łodzian3333 Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 (edited) Nuka pozdrawia a to wszystkie moje duże Ogony, od lewej: Cezar (z Torunia), Jaga (z Poznania), Gera (z Wrocławia) i Nuka z Boguszyc bo jeszcze jest jeden mniejszy (znaleziony w lesie) Edited May 15, 2012 by łodzian3333 Quote
ostatniaszansa Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 no takiej niespodzianki, takiej frajdy to się nie spodziewałyśmy ,łzy się w oku kręcą , dziękujemy :) Zaraz sobie zdjęcie ściągniemy i pokażemy naszemu kierownikowi P.Józefowi, on zbiera wszystkie jakie tylko dostaje zdjęcia swoich byłych podopiecznych. Nuka wygląda rewelacyjnie . Wielu jej towarzyszy i to wcale nie młodych znalazło domki . Zdjęcie ogonów- rewelacja . Ewa Quote
mgie Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [FONT=Verdana]A to moj ukochany szczeniaczek z Boguszyc - wyroslo sie malutkiej i[/FONT] [FONT=Verdana]uszka juz nie sa takie mikroskopijne..../Agnieszka doberman ?[/FONT]:evil_lol:[FONT=Verdana] [/FONT] Quote
mgie Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [FONT=Verdana]MURZYNEK pojechal juz daaaawno, taki niewyrozniajacy sie staruszek...[/FONT] [FONT=Verdana]u siebie w domku blyszczy :) jest spokojnym gentelmanem i daje swojej[/FONT] [FONT=Verdana]pani duzo radości[/FONT] :loveu: Quote
Zofia.Sasza Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 [quote name='mgie'][FONT=Verdana]A to moj ukochany szczeniaczek z Boguszyc - wyroslo sie malutkiej i[/FONT] [FONT=Verdana]uszka juz nie sa takie mikroskopijne..../Agnieszka doberman ?[/FONT]:evil_lol:[FONT=Verdana] [/FONT] Taka sama paskuda jak była ;) Quote
mgie Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [FONT=Verdana]MAJKA mieszka w wieeelkim domu z 3 innymi psami, jeden tez jest z[/FONT] [FONT=Verdana]polskiego schroniska. Super sie dogaduja, biegaja po lesie i w ogole[/FONT] [FONT=Verdana]sielanka [/FONT] Quote
mgie Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [FONT=Verdana]FERDY - u nas nazywal sie SZORSCIAK, zachwycony nowym domkiem, troche[/FONT] [FONT=Verdana]mu sie przytylo...a raczej nie schudlo,hi hi. [/FONT] Ziutka może masz czas na kilka ogłoszeń ? :) Quote
ostatniaszansa Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='mgie'][FONT=Verdana]MURZYNEK pojechal juz daaaawno, taki niewyrozniajacy sie staruszek...[/FONT] [FONT=Verdana]u siebie w domku blyszczy :) jest spokojnym gentelmanem i daje swojej[/FONT] [FONT=Verdana]pani duzo radości[/FONT] :loveu: Uwazam, ze to zdjecie jest boskie :):):) I w zyciu sie nie nadziekuje za tyle radosci i pomocy ile dostaja nasze psy z zagranicy :):):) /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='Zofia.Sasza']Taka sama paskuda jak była ;)[/QUOTE] Ugryz sie .... zmienila sie, ale noseczek jest piekny tak jak i byl ! /Agnieszka Quote
mgie Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='Ziutka']Oczywiście, że mam :) dla Was zawsze![/QUOTE] Os widzicie to ? Przygotujcie inf i zdjęcia psów, które nie były jeszcze ogłaszane. Quote
mgie Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [FONT=Verdana]A to RUDY od p.Jozefa ze swoim prywatnym mopsikiem :) /Agnieszka[/FONT] Quote
jola_li Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='Ania+Milva i Ulver']rewelacja te foty[/QUOTE] Ściany schroniska powinny być nimi obwieszone, no i strona Fundacji też :-). A psia buda domowa fantastyczna - jakbym była małą dziewczynką, to bym chciała w niej zamieszkać ;-). Quote
wapiszon Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Uwazam, ze to zdjecie jest boskie :):):) I w zyciu sie nie nadziekuje za tyle radosci i pomocy ile dostaja nasze psy z zagranicy :):):) /Agnieszka[/QUOTE] Oczy mi zwilgotniały ;) Quote
ostatniaszansa Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Będzie tych zdjęc więcej P. Brigitte robi objazd notabene z trójką swoich psiaków, tam gdzie zostały wyadoptowane nasze boguszki . Nonka biedulka ,ktora wieksza cześc zycia spędzała pod wersalka nareszcie doczekała się , pojechała do nowego domku to samo Karolek i Czawi- wyżełek tak byl nazywany choć dla mnie z wyżełkiem nic wspólnego nie ma :) oba z Korabiewic oraz 4 małe srajdki , straszne rozrabiaki , wczoraj podczas kontroli plw wypuszczone z klatki gryzly za sznurowadła, ukradly szczotkę do zamiatania i latały z nią jak perszingi. jutro przyjeżdzają Państwo z Warszawy zainteresowani adocpją Ariela . Bazyl -kaukaz pojechał do nowego domku i zaraz wrócil- Państwo nie powiekszyli zgodnie z obietnica kojca i ewidentnie nie sa jednak przygotowani na przyjęcia takiego typu psa. To nie żarty to nie maly kundelek, to kawal psa , bardzo terytorialnego,specyficznego p. Józef moze z nim zrobic co chce, ale tylko On, nie wiem czy nie odgryzl by mi reki/ nogi jakbym wlazła do jego kojca. Ma duzy zadaszony kojec z budą i jest 3 razy dziennie wypuszczany na duży wybieg. Moze się trafi ktoś kto tak jak Biafra potrafi postępowac z kaukazem. To nie będzie łatwa adopcja. Acha, niespodzianka Osa nasza cudna duża przytulanka tez pojechała do nowego domku. Wczoraj podczas wizyty naszych przyjaciół zzagranicy, przyjechał z nimi nasz Kacper ,którego prawie 2 lata temu adoptowali. Psy dały popis miłości do czlowieka , gorzej zniosły to nasze ubrania :angryy: Mamy za sobą pierwsza kontrolę PLW jako schronisko asystent plw - typowy urzędas . Gadał i gadał a my panie masz uwagi wpisuj, zalecenia pokontrolne a my się będziemy dostosowywac . Główny problem nNie mamy wpisane u znacznej częsci psów kiedy zostały przyjęte do Boguszyc. Od maja 2009 wiemy ale wcześniej kto to wie ? Jedne pracownicy pamiętaja ale te np. po MK kto to ma wiedzieć? Ewa Quote
ostatniaszansa Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Dzisiaj 3 sunie Klara z korabiewic, Celinka i Miłka pojechały do kliniki dr Bisennika na konsultacjei ewentualne operacje . Okazało się ,że nasza malutka Miłka miała złamana kość udową i tak to się zrosło , nie ma sensu łamac i cudować, Celinka - zmiany zwyrodnieniowe - specjalistyczne leki plus osłona watroby a Klara to starsza sunia, przecudowna u niej to sprawy neurologiczne, trochę sie jej trzęcie tyłeczek , jest dosyć sprawana, sama włazi na tapczan. Mamy podawać carsivan. skora się już jej ładnie wygoiła. Wszystkie trzy spisaly się na medal, biedulki umęczone wróciły do Boguszyc . Dokumentacje fotograficzną zrobiła nasza Zofia :) Kilka psiaków czeka operacja uszu. kolejne samczyki są kastrowane . Na dzień dzisiejszy w schronisku OS przebywa 343 psiaków. Byli państwo od Ariela - pies b. się podobał, notabene to pies typowo domowy-kanapowyczekają na wizyte pa. Ariel wygląda pięknie,okazale jakby nie był w schronisku. Ewa Quote
sleepingbyday Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 o matko, NUka!!! łodzian, dzięki za fotki, wzruszyłam sie i ja :-). dzieewczyny, co do kafelków, to mam: paczkę terakoty bodaj 20x20cm paczkę kafelków ściennych 20x20 prawie paczkę terakoty bodaj 15x50 (takie długie, a wąskie) jedną płytkę podłogową 1m x 1m i jakies ogryzki. nie jest tego dużo, ale w sumie i nie mało, a kafle przypadkiem dobrej jakości. będę miała też do oddania coś w rodzaju sofy czy łóżka, niskie, bez oparcia. Quote
jola_li Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Na dzień dzisiejszy w schronisku OS przebywa 343 psiaków. Zważywszy, że parę lat temu było ich około 800 - wynik jest niesamowity! Byli państwo od Ariela - pies b. się podobał, notabene to pies typowo domowy-kanapowyczekają na wizyte pa. Ariel wygląda pięknie,okazale jakby nie był w schronisku. Ewa No to trzymam mocno kciuki za szczęśliwy dla obu (a nawet trzech ;-)) stron finał :). Quote
Zofia.Sasza Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 Nie napisałaś, Ewa, jednego... Ani słowa o tym pustym, choć pełnym psów, podwórzu u p. Haliny... O tym, że już nie potrzebuję tradycyjnej dużej parówki... :( Że nikt mnie nie wita ujadaniem z piekła rodem... :( MURZYN POJECHAŁ DO DOMU!!!! ;) :) Quote
ostatniaszansa Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='Zofia.Sasza']Nie napisałaś, Ewa, jednego... Ani słowa o tym pustym, choć pełnym psów, podwórzu u p. Haliny... O tym, że już nie potrzebuję tradycyjnej dużej parówki... :( Że nikt mnie nie wita ujadaniem z piekła rodem... :( MURZYN POJECHAŁ DO DOMU!!!! ;) :)[/QUOTE] Pojechal, pojechal, zaraz Ci wysle linka z Picasy do fotek, bo tutaj wstawiac nie umiem ;) Nie tylko pojechal, ale DOGADUJE SIE Z KOTAMI (6!) I KROLIKAMI!!! Czekam czy sie przypadkiem nie ogarnie za kilka dni, hehe :) /Agnieszka Quote
Zofia.Sasza Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Pojechal, pojechal, zaraz Ci wysle linka z Picasy do fotek, bo tutaj wstawiac nie umiem ;) Nie tylko pojechal, ale DOGADUJE SIE Z KOTAMI (6!) I KROLIKAMI!!! Czekam czy sie przypadkiem nie ogarnie za kilka dni, hehe :) /Agnieszka[/QUOTE] Dostałam fotki :) Dzielny Murzynek - ogon do góry, oko z błyskiem! Dużo "moich" psiaków pojechało tym razem. Bo i Czoko przecież mojego szkolenia jest. Quote
ostatniaszansa Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='Zofia.Sasza']Dostałam fotki :) Dzielny Murzynek - ogon do góry, oko z błyskiem! Dużo "moich" psiaków pojechało tym razem. Bo i Czoko przecież mojego szkolenia jest.[/QUOTE] A zauwazylas Bolusia? Jaki piekny? Przyjechal po nowa kolezanke, panstwo wzieli szczeniaczka carno bialego do kompletu. No i bialy Staruszek od Jozefa przyjechal sie pokazac :) Fajnie bylo, oby takich udanych wyjazdow jak najwiecej, na razie jest kilka chetnych domkow, ale Brigitte musi je najpierw doooookladnie sprawdzic , wiec bedzie odsiew ;) Quote
Recommended Posts