Zofia.Sasza Posted July 17, 2012 Author Posted July 17, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Boskieeee :):):) Ja pomaluje sciany, jak ogarniesz bajzel ze wspolpraca ze sponsorami, ok? Uwierz mi, wolisz malowac sciany szczoteczka do zebow ;) /Agnieszka Cicho, bo siedzę na Facebooku ;) Właśnie wrzuciłam sierdceszczypatielny news pt. "Spacerek Babulki" ;) Quote
ostatniaszansa Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='Zofia.Sasza']Cicho, bo siedzę na Facebooku ;) Właśnie wrzuciłam sierdceszczypatielny news pt. "Spacerek Babulki" ;) Sa pewni sponsorzy, z ktorymi NIE CHESZ rozmawiac ... po prostu uwierz mi na slowo ;) a Babulka juz u mnie wisi na FB :):):) /Agnieszka Quote
Zofia.Sasza Posted July 17, 2012 Author Posted July 17, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Sa pewni sponsorzy, z ktorymi NIE CHESZ rozmawiac ... po prostu uwierz mi na slowo ;) a Babulka juz u mnie wisi na FB :):):) /Agnieszka[/QUOTE] No wiem... Strrraszni sponsorzy ;) Quote
kasienka001 Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 ja Was czytam i jestem uważam, że jesteście NIESAMOWITE i to co robicie ma sens. Quote
jola_li Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 [quote name='kasienka001']ja Was czytam i jestem uważam, że jesteście NIESAMOWITE i to co robicie ma sens. KILKASET skrzywdzonych psów w swoich domach - to robi wrażenie, prawda :)? Quote
Zofia.Sasza Posted July 18, 2012 Author Posted July 18, 2012 [quote name='jola_li']KILKASET skrzywdzonych psów w swoich domach - to robi wrażenie, prawda :)? No i koty. O kotach nie zapominajmy. A propos kotów - zapraszamy na wydarzenie kota z interwencji OS: https://www.facebook.com/events/104527563026050/ Zdjęcia (także dla niezalogowanych na FB) https://www.facebook.com/media/set/?set=a.423215357721532.90256.100000992139023&type=1&l=352b148c8b Quote
jola_li Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 [quote name='Zofia.Sasza']No i koty. O kotach nie zapominajmy. [/QUOTE] Święta racja! Kilkadziesiąt wynędzniałych zastraszonych chorych kotków poczuło smak dobrego życia. I - z tego co wiem - miałaś w tym niemały udział :)! Quote
ostatniaszansa Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 hmm no dobra napiszę , od nocy mamy nowego podopiecznego Piotrusia :) z... Ruskiej Wsi , będzie pod patronatem Agnieszki z fundacji Rottka. Chwilowo są jeszcze Akrobata i Przylepka ten w kiepskim stanie. Dla Piotrusia specjalnie musimy zrobić "dach" z siatki na kojcu bo skubany jak małpa ... a nie chcemy trzymać psa na łańcuchu co by nie zwiał. Ewa Quote
Zofia.Sasza Posted July 18, 2012 Author Posted July 18, 2012 [quote name='ostatniaszansa']hmm no dobra napiszę , od nocy mamy nowego podopiecznego Piotrusia :) z... Ruskiej Wsi , będzie pod patronatem Agnieszki z fundacji Rottka. Chwilowo są jeszcze Akrobata i Przylepka ten w kiepskim stanie. Dla Piotrusia specjalnie musimy zrobić "dach" z siatki na kojcu bo skubany jak małpa ... a nie chcemy trzymać psa na łańcuchu co by nie zwiał. Ewa[/QUOTE] Akrobata jest u nas????? Wow! Quote
ostatniaszansa Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 Ciiiiiiiiiiiii, na chwilę . Bardzo grzeczne, czyste i chodzą na smyczy .E Quote
mgie Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 ,,[COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Witam. [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Nawiązując do rozmowy telefonicznej proszę o przesłanie zdjęć szczeniaków (Stroszka, Mrużka) wraz z matką. Będę Bardzo wdzięczny jeśli prześle mi Pani jeszcze jakieś zdjęcia dodatkowo tych psiaków.'' Tomasz.T[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Przesłałam Panu zdjęcia Drużki ściągnięte z facebooka. Macie jakieś aktualne zdjęcia szczeniaków? plus Odpisałam na dwa maile dotyczące adopcji Hugo. :kciuki:[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
ostatniaszansa Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 Magdo, napisałam Panu sms , ze nowe zdjęcia z czwartku i dzisiaj prześle jutro lub w poniedziałek -całej trójki. Wcześniej prosiłam o podanie sms na moj numer telswojego maila, Pan podał ale na gamtree ... Teraz juz mi podał , wyślę jak mi je prześla mi Agnieszka i Zosia . Dzisiaj była pierwsz lekcja nauki chodzenia w obroży i na smyczce :) Zabrałam Hugo na spacer , ciut delikatniej bierze parówki, ale nadal trzeba go hamowac a poza tym to fantastyczny, mądry pies. Ewa Quote
ostatniaszansa Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 No mogę sie pochwalić, a co ! spokojnie moge się zatrudnić w naszym schronisku ;) nie było kierownika pomyslałam zabieram psy na spacer, jego grupę. Jeden z pracowników wział tylko Alexa na smyczy , tu odpadam ma siłę słonia. Banda grzecznie wyleciała, poszalały , potem duże koła wokół łąki , gwizd , klaskanie ; dzieci do domu i grzecznie poszły do siebie. Rozrabiaka Cwaniak oberwał teczka tekturową na dokumenty , jakos specjalnie sie nie przejął, ale uspokoil. Wzięłam druga grupę, ale to pikuś -Haśki. Zabrałam tez Dźosepy. Tylko jednego psa nie wzięłam na spacer - Bazyla , przyznaję nie miałam odwagi, To olbrzymi kaukaz. Juz w nowych domkach, od wczoraj; Diana , doczeć sie nie mogła , sami zobaczycie na zdjęciach, korabiewicka Klara -staruszka, cudnie wyglądała w ramionach swojej Pani , nieco skonfundowana Celinka, zdziwiony Bono ; " a o so chodzi ? ", Państwo ,którzy adoptowali korabiewickiego Pamiego jak tylko go zobaczyli rozpłakali się i tuli go jak małe dziecko, przyjechała tez na spotkanie Pan razem z adoptoptowaną miesiąc temu ślepą Bertą , sunia widać ,że jest szczęśliwa. Remik kolejny korabiewiczak z b. chorym uchem ( jest po operacji ) też znalazł domek, już dostaliśmy zdjęcia, dziwnie go ostrzygli... mnie się podobał z długim włosem. Szczęśliwego jak najdłuższego życia. Dwa dni temu odszedł za TM :-( adoptowany 2 lata temu przez naszych przyjaciół ze Szwajcarii Kerstin i Joachima - Kacper. a dopiero co do widzielismy jak byli u nas w Warszawie, na Starówce , wywoływał sensacje wśród polaków i turystów zzagranicy padało nieustajaco pytanie jaka to ras ? Jaka,jaka boguszycka ! . to był olbrzymi pies tak trochę w typie leonbergera. Juz wtedy widziałam,że coś nie tak, non stop siusiał. ?To był okazalo się rozległy nowotwór o ile dobrze zrozumiałyśmy- pęcherza. a miał za tydzien jechac z nimi na 5 lat do USA... Ewa Quote
jola_li Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Pami to sama słodycz, wyobrażam sobie jak będą go kochać. Kolejna piątka szczęśliwych psów na Waszym koncie :). Biedny Kacper :(... Głupie to życie.... Strasznie jestem ciekawa zdjęć, jak jeszcze dziś będą to chętnie obejrzę, jak nie, to za tydzień, bo jutro wyjeżdżam (kurczę, te 6 zł mojego długu ciągle wisi :(). Quote
mgie Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 jola_li napisał(a): Strasznie jestem ciekawa zdjęć, jak jeszcze dziś będą to chętnie obejrzę, jak nie, to za tydzień, bo jutro wyjeżdżam (kurczę, te 6 zł mojego długu ciągle wisi :(). Zdjęcia z przekazania śledzika już są mgie napisał(a): Quote
jola_li Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 mgie napisał(a):Zdjęcia z przekazania śledzika już są Dzięki :)! Cudne Śledzio!!! Quote
mgie Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 ostatniaszansa napisał(a):[FONT=Verdana]Mam zdjęcia Sary-Gai, obecnie na dt u Iwony Kantorowicz, pod opieką dr Cieciery, sunia ma chory pęcherz, po wszelkich badaniach teraz na antybiotykach i ma się lepiej. Przepiekna sunia w typie on z lekkim defektem, bardzo, bardzo wrazliwa, problemy behawioralne - jak się zdenerwuje obgryza do krwi ogon. Boi sie panicznie facetów. Potrzebny dom spokojny, bez tłumu ludzi , może być kot czy inny psiak. Oczywiście wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona, umie chodzić na smyczy.[/FONT] Ewa Quote
sleepingbyday Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 wiadomości i dobre, i złe. jak to w zyciu. śledź cudny. tej rasy mamy w korabiewicach kilka egzemplarzy ;-) Quote
ostatniaszansa Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Od 13 lipca trafiły do nas ; szczeniak ok 5 m-czny cudo, biszkoptowe w łaty , Pani ktora go przywiozła "przerobiła ' naszgeo pracownika, Panie to ustalone z gminą... My z gmina już umowy nie mamy podpisali ją z Chrcynnem :(:(:( , następnie w dniu 22 lipca dwie Pani w tym jedna obywatelka Czech przywiozły biegnącego drogą z urwaną smyczą psiaka jak nic beagla , musimy ogłaszać może komuś zaginął? A wczoraj, mea culpa, na moja prośbę kierownik pojechał na pobliską stację benzynową zabrać mikrosunię rudo-biszkoptową straszna przylepka. Ja ją widziała i mizałam w sobotę jak braliśmy gaz, podrzuconą im 5 dni temu. iPo drodze zgarnął mikropsa z dłuższym włosem ,który został podrzucony w pobliżu schroniska prawie tydzien temu, można na nim uczyć sie anatomii... Po te psy miał przyjechać hycel znany w Rawie Pan Budek o nie najlepszej reputacji , miałyśmy watpliwą przyjemność go poznać już wtedy proponował zrobienie interesu na psach :angryy: Malo go nie zabiłam i przy okazji oberwalo się wice staroście. W/w psiaki miały być zawiezione do Chrcynnego :placz: Od dzisiaj jesteśmy ślepe i głuche a serca z kamienia , bo kto ma miękkie serce ten ma twarda d....ę . Całego świata nie uratujemy i żebym wyła, ryczała niestety w najbliższym czasie nie przyjmiemy ŻADNEGO PSA. A dodam,że w niedzielę podjechał facet chciał się pozbyć jednego ze swoich psów, przekupywal pracownika flaszką ,żle trafił to osoba nie pijąca a po drugie wie co i jak. I wie,że bez zgody kierownika i naszej nie może przyjąc żadnego spa. Pan się darł a po co wy tu jesteście, to wasz obowiązek (???!!!) NIE, TO OBOWIĄZEK GMINY RAWA MAZOWIECKA w kwestii bezdomnych zwierzat a obowiązek opieki nad psem ma jego właściciel. W tym pop....... nym kraju , zabija się dzieci, znęca nad nimi, maltreruje, wykorzystuje, takoż samo dzieje się ze zwierzętami bo dzieci i zwierzęta głosu nie mają... nie obronią się, są traktowane jak rzeczy :shake: Ewa Quote
mgie Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 [FONT=Verdana]Bukiecik (pies interwencyjnie zabrany ze schroniska w Rsukiej Wsi przed przyjazdem [/FONT] PO Quote
ostatniaszansa Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 to ulubieniec Agnieszki :) już po 2 tygodniach było lepiej, żadne cuda ,niewidy , zastrzyk a potem 2 kąpiele z udziałem b,dobrego szamponu, odrobaczenie, karmienie regularne nieco lepsiejsza karmą i oto proszę. U wszystkich wyrażna poprawa , choć jak dla naszych standardów to co poniektóre jeszcze ciut za szczupłe :) Ewa Quote
sleepingbyday Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 bukiet jest w moim ulubionym pręgowanym stylu. trzymam kciuki za chłopaka. Quote
mgie Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 mgie napisał(a): sledziński w domu:) chyba mu się podoba Quote
sleepingbyday Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 dziewczyny, jadę do maxi w piątek, wiem, że gadałyście z p. Ewą a propos jakiejś przesyłki. jedziemy tam w środku dnia, jakoś w południe chcemy u niej być. a jutro po południu i wieczorem będę na rydygiera, nie wiem, czy to może jakoś w okolicach waszych okolic? Quote
Recommended Posts