Ludek Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 [quote name='filbras']Asiaczek, wzięłam Twój przelicznik i wyszło mi,że powinnam zdążyć na Leszno.Chyba ,że teraz coś się zmieniło, bo Poznań to największa ilość zgłoszeń na Ch.Pl. Zobaczymy, jutro jadę do ZG.:mad:[/quote] I udało Ci sie cos wskórać? Ja tez zaraz po Poznaniu wysłałam wniosek o dyplom Ch.Mł. i cisza. Obawiam się, że jednak Leszno przejdzie bokiem:-( . Quote
filbras Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 [quote name='Ludek']I udało Ci sie cos wskórać? Ja tez zaraz po Poznaniu wysłałam wniosek o dyplom Ch.Mł. i cisza. Obawiam się, że jednak Leszno przejdzie bokiem:-( .[/quote] Wieści sa dobre- mam już championat świeżutko wydrukowany i wiadomość, że wszystkie po poznańskiej już są gotowe i wysyłane. Brawo dla ZG !!!! Do zobaczenia w Lesznie:lol: Quote
Asiaczek Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 To rzeczywiście dobra wiadomość!!! Pzdr. Quote
tufi Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 To jak my skonczylismy w Nowej Rudzie 03 grudnia to pewnie nie dojdzie... :-( Quote
Asiaczek Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Gusio-pręgusio skończył swój dorosły championat 10 grudnia 2005 r. w NDM. Więc ja spokojnie jeszcze czekam... Pzdr. Quote
vanessa Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 [quote name='Asiaczek']Piszesz o rodowodzie czy o championacie! Bo się pogubiłam... Pzdr.[/quote] Sama sie juz pogubilam, oczywiscie chodzi mi o dyplom na Ml.CH.Pl Dzis wreszcie dodzwonilam sie do ZK w wa-wie i co sie okazelo? Pani ktora odebrala tel. powiedziala mi ze zostal wyslany 7.11.05roku.:crazyeye: :crazyeye: Zapytalam sie czy poczta lotnicza? Odpowiedziala ze nie ze zdziwieniem w glosie. Wiec ja go nie mam, a mysle, ze na wyspy Galapagos polecial bo poczta co jak co, ale jakos tam dziela 3 dni i list jest z drugiego konca kraju.Dziwne troche te tlumaczenia byly bo dzwonilam na poczatku grudnia i jeszcze nie bylo sprawozdania z ostatniej wystawy. Nie nie moja cierpliwosc jest na uwiezi i czekam dalej Pani obiecala mi,:lol: ze po niedzieli wydrukuje jeszcze raz i wysle listem poleconym, oby nie w Alpy tym razem:lol: :mad: Quote
Asiaczek Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Dlaczego jesteś zaskoczona? Przecież tę śpiewkę każdy z nas słyszał z ust pań z ZG kilka dobrych razy!!! To normalka! Pzd. Quote
vanessa Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 [quote name='Asiaczek']Dlaczego jesteś zaskoczona? Przecież tę śpiewkę każdy z nas słyszał z ust pań z ZG kilka dobrych razy!!! To normalka! Pzd.[/quote] Przyznam szczerze,że aż tak mnie nie dziwi za bardzo. Wszak na rodowód też czekałam bez mała pól roku, a gdy dotarł był z błędami i po raz drugi robiły na nowo. :lol: Tym razem życzyły sobie przesłać dwa rosowody matki i ojca.:shake: To są realia tego naszego ZK. Pozdrawiam. Quote
filbras Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 To ja widzę, że miałam w sumie dużo szczęścia:multi: Na nostryfikację rodowodu czekałam około trzech miesięcy. Quote
Asiaczek Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 3 miesiące na nostryfikację?! Boshe..... I Ty mówisz o szczęściu...?!?!?! Pzdr. Quote
filbras Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 Qurczę, jak czytam, że nawet 6 miesięcy może to trwać, to moje 3 to bułka z masłem :roll: Quote
Asiaczek Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 Tak, bułka z masłem. Ale czy nostryfikacja naprawdę musi tyle trwać? Przecież zagranicznego rodowodu nie sprawdza się na księżycu!!! To naprawde nie jest aż tak skomplikowane!!! Pewnie Twój wniosek o nostryfikację "gdzieś" się zapodział... Pzdr. Quote
filbras Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 Asiaczek, wiesz sama jak to jest. Żeby było szybciej pojechałam od razu do ZG, tam mnie odesłano z powrotem do Oddziału i już normalnym trybem...3 miesiące :shake: Dobrze, że mi się specjalnie nie spieszyło, więc sobie czekaliśmy ,czekaliśmy, czekaliśmy.....aż się doczekaliśmy. I jest się z czego cieszyć ;) Quote
Asiaczek Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 [I]Summa summarum[/I] masz rację!:lol: Cieszmy się z tego, co mamy, prawda? pzdr. Quote
filbras Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 No i do takiego stanu nas doprowadzili :-( :lol: :lol: :lol: Quote
weszynoska Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Championat mojej suczki dostałam po 3 miesiącach, wysłałam w sierpniu, przyszedł w listopadzie w sumi niedługo bo właśnie w sierpniu dostałyśmy ostatni brakujący wniosek ale przyszedł z błędem w nazwisku hodowcy nawet by mnie to nie zdziwiło, gdyby to nie była polska rasa a hodowla i hodowca znany i jeden z najbardziej doświadczonych w rasie myślę, że kazdy kto choć troszkę interesuje się rasami polskimi zna choć ze słyszenia hodowlę GP Cnotliwy Nos i jej właściciela p. Wojtka Machaja tylko w ZG tą hodowlę posiada niezidentyfikowana Wojciecha Baranowska :lol: :shake: Quote
filbras Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Byłoby śmieszne, gdyby nie późniejsze kłopoty z odkręcaniem błędów.:roll: Quote
musia Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 A nam się wczoraj poszczęściło w Głogowie, rozpoczęliśmy dorosły championat , mam nadzieję, że jak już wymogi spełnimy - to i dyplom z Championatem szybko przyjdzie. Młodzieżowy zasadniczo po 3 miesiącach. Quote
jo-jo Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 nam też się poszczęściło i Młodzieżowy Championat ukończyliśmy .. teraz pozostaje tylko wysłać do Łodzi papiery i czekać :roll:..a tak wogóle to papiery trzeba złożyć osobiście czy można wysłać pocztą bądź faxem ? Quote
filbras Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 GRATULACJE!!! Możesz wysłać wniosek przez internet ze strony ZG ZKwP. Są tam gotowe formularze zgłoszeniowe. Zawsze warto później zadzwonić i potwierdzić ten wniosek. Quote
jo-jo Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 dz wiesz ja zawsze wsyzskie wystawy potwierdzam 2-3 razy tak na zaś ;-)) widze że jutro będę miała co robić...tylko to czekanie :roll: Quote
Elitesse Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 [quote name='jo-jo']nam też się poszczęściło i Młodzieżowy Championat ukończyliśmy .. teraz pozostaje tylko wysłać [B]do Łodzi[/B] papiery i czekać :roll:..a tak wogóle to papiery trzeba złożyć osobiście czy można wysłać pocztą bądź faxem ?[/quote] :crazyeye: chyba do warszawy :) :) :) Quote
jo-jo Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 no nie do związku w którym jestesmy a jesteśmy nie stety w Łódzkim :roll: wszystko przez to że mieliśmy zgłosić Jojka na klubówke a Warszawski związek się przenosił ...a trzeba było papiery na rodowód złożyć więc wszystko w Łodzi załatwione :roll: a podobno póki co nie mam co wysyłać do nich wniosku bo przecież związek gdzie byla wystawa ma 40 dni na wysłanie wyników więc troche mam do poczekania :roll: z Poznania już raczej wysłai z ND raczej też...ale z Głogowa to jeszcze troche musze poczekać :roll: Quote
musia Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 jo-jo. Tak jak pisała Elitesse. Jesteś w lepszej niż my sytuacji. Zgłaszaj bezpośrednio w Zarządzie Głównym. Możesz elektronicznie , możesz osobiście. Osobiście nawet lepiej. Skseruj karty ocen i podejdź. Ja będac w Katowicach , nawet do oddziału nie zachodziłam tylko elektronicznie przesłałam. A pewnie zdarzy się tak , że mając oryginały karty ocen (które przedstawisz) szybciej ruszy machina. Nie wiem czy nawet wtedy będziesz zmuszona czekać te 45 dni na wyniki z oddziału ostatniej wystawy. Quote
Recommended Posts