Jump to content
Dogomania

BALBINKA - czarna pudelka - smutna, BEZ SZANS? JUŻ W NOWYM DOMU!

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oczywiście, domek musi być najlepszy ! Szczerze mówiąc marzy mi się dla Daszki emerytka :roll:
Dasza jest bezproblemowa - agresywność zero, miziadło 200%, uwielbia ludzi, bardzo do nich lgnie i błaga o miłość :-(
Minusy takie, że faktycznie, zdaża się siku - ale mnie nie ma długo w domu bo pracuję - w łikend, kiedy spacerek jest częstszy nie ma tego problemu. Noc też przesypia bez sikania i wtulona we mnie na łóżku (trochę się rozpycha :evil_lol:) Kolejny minus, że je tylko miękkie - to znaczy ja jej gotuję ryż z kuronem lub dostaje puszkę - ale nie wiem, czy nie przesadzam, bo tak na prawdę, Daszeńka zjadła by konia z kopytami :roll: nawet za cenę memłania dziąsłami :roll: I ostatnia rzecz, która mi przychodzi a może przeszkadzać - jest skoczna i ciekawska, co daje np. siadane na krzesłach przy stole, oczywiście kanapa ale także chodzenie na dwóch łapkach i sprawdzanie "a cio tu leży na tym stole, blacie?? :cool3:" I trochę trzeba uważać w związku z tym, żeby nie ściągnęła na siebie np rondla z gotującym się żarciem:roll:
Poza tym ja uważam, że Daszka nie ma wad - jeśli trafi na kogoś, kto może jej poświęcić w ciągu dnia więcej niż poranek i wieczór to będzie idealny pies.
I nie śmierdzi jej z paszczy :p

Posted

Niedawno wróciłam z pracy :roll: Kicha po całości...
Ale są też plusy dzisiejszego dnia - dostałam od swojej szefowej siatkę mięsa - tak na oko z 7kg :crazyeye: Różniste to mięso - właśnie gotuję kilogram piersi z indyka - do tego reszta groszku z marchewką i ociupina ryżu - wszystko poza mięsem mi się skończyło, chyba czas na zakupy :eviltong:
Aaaaa i niech mi ktoś powie, czy można ugotować dzika - dostałam jakieś 2-3kg :roll: i tak się zastanawiam, co się z tym robi... Jak ugotuję w standardzie z warzywem i ryżem to powinno być chyba ok ?
Asia, dziękuję Ci za to mięso (wiem, że nie czytasz tego, ale i tak Ci dziękuję) :Rose:

Posted

dobra szefowa:)
jak dzik przebadany,to gotuj i powiedz nam czy psom smakował.

Gameta w poprzednim poscie napisala o sciaganiu ze stołu :)Daszka nie sciaga,ona tylko sie rozglada.Koks i Daszka to takie psy,przy ktorych mozna zostawic ciacha na niziutkim stoliczku,wyjsc z pokoju,a one nie rusza.Przy mojej suce ciasta by znikneły,gdy tylko odwrocilabym sie od stołu.

Posted

dzika??? o łoł. dzis strasznie drogi. ja gotuje królika, ale dzik? fju fju...
tyle, ze dzik jako dzika swinia:lol: takze moze miec tą chorobe na a ( zawzse zapominam nazwy). I nie wiem czy ona znika przez gotowanie:niewiem:

Posted

Charly napisał(a):
dzika??? o łoł. dzis strasznie drogi. ja gotuje królika, ale dzik? fju fju...
tyle, ze dzik jako dzika swinia:lol: takze moze miec tą chorobe na a ( zawzse zapominam nazwy). I nie wiem czy ona znika przez gotowanie:niewiem:

Aaaaa chodzi Ci o włośnia - on nie znika przez gotowanie, ale to jest dzik hodowlany :evil_lol: i na pewno przebadany :p
Ciekawe czy mocno khm smierdzi przy gotowaniu :roll:
Indor gotowy - dodałam trochę makaronu, bo było za mało wypełniacza - prawie samo mięso (a makaron jeszcze był)

Posted

mój pies nie toleruje innego mięsa. Ma ataki padaczki po wolowinie i drobiowym. Biegunkę i wymioty po rybie. no i nie mam na kogo zwalic obowiązku karmienia...takie życie:roll:;)

Posted

Charly napisał(a):
mój pies nie toleruje innego mięsa. Ma ataki padaczki po wolowinie i drobiowym. Biegunkę i wymioty po rybie. no i nie mam na kogo zwalic obowiązku karmienia...takie życie:roll:;)

Charly ja Ci nie zazdroszczę :shake: Może głupio zapytam ale skąd bierzesz króliki :roll:
Ja się czuję jak rasowa kura domowa - gary, szmata, gary, szmata, praca, gary, szmata :roll: Nie jest to hobby, które chciałabym uprawiać do końca życia :evil_lol:

Posted

alez to się nigdy nie zmieni droga Gametko:evil_lol:. Praca gary, szmata, gary, szmata, praca, szmata, gary:multi: dobrze Ci radzę...pogódz się z tym:evil_lol:

jesli chodzi o królika to jest tak: u nas w Elblagu jest w kauflandzie i w carefourze. Ale np. bylam u rodziny w Tarnowskich Górach i tam można kupic u rzeznika ( co prawda tylko u jednego, ale można).

Kroliki w zaleznosci gdzie kupisz roznią się od siebie stosunkiem kosci do mięsa. czasem wydasz 30 zl za kg, a tak naprawde mięsa tam jest na 3 dni i to dla 7kg piesa:roll:. Takze trzeba poprobowac. Ale pies toleruje mięsko wysmienicie. No i nie wiem co ja zle robię, ale gotuje tego króla i gotuje i mimo tego zawsze jest jeszcze trochę rozowe. nawet po godzinie gotowana. Jesli podam psu rózowe- ma biegunkę, potem żre trawę caly dzien a potem wiadomo...:roll:. Więc wpadlam ostatnio na dobry pomysl:hmmmm: i daje mięcho teraz na 6 czasem 7 minut do mikrofalówki i wtedy jest tak akurat. Ostatnio robil mój TZ- potrzymal 20 min. i pies otrzymal czipsy królicze:lol:

Posted

A myslałaś o tym, żeby mrozić na zaś? Wtedy nawet podróż nie straszna :evil_lol:
Ja tam nie wiem Charly, ale ten kołowrót domowy zupełnie nie dla mnie :shake: I nie zamierzam się przyzwyczajać :p Wiesz, młodość ma swoje prawa :eviltong:

Posted

Charly napisał(a):
no ja mroże go mroże i dziele też na części:-?. Ale co to za wyprawa z lodówą...nawet podręczną. To od razu mogę się "zadziecic:roll::evil_lol:

Charly, zadzieciaj się ;) Wtedy będzie wesoło :evil_lol:

Posted

Koks przechodzi samego siebie - w odwecie za to, że Dasza siedzi u mnie na kolankach zabrał jej kość, którą nie interesował się odkąd ją dostał czyli z rok czasu i siedzi w kącie i ją rąbie :crazyeye: Coś na zasadzie - masz panią ale kości mieć nie będziesz :shake:

Posted

AAAAAAAAAAAAA,usuwaj szybko fotke z koscia,zanim ktokolwiek zobaczy!!!!!!!!!!!!PROSZE!
i jako ciotka-dobra rada doradzam usuniecie ostatniego,tego na niebiesko.Tylko to o sterylce bym zachowala.Wizyta z sunia i tak bedzie-o tym dowiedza sie,gdy zadzwonia,ale nie jako o wizycie przedadopcyjnej tylko jako o "wizycie zapoznawczej z pieskiem",ze niby oni maja sie zapoznac,a nie my sprawdzac ich kąty-narod jakis taki drazliwy :roll: