Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

doddy napisał(a):
Ciotka wygrała w totka :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

nie wygrała...ale co ma zrobić jak ty buczysz, a inni się nie kwapią:cool3::diabloti:

ale wisz co.....dzisiaj dzwoniła kobita....znalazła czarnego asta:placz::placz::placz:
i jak tu pomóc...jak psów jak mrówków, żaden nie chce isć do domu...piniędzy brak...ech:-( kobita go leczy, bo był chudy jak patyk, coś tam kaszlał - dostaje antybiotyk...ale nie moze go zostawic, bo ma kaukaza psa-agresora i musi kombinować, zeby się nie złapały:shake: psiak podobno superaśny, znający komendy podstawowe, grzeczny, uwielbia jeździc w samochodzie...

• Replies 341
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Obym nie zapeszyła, obym nie zapeszyła swoim gadaniem. :modla::modla::modla:

Otóż powiem Wam po cichutku, że byliśmy dziś na wizycie u jednych z państwa, którzy od dłuższego czasu interesowali się Lolusiem.
I...
Chcemy dać im Lolusia.
Na razie damy na umowę tymczasową, po wyleczeniu na formalną, stałą.

Są tylko 2 sprawy.

1. Czy Loluś dogada się z małym kotkiem - kotek jest superaśny i nie ma oporów przed psami. Loluś zaś jest karny, więc jest duża szansa, że oboje będą żyć w zgodzie.

2. Nasza fundacja zawsze do adopcji oddaje psy po leczeniu.
Ale... leczenie Lolka potrwa kilka miesięcy. Nie ma sensu by pies siedział w hotelu zamiast na kanapie. Ponadto małżeństwo to interesowało się Lolkiem od dłuższego czasu - często dzwoniło, pisało smsy - pytało jak ze zdrowiem psiaka. Bardzo nam się podobało takie podejście do sprawy. Dziś więc odbyła się wizytacja i... jesteśmy tak.
Będziemy pokrywać koszty leczenia i karmy weterynaryjnej do czasu podpisania umowy stałej.

Loluś zamieszka na tej samej ulicy co Tora (dokładnie blok dalej).

Ponieważ koszty nadal będziemy ponosić, mam ogromną prośbę do wpłacających - czy możecie nadal wpłacać deklarowane kwoty? Miesięcznie koszty leczenia i karmy będą wynosić ok. 400-500zł. To akurat tyle co hotel.

Loluś najprawdopodobniej przeprowadzi się za 3 dni (wtedy zakończymy podawanie tabletek na lamblie).

Posted

doddy napisał(a):
Na reszcie się ruszyło. :multi:
Dziś ogólnie było spotkanie o 3 adopcje. 1 adopcja nie psa fundacyjnego, ale od nas ludzi przekierowaliśmy o adopcję takiego starszego amstaffa i się udało. Nowi państwo dziś go zabrali do nowego domu do Lublina. Tiger nie miał wątku na dogomanii.

no to super...oby tak dalej

Posted

Na reszcie się ruszyło. :multi:
Dziś ogólnie było spotkanie o 3 adopcje. 1 adopcja nie psa fundacyjnego, ale od nas ludzi przekierowaliśmy o adopcję takiego starszego amstaffa i się udało. Nowi państwo dziś go zabrali do nowego domu do Lublina. Tiger nie miał wątku na dogomanii.

Posted

Ja też się cieszę,że z adopcjami się ruszyło:multi:

Czekam na wiadomości jak Lolek dogadał się z kicią:cool3:,ja podtrzymuję moje wpłaty na Lolka(a czy wiadomo jak długo potrwa jego leczenie)?

Posted

Loluś pojechał we wtorek. :multi:
Dziś dzwoniliśmy i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Nowi państwo radzą sobie z podawaniem kropelek, Loluś też bez większych problemów dogadał się z kotem.

Na razie wszystko wygląda dobrze. Oby tak dalej. :cool3:

Posted

oby to był domek już na zawsze!:multi:

tak bym chciała żeby tych domów było więcej bo coś ostatnio bezdomne astki znowu się mnożą jak przysłowiowe króliki:-(

Posted

Doszło 145zł od Pawła Przemyskiego za bazarek. :multi:
I na karmę od cioci Andzi69. :loveu:

U Lolka na razie wszystko dobrze.
Zostawiliśmy nowym właścicielom klatkę na wypadek kota - na razie nikt w klatce nie siedział. :cool1:

Marchewa, a co z sunią od Was?

Posted

Sunie ktoś zarezerwował,ale się nie pojawił,niestety dawno w schronisku nie byłam,brak czasu,będę dzisiaj,wiem tylko,że sunia ma charakterek i nie zgadza się z innymi psami.

Posted

Nie przesadzają. Sunia pogryzła także większego od siebie psa. Staję się agresywna przy jedzeniu. Nie jeden raz trzeba było ją rozdzielać z innym psem , bo go dusiła.