*Monia* Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Jako dziecko każdemu znalezionemu psu zaglądałam pod obrożę jeśli ją miał i dzięki temu piękny DON szybko wrócił do swojej pani (miał numer na drugiej stronie obroży). Ale dzieci są bardziej pomysłowe niż dorośli :lol:. Tylko kiedyś nie było takiego wyboru adresówek jak teraz i trzeba było kombinować ;). Quote
MakeBelieve Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Mam pytanie, bo właśnie doszły adresówki. Są świetne! Tylko pytanie do ludzi mających obroże półzaciski lub łańcuszki dla psów. Gdzie zawieszacie ID? Bo ja nie wiem wlasnie ;p Na którym kółku? Quote
gops Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Vini.']Mam pytanie, bo właśnie doszły adresówki. Są świetne! Tylko pytanie do ludzi mających obroże półzaciski lub łańcuszki dla psów. Gdzie zawieszacie ID? Bo ja nie wiem wlasnie ;p Na którym kółku?[/QUOTE] na kolku bocznym trzymajacym zacisk nie na tym co zapinasz smyz Quote
DomixX Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Dokładnie tak, na tym bocznym.. VINI pokaż fotkee.:cool3: Quote
Lucky. Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Hmm .. Ja się zbieram do kupna adresówki ale przesyłka wyjdzie mi za tyle samo co Id ... Quote
*Monia* Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Lucky.']Hmm .. Ja się zbieram do kupna adresówki ale przesyłka wyjdzie mi za tyle samo co Id ... [/QUOTE] To kup kilka :razz:. Ja zamawiałam 2 razy i za każdym razem brałam 4 adresówki, żeby nie wychodziło zbyt drogo za sztukę ;). Quote
Ewa&Duffel Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 A ja jednak nie polecam tych adresówek z pleksi... Dziś zgubiła nam się już druga, kółeczko zostało, więc musiała się złamać. Szkoda kasy, jednak metalowe są znacznie lepsze... Quote
gops Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='Ewa&Duffel']A ja jednak nie polecam tych adresówek z pleksi... Dziś zgubiła nam się już druga, kółeczko zostało, więc musiała się złamać. Szkoda kasy, jednak metalowe są znacznie lepsze...[/QUOTE] o kurcze my mamay 17sztuk i narazie wszystkie zyja , mam andzieje z etak pozostanie Quote
Kashdog Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='Lucky.']Hmm .. Ja się zbieram do kupna adresówki ale przesyłka wyjdzie mi za tyle samo co Id ...[/QUOTE] Taniej przesyłki niż ID to chyba nie będziesz mieć :diabloti: Ja tam polecam ID z pleksi my już mamy od końca zimy i w ogóle się nie zniszczyły, a Fifka na dworze chodzi po błocie, pływa, drastycznie bawi się z psami itd. :) Quote
Ewa&Duffel Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 No to ja nie wiem w takim razie, chyba trafiliśmy na jakieś felerne egzemplarze... Dzisiaj jeden zaginął podczas parkowych zapasów wagi ciężkiej, zapewne się złamał... Quote
*Monia* Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 U nas kostki wszystkie w stanie idealnym, a łapka Shiny trochę popękana ale się jeszcze trzyma. Quote
Ewa&Duffel Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='Agnes']Ewa a jaki ksztalt miala ta adresowka z plexi?[/QUOTE] Najpierw serduszko, a teraz łapka. Quote
Agnes Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 No to mnie zmartwilas...trudno bedzie trzeba z czasem kupic jednak metalowe Prawde mowiac od poczatku mialam watpliwosci co do tych ID, bo wiem jak wyglada plexi ale nikt mi nie wierzyl:evil_lol: Quote
*Monia* Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Moim zdaniem te łapki są bardzo podatne na złamanie. Tu przy kółku mają bardzo cienką tą plexi i przy mocniejszym szarpnięciu pęka. Kostki są dużo solidniejsze. Innych kształtów nie miałam, więc nie wiem jak jest z nimi, tylko te mogę porównać ;). Quote
Agnes Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 I kazdy mowi co innego:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Wczesniej czytalam, ze lapki sa bardzo dobre, bo z grubego materialu - tzn ze sa grubsze niz np...serce Quote
Ewa&Duffel Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='Agnes']I kazdy mowi co innego:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Wczesniej czytalam, ze lapki sa bardzo dobre, bo z grubego materialu - tzn ze sa grubsze niz np...serce[/QUOTE] Serce od razu wydało mi się jakieś takie cienkie, ale ta łapka wydawała się być solidna... Quote
gops Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 ja mam same lapki i kostki nic sie nie zerwalo , nie porysowalo za mocno , narazie jestem zadowolona ale to moze tez kwestia psa Quote
Feigned Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 też myślę, że to od psa zależy, ja mam na razie id z laminatu i trzyma się idealnie wręcz :) nie wiem ile je mam, ok roku. teraz zamówiliśmy dwie kostki, myślę, że też będzie ok Quote
Infortune. Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 A macie z aukcji gdzie były przeróżne wzory, tj pieski, hydranty, kaczuszki itp.? Ja mam z tych i moje IDy nie mają kółek do zaczepiania, takich odstających (jak np tutaj: [url]http://allegro.pl/item1063292426_identyfikator_grawerowany_dla_psa_kota_adresowka.html#gallery[/url]), a dziurka na kółeczko do przypięcia do obroży jest np w oku psa. To raczej nie ma prawa się złamać, chyba, że ID pęknie na pół. Moja suka ma 3 sztuki i wszystkie jak nowe, ale ona nie eksploatuje ich za bardzo. Za to weimar mojej koleżanki ma jednego i i nic mu się nie stało, a jest poddawany wszelakim próbom. Quote
Patyś_ Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 My mamy z pleksi i plastiku. Pleksi niestety zniszczone w drobny mak - sukwoce cięzkie są i silne, niestety załątwiły to szubko dopiero doszły już popękane. A te plastikowe o dziwo trzymają się lepiej O_o aż jestem w szoku. NA szczeniaku trzyma się super, u dużej, złapała się przed chwilą. Przed wakacjami musimy zainwestowac w metalowe. Oba rodzaje adresówek były kształtu nieśmiertelnika. Quote
Guest papillonek Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 moja ma taką rozkręcaną:[url]http://www.krakvet.pl/trixie-adresowka-blyskiem-1340-p-3051.html[/url] ale jeśli się zgubi to kupie to:[url]http://allegro.pl/item1162420040_identyfikator_dla_psa_kota_piekne_czcionki_grawer.html[/url] jesli jest nietrwała to proszę o informacje!! Quote
Ewa&Duffel Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Zapewne nie jest zbyt trwała, bo to laminat...:roll: Quote
Squ Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Ja mam laminat i jest ok. Choć od 6miesięcy tylko, nie wiem jak będzie dalej. Quote
Talia Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [quote name='papillonek']moja ma taką rozkręcaną:[url]http://www.krakvet.pl/trixie-adresowka-blyskiem-1340-p-3051.html[/url] ale jeśli się zgubi to kupie to:[url]http://allegro.pl/item1162420040_identyfikator_dla_psa_kota_piekne_czcionki_grawer.html[/url] jesli jest nietrwała to proszę o informacje!![/QUOTE] Ja bym nie czekała aż tamta się zgubi, bo odpukać, ale może się zgubić w najmniej odpowiednim momencie. Laminat, jak pisało tu wiele osób często się łamię, a wiadomo, że adresówka musi być pewna. Quote
Recommended Posts