ostatniaszansa Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 UWAGA. UWAGA, uprzejma prośba, czy jest osoba chętna do wizyty przedadopcyjnej w Milanówku ? Państwo są zaintresowani adopcją jednego ze szczeniaków (onków) - samczyka . Okruszek szczeniaczek ma 5 tygodni. Jego mama wyrzucona z samochodu, przegoniona ze wsi, ukryła się na skraju lasu. Tam urodziła 3 maluchy, dwa z nich nie żyją . Nagle sunia zniknęła, malucha trzeba było zabrać . Okruszek zostal odrobaczony, odpchlony , robali miał co niemiara. Lada moment zostanie zaszczepiony no i powtórka z odrobacznia a. Bardzo energiczny i jak szczeka, domaga się uwagi. aAnajlepiej to na rączkach. Pamiętam Omegę i Alfika jak były takimi kuleczkami, one się bały a ten smyk nic a nic się nie boi. Maluch ma czarne umaszczenie i chyba będzie szorściakowaty, raczej taki do połowy łydki, no chyba ,że nam zrobi niespodziankę. Ewa PIĄTKA szczeniaków onków 3,5 miesięcznych wyrzuconych przed schroniskiem:( Quote
jola_li Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 ostatniaszansa napisał(a):[INDENT]UWAGA. UWAGA, uprzejma prośba, czy jest osoba chętna do wizyty przedadopcyjnej w Milanówku ? Państwo są zaintresowani adopcją jednego ze szczeniaków (onków) - samczyka . Z Milanówka jest gos, ale Ona chyba ostatnio rzadko na dogomanii - może wysłać pw? Przepraszam, chyba pomyliłam nick - spróbuję sprawdzić! Znalazłam takie osoby z Milanówka: [FONT="]mona132 WuAla _gos_azzie5 beauceronelcia456 gos izz Gos rzeczywiście nie bywa ostatnio na dogomanii, ale jest podany jej mail, więc może warto się skontaktować - kiedyś była bardzo aktywna. Azzie jest wolontariuszką schroniska w Milanówku - zajmuje się tam chyba m.in. adopcjami. [/FONT] Quote
mgie Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 ostatniaszansa napisał(a): Okruszek szczeniaczek ma 5 tygodni. Jego mama wyrzucona z samochodu, przegoniona ze wsi, ukryła się na skraju lasu. Tam urodziła 3 maluchy, dwa z nich nie żyją . Nagle sunia zniknęła, malucha trzeba było zabrać . Okruszek zostal odrobaczony, odpchlony , robali miał co niemiara. Lada moment zostanie zaszczepiony no i powtórka z odrobacznia a. Bardzo energiczny i jak szczeka, domaga się uwagi. aAnajlepiej to na rączkach. Pamiętam Omegę i Alfika jak były takimi kuleczkami, one się bały a ten smyk nic a nic się nie boi. Maluch ma czarne umaszczenie i chyba będzie szorściakowaty, raczej taki do połowy łydki, no chyba ,że nam zrobi niespodziankę. Ewa PIĄTKA szczeniaków onków 3,5 miesięcznych wyrzuconych przed schroniskiem:( poogłaszam go, dzięki za info. Quote
mgie Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Okruszek jest dzisiaj w Metrze. link http://emetro.newspaperdirect.com/epaper/viewer.aspx Quote
ostatniaszansa Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Widzialam :) Dobrze, ze Ewy tel podany.... hihi. Wczoraj miala nalot tel o piatke szczeniakow, 2 nawet sensowne, reszta nie chciala wizyt przeadopcyjnych... a, dzwonila jakas Pani o Okruszka i pytala czy bedzie lnial (az czlowiek chce odpowiedziec "nie, jak z nim Pani porozmawia, to bedzie trzymal cale futro przy sobie) /Agnieszka Quote
mgie Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 ostatniaszansa napisał(a):Widzialam :) Dobrze, ze Ewy tel podany.... hihi. Wczoraj miala nalot tel o piatke szczeniakow, 2 nawet sensowne, reszta nie chciala wizyt przeadopcyjnych... a, dzwonila jakas Pani o Okruszka i pytala czy bedzie lnial (az czlowiek chce odpowiedziec "nie, jak z nim Pani porozmawia, to bedzie trzymal cale futro przy sobie) /Agnieszka Trzymamy kciuki za Ewe :megagrin: Quote
jola_li Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Może kogoś zainteresuje: Do 15 grudnia 2011r. właściciele psów i kotów, którzy zamieszkują na terenie m.st. Warszawy mogą skorzystać z możliwości bezpłatnego zaczipowania psa/kota, w jednej z wybranych lecznic weterynaryjnych (wykaz lecznic). Quote
mgie Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Mam problem z imageshakiem więc więcej zdjęć w ogłoszeniu : http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Okruszek-5-tygodniowy-czarny-szczeniaczek-DO-adopcji-W0QQAdIdZ289788291 Quote
jola_li Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 mgie napisał(a):Dziewczyny potrzebuje zdjęć OSY. Dostałam maila od zainteresowanego Pana. Edit: najlepiej będzie jak puszczę wam maila. Czy coś w tej sprawie już wiadomo? Quote
ostatniaszansa Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Zdjęcia Osy wysłane do Mgie . W sobotę do szkoły dołączyły nowe psiaki ; Hera, Muszka i Azorek . Liderami są Chester ( mistrz ) Roxy, Rocky , Staś, Tomaszek, potem Mały Żółty, Pegaz, Atos, Wento,Darma ( od Haśków) i Czarek, ogromne postępy zrobil niesforny dzieciak Sony , bojaźliwa Zuza, Osa, Darma -diabołek , Janko, Rudy Marty, Pszczółka. Hektor i Hermes nareszcie zaczynają się skupiać na osobach z nimi pracujacymi , skończyly sie tańce i skoki. Śmioszka troszkę się boi , ale po chwili siada i głównie pełznie. Troszke cofnęła się nam Maja, ona głównie patrzy gdzie jest jej opiekun P. Józef . W swoje ręce wzięła ją Monika z Dogmastres .Nie starczylo czasu na prace z Rysiem, Żółtym Agaty, Matką, Wariatką i Mirusiem. BARDZO BRAKUJE NAM WOLONTARIUSZY czy ktoś ma ochotę na prace z boguszkami w najbliższą sobotę ? Zyskaliśmy nową wolontariuszkę, przesympatyczną 13 letnią Paulinkę . Im wiecej wolontariuszy tym więcej psiaków może być objęty programem Fajny pies ,ale bezdomny . Nie w każda sobotę moga jechać nasi fundacyjni koleżanki/koledzy; Agnieszki , Paweł i Eliza , oraz wolontraiusze jola_li i Justynka oraz Paulinka. Pięknie dziękujemy Joli_li, Justynce i Paulinie. Być może w najbliższą środę uczniowie z gimnazjum w Grójcu zawitają do nas z darami. To już ich trzecia wizyta. Ewa Quote
Dharma Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Ewa, Haśkowa siostra to była Hera a nie Koka? Wydawało mi się, że Paweł mówił do niej Koka. Quote
ostatniaszansa Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/193431-PROSIACZEK-ma-dom! zdjecia Prosiaczka w nowym domu :)/Agnieszka Quote
Zofia.Sasza Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 [quote name='ostatniaszansa']Zdjęcia Osy wysłane do Mgie . W sobotę do szkoły dołączyły nowe psiaki ; Hera, Muszka i Azorek . Liderami są Chester ( mistrz ) Roxy, Rocky , Staś, Tomaszek, potem Mały Żółty, Pegaz, Atos, Wento,Darma ( od Haśków) i Czarek, ogromne postępy zrobil niesforny dzieciak Sony , bojaźliwa Zuza, Osa, Darma -diabołek , Janko, Rudy Marty, Pszczółka. Hektor i Hermes nareszcie zaczynają się skupiać na osobach z nimi pracujacymi , skończyly sie tańce i skoki. Śmioszka troszkę się boi , ale po chwili siada i głównie pełznie. Troszke cofnęła się nam Maja, ona głównie patrzy gdzie jest jej opiekun P. Józef . W swoje ręce wzięła ją Monika z Dogmastres .Nie starczylo czasu na prace z Rysiem, Żółtym Agaty, Matką, Wariatką i Mirusiem. BARDZO BRAKUJE NAM WOLONTARIUSZY czy ktoś ma ochotę na prace z boguszkami w najbliższą sobotę ? Zyskaliśmy nową wolontariuszkę, przesympatyczną 13 letnią Paulinkę . Im wiecej wolontariuszy tym więcej psiaków może być objęty programem Fajny pies ,ale bezdomny . Nie w każda sobotę moga jechać nasi fundacyjni koleżanki/koledzy; Agnieszki , Paweł i Eliza , oraz wolontraiusze jola_li i Justynka oraz Paulinka. Pięknie dziękujemy Joli_li, Justynce i Paulinie. Być może w najbliższą środę uczniowie z gimnazjum w Grójcu zawitają do nas z darami. To już ich trzecia wizyta. Ewa Słuchajcie, a może jakoś spróbować reklamować to nie pod hasłem "pomóżcie psiakom", tylko "naucz się szkolić pozytywnie". Bo przecież można się tego u Was poduczyć. Zrobić wydarzenie na fejsie w tym duchu, albo co? Ja przyszłą sobotę już mam zaklepaną ;) Quote
ostatniaszansa Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Zofio a ta najbliższa sobota ? Jedziemy? Twój pomysł bardzo dobry , bo być może chętniej przyciągnie ludzi "naucz się szkolić bezdomniaki w schronisku " czy coś w tym guście. Ewa Quote
ostatniaszansa Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 HA :) Pieknie sie prezentuja, zwlaszcza pierwsza grupa na kanapie /Agnieszka Quote
mgie Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Dostałam zapytanie o Okruszka od Od: [email protected] ,,jakiej rasy jest pies'' ... buldog francuski naturalnie ... Quote
ostatniaszansa Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Dalmatynczyk, no przeciez widac. /Agnieszka Quote
Paja Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Agnieszko dostałam maila dziękuje,na dniach wystawie ogłoszenia. Ewo-idę na dwór i zaraz zatelefonuje do Ciebie w sprawie... Quote
Dharma Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Zofia.Sasza napisał(a):Słuchajcie, a może jakoś spróbować reklamować to nie pod hasłem "pomóżcie psiakom", tylko "naucz się szkolić pozytywnie". Bo przecież można się tego u Was poduczyć. Zrobić wydarzenie na fejsie w tym duchu, albo co? Ja przyszłą sobotę już mam zaklepaną ;) Zofia.Sasza, generalnie założenie programu jest właśnie takie: szkolimy wolontariuszy, do pracy z psami w schroniskach. Tak program przebiega w schroniskach w których istnieje wolontariat. Wolontariusze zaczynają od warsztatów dot m.in komunikacji psów (pies-pies; człowiek-pies), bezpiecznej pracy z psami, teorii uczenia się, metod szkolenia psów itd. Później przez 6 tygodni trwa praca z wybranymi psami. Tutaj w Boguszycach zaczynaliśmy we trójkę: z Ewą i moim mężem. Czasem wpadał Paweł, teraz dopiero w ostatnich tygodniach pojawiło się kilka osób: regularnie pracuje z psami Agnieszka, oprócz Ciebie przyjeżdża też Jola, Justyna, jest nowa wolontariuszka Paulina. Jak najbardziej możemy zachęcać ludzi do udziału pod hasłem "naucz się szkolić" :) Potrzebujemy tylko zebrać stałą grupę osób, która zadeklaruje udział w zajęciach przez 7 tygodni (1 warsztat + 6 zajęć praktycznych z psami) :) Quote
Dharma Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 PS Dziekuję za relacje z ostatniej soboty :) brakuje mi już tylko jednej :) naprawdę super :):):) Quote
ostatniaszansa Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 A któż to nie zdał relacji ? A czy mam napisać też zaległe sprawozdania? Zgłupiałam ale Koka to ta sunia siostra Hasków ,która jest większa i ma ciemniejsza kufę a Hera to ta drobniejsza, mniej śmiała z bardzo jasną kufą wręcz szaro-srebrną. Mały zonk , nasza koleżanka , którą chciałam namówić na pracę z boguszkami w sobotę, zachorowała. Znaczy to ,że w sobotę będzie nas jak na lekarstwo :( Szkoda,że nie możemy zebrać ekipy wolontariuszy , wiecej psiaków byłoby w programie . Ewa Quote
Zofia.Sasza Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 ostatniaszansa napisał(a):A któż to nie zdał relacji ? A czy mam napisać też zaległe sprawozdania? Zgłupiałam ale Koka to ta sunia siostra Hasków ,która jest większa i ma ciemniejsza kufę a Hera to ta drobniejsza, mniej śmiała z bardzo jasną kufą wręcz szaro-srebrną. Mały zonk , nasza koleżanka , którą chciałam namówić na pracę z boguszkami w sobotę, zachorowała. Znaczy to ,że w sobotę będzie nas jak na lekarstwo :( Szkoda,że nie możemy zebrać ekipy wolontariuszy , wiecej psiaków byłoby w programie . Ewa No ja będę jeśli transport dopisze ;) Quote
ostatniaszansa Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Na dzien dzisiejszy transportu brak :( Ale szukamy pilnie dobrej duszy zmotoryzowanej /Agnieszka Quote
Recommended Posts