Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

cześć.
sushi trafiła bardzo fajnie, pani miła, rozpieszczająca, suhi tam bedzie rządzić metodą: "jestem taka słodka, jak możesz mi zabronić wejść na kanapę/zjeść ciastko/ przeflancować kwiatka" ;-).

zreszta suhi łatwo pokochac, niby sie boi, ale od razu chce sie przypodobac i nazstawia do miziania. na kanape wmeldowała się w trzeciej minucie pobytu wdomu.

a pani sushi zrobiła zbiórkę w szkole, w dwóch klasach i wśród znajomych, ledwo żesmy to załadowały z abrakadabrą.

miałam wczorja telefon, ze sushi nie siusia ani nie koopka, uspokoiłam, ze wsio ok i potem dostałam ssma, ze poszło :-).

no i sushi na późnije zakopała sobie kostkę w kwiatku. i jest kochana. i coraz lepiej chodzi po schodach.

kilka fotek pierwszych głasków i miziań :-)
[attachment=678:3706.attach]

[attachment=677:3705.attach]

[attachment=676:3704.attach]

[attachment=675:3703.attach]

Posted

Znowu ktos nas prosi o ratunek . Telefonowała Pani z Urzędu gminy w Żurominie okolice Mławy czy możemy zabrac przyblęde sunię , oszczeniła się nie daje do siebie dojśc , bywa agresywna , ludzie sie jej boja każą "coś zrobić" w okolicy żadnego schroniska . Chcieli nam wcisnąć, nawet pytali o koszty utrzymania i przewozu. Psina przebywa w budynku gospodarczym , tam się ulokowała. O zabraniu przez nas psa razem ze szczeniakami nie ma mowy. Mam namiary na Panią z Urzędu zglaszająca problem . Czy macie może jakiś pomysł, podpowiedź ?
A teraz o psie siedzącym na tapczanie na podwórzu nie wiem ale i ja mam wrażenie, że to nie jest Sushi . Może się mylę. Chyba większe uszy i trochę inny pyszczek. ale jak się człowiek uprze to dojdzie prawdy..,. :) Bywa, że i sami pracownicy się mylą. Na pewno nie ma takie tapczanika na wybiegu gdzie była Sushi pod opieka p. Krystyny. Teraz to nigdzie takie tapczany nie stoją na podwórkach- wybiegach. E

Posted

[quote name='Soema']Tak :Rose:
[IMG]http://images49.fotosik.pl/247/a8969f5974ad8497med.jpeg[/IMG][/QUOTE]
Też się przypominam ;)
będą jeszcze jakieś zdjęcia psów z soboty?

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Znowu ktos nas prosi o ratunek . Telefonowała Pani z Urzędu gminy w Żurominie okolice Mławy czy możemy zabrac przyblęde sunię , oszczeniła się nie daje do siebie dojśc , bywa agresywna , ludzie sie jej boja każą "coś zrobić" w okolicy żadnego schroniska . Chcieli nam wcisnąć, nawet pytali o koszty utrzymania i przewozu. Psina przebywa w budynku gospodarczym , tam się ulokowała. O zabraniu przez nas psa razem ze szczeniakami nie ma mowy. Mam namiary na Panią z Urzędu zglaszająca problem . Czy macie może jakiś pomysł, podpowiedź ?
A teraz o psie siedzącym na tapczanie na podwórzu nie wiem ale i ja mam wrażenie, że to nie jest Sushi . Może się mylę. Chyba większe uszy i trochę inny pyszczek. ale jak się człowiek uprze to dojdzie prawdy..,. :) Bywa, że i sami pracownicy się mylą. Na pewno nie ma takie tapczanika na wybiegu gdzie była Sushi pod opieka p. Krystyny. Teraz to nigdzie takie tapczany nie stoją na podwórkach- wybiegach. E[/QUOTE]

A z kim gmina ma podpisaną umowę? Bo na pewno nie z Boguszycami... Jeśli szczeniaki jeszcze ślepe - można uśpić miot.

Posted

Nasza gmina ma podpisana umowe ze schroniskiem na Marmurowej w Lodzi, tamta - nie wiadomo. Jesli chodzi o zdjecie tego psiaka powyzej, to wszyscy pracownicy mowia, ze jest to pies od p.Krysi (z czasow, kedy jej grupa psow byla w domu p. Wahl, tam byl taki tapczanik), a u p.Krysi najpodobniejsza byla Sushi. Lazilismy z tym zdjeciem po wszystkich i ciagle slyszymy "to pies od Kryski", lecimy do p. Krysi a ona innego psa oprocz Sushi takiego nie miala - sprawdzalysmy. No i guzik :((/Agnieszka

Posted

Dziewczyny, potwierdzam że 29 jedziemy do Boguszyc - ja, Ania i Teqquila z TŻ.
Agnieszko czy będziesz tam na pewno rano, ok. 9?

Mam jeszcze prośbę, sprawdźcie na subkoncie ile jest pieniędzy dla Brodnicy, bo Ania by wystawiła Fakturę dla nas i Ciaputki za jednym zamachem. :)

Posted

Wieczorem wysle Wam podliczenie z subkonta.
W imieniu Agnieszki powiem, ze Ona bedzie tam na milion procent o 9:-)
Czekalam na potwierdzenie, bo Pani, ktora adoptuje Rawianina pracuje w poniedzialek.
Wiem, ze nie wiadomo ile czasu Wam zajmie wizyta w Boguszycach, ale tak mniej wiecej w jakich godzinach planujecie przyjazd do Krakowa?

Posted

Do Krakowa nie dojedziemy raczej w poniedziałek, prędzej wtorek.. niestety. Bo jak poniedziałek to późno, a w Łodzi Justyna ma koty po sterylce i nie mogą same zostać na noc.. Musimy się na telefon umówić z tą panią.

Posted

Gdyby się znalazł ktoś z Łodzi kto weźmie na dwa dni koty, to będzie to poniedziałek. Ale nikt nie chce pomóc...
Wtorek rano, bo wyjazd, gdyby spali w Łodzi będzie raniutko, by być jak najwcześniej w Krakowie. Może Malawaszka wie więcej..

Posted

od soboty rano do poniedzialku po poludniu jestem w Boguszycach - kto nie byl wiecej niz 1 dzien, nie wie jaka to super zabawa (zwlaszcza wracanie autobusem do Warszawy w ciuchach schroniskowych, nie do opisania :)) Psiaki wyjezdzajace w poniedzialek (Hasko, Rawus, Ciaputka) maja komplet dokumentow. Jezeli jeszcze jakis piesek bedzie mial szczescie i pojedzie - komplet rowniez bedzie. Pozdrawiam wszystkich/Agnieszka ps. Hipcio pewie nie posiada sie ze szczecia... ;)

Posted

[quote name='ostatniaszansa']od soboty rano do poniedzialku po poludniu jestem w Boguszycach - kto nie byl wiecej niz 1 dzien, nie wie jaka to super zabawa (zwlaszcza wracanie autobusem do Warszawy w ciuchach schroniskowych, nie do opisania :)) Psiaki wyjezdzajace w poniedzialek [B](Hasko, Rawus, Ciaputka)[/B] maja komplet dokumentow. Jezeli jeszcze jakis piesek bedzie mial szczescie i pojedzie - komplet rowniez bedzie. Pozdrawiam wszystkich/Agnieszka[/QUOTE]

jeszcze DIABOLEK!!!!!!!

Posted

Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu tego psiaczka -ten mały czarny od lewej patrząc na monitor
Zaznaczyłam ramką
Jeśli to płaskonos weżmiemy go do siebie - bardzo proszę o jakieś info.

[IMG]http://images42.fotosik.pl/188/0d28a127c899ae15.jpg[/IMG]

O tego małego czarnego mi chodzi...
[IMG]http://images49.fotosik.pl/277/b9598a37e7c222e3.jpg[/IMG]

Posted

Osa , drukuję zdjęcie jestem w niedzielę w Boguszycach a na miejscu od dzisiaj do poniedzialku włącznie Agnieszka i spróbujemy ustalić co to za piesek czy jest płaskonosy.
SBD trwają usilne starania o ustalenia w sprawie Cywilki jak i nawiązania kontaktu z ludźmi,którzy ja od behawiorystki zabrali . Zamilkli . Ustala to strona niemiecka wskutek moojego nacisku. Mnie szczególnie zależy na tych wiadomościach. Gdybym miała więcej czasu jak i możliwości, pojechałabym tam na miejsce ale to daleko - Wuppertal
Ewa

Posted

[B]ostatniaszansa[/B] - JUTRO czyli w sobotę koło 17-18 przyjedzie do Boguszyc dziewczyna po Haśko, Rawianina i Diabołka - proszę potwierdźcie że psy będa gotowe i że przyjęłyście do wiadomości - w tej chwili to jest na 95% bo nie mogę się dodzwonić do niej, ale raczej tak będzie. Możecie mi podać tel. do Agnieszki żebym w razie czego miała kontakt z kimś na miejscu?

Posted

Miłośników Boguszaków zapraszam na wątki Haśka i Diabołka - pusto tam, a chłopaki wymagaja porządnego wzięcia się za ich zdrowie - zwłaszcza Haśko, którego oczy sa w bardzo złym stanie :(

[url]http://www.dogomania.pl/threads/144356-NIEWIDOMY-SZNAUCER-z-Ostatniej-Szansy-juA-w-DT-POMOCY-oczy-w-tragiczntm-stanie?p=14382976#post14382976[/url]

[IMG]http://img684.imageshack.us/img684/6200/dsc0183y.jpg[/IMG]

i diabołek - jemu najpierw trzeba odchudzania.... jest w hotelu
[url]http://www.dogomania.pl/threads/182169-DiaboA-ek-czy-AnioA-ek-Sznaucerek-czy-dostanie-OstatniAE-SzansAE-PROSI-O-DEKLARACJE?p=14380915&viewfull=1#post14380915[/url]

[IMG]http://img717.imageshack.us/img717/2258/dsc0148u.jpg[/IMG]