jola_li Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 [quote name='ostatniaszansa']Jolu_li :loveu: Mamy pierwsze wieści o boguszkach w Szwajcarii Alfik- bardzo niesmiały boi się wychodzić z mieszkania a schody -co to za stwór :crazyeye: Buba okrzyknięta księżniczką, Sweety dzielnie tupta po ogródku ku uciesze wlaścicieli, Łasiczka -nieśmiała, Misia- ja chcę odespać na tym super wygodnym ,pięknym fotelu w salonie i w nosie mam spacerki. Topielica z lubością wygrzewa się na słoneczku a Państwo zachwyceni, Patefon wzbudził wzruszenie i został pokochany od pierwszej chwili. czekamy na kolejne wieści o Reksie, Dajce, Fifku, Koffi. Ewa[/QUOTE] Na pierwsze śniadanie, na drugie śniadanie, na obiad, na podwieczorek, na kolację, na dzieńdobry, na na dobranoc na coddzień ----- TAKIE WIEŚCI POPROSZĘ :-)!!! Quote
ostatniaszansa Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Kolejna sobota i kolejna praca z naszymi podopiecznymi ; uczymy się chodzić na smyczy i skupiać uwagę na opiekunie. Nasza pupilka Śmioszka-foczka, pychol uśmiechnięty, na prośbę siad no i zachęcanie paróweczką zaczęła się... czołgać , taki z Niej leniuszek, Zuza- panika i zesztywnienie, no i kto się zajął dziewczyna ? Andrzej, ten to ma ocean cierpliwości no i przyniosło to skutek, nie bylo co prawda chodzenia na smyczy , ale podkulony ogon wrócił na swoje miejsce, nawet ciut drgnął i skończyła się panika. Za to jak zobaczyła p. Józefa - tato,tato ratuj ,weź mnie na ręce. Na ręce lub kolanka wciskał się ( to było zamiast chodzenia na smyczy, niestety ) olbrzym Atos waga super ciężka. Pieknie słucha i chodzi na smyczy ; Majka, Chesteer,Kama złapał o co chodzi też bardzo ładnie Łatek średni a maluteńki Zezik Kubusio -super ! Z zza krat pożądliwie spoglądała Roksi, ona jest mistrzynią . Niestety mało nas , mało, to tej tresury, układania boguszków. Ewa Quote
ostatniaszansa Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 W sobote od 10.30 :) wlasnie nam sie transport walnal, wiec szukamy autka... /Agnieszka Quote
jola_li Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 [quote name='ostatniaszansa']W sobote od 10.30 :) wlasnie nam sie transport walnal, wiec szukamy autka... /Agnieszka[/QUOTE] Jeszcze nie wiem na 100%, ale jest szansa, że mogłabym pojechać, tylko że nie jestem aktualnie zmotoryzowana... Quote
ostatniaszansa Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 [quote name='jola_li']Jeszcze nie wiem na 100%, ale jest szansa, że mogłabym pojechać, tylko że nie jestem aktualnie zmotoryzowana...[/QUOTE] To tak jak my wszyscy :) /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 wieczorem będzie wiadomo czy mamy transport, przecież musimy coś wykombinować :) piękna jak na razie pogoda a tak długie przerwy w szkoleniu nie są dobre. Psiaków do szkolenia mamy sporo . Ewa Quote
ostatniaszansa Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 a kolejen wieści o boguszkach w Szwajcarii ; Koffi i Dajka ok, Fifuś dominujący zaznacza teren bywa ,że w miejscach to tego nie wskazanych , ale Państwo nie rezygnuja i dają sobie z tym radę. Były też problemy z Łasiczka ku naszemu i schroniskowej opiekunki zdumieniu Łasiczka zaczęła rzucac się na psa Państwa ,którzy ją zaadoptowali i dwukrotnie ugryzła właściciela a po każdym jedzeniu wymiotuje. to wszystko wygląda na mega stres. w pierwszej chwili Państwo już ,już chcieli zrezygnowac, ale postanowili zatrudnić behawiorystę i uzbroic się w cieprliwośc. W schronisku tydzien przed wyjazdem Łasiczka chodziła za swoją opiekunką krok w krok ( nawet do wc) kładła łepek na kolanach. Te psiaki bardzo są przywiązane do swoich opiekunów, na własne oczy widzieli to Monika i Andrzej z Fajnego Psa . Wiele z naszych boguszków rezydowało tu latami, nie wszyscy opiekunowie byli tacy fajni jak teraz :angryy: ale Pan Józef , Pani Agata, Pani Halina Pani Marta dokonywali wręcz cudów, ratowali , gadają do nich, pomiziają jak trzeba nakrzyczą, leczyli jak umieli i mają ooooooogromne serca dla tych psiaków chyba za... bo w boguszycach jest teraz sporo foczek :evil_lol: Ewa Quote
ostatniaszansa Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Szanowni Państwo , Przyjaciele , Ratownicy Zwierząt . Organizacje i Fundacje chyba czas na wspólne działania, każdy kto działa na rzecz zwierzat, przeciwdziałaniu bedozmności, znęcania się , okrucieństwu itp. Gminy w całej Polsce kpią sobie z ustawy o ochronie zwierząt ale i trwonią środki publiczne. Podpisują umowy z kim i jak leci na wyłapywanie i przetrzymywanie psów , żadna z tych gmin nie sprawdza czy psy docierają na miejsce przeznaczenia, w jakich żyją warunkach, czy suki są sterylizowane czy psy są ogłaszane do adopcji czy są leczone itp. itd. Nie mówiąc już o powszechnych akcjach streylizacji/kastracji czy to bezpłatnie czy za niewielką odpłatnością. Wiekszość spada na nas, za moment zacznie się wysyp zwierzat tych nowourodzonych tych porzucanych...:-( Ile jesteśmy w stanie przyjąć , iloma zaopiekować się ,wyleczyć znależć dt czy ds ? A już nasze kieszenie przetrzebione, a czas ? Przecież musimy pracować, mamy rodziny i dla zwykłego zdrowia psychicznego powinniśmy mieć choć odrobinę czasu dla siebie,a tu prawie 24h na dobę. To jak nie kończąca się opowieść, dramatyczna z tragiczną historią wielu zwierząt ,ich cierpieniem,. bólem, strachem. Proponuje aby wszystkie gminy zostały zalane pismami czy i z kim mają podpisane umowy, co się dzieje w tymi zwierzętami , czy były przeprowadzane kontrole itp. w jakich okolicznościach zwierzęta przeszły za TM, itd i co gminy robią celem zapobiegania bezdomności zwierząt domowych, oznakowania ? Ewa A ja się dopiszę pod spodem, aby bytów nie mnożyć - [B]czy ktoś ma może informacje o schronisku OTOZu w Koszalinie? Zachwyciłyby mnie te pozytywne ;) Sprawa bardzo ważna /Agnieszka[/B] Quote
Dharma Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Aga, zdjęcia od Ciebie poproszę na maila :) Muszę zaktualizować stronę a ja zrobiłam za mało :) Quote
ostatniaszansa Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Zdjecia zaraz pojda, niech sie ogarne po powrocie z jednej pracy, zakrecajac do drugiej i zaczynajac trzecia :) /Agnieszka Quote
AniaB Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 [B]czy ktoś ma może informacje o schronisku OTOZu w Koszalinie? Zachwyciłyby mnie te pozytywne ;) Sprawa bardzo ważna /Agnieszka[/B][/QUOTE] osobiscie nie mam, ale jest tam wolontariuszka - dogomaniaczka mocno sie udzielajaca - [B]kinga[/B] (taki ma nick na dogo) może napisz do niej pw? Quote
ostatniaszansa Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Dzieki, juz wszystko wiem,. Niestety zrobiono nas w bambuko i schronisko o ktore powinnam pytac, to schronisko prowadzone przez p. Harlacza (wrrr) w Bialogardzie... tam tez juz wiekszosc wiem i bardzo mi sie nie podoba, to co sie dowiedzialam :(:(:( /Agnieszka Quote
Ania W Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 A czy gdzieś będzie można się dowiedzieć czegoś więcej o tym schronisku? Bo ja też swojego czasu starałam się pozyskać o nim jakieś informacje i wyszło z tego, że o schronisku Harłacza wiadomo, że nic nie wiadomo :/ Quote
ostatniaszansa Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 [COLOR=red]UWAGA,UWAGA czy jest osoba chętna do pracy-tresury pod bacznym okiem treserów, naszych boguszyckich piękności ? Jest wolne miejsce w aucie . Wyjazd w sobotę 8.30 . Telefon 513 430 207 . Ewa i Agnieszka[/COLOR] Quote
ostatniaszansa Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 [quote name='Ania W']A czy gdzieś będzie można się dowiedzieć czegoś więcej o tym schronisku? Bo ja też swojego czasu starałam się pozyskać o nim jakieś informacje i wyszło z tego, że o schronisku Harłacza wiadomo, że nic nie wiadomo :/[/QUOTE] Na stronie Argosu można zobaczyć jak tam "cudownie" znikają psy, mamy wiadomości od osób ,które były , nawet znają wyniki inspekcji- DRAMAT, jest też watek o tym "schronisku", nie umiem wlepić. Ewa Quote
AniaB Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 oj, ja pamietam jak na dogo wiele osób piało z zachwytu nad cudownym schroniskiem pana Harłacza.. Nawet chyba ten pan brał udział w jakiejs interwencji w innym schronisku gdzie działo sie źle.... Hmmm... A zdjecia Waszych psów to gdzie???:) Bo miały być..? Quote
AniaB Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 a wątek jest tu [URL]http://www.dogomania.pl/threads/28160-Wzorcowe-schronisko-P.Harłacza[/URL] Quote
ostatniaszansa Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Doby, rąk brakuje a ponadto my ich nie umiemy wstawiać no i jakowegoś porgramu brakuje i prosimy życzliwe osoby z dogo. Zdjęcia będa ,będą teraz troszkę wolnych dni nadrobimy zaległości. Ewa Quote
jola_li Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [quote name='ostatniaszansa'][COLOR=red]UWAGA,UWAGA czy jest osoba chętna do pracy-tresury pod bacznym okiem treserów, naszych boguszyckich piękności ? Jest wolne miejsce w aucie . Wyjazd w sobotę 8.30 . Telefon 513 430 207 . Ewa i Agnieszka[/COLOR][/QUOTE] Wszystko wskazuje na to, że będę mogła pojechać :-). Quote
jola_li Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Uprzejmie donoszę, że z karnecikowego bazarku udało się zebrać [SIZE=3][COLOR=blue][B]121,25 zł[/B] [/COLOR][/SIZE]:smile:. [SIZE=3][COLOR=blue][B]Wielkie dzięki dla wszystkich, którzy przygarnęli pieski w postaci fotograficznej [/B] [/COLOR][COLOR=black][B]:bigcool:[/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black][B]:bigcool:[/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=black][B]:bigcool:[COLOR=blue]!!![/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE] Quote
Dharma Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 A to kilka portrecikow z dziejszych zajec Fajnego Psa: [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_iInCXCxYcmw/Tbx1ODmRurI/AAAAAAAAAIM/aUv18uSL_lA/IMG_0310.jpg[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/_iInCXCxYcmw/Tbx1NyiRKXI/AAAAAAAAAII/80HpqKfnvRY/IMG_0299.jpg[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/_iInCXCxYcmw/Tbx1ON271RI/AAAAAAAAAIQ/QMUGNl9o590/IMG_0297.jpg[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_iInCXCxYcmw/Tbx1OvdnOEI/AAAAAAAAAIU/GcBbwUuPrUQ/IMG_0329.jpg[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/_iInCXCxYcmw/Tbx1O9unE6I/AAAAAAAAAIY/Amc6aSiQ0I4/IMG_0343.jpg[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_iInCXCxYcmw/Tbx1pMwlx9I/AAAAAAAAAI4/9pd_gHquQXM/IMG_0344.jpg[/IMG] Quote
ostatniaszansa Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Piękne te zdjęcia . A jakie piękne i fajne są nasze boguszki :lol: Dzisiaj udział w szkoleniu brały ; Żółty Agaty, Miruś-staruszek, Prosiaczek, Rysiu, Żółty Marty , Diabołek ,który jest... sunią, dostała nowe imię Darma 2, Janeczek, Majka, Atos, Cywil, Sony, Pluto, Zezik-Dumbo,Łatek duży, Osa, Chester ( przyklejony do Andrzeja z Fajnego Psa )Stasio , Rocky, Roksi i Śmioszka. A i miła niespodzianka, nasza piękna, mądra Kama pojechała do nowego domku :multi: pięknie zniosła podróż, nawarczała na swojego nowego kolegę coby sie zbytnio nie spoufalał, a ten zachwycony swoja nowa towarzyszka. My czekamy na zdjęcia i kolejne wieści. Malutka śliczna Mimi Mini po operacji usunięcia martwej gałki ocznej, czuje się znakomicie. Ewa Quote
Soema Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Cuuudne foty :) cieszę się z domu Kamy - bardzo! Quote
mariamc Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Niestety, pierwsze psy Rawy Mazowieckiej już w Białogardzie. Zdjęcia cudne. Quote
Recommended Posts