Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

CoolCaty napisał(a):
Smutna jest spokojną sunią. Nigdy nie widziałam z jej strony zaczepek w stosunku do psów, warczenia, czy jakiejkolwiek nieprzychylności. Nie widziałam też, żeby inne psy ją zaczepiały.

To świetna wiadomość. Staram się jak mogę coś dla niej znaleźć...
Jakiego ona jest wzrostu? Jak standardowa suczka ONka? Większa? Mniejsza?

Posted

mortikia napisał(a):
To świetna wiadomość. Staram się jak mogę coś dla niej znaleźć...
Jakiego ona jest wzrostu? Jak standardowa suczka ONka? Większa? Mniejsza?

Raczej standardowa, może odrobinę wyższa ale lekkiej budowy. W tej chwili wręcz szczuplutka.

Posted

Dzięki Teapot :)
Jeszcze ostatnie pytanie i na razie Was nie męczę - czy jest możliwość zrobienia Smutnej więcej zdjęć? Ja teraz nie mogę jej wziąć do siebie (jestem chwilowo totalnie zapsiona), ale jeśli niczego innego nie znajdę to może za jakiś czas...

Posted

[quote name='mortikia']Dzięki Teapot :)
Jeszcze ostatnie pytanie i na razie Was nie męczę - czy jest możliwość zrobienia Smutnej więcej zdjęć? Ja teraz nie mogę jej wziąć do siebie (jestem chwilowo totalnie zapsiona), ale jeśli niczego innego nie znajdę to może za jakiś czas...
Nie wiem- teraz kwestia dobrych zdjęć nieco się skomplikowała.
Jak patrzę na te dwie foty, które pewnie znasz - to ona na szczupłą na nich nie wygląda (choć długie i szczupłe nogi). Nie wiem czy to kwestia ujęcia, czy ja pomieszałam kojarząc z tym jak się zachowywała w czasie chipowania.
CC ona szczupła jest czy nie?

Posted

Mortikia, prawdopodobnie bedzie wyjazd w sobote, wtedy mozna zrobic zdjecia.
Mysle, ze w linkach Teapot sa tez jakies. I chyba przy chipowaniu zrobilismy ze dwa, ale z jakoscia nie za bardzo. Dokopie sie do nich pozniej.

Posted

CoolCaty napisał(a):
Moim zdaniem sunia mogłaby jeszcze przybrac z 3-4 kilo. Teraz waży około 30kg.

Czyli jeszcze dobrze kojarzę. ;)
Byłoby cudownie gdyby udało się ją zabrać. Ona wydawała mi się tam taka zagubiona, jakby trochę we własnym świecie. Nie wiem jakim sposobem radzi sobie w stadzie.

Posted

Dzięki dziewczyny za informacje. Będę wdzięczna za zdjęcia Smutnej. Mam do niej sentyment - dawno temu w naszym domu była bardzo podobna suczka, którą znaleźliśmy na ulicy (odeszła jakieś 9 lat temu-nowotwór złośliwy). W ten weekend nigdzie się nie ruszę (fundacyjny biwak - info), ale chętnie pojechałabym tam w innym terminie robić psom zdjęcia i poznać Smutną na żywo...

Posted

Cudownie byłoby dowiedzieć się, że Smutna ma dom. Ona jest rzeczywiście nie z tego świata, taka równocześnie przyjacielska i oddalona...
Z tym, że należy liczyć się z kosztami, ja obawiam się, że jakiś tomograf przydałby się dziewczynie. Ale nawet dom bez potężnego zaplecza finansowego będzie lepszy jak wegetacja w OSz.
Strasznie mocno trzymam kciuki za Smutną!!!

Posted

Dwa psiaki zabrane dzis z Boguszyc sa juz zdiagnozowane.

Agnieszka i Asia probuja zalogowac sie na dogo, jak im sie uda napisza relacje osobiscie.

Poki co dobra wiadomosc, psiaki na pewno nie maja parwo.
Jak jest dobra, musi byc i gorsza...w lecznicy moga przebywac do piatku..
Pozniej trzeba je zabrac.
Mhmm.

Tutaj mamy watek zalozony przez Soema:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomozmy-mu-uratowac-zycie-szczeniak-chory-potrzebuje-dt-ds-jest-w-os-140702/#post12513148

Posted

Dziewczyny, pieski z Boguszyc cudowne.
Czarny -tak nazwał go papierach weterynarz jest spokojny i bardzo przytulaśny.
Pieski chyba nigdy nie jechały samochodem bo były bardzo zestresowane.
Ale już po jakims czasie Czarny wtulił się w Agnieszkę i uspokoił.
Drugi Rudy nieco bardziej ruchliwy siedział z tyłu na kolanach u mojego syna, który przez 25 minut miał poważne problemy żeby go utrzymać. Ale jak się okazało nie bez powodu się tak kręcił. Zrobił nam w samochodzie niespodziankę i później też już sobie leżał grzeczniutko.
Najgorszym momentem było zostawienie ich w lecznicy. Na pewno to najlepsze co można było zrobić ale jak one się patrzyły takie wystraszone, że je zostawiamy.
Jutro po pracy tam pojedziemy. Ale trzeba szybko je stamtąd zabrać tylko gdzie?
Będziemy szukać.
Zdjęcia mam nadzieję, że już nie długo na razie u Agnieszki w aparacie.

Posted

Jeszcze raz bardzo Wam, Asiu i Agnieszko dziekujemy za pomoc.
Soema podala watek psiakow.
Musimy na juz znalezc im dt, przeciez nie odwieziemy ich z powrotem do Boguszyc...

Na razie znalazlam tylko dwa zdjecia Smutnej, takie sobie, ale zawsze cos:

Posted

[quote name='Anna_33']
Na razie znalazlam tylko dwa zdjecia Smutnej, takie sobie, ale zawsze cos:

Aniu, dziękuję za zdjęcia. Będę ją ogłaszać. Mam pytanie - czy nie będzie problemem ewentualna zmiana imienia Smutnej na potrzeby ogłoszeń?? Póki co idę do moich psiaków, potem wejdę na dogo. :)

Posted

Mortikia) zaden problem.Rob co sie da zeby jej pomoc, wszyscy Ci beda bardzo wdzieczni )
Czesc imion jest z Boguszyc, czesc nadawalismy zeby sie psy nie mieszaly.

Posted

Mamy zwrot szczeniczka z ds.

[quote name='"Agneska"']A ja bardzo proszę o pomoc w znalezieniu lepszego DT dla Tosi. :oops: Ona zbyt wiele godzin musi spędzać zamknięta w klatce. :cry:

Ona jest radosna, przyjazna, towarzyska. A tak mało czasu mogę jej poświęcić, tak mało czasu może się socjalizować. :oops:

Agneska zabrala do siebie dwa szczeniaki, pod wplywem impulsu, dobroci serca. To zadeklarowana "kociara". Szczeniaki trzeba bylo zabrac.Sytuacja awaryjna. Nie zastanawiala sie, tylko je ratowala. Znalazla im domy/ Jeden okazal sie hmm nieodpowiedzialny.
Musimy koniecznie odebrac Tare. Agneska nie ma warunkow na trzymanie psa. Wychodzi na caly dlugi dzien do pracy. Psiak spedza ten czas sam, w garazu.

Posted

Dziewczyny, oferuję pomoc w transporcie psów. Do dyspozycji mam Citroena Berlingo wersja dwuosobowa z kratą. Do tego własne kontenery i klatki. Kontak na PW lub tel. 605 741 888.

Posted

Camara napisał(a):
ten z tyłu to na pewno nie bernardyn
wygląda jak moskiewski stóżujący i MOŻE mieć charakter moskvicza
- powtarzam MOŻE a nie MUSI
mam nadzieję, że wiecie dlaczego to piszę?

Okey, dzięki za informację ;)