Darianna Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Wróciliśmy szybciej niż zamierzaliśmy, pogoda dała w kość, mały zmarzł i zmókł, wolałam, lecieć, zwłaszcza, że mój Brando i tak się nie popisał ;-) Jeśli ktoś widział galopującego po ringach luzem mahoniowego setera - to właśnie był Brando ;-) Złapał go sędzia :P Było miło, fajnie, nieletniego wpuścili bez problemów, posocjalizował się... gdyby nie ta pogoda... Przepraszam, że uciekłam bez pożegnania i dania znać, ale stres po Brandulcowej gonitwie mnie trzymał, i dopiero w samochodzie zdałam sobie sprawę, że nawet nie dałam znać, że już jedziemy.... ps. bym zapomniała: Brando: doskonały, lokata 2 z 2 ;-) Quote
DorkaWD Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Ucieczka z ringu? Tzn z WASZEGO ringu, podczas oceny? :lol: To chyba była zemsta za --> http://img198.imageshack.us/img198/3965/p1180262.jpg :evil_lol: Quote
Darianna Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 taaa, właśnie tak też podejrzewałam... Właśnie tak, podczas oceny, na szczęście nie podczas oględzin a podczas końcowego podsumowania i porównania ;) Wpadł do nas na ring jakiś uciekinier z ringu szpiców, Brando stwierdził, że to fajny pomysł, wyrwał głowę z ringówki i pogalopował za nim ;) Quote
DorkaWD Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Czy ktoś ma to na filmie? :cool3: A co na to sędzia? który to sędzia i gdzie go łapał? Quote
WeronikaM Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 DorkaWD napisał(a):Czy ktoś ma to na filmie? :cool3: A co na to sędzia? który to sędzia i gdzie go łapał? fajnie jakby ktoś miał taki filmik :evil_lol: Quote
Darianna Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Jimmi Hoogan :) Złapał go u nas na ringu ;) O filmiku nic nie wiem :P Quote
WeronikaM Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Darianna napisał(a):Jimmi Hoogan ten sam co was oceniał ?????? :oops: Quote
WeronikaM Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 dzięki :p wklej pare fotek chłopaków na www. fcr . fora . pl /zdjecia-naszych-flatow,10/nie-flat-a-seter-goscinnie,2142-90.html Quote
Kosmaty Gałganek Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 [quote name='Darianna'] Wpadł do nas na ring jakiś uciekinier z ringu szpiców, Brando stwierdził, że to fajny pomysł, wyrwał głowę z ringówki i pogalopował za nim ;) Czyli został ewidentnie sprowokowany ;) Brando: doskonały Gratuluję :multi: Quote
Darianna Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 W końcu pies myśliwski - coś leci - gonimy!!!! zwłaszcza, że psiak uciekający mały jakiś był ;) Quote
konikowa Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Nie masz się czym przejmować Daria;) Ginger na swojej pierwszej wystawie w klasie młodzieży też mi uciekła z ringówki przy biegu, bo się zaparła jak krowa, ale zdąrzyłam ją złapać:eviltong: Za to sędziowie mieli niezły ubaw:evil_lol: Wszystko jeszcze przed Wami, to dopiero początek i tą wystawę możesz sobie wpisać do wystaw bardzo miłych, lecz zabawnych;) Pozdrowienia i !!gratulacje!! od Ginger dla Brando, a także dla Presto!! Quote
Darianna Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Dziękuję za słowa otuchy ;) Z tego wszystkiego mam kilka fot z ringu, a ciapa nie uwieczniłam obecności Presto na wystawie -na usprawiedliwienie mam brak pogody -ciągle mżyło, oba psiaki wyglądały jak zmokłe kury... Jak w Przemyślu też będzie padać to chyba się powieszę... Quote
konikowa Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Na pewno nie będzie źle!! Nie wiem czy masz możliwość, ale ja bym na Twoim miejscu poćwiczyła bieganie na ringu (ja zrobiłam sobie w ogródku coś a'la ring), a poza nim np. by biegał jakiś pies;) Żeby Brandulec był mega skupiony na Tobie i tym czego od niego wymagasz;) Jednak dobrze, że mnie nie było, bo Ginger też by przy takiej pogodzie coś wymyśliła:eviltong: Ona jest Księżniczką i w deszczu nie pada:evil_lol::diabloti: A na jakie wystawy jeszcze się wybieracie? Quote
Darianna Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 No właśnie z tym drugim psem jest problem. Jak Brando jest na ringu sam, albo ćwiczymy na spacerze to jest ok... Jak jest drugi pies to sama nie wiem, co musiałabym mieć w ręce czy też robić, żeby się skupił na mnie. No i przy okazji tej wystawy odkryłam, że Brando w gruncie rzeczy mało się na mnie skupia - jak to wyćwiczyć? Jedziemy do Przemyśla, Wrocławia, Zabrza i na 90% do Kielc. Kombinuję nad Poznaniem, ale to daleko i musiałabym mieć transport - dołożyłabym się do paliwa... A Wy gdzie wyruszacie? Quote
kinnia Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Mi rok temu we wrocławiu Atos chciał zwiać z ringu bo zobaczył shadow9 z Neolem i oczywiscie uznał, że wypadało by się przywitać:P nie mogłam go utrzymać, bo sie syrywał,skakał i piszczał, już po ocenie puściłam go wiec ich staranował:diabloti::eviltong: A miał juz prawie 2 lata... A brando to jeszcze maluch:P Więc sędzia też pewnie był wyrozumiały. Mi sie wydaję, ze np. Atos na wystawie nigdy nie jest 100% skupiony na mnie.:shake: Bo ona jak biegnie to sie rozglada w każdą strone jak zobaczy kogoś znajomego pomacha ogonem:P a jak go zawołam to sie popatrzy i potem dalej przed siebie:P A jak chce, żeby biegł szybciej to mówie żeby szukał arizony-jego uchochana towarzyszka zabaw:P- bo na ptaszki czy kotki to sie nie nabiera:P Quote
konikowa Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Miałam dokładnie taki sam problem z Ginger!! Jak była na ringu sama to było cacy, ale wystarczyło, że wkroczył jeszcze jeden pies to kaplica. Ćwiczyłam to w ten sposób, że zmusiłam swoją siostrę żeby biegała razem ze mną. Jej pies biegał żeby biegać, bo to nie rasowa sunia, ale że są one bardzo zrzyte i chciały się bawić to musiałam skupiać uwagę Ginger na sobie. Po kilku dniach (jeszcze miałam smaka w ręce, którą wyciągałam przed Ginger) takiej pracy pies się zmienił o 180 stopni i teraz nie mamy większych problemów;) My jedziemy do Poznania i Kielc. Jakbyś mogła to podaj mi Twoje gg, to bym Ci coś napomsknęła o Poznaniu;) w sprawie przejazdu. Quote
Darianna Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 1179423 :) będę kombinować, najwyżej będę wyciągać Pawła na spacery, on będzie ganiał z Presto, ja z Brando ;) No, istnieje szansa, ze Brando będzie Presto w biegu olewał, to będzie trzeba szukać innego psa ;) za czym w smakach szaleje Twoja Ginger? Bo mój na ringu wybrzydza i np. swojego kochanego żółtego sera nie tknie... o suchym smakolu nie wspominam, bo na to nawet nie patrzy... Quote
konikowa Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Ginger to nawet za suchą karmę wszystko zrobi, ale nie swoją:eviltong: Lecz ostatnio jej się coś odwidziało... A takto daję jej jakieś z zoologika cukierki dla psiaków;) Zaraz napiszę do Ciebie;) Quote
McDzik Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Przez tą pogodę niewiele wyszło ze zdjęć :placz: i jeszcze na starce się okazało, że bateria nienaładowana i zaraz padła :shake: Wklejam troszkę seterków: Quote
Darianna Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 pięknie dziękuję, ja wkleję wieczorem kilka :) Nikt nie pstryknął uciekającego setera? ;) Quote
McDzik Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Jest i uciekinier :diabloti: ^ ten barczysty pan to sędzia :D Quote
Darianna Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 i nawet widać cieszącego się pana w tle ;) a sędzia przygląda się i ocenia Brando w ruchu ;) Quote
McDzik Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 A chow chow wygląda, jakby się zastanawiał, czy się nie przyłączyć :evil_lol: Ale fajny sędzia - rozumiejący że pies to PIES i może się zdażyć. nie obniżyl Wam oceny ani nie robił wyrzutów ;) U Dunkierki widziałam, że całe pole na opis wykorzystał :razz: Quote
Darianna Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 U nas też sporo było, Brando dokładnie pooglądał, klatę mu obmacał i inne części ciała też ;) Jak będę zdjęcia dawać to przepiszę opis :) ps. Będziesz w Przemyślu? Bo ja sklerozę ostatnio mam i nie wiem, czy pytałam? Quote
Recommended Posts