zuzlikowa Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Dobrej nocy maleńka! Może Ci się domek kroi.Oby najlepszy!!!:loveu: Gametka nie odda Cię do innego! Quote
gameta Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 oczywiście, domek musi być najlepszy ! Szczerze mówiąc marzy mi się dla Daszki emerytka :roll: Dasza jest bezproblemowa - agresywność zero, miziadło 200%, uwielbia ludzi, bardzo do nich lgnie i błaga o miłość :-( Minusy takie, że faktycznie, zdaża się siku - ale mnie nie ma długo w domu bo pracuję - w łikend, kiedy spacerek jest częstszy nie ma tego problemu. Noc też przesypia bez sikania i wtulona we mnie na łóżku (trochę się rozpycha :evil_lol:) Kolejny minus, że je tylko miękkie - to znaczy ja jej gotuję ryż z kuronem lub dostaje puszkę - ale nie wiem, czy nie przesadzam, bo tak na prawdę, Daszeńka zjadła by konia z kopytami :roll: nawet za cenę memłania dziąsłami :roll: I ostatnia rzecz, która mi przychodzi a może przeszkadzać - jest skoczna i ciekawska, co daje np. siadane na krzesłach przy stole, oczywiście kanapa ale także chodzenie na dwóch łapkach i sprawdzanie "a cio tu leży na tym stole, blacie?? :cool3:" I trochę trzeba uważać w związku z tym, żeby nie ściągnęła na siebie np rondla z gotującym się żarciem:roll: Poza tym ja uważam, że Daszka nie ma wad - jeśli trafi na kogoś, kto może jej poświęcić w ciągu dnia więcej niż poranek i wieczór to będzie idealny pies. I nie śmierdzi jej z paszczy :p Quote
Atkaaaa Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 http://images38.fotosik.pl/70/7bcab1ad7faafe88.jpg bezbłędne xD Boska sunia! Tak pudle to świetne psy! I do sportu i do łóżeczka i na wystawy i do przytulania :D Sredniaki:loveu: Quote
gameta Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Niedawno wróciłam z pracy :roll: Kicha po całości... Ale są też plusy dzisiejszego dnia - dostałam od swojej szefowej siatkę mięsa - tak na oko z 7kg :crazyeye: Różniste to mięso - właśnie gotuję kilogram piersi z indyka - do tego reszta groszku z marchewką i ociupina ryżu - wszystko poza mięsem mi się skończyło, chyba czas na zakupy :eviltong: Aaaaa i niech mi ktoś powie, czy można ugotować dzika - dostałam jakieś 2-3kg :roll: i tak się zastanawiam, co się z tym robi... Jak ugotuję w standardzie z warzywem i ryżem to powinno być chyba ok ? Asia, dziękuję Ci za to mięso (wiem, że nie czytasz tego, ale i tak Ci dziękuję) :Rose: Quote
brazowa1 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 dobra szefowa:) jak dzik przebadany,to gotuj i powiedz nam czy psom smakował. Gameta w poprzednim poscie napisala o sciaganiu ze stołu :)Daszka nie sciaga,ona tylko sie rozglada.Koks i Daszka to takie psy,przy ktorych mozna zostawic ciacha na niziutkim stoliczku,wyjsc z pokoju,a one nie rusza.Przy mojej suce ciasta by znikneły,gdy tylko odwrocilabym sie od stołu. Quote
Charly Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 dzika??? o łoł. dzis strasznie drogi. ja gotuje królika, ale dzik? fju fju... tyle, ze dzik jako dzika swinia:lol: takze moze miec tą chorobe na a ( zawzse zapominam nazwy). I nie wiem czy ona znika przez gotowanie:niewiem: Quote
gameta Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Charly napisał(a):dzika??? o łoł. dzis strasznie drogi. ja gotuje królika, ale dzik? fju fju... tyle, ze dzik jako dzika swinia:lol: takze moze miec tą chorobe na a ( zawzse zapominam nazwy). I nie wiem czy ona znika przez gotowanie:niewiem: Aaaaa chodzi Ci o włośnia - on nie znika przez gotowanie, ale to jest dzik hodowlany :evil_lol: i na pewno przebadany :p Ciekawe czy mocno khm smierdzi przy gotowaniu :roll: Indor gotowy - dodałam trochę makaronu, bo było za mało wypełniacza - prawie samo mięso (a makaron jeszcze był) Quote
Charly Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 chyba nie o wlosnia. juz sprawdzilam: choroba Aujeszkyego (mają takze hodowlane "swiniowate" i inne:)) Quote
Rybc!a Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 Fuj, mięso z królika i dzika? Moje psy jedzą zaczywaj kurczaka, ale nie ja to przydządzam. Ja nie mogę, ja mam wstręt. Quote
Charly Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 mój pies nie toleruje innego mięsa. Ma ataki padaczki po wolowinie i drobiowym. Biegunkę i wymioty po rybie. no i nie mam na kogo zwalic obowiązku karmienia...takie życie:roll:;) Quote
gameta Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Charly napisał(a):mój pies nie toleruje innego mięsa. Ma ataki padaczki po wolowinie i drobiowym. Biegunkę i wymioty po rybie. no i nie mam na kogo zwalic obowiązku karmienia...takie życie:roll:;) Charly ja Ci nie zazdroszczę :shake: Może głupio zapytam ale skąd bierzesz króliki :roll: Ja się czuję jak rasowa kura domowa - gary, szmata, gary, szmata, praca, gary, szmata :roll: Nie jest to hobby, które chciałabym uprawiać do końca życia :evil_lol: Quote
Charly Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 alez to się nigdy nie zmieni droga Gametko:evil_lol:. Praca gary, szmata, gary, szmata, praca, szmata, gary:multi: dobrze Ci radzę...pogódz się z tym:evil_lol: jesli chodzi o królika to jest tak: u nas w Elblagu jest w kauflandzie i w carefourze. Ale np. bylam u rodziny w Tarnowskich Górach i tam można kupic u rzeznika ( co prawda tylko u jednego, ale można). Kroliki w zaleznosci gdzie kupisz roznią się od siebie stosunkiem kosci do mięsa. czasem wydasz 30 zl za kg, a tak naprawde mięsa tam jest na 3 dni i to dla 7kg piesa:roll:. Takze trzeba poprobowac. Ale pies toleruje mięsko wysmienicie. No i nie wiem co ja zle robię, ale gotuje tego króla i gotuje i mimo tego zawsze jest jeszcze trochę rozowe. nawet po godzinie gotowana. Jesli podam psu rózowe- ma biegunkę, potem żre trawę caly dzien a potem wiadomo...:roll:. Więc wpadlam ostatnio na dobry pomysl:hmmmm: i daje mięcho teraz na 6 czasem 7 minut do mikrofalówki i wtedy jest tak akurat. Ostatnio robil mój TZ- potrzymal 20 min. i pies otrzymal czipsy królicze:lol: Quote
gameta Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 A myslałaś o tym, żeby mrozić na zaś? Wtedy nawet podróż nie straszna :evil_lol: Ja tam nie wiem Charly, ale ten kołowrót domowy zupełnie nie dla mnie :shake: I nie zamierzam się przyzwyczajać :p Wiesz, młodość ma swoje prawa :eviltong: Quote
Charly Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 no ja mroże go mroże i dziele też na części:-?. Ale co to za wyprawa z lodówą...nawet podręczną. To od razu mogę się "zadziecic:roll::evil_lol: Quote
gameta Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Charly napisał(a):no ja mroże go mroże i dziele też na części:-?. Ale co to za wyprawa z lodówą...nawet podręczną. To od razu mogę się "zadziecic:roll::evil_lol: Charly, zadzieciaj się ;) Wtedy będzie wesoło :evil_lol: Quote
gameta Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Koks przechodzi samego siebie - w odwecie za to, że Dasza siedzi u mnie na kolankach zabrał jej kość, którą nie interesował się odkąd ją dostał czyli z rok czasu i siedzi w kącie i ją rąbie :crazyeye: Coś na zasadzie - masz panią ale kości mieć nie będziesz :shake: Quote
gameta Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/ksiezniczka-daszenka-pudliczka-miniaturowa-wyrwana-z-piekla-ogl1533606.html Quote
brazowa1 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 AAAAAAAAAAAAA,usuwaj szybko fotke z koscia,zanim ktokolwiek zobaczy!!!!!!!!!!!!PROSZE! i jako ciotka-dobra rada doradzam usuniecie ostatniego,tego na niebiesko.Tylko to o sterylce bym zachowala.Wizyta z sunia i tak bedzie-o tym dowiedza sie,gdy zadzwonia,ale nie jako o wizycie przedadopcyjnej tylko jako o "wizycie zapoznawczej z pieskiem",ze niby oni maja sie zapoznac,a nie my sprawdzac ich kąty-narod jakis taki drazliwy :roll: Quote
gameta Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 brazowa1 napisał(a):AAAAAAAAAAAAA,usuwaj szybko fotke z koscia,zanim ktokolwiek zobaczy!!!!!!!!!!!!PROSZE! dlaczego ??????? Quote
brazowa1 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 gameta napisał(a):dlaczego ??????? zebow brak,wyglada jak stara baba,fuuuuuu Quote
gameta Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 brazowa1 napisał(a):zebow brak,wyglada jak stara baba,fuuuuuu Ja uważam, że wygląda słodko :roll: Ale niech ci będzie - zobacz, lepiej ? Quote
brazowa1 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 fajnie :) ja bym jeszcze jedna fotke wstawila:) Quote
gameta Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 brazowa1 napisał(a):fajnie :) ja bym jeszcze jedna fotke wstawila:) Którą ? rzuć tu to wkleję :eviltong: Quote
Recommended Posts