doddy Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Raptem wczoraj Aga1234 stała się "szczęśliwą posiadaczką" pobitej suni, a dziś do schroniska trafiła kolejna bida. Tym razem jest to samiec, wysoki, w typie amstaffa. Pies wygląda tragicznie. Ma cały spuchnięty łeb, podskórne wylewy i krwiaki, dużo ran ciętych i od uderzeń narzędziem. Jest podejrzenie, że pies np. gryzł się z innym psem, a ludzie próbując go rozdzielić pobili go dotkliwie. Astek trafił do schroniska na Marmurowej. Prosimy, pomóżmy psiakowi. Quote
andzia69 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 bazarek...cegiełki mogę zrobic...niestety nic innego:placz: Quote
dczn Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 O kurcze, jak malo miejsca w klatce :( Jaka ma minke :( A jak trafil? Skoro z takiej akcji z innym psem- to moze wlascicele go szukaja? Nosek jaki oberwany :( Nie zbyt widac, ale na chudzinke chyba nie wyglada ..... Quote
Puma1984 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Zaznaczam sobie. Ja bazarek zrobie jakis w tygodniu. Quote
doddy Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Mamy nadzieję, że właściciel się odnajdzie, choć pies na hiper zadbanego nie wygląda. Pies został znaleziony. Nie wiadomo, czy się gryzł. Są to jedynie domysły po jego ranach i stanie. Głównie jednak wygląda na pobitego. Quote
ewatonieja Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 widze ze trafił do mikro boksu na 6 :-( ale przynajmniej zimno mu nie bedzie Quote
fioneczka Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 malutki kto ci to zrobił :placz: czy ten koszmar nigdy się nie skończy ???? Quote
agaga21 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 przecież jego głowa to jeden wielki siniak!!!:placz::placz::placz: Quote
kasiaNDM Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 KAsia jak temu psu można pomóc?? Czy on zostanie docelowo w tej ciasnej klatce czy to tylko chwilowe ?? Quote
rufusowa Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 chyba tylko wzięcie na dt by pomogło albo kasa na hotel a z tym ostatnio cienko :-( Quote
kasiaNDM Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='rufusowa']chyba tylko wzięcie na dt by pomogło albo kasa na hotel a z tym ostatnio cienko :-([/quote] cienko masz racje :-( Quote
fioneczka Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 ......cisza....... piesku co z tobą ... jakieś nowe wieści jak dzisiaj jego stan ? Quote
agata56 Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Boze widzisz a nie grzmisz !!!!!!!!!!! toz by takiego prehistorycznego luda za jaja powiesila Quote
doddy Posted February 12, 2009 Author Posted February 12, 2009 Niestety psiak jest nadal w schronisku. Czy ktoś może zaoferować pomoc finansową, bądź np. DT dla psiaka, jeśli nasza fundacja podjęła by się zabrania psiaka np. do hotelu? Quote
doddy Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 Na forum amstaffów mamy deklarację na 50zł od Katja i 100zł od Andzi69 co miesiąc. Hotelik to koszt 450zł. Kto pomoże jeszcze uratować psiaka? Niestety jeśli nie będzie deklaracji nie będziemy w stanie podjąć się opieki ani wyciągnięcia psiaka. :-( Quote
andzia69 Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 mały...nie spadaj...ludki - wyciagnijcie troszke kaski...:-( Quote
Mysia_ Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 ojjj biedaku co Ty tak daleko :-( Na dzień dzisiejeszy nie jestem w stanie pomóc :-( Quote
fioneczka Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 nie ma banerka ? PROSIMY O BANEREK !!!! trzeba wyciągnąć tą bidulkę :-( a moze tak jak na watku psiaka z mojego podpisu poprosić o deklaracje wpłat po 20 zł / miesiąc i porozsyłać na PW link do wątku .... 20 zł to niewiele a jeśli zbierze się 15 osób deklarujących wpłatę to jakoś się uda ... ja jako pierwsza zadeklaruję 20,- ... wiecej nie dam rady więc jeszcze 14 osób plus zadeklarowane już 150,- i mamy kwotę na hotelik Quote
Alicja Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 [FONT=Arial]mogę tylko podnieść .....a tak żal ...:shake:[/FONT] Quote
fioneczka Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 chyba "wyszłam przed szereg" z głupim pomysłem ... cóż :oops: Quote
doddy Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 Asiu, pomysł masz bardzo dobry. Zresztą sami o nim także wspominaliśmy powyżej. Na razie oprócz kwestii finansowej musimy mieć dodatkowo dla niego miejsce. A hotel w którym trzymamy psy (z uwagi na super warunki + opiekę wolontariuszy) ma od nas tyle psów, że nie ma wolnego boksu. W hotelu są Zelda, Werita, Tytus, zaraz będzie pitbullka i Canarzyca Walentyna. Dopiero jak któreś z nich zwolni miejsce to psiak będzie mógł trafić. Niestety adopcje nam stoją i to trochę nam podcina skrzydła. Nie chcemy zabierać strasznie dużej ilości psów, bo wtedy nie damy rady się nimi super zająć jak zawsze. Kolejnych hoteli też nie chcemy zapychać, bo tu mamy 100% pewność i możemy spać spokojnie. Co do psiaka. Psiul nadal w schronisku. Stan jak widać znacznie się poprawił. Niestety psiak siedzi w malusienieńkiej klatce bez widoku człowieka. Płacze podobno. Quote
Recommended Posts