Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No proszę jak ładnie się chłopcy tu na zdjęciach prezentują ;) na Karmelka jeszcze przyjdzie pora, ma dopiero 9 mies. i 1 tydz, fajny chłopak jest to zrobi mł.ch.pl zanim się oglądniemy ;) a ja tu dopiero grzywkę zauważyłam, Daria ładnie Ci :D !

Posted

Daria no coś Ty:) Odważ się! Zobacz na nas.. ja i P to jak Flip i Flap żywcem wzięci! :D:D
Czasem sie uda czasem nie, ale w ten sposób sama uczysz się, obywasz na ringu no i wlasny pies uczy się z Tobą na nim współpracować.
Sukces jaki by nie był mniumni, ale samemu wypracowany, lepiej smakuje!!

Posted

W pełni marciaaa się z Tobą zgadzam;)
Ja jestem zmuszona do ćwiczenia z Ginger sama, bo ona z nikim nie chce innym biegać. Raz nam prezentacja wychodzi lepiej, raz gorzej, ale cieszy mnie to, że widzę zmiany wypracowane moją własną ręką;)
Chciałabym żeby Ginger tak się zachowywała na ringu jak na ćwiczeniach w domu, ale do tego też dojdziemy.

Daria, odważ się kiedyś sama;)
Poćwicz wcześniej, a zobaczysz ile radości Ci to przyniesie!

Posted

Jasne!! Ja na początku niewybrażałam sobie wyjść na ring!! Wystawy??? brrrr
P na początku, czyli przez pierwsze dwie show był pokazany nie przeze mnie.. Ale bylo mi z tym po prostu dziwnie:)
To tak jakby 'półsukces':) Mój pies - ale nie ze mną! Ja tak to jakoś odczuwam.
Teraz w wyj sytuacjach, jak np. na klubie, P wystawiał ktoś inny.
Wiem, rozumiem Twoje argumenty - wystawy psów są kosztowne, a Ty masz ich aż dwa, wiec co bądź oprócz przyjemności jest to konkretne szarpnięcie portfela przez to nasze hobby:) A niestety ot tak płacić za ewentualne porażki..średnio.
Ale to zawsze jest ryzyko, loteria, łut szczęścia! Czasem najwspanialszy handler i pies mają taki dół, że aż sie nie chce wierzyć.
Wierz, mi każdy jakoś zaczynał.. było pod górkę, i czasem jest dłuuugo pod górkę, ale wkońcu przychodzi czas kiedy pot czoła i wysiłek zostaje nagrodzony!
Wiesz jakie to fajnie??? Jakie to jest niepowtarzalne uczucie?? Od początku do końca TWÓJ WŁASNY osiągnięty cel!!
Choćby i nieudolnie, komicznie, ale co tam.. mówie, każdy z tych 'wyżeraczy' ringowych zaczynał z podobnymi porażkami i dołkami, zanim osiągnął swój 'perfect handling':)

A pomoc życzliwych i doświadczonych jest nieoceniona i bardzo nam zaczynającym potrzebna!

Posted

Nic dodać nic ująć;)
Wszystko się zgadza.
Teraz to ja mogę tylko porównywać zdjęcia:P Jak było rok temu, a jak jest teraz.
Widzę zmiany i to mnie cieszy. Fakt, pomagało mi wiele osób i jestem im za to dozgonnie wdzięczna, bo prawdopodobnie sama nigdy bym się niczego nie nauczyła.

Ale coś tak czuję, że Daria kiedyś sama się zdecyduje;)
Potrzebuje po prostu czasu.

Posted

Dziękujemy za gratulacje :)

Ciąg dalszy odgrzewanych kotletów czyli sesja balkonowa (z dedykacja dla Kaluni_C :diabloti:)

zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeew!!!

Posted

Joł Pańcia, my grzejemy tyłki a Ty co robisz? Sprzątasz? To nie przeszkadzaj sobie...

dla tych co przegapili wcześniejszy kadr powtórka, czyli zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeew! vol.2 ;)

idę grzebać dalej w kompie, może coś znajdę :)

Posted

Fajne te focie z sesji balkownowej ale Karmelo jest świetny, nie dosyć że go słońce dogrzewa to on jeszcze musi doopke w pontoniku podgrzewać ;)