Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja rowniez sie przywitam :)
Co prawda zaleglosci nie mam szans nadrobic, ale bede tu chetnie "wpadac".

A wpadki ringowe fajnie sie pozniej wspomina :evil_lol:

• Replies 7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piękne seterzaste:loveu:
Zawsze mnie zastanawiało co sie robi z takim brudnym seterem po spacerze?:eviltong: Wytrzeć, umyc, czy wystawić przed drzwiami czekając aż wyschnie?:cool3:

Posted

wysycha w drodze do domu,, co nie wyschnie wykrusza się w czasie jego drzemki. Po obudzeniu się delikwenta należy pozostałą kupke piasku zamieść ;) I tyle :) Na sierści już nic nie zostaje :)

W dni deszczowe wycieram łapy ręcznikiem w miarę do sucha, no i grzbiet ile się da.

Posted

Ja nie otrzymuję dzisiaj wogle powiadomień na maila z dogomanii :shake: myślałam, że znowu jest niedostępna, czy co ... a tymczasem patrzę - a tu pełno odwiedzin :crazyeye::evil_lol:
Czy tak mają inni też - czy tylko ja :mad:

Posted

Goshka napisał(a):

Zawsze mnie zastanawiało co sie robi z takim brudnym seterem po spacerze?:eviltong: Wytrzeć, umyc, czy wystawić przed drzwiami czekając aż wyschnie?:cool3:

Ja przeważnie kąpie. Zwłaszcza, że lubię psy pachnące szamponem, a niekoniecznie szlamem. ;-)
Na dodatek podczas spłukiwania łatwiej jest usunąć wszelkie ozdobniki w postaci rzepów, gałązek, liści itp, bez zbytniego niszczenia sierści.
W przypadku Eklera staram się zapobiegać i nie brać go często w krzaczory, każdy włos na wagę złota. :diabloti:
Chyba w końcu zafunduje mu kubraczek.

Darianna, błoto się wykrusza, ale jak im włosy urosną i będą się obsikiwać, to wierz mi, będziesz myć podwozie po każdym spacerze, a przynajmniej raz dziennie. :mad:

Posted

Ło boziu, aleś mnie Moth uszczęśliwiła :) Powoli rozważam wprowadzenie mycia podwozia dla Brando, ale chłop się kąpie codziennie w rzece, z rana po rosie lata no i jakoś to jest ;) Ale chyba mu zacznę wieczorne rytuały robić jak się nieco chłodniej zrobi...

Posted

Darianna napisał(a):
Ło boziu, aleś mnie Moth uszczęśliwiła :)

Jak pies jest u mnie w Warszawie, to jest to dla mnie prawdziwy dramat. Moja mama myślała, że zdziwiam. Bo jak Ekler jest z nią na wsi, to go w ogóle nie czuć. Ale ostatnio się chłop zbuntował i za skarby nie pójdzie do ogródka i się nie załatwi. Więc mama chodzi z nim przynajmniej dwa razy dziennie na spacery. I już zaczęła narzekać, że trzeba go myć. :shake: Troche pomaga natłuszczanie włosa, ale tylko trochę.

Suki górą. :evil_lol: Albo pies biegający tylko po własnym ogródku i nieznaczący tak terenu.

Posted

moth napisał(a):

Darianna, błoto się wykrusza, ale jak im włosy urosną i będą się obsikiwać, to wierz mi, będziesz myć podwozie po każdym spacerze, a przynajmniej raz dziennie. :mad:

:crazyeye: na to sama nie wpadlam, ze sie obsikuja... :evil_lol:

Im dluzszy wlos tym piekniejszy, ale nie ma to jak praktyczny krotkowlosy ! Zwlaszcza dla leniwcow ;) :evil_lol:

Posted

Honey napisał(a):
:crazyeye: na to sama nie wpadlam, ze sie obsikuja... :evil_lol:

Im dluzszy wlos tym piekniejszy, ale nie ma to jak praktyczny krotkowlosy ! Zwlaszcza dla leniwcow ;) :evil_lol:

No ja tez nigdy nie pomyślałam o tym obsikiwaniu, ale ostatnio Stella mnie właśnie uświadomiła. :evil_lol:
Oj, tak nie ma jak krótki włos, ale i tu róznie bywa. Moje psy przebywaja w takich samych warunkach, pływają w tym samy stawie/ stawach, a i tak kiedy je kąpię w wannie z Jazziry i Porta spływa brud, a woda po Arku jest czyściutka. I Ari jest najjasniejszy:evil_lol:

Posted

Goshka napisał(a):
No ja tez nigdy nie pomyślałam o tym obsikiwaniu, ale ostatnio Stella mnie właśnie uświadomiła. :evil_lol:
Oj, tak nie ma jak krótki włos, ale i tu róznie bywa. Moje psy przebywaja w takich samych warunkach, pływają w tym samy stawie/ stawach, a i tak kiedy je kąpię w wannie z Jazziry i Porta spływa brud, a woda po Arku jest czyściutka. I Ari jest najjasniejszy:evil_lol:

Goshka, to nie brud splywa ! To farba puszcza !!! :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin:

Posted

No niestety to jest najgorsze u psów długowłosych :-(. Moj Neo to po każdym wyjściu na spacer nadaje się do mycia. A, że z szamponem bym nie wyrobiła to książe codziennie wieczorem traktowaniu jest szlaufem po szacie :evil_lol:.
Poza tym podobno brudna sierść nie rośnie :razz:.

Posted

Fajne fotki :loveu:

A banerek nieaktualny, to fakt :p

Co do dlugowlosych to uwielbiam, ale... jeden tervueren mi wystarczy. Zdecydowanie na codzien preferuje krotki wlos :)

Posted

setery we mgle

królik Presto

królik Brando

z klapkami na oczach

-Ty, Brando, długo będziemy tak siedzieć?
-Aż uzna, że zdjęcie jej wyszło... Lepiej się nie kręć, bo nigdy nie dojdziemy na śniadanie...