Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lokis- fotki świetne, Boni rewelacyjna . Dębicka Zaklinaczka Psów będzie musiała jeszcze trochę z nią popracować :evil_lol:.

Brando z Opola pewnie wróci z wieńcem laurowym ( a nie z mleczy), jak przystało zwycięzcy :loveu:.

• Replies 7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w Opolu był Karmelek :D Moje 20miesięczne maleństwo zostało wrzucone na głęboką wodę i w klasie open wywalczyło:

SALFORD WIZARD z Arislandu
dosk, I/III, CWC resCACIB (przechodzi w pełny!)
ZACZYNAMY INTERA!!!!

Posted

no to składamy pierwsze gratulacje :multi: brawo Karmel :klacz: mam nadzieje, że kiedyś spotka się z Lexie na jakiejś wystawie, bo też zaczynam o tym myśleć powoli ;)

Posted

Jak zwykle pomyliłam Rudzielców, ale sedno sprawy jest poprawne! Gratulacje dla Karmelka !!!!!! :multi:Teraz obaj mogą latać po Dębickich polach w wieńcach laurowych:loveu:.

Posted

[FONT=Georgia]dobra mam głupie pytanie ale i tak zadam :eviltong:
bo widzisz wczoraj po raz pierwszy na żywo widziałam młodego setera irl. był taki no już całkiem sporych rozmiarów jeśli chodzi o wzrost ale był niesamowicie szczuplutki...taki ultra cienki niczym te wkładki higieniczne ;)
wiem że setery są szczupłej budowy ciała ale ten młodzieniec mnie zaintrygował swoją posturą :) zdecydowanie nie wyglądał na zabiedzonego...był błyszczący, radosny i ogólnie śliczny więc ciekawi mi czy tak już mają setery że tak wyglądają od frontu gdy są młode
[/FONT]

Posted

Moja Nelka jak była gówniarzem miała łapy dużo potężniejsze niż w wieku 12 miesięcy. Tutaj ma już rok.

Niestety usunęli mi portal hostingowy, na którym miałem pierwsze zdjęcia jak była całkiem mała. A co do sierści to dopiero wieku 2 lat zaczęła wyglądać jak seter, choć i tak jest łysa.

Posted

[FONT=Georgia]próbowałam sobie wyobrazić 'przypakowanego' setera i nie da rady :evil_lol::evil_lol:
irole to chyba najskromniej zbudowane setery...dobrze myślę czy jestem w błędzie? :)
[/FONT]

Posted

Mam nadzieję, że się Daria nie obrazi ;) Ja co prawda rodowodowego setera nie mam, a adoptowanego, ale jeśli chcesz zobaczyć psa w typie setera gabarytów 'większych' zapraszam do mojej galerii. Fred z całą stanowczością nie wygląda jak "normalny" seter ;) zdjęcia tutaj :)

Posted

Ty, Babcia, nam też tak wklej

dobra Babcia wam sto lat temu na maila wysłała zdjęcia małego ufolka. Nawet z dokładną informacją, że Brando urodził się jako 9 szczeniaczek o godz. 7.45 (po długiej bezsennej nocy mojej i Hawany) i ważył 360g. Żebyś wszystko wiedziała o synusiu.

Może skorzystam z okazji pospamuje Ci trochę i poreklamuje innego synka:
Neiven British Beefeater czeka na nowy domek (najchętniej u przyszłych wystawców).

Posted

to ja też skorzystam z okazji jak już rozmawiamy na tematy rodzinne i zapytam się o której urodziła się Lexie i jako która :p a piechu jest piękny, Lex wąchała mnie przez 5 minut jak wróciłam od Was :diabloti: chyba wyczuła rodzinę :multi:

• 2 weeks later...
Posted

Odetchnęłam po weekendzie, czas się pochwalić ;)

Chłopaki w Bratysławie spisały się, raz jeden, raz drugi :)

Wyniki:

14.05.2011
sędzia: Fintorova Ludmila SK
klasa pośrednia
SALFORD WIZARD z Arislandu (Karmel)
ex III/IV
klasa otwarta
Neiven Amor's ARROW (Brando)
ex I/III CWC resCACIB

15.05.2011
sędzia: Josef Jursa SK
klasa pośrednia
SALFORD WIZARD z Arislandu (Karmel)
ex I/II CWC resCACIB (przechodzi w pełny!)
klasa otwarta
Neiven Amor's ARROW (Brando)
ex I/II

Obaj zaczęli tym samym championat Słowacji, a oprócz tego Karmelek złapał CACIBa po resie więc obaj mają po dwa wnioski. Mam zatem dwa półintery ;)

Dołączam fantastyczne zdjęcia Agaty Bujanowicz (Sheradins Kennel) oraz kilka ukradniętych grzecznościowo z legawce.com i nawet kilka własnych :) wszystko zmieszane kolejnością :)

Zdjęcia Agaty Bujanowicz:

z Karmelem

Karmel walczy o CACIB ;)