WeronikaM Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 fajny ;) a ma ktoś taki ze zdjęciem psa/kota ??? [IMG]http://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/13/97/61/30/1397613057[/IMG] [url]http://allegro.pl/adresowka-dwustronna-identyfikator-ze-zdjeciem-i1397613057.html[/url] Quote
barberry Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Doszły id z ArtMagic :multi: Póki co, jestem bardzo zadowolona. Niebieski: [IMG]http://img577.imageshack.us/img577/7243/37990142.jpg[/IMG] Srebrny (to nic, że na zdjęciu wygląda na złoty - jest całkowicie srebrny ;)) [IMG]http://img138.imageshack.us/img138/6130/66783319.jpg[/IMG] Niebieski matowy, trochę lżejszy i mniej 'dzwoni'. Srebrny dosyć ciężki, błyszczący. Oba wyglądają na bardzo solidne - muszę tylko wymienić kółeczka na mniejsze. Ładnie i czytelnie wychodzą im te różne czcionki i obrazki :D Jednym słowem po-le-cam :D Quote
vege* Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Niebieski bardzo mi się podoba, bo ten srebrny tak średnio :lol: Quote
Justa Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Wygląda na to, że poczta polska zgubiła naszą paczkę z adresówkami :( Quote
vege* Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 o kurczę :/ czytałam gdzieś, że za zgubienie paczki przez pocztę można dostać na prawdę duże odszkodowanie, idź i się dowiedz ;-) Quote
Agnes Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 [quote name='vege*']o kurczę :/ czytałam gdzieś, że za zgubienie paczki przez pocztę można dostać na prawdę duże odszkodowanie, idź i się dowiedz ;-)[/QUOTE] ta jak sie ubezpieczy ;) to nie Justa reklamuje, tylko ten kto wysylal Justa, nam tez zginela przesylka ostatnio, tzn prawdopodobnie wroci do nadawcy Quote
barberry Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 [quote name='vege*']Niebieski bardzo mi się podoba, bo ten srebrny tak średnio :lol:[/QUOTE] One są takie same, ten srebrny też ma po drugiej stronie tekst o chipie i obrazek ;) na zdjęciu może dziwnie żółto wyszedł no i wygląda na porysowany a nie jest :roll: Quote
vege* Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 ale i tak jakoś bardziej podobają mi się te kolorowe, niedługo zamówię chyba 2 szt. czarne ;-) właśnie zbieram kase na te dwa id. i wybieram czcionkę tekst i obrazki, a o tekstach to takich myślałam po jednej stronie by było "mam mikroczip!-tu jakiś obrazek by był - zwróć mnie!" a po drugiej stronie "tel." podoba mi się też ten tekst "zwróć mnie, oni mnie kochają!" Quote
Marta_Ares Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 [quote name='Agnes']ta jak sie ubezpieczy ;) [/QUOTE] nie trzeba ubezpieczac, wystarczy wysłac poleconym :) ubezpieczenie na konkretną wartość kosztuje dodatkowe pieniądze. śliczna ta niebieska jest :loveu: :loveu: Quote
barberry Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 [quote name='vege*']ale i tak jakoś bardziej podobają mi się te kolorowe, niedługo zamówię chyba 2 szt. czarne ;-) właśnie zbieram kase na te dwa id. i wybieram czcionkę tekst i obrazki, a o tekstach to takich myślałam po jednej stronie by było "mam mikroczip!-tu jakiś obrazek by był - zwróć mnie!" a po drugiej stronie "tel." podoba mi się też ten tekst "zwróć mnie, oni mnie kochają!"[/QUOTE] Czyli bierzesz te większe kostki, tak? Bo na tych malutkich co ja mam mieszczą się tylko 2 wiersze tekstu/obrazków :/ Ja następnym razem biorę czarną i niebieską ale to za jakiś czas. Quote
vege* Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 barberry jaką czcionkę wzięłaś? ja myślę o c27, c23 i c15, którą byście wybrali? [url]http://www.artmagic.pl/panel/wzory/czcionki2.gif[/url] Quote
vege* Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 [quote name='barberry']Czyli bierzesz te większe kostki, tak? Bo na tych malutkich co ja mam mieszczą się tylko 2 wiersze tekstu/obrazków :/[/QUOTE] tak tak biorę większą, bo dla 21 kg psa to wolę wziąć większą ;-) Quote
barberry Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Aaaa. Nie pomyślałam, że Nuka jest taka duża! :eviltong::oops: edit. Ja brałam C14, podobało mi się, że jest lekko pochylona i taka 'komiksowa' więc pasuje do obrazka. Na początku myślałam o jakiejśc bardziej poważnej, C16 np ale połączyłam to sobie z obrazkiem i wyglądało dziwnie... Znajdź sobie w Wordzie interesującą Cię czcionkę i zrób takie zestawienie z wybranym obrazkiem. C27 jest jeszcze według mnie bardzo fajna. Quote
Justa Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 [quote name='Agnes']ta jak sie ubezpieczy ;) to nie Justa reklamuje, tylko ten kto wysylal Justa, nam tez zginela przesylka ostatnio, tzn prawdopodobnie wroci do nadawcy[/QUOTE] Brałam z allegro i była jedna możliwość wysłania - listem priorytetowym. Całe szczęście to nie jakaś duża kwota. Zobaczymy, może jeszcze przyjdzie - chociaż minął już ponad tydzień - zamówiłam i zapłaciłam 6 stycznia. W razie czego odezwę się do sprzedawcy, może zapomniał wysłać ;) edit: jednak poleconym jest wysyłane, więc sytuacja wydaje się być nieco lepsza :p Quote
Agnes Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 [quote name='Marta_Ares']nie trzeba ubezpieczac, wystarczy wysłac poleconym :) ubezpieczenie na konkretną wartość kosztuje dodatkowe pieniądze.[/QUOTE] sie zgadza, ale wtedy dostajesz "krotnosc" kosztu wysylki, a nie tego co bylo w wysylsce. Chyba, ze towar byl ubezpieczony. Reklamowalam ostatnio ;) Quote
Agnes Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 [quote name='Agnes']sie zgadza, ale wtedy dostajesz "krotnosc" kosztu wysylki, a nie tego co bylo w wysylsce. Chyba, ze towar byl ubezpieczony. Reklamowalam ostatnio ;)[/QUOTE] Justa, w takim razie Ciebie to malo obchodzi, ze zaginela przesylka, bo powinnam po ok 2 tyg dostac jeszcze raz ID nie zwazajac na to, czy poprzedni list wroci do nadawcy czy nie, takie ryzyko sprzedajacego ;) Quote
Marta_Ares Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 [quote name='Agnes']sie zgadza, ale wtedy dostajesz "krotnosc" kosztu wysylki, a nie tego co bylo w wysylsce. Chyba, ze towar byl ubezpieczony. Reklamowalam ostatnio ;)[/QUOTE] zgadza sie :) ale za polecony to minimum 130zł z tego co pamietam więc też ładne pieniążki :D Quote
Justa Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Pozostaje mi cierpliwie czekać. Tak czy inaczej jak nie dojdzie do wtorku to odezwę się do sprzedającego :p Quote
Agnes Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 [quote name='Marta_Ares']zgadza sie :) ale za polecony to minimum 130zł z tego co pamietam więc też ładne pieniążki :D[/QUOTE] minimalnie chyba 5-krotnosc badz 10-krotnosc ceny wysylki, wiec nie zawsze tak fajnie niestety ;) To jakos zapisane w regulaminie jest, nie pamietam ;) Wiem ze jak wyslesz zloty piersionek i ID za 6 zl to zwrot bedzie taki sam Quote
Talucha Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 [quote name='vege*']barberry jaką czcionkę wzięłaś? ja myślę o c27, c23 i c15, którą byście wybrali? [url]http://www.artmagic.pl/panel/wzory/czcionki2.gif[/url][/QUOTE] Mi się podoba najbardziej c27 i c15 ;) Quote
vege* Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 no to wezmę dwa id. i obie te czcionki :-) tylko jeszcze jaki by tu tekst dać? Quote
no_rehearsal Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 ja swoim mordkom zamówiłam adresówki tutaj: [URL="http://allegro.pl/show_user.php?uid=3322158"]http://allegro.pl/show_user.php?uid=3322158[/URL] 6,50zł za sztukę, wysyłka od 2zł! identyfikator stalowy, grawer dwustronny. Jestem bardzo zadowolona, bo tanio, a bardzo porządne wykonanie. może czcionki do wyboru nie ma, ale... jakie to ma znaczenie dla funkcjonalności adresówki? :) Quote
AnnaAntonina Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Jak dla mnie brzęcząca adresówka to fajna rzecz, o ile tylko nie przeszkadza psiakowi. Mojemu nie przeszkadza. A ja przynajmniej słyszę, kiedy próbuje coś nabroić w drugim końcu mieszkania. Ostatnio np dzięki intensywnemu brzęczeniu identyfikatora wyrwałam psinie z gardła folię od parówki, którą w innym wypadku po cichutku by zjadł. Justa - wysyłam mnóstwo rzeczy Pocztą Polską, bo prowadzę sklep internetowy. Dużo też kupuję przez internet, bo nic mnie nie złości tak, jak chodzenie po sklepach:) Nie zginęła mi ani jedna paczka ani list, odpukać:) Dlatego ufam Poczcie, za to sprzedającym trochę mniej. Pewnie adresówka nie została jeszcze wysłana. Upomnij się o nią u sprzedawcy:) Quote
Justa Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='AnnaAntonina'] Justa - wysyłam mnóstwo rzeczy Pocztą Polską, bo prowadzę sklep internetowy. Dużo też kupuję przez internet, bo nic mnie nie złości tak, jak chodzenie po sklepach:) Nie zginęła mi ani jedna paczka ani list, odpukać:) Dlatego ufam Poczcie, za to sprzedającym trochę mniej. Pewnie adresówka nie została jeszcze wysłana. Upomnij się o nią u sprzedawcy:)[/QUOTE] Dzięki za podpowiedź, dzisiaj się upomnę w takim razie ;) Quote
Recommended Posts