Tola Posted February 14, 2009 Author Posted February 14, 2009 Wet wyraził zgodę na wyprowadzanie Tabsika na spacery przez wolontariuszki, ale nie wiem czy nasz edziewczyny znajdą czas, tyle tej pracy w schronie... Ja nie mam pozwolenia, a juz widziałam Tabsika biegającego po sniegu... Czy ktos moze pomóc w ogloszeniach? Quote
matrioszka2 Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Oczywiście, że ja ogłoszę na allegro. A ile tej kasy na hotelik potrzeba na miesiąc (skoro już Murka się odezwała i zdeklarowała co do swej słabości) ? Pytanie do Marty lub do Murki.Halo ! Quote
Tola Posted February 15, 2009 Author Posted February 15, 2009 Doba w przypadku Tabsa to chyba 12 zł, ale Murka bedzie wiedziała lepiej... Quote
Murka Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 U nas problem jest z miejscem, bo zapsieni jesteśmy po pachy :-( W dodatku jest długa lista oczekujących i zastój z adopcjami. Także niewiele mogę teraz zrobić. Psiak jest średni z tego co widzę, więc koszt byłby 10 zł/doba, ale tak jak pisałam nie mamy miejsca :-( Wpisałam się, bo może będę mogła pomóc w inny sposób, na miarę moich możliwości :roll: Quote
Tola Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 Murka napisał(a):U nas problem jest z miejscem, bo zapsieni jesteśmy po pachy :-( W dodatku jest długa lista oczekujących i zastój z adopcjami. Także niewiele mogę teraz zrobić. Psiak jest średni z tego co widzę, więc koszt byłby 10 zł/doba, ale tak jak pisałam nie mamy miejsca :-( Wpisałam się, bo może będę mogła pomóc w inny sposób, na miarę moich możliwości :roll: A za jakis czas na miejsce Myszki? Moze uda się nam znalezc sponsorów... Quote
Murka Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Na miejsce Myszki jak najbardziej, byle tylko zwolniło się jakieś ogólne miejsce :cool3: A Myszce coś się stało czy po prostu Tabs pilniejszy? Quote
matrioszka2 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Jest allegro dla TABSA: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=559215374 :laola::laola: Toluniu, wstaw je może w tytule, albo gdzie chcesz. Quote
__Lara Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Dziewczyny, a może pozbierać jakieś finanse na dt dla niego? np. allegro cegiełkowe? Quote
Tola Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 Bardzo dziękuję za allegro:loveu: Mam nadzieję, ze kogoś wzruszy los Tabsika i telefon zadzwoni. Zdjęcie i info o Tabsiku ukazało się tez w marcowym wydaniu PRZYJACIEL PIES - ala 123- dziekuję:loveu: Jesli chodzi o allegro cegiełkowe to świetny pomysł, tez o tym myślałam, ale u nas nikt tego nie robi:roll: Wpłaty z aukcji jednak to tylko cześć - potrzebny sponsor, który objąłby stałą opieką piesia, bo nie wiemy ile Tabs byłby w DT... Wtedy mozna zbierac i na wizytę u specjalisty, bo ta noga wyglada tak, jakby nikt jej nie operował:roll: Quote
Tola Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 agusiazet napisał(a):A czy Tabsik jest na trójłapkach? Napisałam o Tabsiku, ale dziewczyny nie dodały go jeszcze do pierwszego postu:roll: Quote
cymbianka Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 przecudny psiak!!!! :-( i taki smutny, trzymam kciuki Tabsiku!!!!! Quote
matrioszka2 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Niuniek ! Brykaj na górę !:sweetCyb: Quote
matrioszka2 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Robiłam już allegro cegiełkowe, ale na zbyt dużą kwotę bym nie liczyła.Najlepszy byłby bazarek.Pieniądze szybko się zbiera.Nawet jeśli w grę wchodzą niskie ceny przedmiotów.Dogomaniacy są bardzo ofiarni i chwała im za to.:modla: Poza tym można zwrócić się do osób dobrej woli (na dogomanii rzecz jasna; chyba, że ktoś mi podpowie innych takich ludzi)), których poruszy los Tabsa ( a przecież nie wszystkich musi) i poprosić o deklaracje : - wpłat jednorazowych - wpłat regularnych w kwocie wygodnej ofiarodawcy, przez określony okres wyznaczony przez ofiarodawcę. Sama widziałam.Nie naciągam. Gdy uzbiera się jakieś fundusze, to wtedy się pomyśli, czy to na DT,czy na hotelik, czy na operację i klinikę.Na co wystarczy, to się to zrobi.Generalnie zbierajmy na Tabsa.Przecież ufamy sobie na tyle, że nie "przeputamy" tych groszy danych z serca.Przynajmniej ja nie dopuszczam do siebie takiej myśli.:shake: Kto byłby chętny zrobić bazarek ? Kto ma fanty, które może ofiarować na pomoc Tabsowi ? Kto ma inne pomysły ? Ja allegro cegiełkowe mogę zrobić.Zaraz , jak zakończy się jego allegro adopcyjne (za 11 dni).Tylko muszę dostać polecenie.:cool3: Tolu, dodaj w nagłówku wątku Tabsa, że zbieramy fundusze na operację łapy, która zwiększy szansę na adopcję, na hotelik albo płatny DT.Poproś o deklaracje wpłat regularnych lub jednorazowych. Jakoś uciułamy dla psiutka.Jest tutaj tyle pięknych ludzi.Jakoś się wzajemnie wszyscy wspomagają, wspierają groszami.Jakieś rezultaty są. Quote
agusiazet Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Ode mnie zawsze możecie liczyć na 50 zł:) Quote
matrioszka2 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Bardzo dziekuję, że od razu zadeklarowałaś pomoc.Przeczytałam Twoje wątki; widzę, że jesteś specjalistką od bazarków...:cool3: Agusiazet jest wielka.Dziękuję, że pojawiłaś się na tym wątku.:modla: Quote
Tola Posted February 21, 2009 Author Posted February 21, 2009 matrioszka2 napisał(a): Ja allegro cegiełkowe mogę zrobić.Zaraz , jak zakończy się jego allegro adopcyjne (za 11 dni).Tylko muszę dostać polecenie.:cool3: Dzieki za wsparcie i wszystko co robisz dla naszych psiulów:loveu: Oczywiście proszę o allegro cegiełkowe:lol: Zdjecie Tabsa jest w marcowym numerze PRZYJACIEL PIES, ale nikt jeszcze nie dzwonił:roll: Quote
agusiazet Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 matrioszka2 napisał(a):Bardzo dziekuję, że od razu zadeklarowałaś pomoc.Przeczytałam Twoje wątki; widzę, że jesteś specjalistką od bazarków...:cool3: Agusiazet jest wielka.Dziękuję, że pojawiłaś się na tym wątku.:modla: Bo mogę stwierdzić z całą pewnością, że pieski z Zamościa są ok - miałam dwie panny na tymczasie i obie spisały się na medal - stąd ta sympatia do zamojskich piesków! I Marta promująca to schronisko i pieski jest ok, jak się kogoś lubi to i pomagać się chce:) Quote
matrioszka2 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Gdzie ja mogę "dorwać" tę cudną gazetkę ? Bo jak bym ją miała, to walnęłabym na allegro, że pies jest sławny, że piszą o nim w gazetach, że dziennikarze- psiarze interesują się jego losem, że to chyba jakiś znak, że jest wyjątkowy ... i takie tam szmery - bajery. Quote
funia Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Niestety Tabs ,został wsadzony z psem dominantem który jest wielkości dorosłego cielaka ,gryzł psy .Ja nie wiem jak on tam dotrwa do ewentualnej adopcji!!! Quote
funia Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 szczerze mówiąc ,nie wchodzę do niego głaskam go przez kraty i tylko po nosie .Ma coś takiego w sobie co trudno określić ,on nawet nie musi warczeć na inne psy wystarczy ze sie popatrzy a one od razu odchodzą ....Więc nasz Tabs ma po prostu przesrane.... Quote
Recommended Posts