Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moim zdaniem informacja ,że pies ma czip jest o'k .
Jeśli chodzi o imię to chyba raczej zbędne , ale moje mają , bo fajnie to wygląda, a moje pieski są typowymi kundelkami, więc raczej nie powinien się na nie połaszczyć złodziej. Ale w przypadku psów rasowych, może rzeczywiście lepiej nie podawać imienia ?

Niedawno poznałam fajną dziewczynę w schronie , która powiedziała mi , że ma przygarniętego pieska z ulicy o imieniu Mruczek. Wyraziłam zdumienie dlaczego pies ma takie dziwne imię, a ona mi na to, że on tak już miał na imię , bo miał tak napisane na obroży. No to ja zaciekawiona , czy miał adresatkę i dlaczego nie udało się wobec tego odnaleźć właściciela. Odpowiedziała mi , że nr tel na obroży nie było , tylko jego imię, bo to była taka zwykła obroża przeciw pchłom :).

Moim zdaniem to on miał na sobie obrożę po jakimś kocie :). Ale co tam, ważne, ze psiak ma fajny dom , co z tego, że od 4 lat ma na imię Mruczek :)

Posted

[quote name='Agnes']Bardzo fajne te ID! Jak kolory sie trzymaja? I w cenie grawer...super sprawa. Kupujecie przez ta www?[/QUOTE]
Też mi się podobają i to że jest tyle grafiki do wyboru :)))))) Mam zagwostkę bo już miałam upatrzone ID a teraz doszły te, nooo ii mam problemos hahaha
Czy oni nie byli na allegro? tak mi się coś kojarzy ta nazwa... :hmmmm:

Posted

[quote name='barberry']Co do imienia to macie wszyscy rację ale z tym ^^ się nie zgodzę. Umieszczając ten tekst nie chodzi mi o to, by ktoś leciał do lecznicy i sprawdzał czipa tylko myślę, że to w sporym stopniu zniechęca do kradzieży/przywłaszczenia psa. "Pies jest w jakiś sposób oznakowany, w konfrontacji z właścicielem np w obecności policji nie mam szans" - mam nadzieję, że tak sobie myśli złodziej ;)
[/QUOTE]

A z drugiej strony to moze w specjalnie nie pojsc z psem do weta, albo uda sie do takiego ktory nie ma czytnika, zeby to sie przypadkiem nie wydalo...

Posted

bardzo ładne te ARTMAGIC ;-) też zamówię, skoro mówicie, że są wytrzymałe, tylko właśnie jak z tym kolorem, nie schodzi?
I jeszcze bardzo podoba mi się ten napis "Zwróć mnie, oni mnie kochają" chyba właśnie z tym napisem wezmę, a po drugiej stronie umieszczę tel. ;-)
I czy lepiej wziąć aluminiowy czy niklowany?

Posted

[quote name='toyota']Moim zdaniem informacja ,że pies ma czip jest o'k .
Jeśli chodzi o imię to chyba raczej zbędne , ale moje mają , bo fajnie to wygląda, a moje pieski są typowymi kundelkami, [B]więc raczej nie powinien się na nie połaszczyć złodziej. Ale w przypadku psów rasowych, może rzeczywiście lepiej nie podawać imienia ?[/B][/QUOTE]

Powiem tak - zależy od złodziei. Mojej znajomej ukradli z posesji psa - zwykły kundelek po prostu był wielokolorowy i spodobał się komuś bo po prostu go zwinął, wsadził do samochodu i odjechał. Tak samo ostatnio sąsiadka znalazla pieska, z adresówka, ktos porzucil pod kosciolem przy drodze - prawie zwykły kundelek tylko miał ciekawe umaszczenie - czern z jakby granatowym? Na szczescie znalazl dom u znalazscy psiaka ;)

Posted

Zdecydowałam, że na jednej stronie będzie tekst o chipie i może jedna z tych grafik (PK 30) a na drugiej dwa numery telefonu :D
Nie wiem tylko jeszcze jakie wziąć, alu czy niklowane i ile ich? Niklowane chyba bardziej eleganckie ale podoba mi się też ten niebieski :roll:

Macie dla każdej obroży osobny identyfikator....? :roll:

Posted

[quote name='barberry']Zdecydowałam, że na jednej stronie będzie tekst o chipie i może jedna z tych grafik (PK 30) a na drugiej dwa numery telefonu :D
Nie wiem tylko jeszcze jakie wziąć, alu czy niklowane i ile ich? Niklowane chyba bardziej eleganckie ale podoba mi się też ten niebieski :roll:

Macie dla każdej obroży osobny identyfikator....? :roll:[/QUOTE]
Moim zdaniem aluminiowe lepsze, niklowany bardziej się rysuje i brudzi i tak się 'świeci', przez co gorzej widać dane.
Ja mam prawie do każdej, bo męczyło mnie strasznie to przeczepianie...

Posted

No to zdania podzielone :evil_lol:

[quote name='vege*']I czy lepiej wziąć aluminiowy czy niklowany?[/QUOTE]
[quote name='Coffee&Nera']Ja mam właśnie niklowany - uważam że jest trwalszy - tak to mogę ująć. Do dziś widać litery oraz numer zreszta wydaje mi się iż jest ładniejszy ;)[/QUOTE]
[quote name='Ewa&Duffel']Moim zdaniem aluminiowe lepsze, niklowany bardziej się rysuje i brudzi i tak się 'świeci', przez co gorzej widać dane.[/quote]

Do każdej obroży mam adresatkę. Jakbym tak miała przepinać przed każdym spacerem to chyba bym....:evil_lol:

Nadal nie wiem które brać:lol:

Posted

Ja do każdej nadal nie będę miała ale teraz chyba zamówię trzy - dwie niklowane i aluminiową niebieską :D
Jak tam w tym sklepie włożę te adresówki do koszyka to jest tam jakaś opcja dalej wyboru tekstu itp czy to się załatwia z nimi mailowo?

Posted

[quote name='Coffee&Nera']Ja mam jedną adresówke - może też dlatego że nie mam wielu akcesoriów - 2 pary szelek jedynie ;)[/QUOTE]

Ja mam w sumie przyczepione do obroży, mój pies nawet jak ma szelki to obroża zostaje, moim innym problemem jest wiecznie niezgadzający się numer telefonu, dlatego już nie zmieniam, bo być może zaraz przejdę do innej sieci, i trzymam karty ze starymi numerami, żeby w razie potrzeby włączyć :D

Posted

Zamówiłam: [url]http://allegro.pl/item1400438984.html[/url]

Zobaczymy co to warte, ale wygląda solidnie;)
Umieściłam jedynie informację o tym, że pies się zgubił i numer telefonu.

Posted

Bardzo ładne to kółeczko i wygląda na solidne niestety dla mnie za duże :(
Daj zdjęcie jak dojdzie :D

Właśnie, czy mogę prosić posiadaczy adresówek z Art Magic o wstawienie ich zdjęć? Choćby z telefonu.

Posted

Też się trochę boję, że nieco przyduża będzie.. No ale trudno.

Teraz mamy aluminiową łapkę z ArtMagic - trochę porysowana jest, numer telefonu jest jednak tak sobie 'wybity' i dość mały i niewyraźny. Dlatego teraz chciałam innego typu grawer.

Posted

Wygląda na to , że Quick tag zawiesili działalność , bo link nie działa [URL="http://www.quicktag.pl"]www.quicktag.pl[/URL] :(.

Mam nadzieję, że to tylko czasowo i może ma związek z remanentem ?

Posted

[quote name='Justa']Też się trochę boję, że nieco przyduża będzie.. No ale trudno.

Teraz mamy aluminiową łapkę z ArtMagic - trochę porysowana jest, numer telefonu jest jednak tak sobie 'wybity' i dość mały i niewyraźny. Dlatego teraz chciałam innego typu grawer.[/QUOTE]

Justa mozesz wrzucic zdjecie? Bo o takich lapkach myslalam...

Posted

[quote name='toyota']Wygląda na to , że Quick tag zawiesili działalność , bo link nie działa [URL="http://www.quicktag.pl"]www.quicktag.pl[/URL] :(.

Mam nadzieję, że to tylko czasowo i może ma związek z remanentem ?[/QUOTE]
W sklepach Kakadu ta usługa działa normalnie, więc pewnie tylko coś ze stroną się zepsuło ;)

[quote name='Agnes']Justa mozesz wrzucic zdjecie? Bo o takich lapkach myslalam...[/QUOTE]
Ja zaraz wrzucę fotki łapek i głowy pieska ;)

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Ja zaraz wrzucę fotki łapek i głowy pieska ;)[/QUOTE]

wrzucaj, ale jutro jak bedziesz miala chetnie zerkne na zywo jak to wyglada ;)

Posted

[IMG]http://img831.imageshack.us/img831/1967/dsc05318.jpg[/IMG]

[IMG]http://img814.imageshack.us/img814/9232/dsc05320v.jpg[/IMG]

[IMG]http://img413.imageshack.us/img413/6716/dsc05314z.jpg[/IMG]

[IMG]http://img820.imageshack.us/img820/5859/dsc05310aa.jpg[/IMG]

[IMG]http://img402.imageshack.us/img402/8899/dsc05313v.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']W sklepach Kakadu ta usługa działa normalnie, więc pewnie tylko coś ze stroną się zepsuło ;)

[/QUOTE]

Dzięki za info. Te z ArtMagic sa fajne, ale obawiam się ,że dla moich kurdupli byłyby za duże, a Quick tagi są też mniejsze.

Posted

[quote name='toyota']Dzięki za info. Te z ArtMagic sa fajne, ale obawiam się ,że dla moich kurdupli byłyby za duże, a Quick tagi są też mniejsze.[/QUOTE]

Mam małą kosteczke z Artmagic - a mam psiaka niecałe 30cm w kłębie niecale 5kg i są super wielkosciowo ;)