Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='norka12']
WITAM WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH NORKĄ
Zaadoptowałam Norkę ponieważ bardziej była nam bliska niż jej szczeniak były inne plany odnośnie adopcji miał być szczeniak a została norka zakochaliśmy sie w niej od pierwszego dnia jest bardzo pogodna były małe kłopoty na początku a teraz sie wszystko uspokoiło zapewniam pania Ale że norka znalazła już swój dom i jest jej dobrze w nim[/quote]

To w takim razie poprosze o nastepujace informacje:

1. Kiedy i komu oddaliscie szczeniaka?
2. Adres, imie i nazwisko i numer telefonu (oczywiscie moze byc na priwa) celem umowienia wizyty poadopcyjnej.
3. Czy Norka zostala wysterylizowana, a jesli nie to dlaczego i kiedy bedzie?
dziekuje.

• Replies 609
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='norka12'][quote name='epe']A macie już chętną?
Wiem,że z Poznania Supergoga jest,Donvitov,GoniaP i jeszcze trochę innych osób!
Czy któraś z Was będzie koordynować akcję proszenia osób z Poznania o te wizyty?[/quot

WITAM WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH NORKĄ
Zaadoptowałam Norkę ponieważ bardziej była nam bliska niż jej szczeniak były inne plany odnośnie adopcji miał być szczeniak a została norka zakochaliśmy sie w niej od pierwszego dnia jest bardzo pogodna były małe kłopoty na początku a teraz sie wszystko uspokoiło zapewniam pania Ale że norka znalazła już swój dom i jest jej dobrze w nim[/quote]

Ja równiez mam pytanie kiedy Norka zostanie wysterylizowana juz najwyższy czas! I również prosze o podanie swoich danych oczywiście nie na wątku , ale albo na PW albo do p.Ali lub p. Aliny i wtedy Dane zostaną przekazane tylko i wyłaćznie osobie która wybierze się do Państwa na wizytę . I rownież mam pytanie kiedy Korek był od Państwa zabrany ????? Bo informacje jakie podaje Pani a Pani K sa inne ( z tego co usłyszałam od Ali ) . Ja bardzo bym sie cieszyła gdyby sunia miała wreszcie swój dom gdzie byłaby szcześliwa bo tylko o to nam chodzi , ale denerwują mnie te tajemnice , brak informacji albo co sie póxniej okazuje informacje błędne. Za duzo tu było krętactw. Bardzo prosimy o odpowiedzi na te pytania i oczywiście o Pani adres w celu zrobienia wizyty.

Posted

Zostałam poproszona o przekazanie info:

"
To wiadomość do Pani Aliny, o której zamieszczenie na dogo prosiłam. Nadal nie ma, więc proszę gzie indziej:

[COLOR=green]> Pani Alino,[/COLOR]
[COLOR=green]> dziś przeczytałam wypowiedzi na dogo... Komentować nie będę, ale[/COLOR]
[COLOR=green]> zapewniam, że Korek ma się dobrze i świetnie czuje się w towarzystwie[/COLOR]
[COLOR=green]> moich beagli. Najbardziej opiekuje się nim Lady-sześcioletnia suczka.[/COLOR]
[COLOR=green]> Zaznaczam jednocześnie, że beagle, eurasiery, rhodesianka, westie i dog[/COLOR]
[COLOR=green]> argentyński to psy przygarnięte przeze mnie, po tym, jak z dnia na dzień[/COLOR]
[COLOR=green]> ich poprzedni właściciel zrzekł się hodowli. Mają u mnie dożywocie.[/COLOR]
[COLOR=green]> Bez rozmażania. Większość trafiła do mnie w strasznym stanie.[/COLOR]
[COLOR=green]> Psychicznie wyczerpane( dog przypalany był papierosem-do dziś nie[/COLOR]
[COLOR=green]> toleruje meżczyzn, reszta przestawiana kopniakami, jedna z eurasierek[/COLOR]
[COLOR=green]> bała się nawet ludzkiego spojrzenia!, reszta wyciągniętej w ich stronę[/COLOR]
[COLOR=green]> ręki...długa historia...)Reszta moich psiaków to porzucone przez ludzi[/COLOR]
[COLOR=green]> biedoty i dwa psy, które właściciele ponad dwa lata temu zostawili w[/COLOR]
[COLOR=green]> hotelu, wyjechali za granicę i tyle ich widziałam. Mają u mnie dom, mimo[/COLOR]
[COLOR=green]> tego, że większość hoteli oddaje takie psy do schronów.[/COLOR]
[COLOR=green]> I żal mi...nie Nory i Korka, bo one są wreszcie szczęśliwe, ale tych[/COLOR]
[COLOR=green]> wszystkich, którzy żywią się AFERĄ I OSKARŻENIAMI. [/COLOR]
[COLOR=green]> [/COLOR]
[COLOR=green]> Jednocześnie ponawiam ZAPROSZENIE. Szczególnie chętnie ugoszczę te[/COLOR]
[COLOR=green]> najbardziej pesymistycznie nastawione osoby.[/COLOR]
[COLOR=green]> [/COLOR]
[COLOR=green]> Nawiązując do wypowiedzi z dogo... opinię na mój temat osoby[/COLOR]
[COLOR=green]> zainteresowane uzyskają od Supergogi i GoniP niewątpliwie, gdyż Te[/COLOR]
[COLOR=green]> właśnie znajdują u mnie schronienie dla psiaków, które czekają na[/COLOR]
[COLOR=green]> nowy dom. Również u Toma od beagli, Pogotowia i Straży dla Zwierząt i[/COLOR]
[COLOR=green]> od Miłośników Molosów...[/COLOR]
[COLOR=green]> [/COLOR]
[COLOR=green]> Ja niestety nie rozumiem rozżalenia pani Ali. Wie o wszystkim od samego[/COLOR]
[COLOR=green]> początku. Widocznie pod wpływem emocji i wieści przekazywanych przez[/COLOR]
[COLOR=green]> "głuchy telefon" coś komuś umknęło. Jeśli nie były to bezpośrednie[/COLOR]
[COLOR=green]> z Nią moje rozmowy, to były przecież z Panią. Pani Ala posiada[/COLOR]
[COLOR=green]> również mój adres i numer telefonu, nie powinno być zatem problemu z[/COLOR]
[COLOR=green]> kontaktowaniem się ze mną osób najbardziej zainteresowanych losem Nory i[/COLOR]
[COLOR=green]> Korka, ale gratuluję im detektywistycznego podejścia.[/COLOR]
[COLOR=green]> Faktycznie Stajenna Sfora i pani K. to jedna osoba. Mój adres:[/COLOR]
[COLOR=green]> Piotrkówko 8 64-500 Szamotuły. Adres mailowy i numer telefonu też[/COLOR]
[COLOR=green]> dostępne dla ogółu. [/COLOR]
[COLOR=green]> [/COLOR]
[COLOR=green]> Po trzech nieudanych próbach zarejestrowania się na dogomanii, zwracam[/COLOR]
[COLOR=green]> się więc do Pani z prośbą o zamieszczenie na forum Norki tego maila,[/COLOR]
[COLOR=green]> jak i pozostałych ze zdjęciami włącznie.[/COLOR]
[COLOR=green]> [/COLOR]
[COLOR=green]> Odrobina zaufania jeszcze nikogo nie zabiła, a bezpodstawne oskarżenia[/COLOR]
[COLOR=green]> ranią!!! [/COLOR]
[COLOR=green]> [/COLOR]
[COLOR=green]> Pozdrawiam serdecznie Panią i całą rzeszę dogo...maniaków[/COLOR]
[COLOR=green]> Karina, Korek i Stajenna Sfora

"
[/COLOR]

Posted

Pani Karino bardzo się ciesze że dobro Norki lezy Pani na sercu , ale mam jedno pytanie na które chce uzyskac odpowiedź -po co Pani Korek skoro dla niego mamy sprawdzony dom!!!! Bo tego nie moge zrozumieć , a co do Ali to ona nie wiedziała wszystkiego , przynajmniej nie od razu. Sama kombinowałam transport Norki i małego od Pani kiedy się Pani zaoferowała dac dom dwojgu - przypominam że oba psy miały byc razem , a zaraz póxniej adopcja , teraz rozdzielenie psów , a Korek u Pani. Po co Pani kolejny pies który może mieć dom , a Pni mogłaby pomóc innemu zwierzakowi .

Posted

[quote name='marlenka']Pani Karino bardzo się ciesze że dobro Norki lezy Pani na sercu , ale mam jedno pytanie na które chce uzyskac odpowiedź -po co Pani Korek skoro dla niego mamy sprawdzony dom!!!! Bo tego nie moge zrozumieć , a co do Ali to ona nie wiedziała wszystkiego , przynajmniej nie od razu. Sama kombinowałam transport Norki i małego od Pani kiedy się Pani zaoferowała dac dom dwojgu - przypominam że oba psy miały byc razem , a zaraz póxniej adopcja , teraz rozdzielenie psów , a Korek u Pani. Po co Pani kolejny pies który może mieć dom , a Pni mogłaby pomóc innemu zwierzakowi .[/quote]

Ty żartujesz, czy piszesz poważnie..??? :crazyeye:

Posted

[quote name='Weronia']Ty żartujesz, czy piszesz poważnie..??? :crazyeye:[/quote]

Dlaczego mam żartować ???? To takie śmieszne jest co co napisałam ???? Zadałam proste pytanie , po co komuś kto ma mnóstwo psów własnych , śliczny szczeniak który znajdzie dom migusiem . Wiesz co ja mam milion pytań bo tu wszystko jest pokręcone , juz sama w pewnym momencie zaczęłam się w tym gubić przez to kręcenie. A śmiać na tym wątku to mi się dawno odechciało :shake:

Posted

nowe osoby - proszone sa o uwazne przeczytanie całego wątku i zapoznanie się z pechem i nieustannymi aferami, jakie spotykały norke w zyciu. może wtedy zrozumijea, jak bardzo pzrewrażliwieni jesteśmy na jej punkcie. ile sie działo, ile problemów, tragedii. biorąc pod uwagę sprzeczne informacje i nawet ich brak, prosze stanąć na naszym miejscu (a zwłaszcza ali) i zastanowic sie, jaqk to wszystko może być podejrzanie traktowane. kazdy by miał podejrzenia.

a juz brak na bieżąco informowania ali o tym, co sie dzieje z sunią - mało kulturalna sprawa. to jets jej pies, przez nia ratowany, opłacany - niezaleznie od jej charakteru ma pełne prawo do informacji i udziału w decyzjach, niezaleznie od papierków. ignorowanie tego jest nieludzkie.

Posted

Ponawiam pytania zadane pare dni temu i prosze o adresy i telefony osob, pod ktorych opieka jest Norka i szczeniak w celu przeprowadzenia kontroli poadopcyjnej.
Prosze tez o informacje czy Norka zostala wysterylizowana, a jesli nie to na kiedy jest to zaplanowane?
Pytam powaznie i prosze o powazna odpowiedz. Uprzedzam, ze jakiekolwiek wykrety, cytaty i anonimowe jednorazowe posty dopiero co zarejestrowanego uzytkownika uznam za przejaw zlej woli.
Katarzyna Sornat

Posted

[quote name='Weronia']Ty żartujesz, czy piszesz poważnie..??? :crazyeye:[/quote]
A ja nadal nie wiem, z czym miała Marlenka żartować?
Wy wydajecie psy do domów z kilkunastoma innymi, w typie rasy, gdzie przypadkiem jest hodowla, choć pies mógł mieć swój jedyny dom?

Posted

No i cisza ..... Ani P. Karina ani Pani od Norki nie mają czasu ani ochoty nam odpowiedzieć ????????My tylko chcemy wiedziec kiedy Norka będzie wysterylizowana , zrobic wizytę poadopcyjną i zabrac szczeniaka do jego domu - gdzie będzie jedynym psem. Czy tak trudno odpowiedzieć na te 3 pytania?????

Posted

Wygląda na to,że PiSDZ uprowadził psy!:diabloti:
A skoro p.Karina ma hodowlę,to dlatego chce szczeniaka zatrzymać?:crazyeye:
On taki w typie rasy- czyżby przydał się do krycia jak dorośnie?:evil_lol:
A Norka,skoro takie ładne szczeniaki rodzi,to dlatego nie sterylizowana?
Co w końcu ma zamiar zrobić p.Ala - bo na nasze pytania i tak nikt nie odpowie:mad:
Tylko ona powinna kategorycznie zażądać zwrotu psów,bo za nie płaciła,a nie p.Grzegorz!:angryy:
Nie rozumiem dlaczego tak się zachował:crazyeye: Mało mu psów z tych wszystkich interwencji??

Posted

Ala nawet nie wie gdzie jest Norka ma tylko komórę , i zna nazwisko i miejscowość . Natomiast co do Korka to Ala chce żeby psiak do niej wrócił , ale P. Karina nie chce go oddać .

Posted

[quote name='sleepingbyday']ja się zastrzelę, kurde mater dolorosa, ile jeszcze ten pies musi znieść. co się dzieje z tym watkeim? toż to jakaś kpina.[/quote]
To nie wątek.. to ludzie :roll: dziwię się panu G., jemu powinno zależeć na dobrej opinii... a jakoś nie widzę tego.

Posted

Dziewczyny!
Po przeczytaniu tego wątku wiarygodność p.Grzegorza i organizacji PiSDZ spadła u mnie poniżej zera!:angryy:
Jeśli wiadomości na nim są prawdziwe,to nadają się oni na "Czarne kwiatki"!!!
[url=http://www.dogomania.pl/forum/f38/gdzie-jest-czarny-145682-new/]Gdzie jest Czarny?.. - Strona 2 - Dogomania Forum[/url]
Gdzie jest Norka???? Czy w jakimś schronie,jak Czarny?:angryy:

Posted

[quote name='epe']Dziewczyny!
Po przeczytaniu tego wątku wiarygodność p.Grzegorza i organizacji PiSDZ spadła u mnie poniżej zera!:angryy:
Jeśli wiadomości na nim są prawdziwe,to nadają się oni na "Czarne kwiatki"!!!
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f38/gdzie-jest-czarny-145682-new/"]Gdzie jest Czarny?.. - Strona 2 - Dogomania Forum[/URL]
Gdzie jest Norka???? Czy w jakimś schronie,jak Czarny?:angryy:[/quote]

Ja myslę ze Norki do schroniska nie oddali , ale co się z nią dzieje nie wiemy i na dobra sprawę nie jesteśmy w stanie się dowiedzieć jesli nie znajdzie się osoba chętna do wizyty u tych ludzi . W prawdzie adresu nie znamy , ale mam pewnien pomysł , którego nie chciałabym zdradzać na watku tylko potrzebna nam ta osoba.

Posted

[quote name='Soema']Się chyba nie dowiemy.. Weronia zgłosiła PiSDZ do Krakvetu :p a tu nie ma czasu napisać co się dzieje..[/quote]

Świetnie:angryy: olewka na całego . Szkoda słów po prostu , szkoda słów. Ciekawa jestem dlaczego Pani Norki która napisała jeden post się nie odzywa . Może nie ma czystego sumienia??? Bo inaczej tego ujać nie można . Chyba że to napisał ktoś kto się za nią podaje . Tutaj wszystko jest możliwe.

Posted

Na wątku pekinków PiSdZ też jakies wątpliwosci sie pojawiły co do miejsca pobytu plaskaczy:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/12800749-post258.html[/url],
Takie widać maja standardy...

Posted

[quote name='Asior']i co?? nic im nie można zrobić????[/quote]Póki co, przestępstwa nie popełnili...Mozna co najwyzej mówić o nadużyciu zaufania darczyńców...A co z ta wiedza zrobia darczyńcy ? Nie wiem.

Posted

Ja myslałam że to instytucja która pomaga zwierzętom:crazyeye: Wiecie co tak sobie myślę że może oni po prostu mają za dużo spraw na głowie???? I najzwyczjniej w świecie nie dają rady ????? Ja ich absolutnie nie bronię ale ciężko mi uwierzyć że mogliby tak oszukiwać ludzi którzy im ufaja , wcześniej czy póxniej wyjdzie na jaw , wolałabym żeby to było wcześniej :oops:

Posted

Marlenko!
Wiem,że próbujesz ich bronić,bo normalnemu człowiekowi pewne sprawy się w głowie nie mieszczą!
Co to kogo obchodzi ile spraw mają na głowie? Przyzwoita i dobrze zorganizowana fundacja,robi tyle,aby to było zrobione dobrze! I efekt końcowy działań był pozytywny i dobrze rozliczony!
Po diabła oni tak się miotają po całej Polsce? Wszystko wskazuje na to,że dla efektu medialnego i kasy!:mad: A jak kończą potem zwierzęta z tych szumnych akcji? Na wątkach cisza,na stronie PiSDZ też!
A cóż to za org.?:crazyeye:
A potem wielkie oburzenie,że wszyscy ich się czepiają z zazdrości,że tak dobrze im idzie:evil_lol: A gdzie te wszystkie zwierzaki,którym rzekomo pomogli?
Jak ktoś chce być chwalony,to "publiczność" wina być informowana,aby mieć co chwalić!
Niestety post Margo na str.2 wątku "Gdzie jest Czarny" rozwiewa moje wszelkie złudzenia,co do rzetelności działań wielu org.!

Posted

Słuchajcie dostałam informacje że Pani Karina chce zatrzymać Korka bo-uwaga!!!!! pies musi być w stadzie :crazyeye: Ja równie głupiego tekstu nie słyszałam. Bardzo przepraszam ale niestety tak myśle. Jeśli czyta Pani , Pani Karino moja wypowiedź to bardzo prosze o odpowiedż co pies uważa za swoje stado - czy według Pani to musi być 20 innych psów???? Ja sądze że "stado " dla Psa to również mogą być ludzie z którymi mieszka . Jeśli się mylę proszę mnie wyprowadzić z błędu.
Dla mnie jest sprawa jasna , zarządziła Pani psami które Pani hotelowała , czy zawsze Pani tak robi?? Jesli tak to ja osobiście bałabym sie do Pani hotelu oddać swojego psa , bo moze nie miałabym po co wracać .
Dla mnie zakończenie sprawy jest proste
po pierwsze - adres do Pani Norki w celu przeprowadzenia wizyty
po drugie - zwrot szczeniaka Ali , i gdyby się tak stało i okazało że u Norki jest wszystko w porządku , a szczeniaka by Pani oddała to by było koniec sprawy.

Posted

Przeczytałam wątek, częściowo - przyznam i usiadłam z wrażenia.
Czy wiecie co piszecie. Byłyście w hotelu Kariny. Znacie Ją.
Ja znam.
Nasza Fundacja od dawna ma swoje psy u kariny, obecnie Tine i Nefiego, poprzednio inne.
Nie zawiozłabym ich z pełniejszym zaufaniem w inne miejsce.
Pełna socjalizacja - nawet z innymi psami, a to takie ważne dla bezdomniaków, często z problemami adaptacyjnymi. Socjalizacja z człowiekiem. Do tego zaangażowanie (łącznie z pomocą w zawiezieniu psa, sprawdzeniu domu na moje zxaniepokojone telefony po adopcji).

Jestem pod wrażeniem tego, co ta dziewczyna robi dla psów.

Teraz konkretnie.
Widziałam dzisiaj przedmiotowego Korka.
No, do bloku bym go nie zabrała - na demolke licze w jego wykonaniu w 100%.
Mały wulkan energii, wygląda super, ma swoje symoatyczne stadko, z którym się bawi, łobuzuje. Czuje sie w tych warunkach idealnie.
Myślę, że z uwagi na swój wygląd - ma coś chyba z gończaków (tych małych), czyli lubi gromadę.

Co ważne - jeszcze niczego nie pokrył :-o, mialby chyba kłopot nie tylko wiekowy, ale także płciowy i wielkościowy.

Powiem szczerze, oskarżanie Kariny o pseudohodowlę, o zamiar krycia tym małym kundelkiem mnie co nieco oburzył.
Hotel Kariny ma swoją strone, dlaczego nie pojedziecie do Niej, nie zobaczycie.
Wierzę, że Karina wie, co dobre jest dla Korka. Pies wyglada na szczęśliwego i zapatrzonego w Panią.

I jeszcze jedno - mianowicie jaką rasę niby ma nim kryć Karina. Bo nie wiem.
Proszę was, skończcie te ataki. To tylko szkodzi i psom i ludziom i temu portalowi.
Ja staram się nie włączać w dyskusje, ale tym razem musiałam.
Może jeśli Korek ma super domek gdzieś tam - domek ten przygarnie innego pieska. Nie wiem, dlaczego koniecznie trzeba zabrac Korka z domu, gdzie jest mu dobrze.