Marzena* Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Daria oto przepis mojego M :) Pstrągi czyści z łusek, wnętrzności i obcina głowy. Skrapia cytryną, mocno soli i pieprzy wewnątrz i zewnątrz. Obtacza w samej mące nie za mocno. Smaży na średnim ogniu minimum 15 minut tak by był ładnie przypieczony i chrupiący. Po zdjęciu z patelni naciera po obu stronach czosnkiem i kładzie plasterek cytryny. Przepis jest zwykły, ale pstrąg smakuje wyśmienicie :) Quote
Pegaza Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 aa ja robie z plasterkiem boczku w srodku..ja tam tego nie jem ale moj M to lubi..:) dzieki sprobuje tez tak zrobic:) Quote
Marzena* Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Ja uwielbiam pstrągi, ale po tym jak M zaczął robić to mi już nigdzie nie smakuje ;) Quote
dzasta Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 O fajny przepis na pstrąga prosty szybki ale na pewno smakowity :D Quote
Pegaza Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Justa sprobujemy tego przepisu od M Marzy;) bede sie zbierac..od jutra zaczyna sie znow szkola buu Quote
Marzena* Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 I jak zrobicie to powiedzcie jak Wam smakował ;) Quote
karkakarka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Hmm czuję się zmuszona do kupienia pstrąga i zrobienia wg przepisu Marzenki :) Uwielbiam ryby, ale natartej czosnkiem jeszcze nie jadłam - w takim razie w piątek zrobię pstrąga :D edit: a jak się robi tatar z pstrąga?? Quote
Natalia&Lola Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Ooo rybki to i ja lubię:D Pozdrawiamy dziewczyny;) Quote
madziasto4 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 karkakarka napisał(a): edit: a jak się robi tatar z pstrąga?? Pokrojone w paseczki filety zostawiamy na noc w solance, następnie dodajemy sparzoną cebulkę, oliwę z oliwek, przyprawę do zup i gotowe ;) Quote
Pegaza Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Witam:) temat rybek nie zamkniety heh od rana ekipa remontowa znow prowadzi prace w bloku,leb mnie juz boli od tych wiertarek.. na srode o 10:00 bedzie zabieg Pipi -przepuklina i czyszczenie zebow..mam nadzieje ze sie nic nie stanie w trakcie zabiegu..wiec trzymajcie za nas kciuki bo sie o nia boje:( jakies dziwne mysli mam...:roll: wpadne z wieczora moze glowa bedzie mniej bolala... Quote
Yorkomanka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Witam!:bye: Córcia ma tak dużo zadane w 4 klasie?:mdleje: Ja jestem w 2 gim i prawie nic nie robimy:lol: Quote
Nati28 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Hey :) Nie martw sie o Pipi napewno wszystko bedzie dobrze ;) przy zbiegu na przpukline bylam nie raz i to nie jest takie straszne a zeby to pikus (Coco tez mial czyszczone) ale kciuki i tak bedziemy trzymac :loveu: Quote
dysia-u Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Nie martw sie Daria , wszystko będzie ok ! wiesz ile kciuków będzie za was trzymanych?! Quote
ewa2909 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 I ja ze swoimi kciukaskami się dołańczam.:lol: Normalnie nie miałam nic u Ciebie do nadrabiania:multi: Jak tam jepek??????????? Quote
*Jot* Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Daria,nawet nie myśl,że zabieg może sie nie udać.Mówię Ci,że wszystko pójdzie gładko i bez komplikacji :lol: Pan murarz też znowu jest? :eviltong: Quote
Pegaza Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 niunka04 napisał(a):wszystko bedzie dobrze nie martw sie;) Dziekuje, oby..:roll:. Yorkomanka napisał(a):Witam!:bye: Córcia ma tak dużo zadane w 4 klasie?:mdleje: Ja jestem w 2 gim i prawie nic nie robimy:lol: Witam po raz pierwszy u nas w galerii..:multi: no niestety takie mają wymagania ;).. Nati28 napisał(a):Hey :) Nie martw sie o Pipi napewno wszystko bedzie dobrze ;) przy zbiegu na przpukline bylam nie raz i to nie jest takie straszne a zeby to pikus (Coco tez mial czyszczone) ale kciuki i tak bedziemy trzymac :loveu: Nati o przepuklinke sie nie boje bo powiedzial ze bedzie malutki szewek moment roboty bo jest mala..ale o te zęby...:roll: znaczy ze zabieg bedzie w pelnej narkozie, ktos mi kiedys napisal jak ratowal swojego psa przy czyszczeniu zebow... jakos mi to w glowie utkwilo..zapadla sie tchawica..na szczescie pies odratowany.... dysia-u napisał(a):Nie martw sie Daria , wszystko będzie ok ! wiesz ile kciuków będzie za was trzymanych?! Dziekuje,:smile:no wyobrazam sobie heh ewa2909 napisał(a):I ja ze swoimi kciukaskami się dołańczam.:lol: Normalnie nie miałam nic u Ciebie do nadrabiania:multi: Jak tam jepek??????????? No Ewa widzisz a inne narzekają ze tyle nagadane a Ty mowisz ze nic.:evil_lol::evil_lol: wiesz co dziala na zwolnionych obrotach,dzis juz tak do wieczora bedzie, tylko oby rano bylo lepiej.;). Quote
Pegaza Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Jola pana murarza juz niet.:shake:.. jutro Pipi bede kąpac to przy okazji fotki porobie :) Quote
karkakarka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 D-E na pewno wsio będzie dobrze, nie martw się... Chociaż wiem co czujesz :roll: Będę trzymać kciuki i na pewno nie tylko ja :) Quote
Nati28 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 a jaka metoda bedzie miec zeby robione? ;) Quote
Pegaza Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Dzieki Karina:loveu: nie wiem Nati ja sie nie znaju na tym...a jaką robią? Quote
Nati28 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Coco mial robione ultradzwiekiem, ale jeszcze robia mechanicznie... Z tego co sie orientuje to chyba nie zawsze trzeba podawac pelna narkoze :roll: Quote
Marzena* Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Daria ja też trzymam kciuki, a Ty nie myśl za dużo. Wszystko będzie dobrze !!! Quote
Pegaza Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Nati bedzie pelna narkoza juz o tym gadalam.. no wiem wiem..ale wiesz jak to jest mysli czarne tez wchodza do glowy.. Quote
Recommended Posts