Yv1958 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 [quote name='kahoona']Problem polega na tym, że nikt nie chce udzielić informacji, co się dzieje z dziesiątkami a nawet setkami polskich psów wywożonych do Niemiec - mamy podejrzenia, że kończą w laboratoriach np w Belgii. Niestety na dogo to temat tabu. psy wyjeżdżają z kilku polkich schronisk - ze Świnoujścia, Tych, Piotrkowa. Ich los jest nieznany. Więcej tutaj: [URL]http://emir.eev.pl/viewforum.php?f=28[/URL][URL="http://emir.eev.pl/viewforum.php?f=28"][/URL] I szybko czytaj, bo zaraz mój post zniknie w tajemniczy sposób.[/QUOTE] PRZECZYTALAM!! STRASZNE!! ALE DOBRZE WIEDZIEC! Boze.... Quote
Yv1958 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Teraz, jak to przeczytalam, to tez blagam Was: nie oddawajcie Cyganka, zanim nie bedzie pewne, ze do dobry dom i porzadni ludzie. Quote
polubek Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 [quote name='Yv1958']Zaraz wysle linka do pani, ktora jest zainteresowana Cygankiem. To dobra kobieta. Sami sprawdzcie. Jesli ktos moze zamieszczac na swoim Profilu tak piekne wiersze o psach, czy moze byc zlym czlowiekiem? Nie sadze. Wejdzcie na Jej album pt. Kochane psinki: [url]http://nasza-klasa.pl/profile/8896993/gallery/album/8[/url] Iwona[/QUOTE] nie mam tej pani w znajomych i nie mam dostępu do oglądania jej galerii Quote
gosiulaa Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 [quote name='Yv1958']Teraz, jak to przeczytalam, to tez blagam Was: nie oddawajcie Cyganka, zanim nie bedzie pewne, ze do dobry dom i porzadni ludzie.[/QUOTE] Nie ma takiej możliwości... Cygan jeżeli trafi to na pewno do dobrego domu. :) Quote
Asior Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 kahoona ma rację... nie po to była taka jazda na wątku, kiedy miał jechać za granicę, żeby teraz oddać go innej NIKOMU nie znanej osobie .... Quote
Yv1958 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='Asior']kahoona ma rację... nie po to była taka jazda na wątku, kiedy miał jechać za granicę, żeby teraz oddać go innej NIKOMU nie znanej osobie ....[/QUOTE] Calkowicie sie zgadzam!!! Quote
Yv1958 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Dostalam wiadomosc od Pani B.L, ze: " Witam! Przed chwilą rozmawiałam z kierowniczką schroniska KUNDELEK. Facet, który bił Cyganka dostał wyrokiem sadu 1 rok w zawieszeniu na 3 lata i 800zł na rzecz RSOZ. Sprawa właścicela psa, który zlecił zabicie Cygana (bo sam "jest za delikatny") w toku. Ja niestety nie mogę adoptować Cygana - mam psa a on zgadza się tylko z suczkami:(((( Quote
kahoona Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 [quote name='Yv1958']Dostalam wiadomosc od Pani B.L, ze: " Witam! Przed chwilą rozmawiałam z kierowniczką schroniska KUNDELEK. Facet, który bił Cyganka dostał wyrokiem sadu 1 rok w zawieszeniu na 3 lata i 800zł na rzecz RSOZ. Sprawa właścicela psa, który zlecił zabicie Cygana (bo sam "jest za delikatny") w toku. Ja niestety nie mogę adoptować Cygana - mam psa a on zgadza się tylko z suczkami:(((([/QUOTE] Wbrew pozorom to całkiem niezły wyrok - 800 zł to dla niego dużo - więc komornik - zawieszenie na trzy lata to też spora dolegliwość - im dłuższe zawieszenie tym gorzej dla skazanego. 800 zł w przeliczeniu na jabole to fortuna - i to go zaboli najbardziej. Quote
zachary Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Taaaak, ten przelicznik na jabole zaboli go najbardziej....tylko jak okaże się, że za komornika ktoś zapłaci, oczywiście ten, kto skieruje sprawę do postępowania egzekucyjnego, a on u chłopa nic nie znajdzie do odebrania, zlicytowania, to.....ale ten wyrok to już zawsze coś......... Quote
kaja555 Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 tylko jeszcze "właściciel" powinien dostac podobny wyrok no i do ogłoszeń trzeba dopisać, że Cyganek zgadza się tylko z suczkami Quote
Yv1958 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Cyganek, jak sie masz dzielny chlopaku? Mysle o Tobie! Quote
Freya73 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Cygan powinien byc wieki temu w swoim ukochanym domu. Quote
Yv1958 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 [quote name='Freya73']Cygan powinien byc wieki temu w swoim ukochanym domu.[/QUOTE] Tak!!! I trudno sie pogodzic, ze po tym, co przeszedl, wciaz nikt go nie przygarnal pod swoj dach:-(((( Quote
diana79 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 [quote name='Yv1958']Co mozna zrobic? Jak mu pomoc?[/QUOTE] najlepiej poogłaszać gdzie się da :-) może ktoś zrobi mu ładny tekst do ogłoszeń? Quote
zuzlikowa Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Freyu...zgodnie z Twoim życzeniem,przelałam już 25zł na wyróznienie allegro dla Cygana na wskazane konto z odpowiednim dopiskiem. Zerknę potem do psiaka...trzymaj się chłopiku! Quote
feliksik Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 to może zebrać pieniążki i wykupić ogłoszenia na bazarku Quote
ketunia Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Dziękuję. Pieniążki dotarły. Allegro Cyganka kończy się za kilka dni. Jak się skończy wyróżnię znowu. Quote
diana79 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 czy może ktoś napisać krótszy tekst do ogłoszeń dla Cygana? obecny jest bardzo długi i jest problem aby go umieszczać na różnych portalach, ja niestety w ogole nie mam głowy do tekstów :oops: jak będzie coś krótszego to poogłaszam go gdzie sie da ;) Quote
ketunia Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Wyróżnione allegro Cyganka dzięki Cioteczce Freya :multi: [URL]http://allegro.pl/item1096612479_mlody_wesoly_i_lagodny_cyganek_czeka_na_dom.html[/URL] Dzięki Cioteczce Yv1958 Cyganek będzie miał jeszcze 2 wyróżnione allegro.:multi: Quote
zeberka4 Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Przeczytałam przed chwilą historie Cygana aż mi łza w oku...., bo dopiero tu trafiłam, Ludzie potrafia byc okropni i czasami sama wstydze sie tego że jestem człowiekiem, jak mozna cos takiemu zrobić psu! Własnie ogladałam zdjęcia na allegro Cyganka i jego widok,jego szczęscie uszczęśliwiło i Mnie! Życze chłopakowi nowego i troskliwego domu! Takiego na jaki kazdy psiak zasługuje,takiego kochajacego do którego trafili także moi podopieczni Azorek i Boluś,mam nadzieje ze i Cyganek znajdzie właściciela tego ostatniego który nie da zaznac mu krzywdy juz nigdy! Quote
zeberka4 Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Zabieram ze sobą bannerek Cyganka zeby pokazywac go światu! Quote
Recommended Posts