Jump to content
Dogomania

czy są tu jakieś szkoty (prosimy zakladac oddzielne tematy!)??

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sirion']Jakiej pani Marioli ? Plac Słoneczny to na Retkini wiem. W tym sąsiednim bloku kazdy szkot ma osobnego właściciela

znaczy się dopadła ich zaraza :)

Posted

HaNisia napisał(a):
:placz: w Opolu rzeczywiście się działo... Albo to ta zła pogoda tak na ludzi podziałała albo nie wiem co ale totalnie poszaleli :angryy:
Mam nadzieję, że jeszcze wśród białych zapanuje zgoda, bo jak widać już zła atmosferę chcą posiać wśród innych terrierów.
Ja sobie postanowiłam, że od tego roku tylko uśmiech i sympatia. Jeśli ktoś się do mnie nie chce uśmiechać, to trudno ale nikt nie powie, że się nie starałam. Amen ;)

Masz racje tak trzymać ,nie wiem jak się zmieni przy westie ,ale można spróbować dobrze sie bawić prz szkotach:evil_lol:
HaNisiu ,czy to Ty byłaś w szczeniakach w Raciborzu na Krajowej Terierów?

Posted

HaNisia napisał(a):
znaczy się dopadła ich zaraza :)

Ale tylko może ta zaraza dopada tylko wybrane osoby :evil_lol: te elitarne?:loveu: :cool3:
Jak tam u Ciebie ? Jakieś foto Twojego malucha:cool3: :razz:

Posted

a tak fakty zbliżone bo tam też były trzy szkoty i jedna sunia odeszła niedawno, hodowla Ultras a tak po za tym u mnie po sąsiedzku mieszka skye terier i znam z Nory Susła w Dusznikach...

Posted

Magicnesca,powiedz mi zatem jako fachowiec,jak powinien się zachować napadnięty przez dwóch napastników pies?

Moja najstarsza,która ma bardzo ugodowy charakter w takiej sytuacji "robi się większa",przyjmuje pewna siebie postawę i poprostu odstrasza przeciwnika.W większości przypadków działało.Czasami nie...Dwa razy była poważniej pogryziona...Bo ona zębów nie użyje.
Wojenka to smarkacz całkowity,po co są zęby wie tylko na zabawkach ;) ,luzik.
A Maka doskonale zna swoją wartość i nie pozwoli sobie w kaszę dmuchać.
Włożyłam w nią naprawdę ogrom pracy,aby móc odwołać na widok znienawidzonej suki,itp.
Jej 'agresja' jest myślę wynikiem przykrych doświadczeń w szczenięctwie.Maka jak była mała była gapą,wieeele razy na spacerach napadał ją i autentycznie psychicznie gnębił pseudojamnik(zawsze latał luzem po całym parku,niekontrolowany przez właściciela).Jak wreszcie Maka wyrosła z gapiostwa,któregoś razu po prostu nie dała się burkowi zmieszac z błotem...

Ze względu na swoje fizyczne mozliwości molosy powinny mieć wysoki próg pobudliwości...
Teriery to trochę inne charaktery...
We wzorcach nie raz możemy spotkać wzmiankę o "zadziorności".

Nawiasem mówiąc-ojciec Skraty-zasłużony Fin zginął w walce.

Posted

Magicnesca napisał(a):
Masz racje tak trzymać ,nie wiem jak się zmieni przy westie ,ale można spróbować dobrze sie bawić prz szkotach:evil_lol:
HaNisiu ,czy to Ty byłaś w szczeniakach w Raciborzu na Krajowej Terierów?

No ba, pewnie, że ja, mój TZ i Maślak... :multi: tyle, że to już nie szczeniak, tylko krnąbrna młodziezówka

Posted

HaNisia napisał(a):
:placz: bo jak widać już zła atmosferę chcą posiać wśród innych terrierów.

Ta zła atmosfera juz niestety została zasiana :shake: i teraz wszystko w naszych rękach,żeby nie dać sobie wejść na głowę a tym co im sie wydaje,że "wiedzą więcej" :eviltong: a właściwie "wszystko":eviltong: pokazać, gdzie ich miejsce :mad: i nie dopuszczać aby nasze pozytywne wystawowo -picknikowe :cool3: nastawienie zatruwał jakiś nie szkoci intruz:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Magicnesca napisał(a):
Ale tylko może ta zaraza dopada tylko wybrane osoby :evil_lol: te elitarne?:loveu: :cool3:
Jak tam u Ciebie ? Jakieś foto Twojego malucha:cool3: :razz:

maluch skończył 2 tygodnie, jest z holenderskiej hodowli, która się zwie from Dasch Mountain farm's .
Super pani hodowczyni, miałam nosa i wyczułam świetnego człowieka :)
Zdjęcia są tylko takie jak na stronie internetowej... dopiero później będzie więcej

Posted

a propo użycia zębów, zawsze starałam się olbrzymkę utrzymać w łagodności do otoczenia, ona już samą postawą wzbudzała respekt wśród ludzi, ale na pewnego towarzysza zabaw to nie działało, stale ją podgryzał a ona na mnie wzrokiem co ma robić? albo uciekała,kiedyś jednak nie wytrzymała, złatała mu dupę dokładnie i przybiegła do mnie w przeprosiny, że ona nie chciała ale tak wyszło, a ja ją pochwaliłam bo już faktycznie te pies za dużo sobie pozwalał a reakcji ze strony właściciela nie było, wię cją pochwaliłam : tak sunia , dobrze nic się nie stało, a ta spryciara pognała mu jeszcze poprawiła, pies zgłupiał i nabrał do niej szacunku:lol: :evil_lol:

Posted

Ty nie wiesz jak postępować:crazyeye: :chaos:
Przeciez jesteś taka wszystkowiedząca:cool3:
Gratuluje wyboru, przynajmniej nauczysz się jak pracować i postępować z psami :evil_lol:

Posted

[quote name='dorota07']a tak fakty zbliżone bo tam też były trzy szkoty i jedna sunia odeszła niedawno, hodowla Ultras a tak po za tym u mnie po sąsiedzku mieszka skye terier i znam z Nory Susła w Dusznikach...
Oj a jaki ? Ja maniacko zbieram dane o wszystkich skye'ach w Polsce. Dane proszę : imie nazwiski, rodzice data urodzeni itp , oczywiscie w psim wydaniu. Mam bazę danych o polskich skyeach.
Mój pierwszy jest z Nory Susła ! Właśnie proszono mnie o kontak z nimi, czy może znasz aktualny e-mail lub telefon do nich. Na priva proszę......

Posted

Magicnesca napisał(a):
Ty nie wiesz jak postępować:crazyeye: :chaos:
Przeciez jesteś taka wszystkowiedząca:cool3:
Gratuluje wyboru, przynajmniej nauczysz się jak pracować i postępować z psami :evil_lol:

Przepraszam,czy to do mnie?

Posted

dorota07 napisał(a):
a propo użycia zębów, zawsze starałam się olbrzymkę utrzymać w łagodności do otoczenia, ona już samą postawą wzbudzała respekt wśród ludzi, ale na pewnego towarzysza zabaw to nie działało, stale ją podgryzał a ona na mnie wzrokiem co ma robić? albo uciekała,kiedyś jednak nie wytrzymała, złatała mu dupę dokładnie i przybiegła do mnie w przeprosiny, że ona nie chciała ale tak wyszło, a ja ją pochwaliłam bo już faktycznie te pies za dużo sobie pozwalał a reakcji ze strony właściciela nie było, wię cją pochwaliłam : tak sunia , dobrze nic się nie stało, a ta spryciara pognała mu jeszcze poprawiła, pies zgłupiał i nabrał do niej szacunku:lol: :evil_lol:

dobre :lol: :lol: :lol: faktycznie spryciara :) lubię mądre psiaczki

Posted

HaNisia napisał(a):
maluch skończył 2 tygodnie, jest z holenderskiej hodowli, która się zwie from Dasch Mountain farm's .
Super pani hodowczyni, miałam nosa i wyczułam świetnego człowieka :)
Zdjęcia są tylko takie jak na stronie internetowej... dopiero później będzie więcej

HaNisiu daj namiary na Twoja stronę:lol: i oprocz tego proszę o zdjęcia maluch tu na dogomanię:mad: :eviltong:

Posted

[quote name='Magicnesca']HaNisiu daj namiary na Twoja stronę:lol: i oprocz tego proszę o zdjęcia maluch tu na dogomanię:mad: :eviltong:

Uwaga próbuję wstawić linka
http://www.fromdashmountainfarms.nl/

jak mi się nie uda, to sorry znaczy nie umiem

a zdjęć swoich nie mam :( nie dostałam, tylko to co na stronie, jak pisałam po 4 tygodniu będzie więcej i może uda mi się coś przemycić ....
Na razie nawet "synka" nie mamy wybranego, więc mogę jedynie całą 7 podziwiać

ależ się cieszę ze szkocika. Czuję się jakbym przechodziła na wyższy poziom wtajemniczenia :)

Posted

Gratuluję zatem.
Mnie pokory nigdy nie brak.
Miałam jednak nadzieję,że się czegoś dowiem...
Cóż...pogodzę się z tym,że nie chcesz sie dzielić swoją wiedzą.
Uderzę zatem jutro do mojego szkoleniowego guru... :) .
Jestem pewna,że chętnie odpowie mi na wszystkie pytania :multi: i nie powie,że robię gów***ą robotę z moimi psami.

Widzicie moi mili...,mam teraz z tym wątkiem taką bulimię.Naczytam się,napiszę i muszę zrobic przerwę bo się porzygam...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...