Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

z tym kotkiem to tak, normalnie sie zachowuje, nie dokucza... hmm chyba ten kocio ma większą siłę persfazji bo ciągle Fixa sobie ustawia :)

a tamten to już staruszek i nie lubi nawet zadnej zabawy...

No a co ciekawe w domu wszycsy zyją "w zgodzie i harmonii", nawet Fix z tym kotem co pogryzl wogóle sie nie droczą.... jak tylko wypuści sie je na dwór, to trzeba juz pilnowac...

• Replies 258
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fixowate durnowatw jest, ale takie urocze :loveu:
Pieknie baawi się z sunią, widac, ze trzymają sztamę!
Brzydal, żeby tak staruszka kotka tarmosić :cool3:. Może on czuje się najniżej w psiej hierarchii i probuje zdominować chociazby kota? Cwaniak taki...

Enusiu, macie jamniczkę?

Pozdrawiam!!!

Posted

piekne masz stado,tym bardziej boleje nad tym poturbowanym kotem-staruszkiem,bo tyle czasu zył sobie spokojnie.
Dobre masz te pieski,takie łaskawe dla nowoprzybyłego.

• 2 weeks later...
Posted

witam wszystkich po długim czasie!
wybaczcie ze sie nie odzywałam ale właśnie czekaja mnie ostatnie egzaminy :)

co do psinka naszego, no to jeszcze cały czas fixuje, czasami bardziej niż fiksuje... jakos miesiąc temu ugryzł panią w noge jak przechodziła obok naszego podwórka, a dwa tygodnie później rzucił się na naszą kozulę i od tamtego czasu koza nie może chodzić bo ma łapkę tylnią spóchniętą i bardzo sie boi Fixa:/ kotów dalej nie lubi. chociaż jak są w domu to nie tknie nawet ani nie warknie, jak tylko zobaczy kota na podwórku, to goni.... :look3:
Teraz jak wyjeżdzamy to nigdy nie zostaje sam na podwórku- zamykamy go w garażu albo na łańcuch, biega na dworzu tylko jak ktoś z nas też jest na zewnątrz więc na razie jest spokój.
...no ale z drugiej strony zrobił się bardziej posłuszny jak się go woła, nauczył się ładnie podawać łapke i znowu się przytula tak jak na pierwszych jego zdjęciach :p przezywamy go Fixonek-Merdonek bo on ciągle merda ogonkiem i się dosłownie uśmiecha :jumpie:

Posted

to że fajny chłopak z niego to nie ma wątpliwości no ale charakterek swój to on ma :)

od ostatniego razu żadnych więcej nóg nie było pogryzionych no i koza juz mniej kuleje!

mam pytanko do was kochane mądrusie, niewiem co robic z moją Tinką- bo ona ciągle koppie dziury wszędzie. Jak nie pod siatką i ot tak po prostu na drodze prostej to wykopała dziurę na wylot pod całym tarasem a wczoraj to całą róże wielką aż wywaliła z korzeniami :shake:

ma po prostu taką manie, ona nawet nie wącha czy jest tam jakies zwierze, bo zauważyłam jak któregoś razu wypóściłam ją rano na dwór to pierwsze co zrobiła to podbegła pod taras i zaczeła kopać.... Już tyle razy jej sie mówi że nie wolno.. a na codzien to taka spokojna i do rany przyłóż. Niewiem co ją opętało?
znacie jakis powód i sposób na takie zachowanie??!
a co do relacji z Fixem to nadal w sobie zakochani... dokazuja, szukają pchelek i liżą sobie nawzajem siersc :p miły widoczek :lol:

A z Reksiem to już Fix tez sie bawi choć respekt ze względu na wielkośc to czuje hehe ;)

pozdrawiam!

Posted

Hm..., nie miałam do czynienia z "kopaczami", podobno terierkowate tak mają. A Tinka nie wygląda na terierkę :roll: Myślę, że dziewczyny bardziej obeznane w psach coś podpowiedzą ;)
Cieszę się, że nie ma wieści o nowych wyskokach Fixika, może wreszcie zaczął nabierać ogłady? :lol:

Posted

Moim zdaniem, Tinka to sunia z pasją :evil_lol: Tak ma i już. Podobnie jak sopocka Karolinka.
Ledwo zakopią jej ukochane dziury na wybiegu, to tworzy nowe.
Moje psy też buszują sobie po ogrodzie i podkopują. Łażę potem i zasypuję, nasadzam nowe kwiaty i krzewy.

Enusiu, masz psy oryginały, nie nudzisz się się z nim o nie.
Cieszę się, że żyja sobie u was sielankowo.
Serdecznie pozdrawiam i o zdjęcia proszę :lol:

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Problem w tym,ze schronisko nie zgodzi sie na wizyte kogoś z zewnatrz ,bez "uprawnień".Ochrona danych osobowych.

Fiksowi ludzi,powiedźcie,co sie stało.Jeżeli Fiks nie zyje tez powiedźcie...lepsza taka prawda niz to,ze np od kilku miesięcy siedzi w innym schronie.