowo-czarny, wiek ok 7 lat, w typie jamnika, niekastrowany. Rozległy stan zapalny skóry, skóra podrapana, wyłysienia, przeczosy, zwłaszcza na głowie i po bokach ciała. Silny świąd. Podejrzenie nużycy. Pies przerażony, reaguje paniką na próbę badania. Odebrany z fatalnych warunków. Przyjechał zaczipowany. Numer czipu:941000012701935 Quote
Zofia.Sasza Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 Stokrotka - przeszła sterylkę aborcyjną, leczona w Fundacji Ostatnia szansa: Z opisu lek. wet: Pies z interwencji, samica, ruda ok 7 lat. Bardzo wychudzona, widoczne żebra, obwisłe, powiększone powłoki brzuszne, powiększone gruczoły mleczne. Suczka w wysokiej ciąży. Ropny stan zapalny spojówek. Bardzo nieprzyjemny zapach (pomieszanie kału z moczem). Sierść matowa, oblepiona wydzielinami, miejscami wyłysienia. Zaczipowana w schronisku w Boguszycach Małych 25. Numer czipu:968000004406738 Pies w typie ON. Obecnie w Fundacji Ostatnia Szansa, ma jechać na DT do Gdańska (Fundacja może go dowieźć, ale potrzebny zwrot za paliwo): Z opisu lek.wet.: Pies z interwencji, samiec, Owczarek niemiecki lat ok 10. Niekastrowany. W znacznym stopniu starte szkliwo zębów, świadczące o spożywaniu twardego pokarmu. Przewlekły stan zapalny zewnętrznych kanałów słuchowych, przechyla głowę na prawo, trzepie uszami, możliwa drożdżyca. Bardzo wychudzony, widoczne żebra, zapadnięte boki. Niezborność ruchowa wynikająca ze zmian zwyrodnieniowych w stawach biodrowych, zaniki mięśniowe mięśni zadu. Włos matowy, brudny o nieprzyjemnym zapachu moczu i kału. Ropny stan zapalny spojówek. Zaczipowany w schronisku w Boguszycach Małych 25. Numer czipu:968000004409878 Quote
Zofia.Sasza Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 Suka w typie ON. Obecnie w Fundacji Ostatnia Szansa, ma jechać na DT do Gdańska (Fundacja może ją dowieźć, ale potrzebny zwrot za paliwo): Z opisu lek. wet.: Pies z interwencji, samica, w typie owczarka niemieckiego, niesterylizowana. Stan utrzymania poprawny, sierść brudna, niewiele brązowej wydzieliny w kanałach słuchowych. Zaczpowana w schronisku w Boguszycach Małych 25. Numer czipu:968000004404371 Quote
jola_li Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Boże, jakie biedaki :(.... U mnie z kasą krucho, ale wystąpię do Kundelkowej Skarbonki o pomoc na transport - można otrzymać max. 150 zł. Przyda się? Quote
Recommended Posts