martka1982 Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Jeśli jesteś osobą, która kocha tą rasę i chętnie pomaga w znalezieniu domów takim pieskom,jeśli znasz kogoś kto może zaadoptować te psiaki, to przejrzyj do końca ten wątek i pomóż nam znaleźć dla nich domy! FECIA - wiek. 10 lat - ma dom płeć: suczka kastracja: tak wątek Fetki: http://www.dogomania.pl/forum/f28/fe...ekania-139038/ Fetka jest w schronisku od 05.02.2005r. To łagodna, spokojna i przemiła suczka. Uwielbia wszelki kontakt z człowiekiem, zabawy, głaskanie. Akceptuje zarówno psy jak i koty. To zrównoważona, kontaktowa i przyjazna osóbka. Jest bardzo dobra w roli kanapowca, uwielbia się wylegiwać i leniuchować. Psy przebywają w schronisku w Koninie Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt ul.Gajowa 7A 62-510 Konin(wielkopolskie) 0-63 243-80-38 Quote
martka1982 Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 Ami adoptowany:) Psy przebywają w schronisku w Koninie ul. Gajowa 7A Konin (wielkopolskie) 0-63 243-80-38 Marta 513 252 632 Quote
taxelina Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Zaraz wrzuce je na strone o jamnisiach co szukaja domow -tworze taka strone, ale potrzebuje wiecej textow o nich.. Quote
martka1982 Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 TEKLA MA DOM:) TEKLA ZA TM:( TEKLA - wiek. ok.8-9 miesięcy płeć: suczka kastracja: jeszcze nie Tekla trafiła do schroniska 27.08.2008 w wieku około 4 miesięcy. Leżała na przystanku autobusowym. To bardzo towarzyska, energiczna i przyjazna suczka. Bardzo lubi biegać oraz kontakt z człowiekiem. Ma prześliczne, wielkie radary! Sami zobaczcie:) Jak to możliwe,że jeszcze nikt się nią nie zainteresował? Quote
taxelina Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Na razie dalam z tymi textami co tu sa ;) plus fotki Quote
Camara Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 martka1982 napisał(a): TEKLA - wiek. ok.8-9 miesięcy płeć: suczka kastracja: jeszcze nie Tekla trafiła do schroniska 27.08.2008 w wieku około 4 miesięcy. Leżała na przystanku autobusowym. To bardzo towarzyska, energiczna i przyjazna suczka. Bardzo lubi biegania oraz kontakt z człowiekiem. Ma prześliczne, wielkie radary! Sami zobaczcie:) Jak to możliwe,że jeszcze nikt się nią nie zainteresował? http://img369.imageshack.us/img369/2280/tekla3fr8.jpg http://img227.imageshack.us/img227/8177/tekla1ra9.jpg Bliźniaczka mojej Niepieski :-( a myślałam, że takie dziwadełka są niepowtarzalne :evil_lol: Jeżeli ma taki charakter jak Niepieska to ludzie bierzcieeeeee!!! miodzio :loveu: Quote
Beta&Czata Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Powtarzalne, powtarzalne, ale bardzo rzadko.... W 1997 r. przygarnęłam prawie identyczną sunię (ktoś ja wyrzucił, gdy już gołym okiem było widać, że to nie będzie jamnik szorstkwłosy - uszyyy:evil_lol: - sterczące i ogromne. Reszta była jak najbardziej jamnicza). Gama była z nami prawie 18 lat. Gdy zobaczyłam Teklę, serce już sie do niej wyrywało. Ale rozsądek powiedziała stanowczo: nie. Mam w domu już 3 futra - kocicę i dwie sunie w typie ON. Na czwarte stanowczo nie ma miejsca, a szkoda.... Quote
taxelina Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/11657798-post1666.html Quote
martka1982 Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 Więcej fotek naszych jamnikowatych : KROKIET TEKLA Quote
teresz10 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Osobiście uważam że Krokiet jest protoplastą...JAMNIKA WŁOSKIEGO... niewysoki, pełen temperamentu, ciemniejszej karnacji i z owłosioną klatą... Quote
martka1982 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Krokietek nie jest mocno temperamentny - raczej zaliczyłabym go do spokojnych psiaków, choć jak to się mówi "nie da sobie w kasze dmuchać", to,że jest mały nie oznacza, że inne psy mają go poniewierać. A w ogóle to jest kochany! Quote
ata Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Krokiet to piekne psisko:loveu: widzialam na wlasne oczy, jak tulil sie do ''swoich'' wolontariuszek:loveu: A Tekla to zwinna mloda panienka, taki cukiereczek z niespodzianka:loveu: Quote
Brysio Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Dziewczyny dajcie ogłoszenie waszych jamikow tutaj;) www.dogomania.pl/forum/f97/woj-swietokrzyskie-domek-z-ogrodkiem-dla-jamnika-129870/ Quote
zebra12 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Trafiłam do tego wątku z założonego przeze mnie o tym, ze przygarnę małą sunię do dzieci. Bardzo podoba mi się Tekla. Czy mogę prosić o więcej informacji o niej? Jaki ma stosunek do dzieci? Jaki temperament? Czy chodzi na smyczy? Jest nauczona czystości? Zostanie sama w domu? Na razie staram się o piekinkę Żużu, ale nie wiem, czy mam szansę, ze względu na 3 dzieci. Napiszcie mi więc tymczasem coś o Tekli. Jestem z Krakowa. Quote
taxelina Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Dodalam tu: Logowanie do nasza-klasa.pl Quote
Karolcia_ko5 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 No jamniole do domków! Kredka bardzo szalona suczka, naprawdę uwielbiam zabawy z Kredką coś przyjemnego ;) Quote
ata Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='Zebrrra']Trafiłam do tego wątku z założonego przeze mnie o tym, ze przygarnę małą sunię do dzieci. Bardzo podoba mi się Tekla. Czy mogę prosić o więcej informacji o niej? Jaki ma stosunek do dzieci? Jaki temperament? Czy chodzi na smyczy? Jest nauczona czystości? Zostanie sama w domu? Na razie staram się o piekinkę Żużu, ale nie wiem, czy mam szansę, ze względu na 3 dzieci. Napiszcie mi więc tymczasem coś o Tekli. Jestem z Krakowa.[/quote] dziewczyny napiszcie cos wiecej o suczce moze akurat jej sie poszczesci:cool3: suczka siedzi w schronisku w Koninie...na pewno nauczy sie zalatwianie swoich poterzeb na dworzu (jezeli oczywiscie jeszcze nie umie:oops:) jest mlodziutkim energicznym pieskiem...... Quote
Karolcia_ko5 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Tekla uczy się chodzić na smyczy, ponieważ nie zawsze jest posłuszna i od jakiegoś czasu staramy sie wychodzić z nią na smyczy, przynajmniej ja tak robię, bo jak wpadnie w zabawę z innymi psem to jej dowołać nie można, ale wiem, że da się to zmienić. Jest ruchliwą, wesołą i przyjazną suczką. Toleruje inne psiaki. Jeśli chodzi o załatwianie się uczymy ją robić to na dworze, ale jak to w warunkach schroniskowych zdarzy jej się to zrobić również w pomieszczeniu, kwestia myślę dwóch tygodni nauki, pokazania gdzie ma się załatwiać i będzie dobrze, bo to mieszkanie w bloku tak? Może sama zacznie wołać, że chce iść na dwór. Nigdy nie wiemy jak się zachowają w takich warunkach, wiem jak jest tutaj, najczęściej zdarza się, że w pierwszych dniach psy po adopcji załatwiają się w domu.. ale można je tego oduczyć. Większość się poddaje.. pierwszy dzień adopcji pies się załatwił, a na drugi ląduje już spowrotem w schronie. Dobra już nie prawie wiadomo o co chodzi... Jeśli chodzi o dzieci, to nie będzie problemu. Suczka toleruje wszystkich ludzi. Nie zrobi krzywdy dziecku. To młoda, suczka, skora do zabaw, którą można jeszcze wiele nauczyć. A w jakim wieku są dzieci? Tekla jest grzeczną suczką jeśli chodzi o takie sprawy, tolreuje wszystko i wszystkich, teraz jej tylko zabawa w głowie.. Quote
martka1982 Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 Ata, ja już Zebrrrzze dawno odpisałam na PW w sprawie Tekli:) Quote
Recommended Posts