Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zorn to Berneński Pies Pasterski . Urodził się 20.07.2004r.Ma Tatuaż, posiada metrykę wydaną przez Związek Kynologiczny. Jest pieskiem średnim w kłębie około 63-64 cm. Najważniejsze, żeby dostał się w jakieś dobre ręce. Jest psem żywym, radosnym. Nie jest jakoś masywnie zbudowany. Jedyne co to ta skaza białkowa ( chociaż nie do końca medycznie udowodniona). Ale żeby go utrzymać w zdrowiu potrzeba mu przede wszystkim diety, która składała się dla niego z ryżu, marchwi gotowanej i niewielkiej ilości indyka. A najważniejsze to serce drugiego człowieka!

Tak o psie pisze jego Pan, który z rozdartym sercem, z powodu zawirowań pewnych - proszę nie komentujcie, ten przypadek znamy - szuka mu bardzo pilnie nowego, dobrego domu na zawsze.

Gdzie mogę go wstawić?
Czy jest jakaś strona?
To rasowy pies, nie chcemy żeby źle trafił.
Pomóżcie nam!

Posted

Gonia, moja Przyjaciółka próbowała wyciągnąć sunię Berneńczyka z poznańskiego schroniska. Nie udało się, bo sunia "została uwolniona" i pilnuje schronu. Wszyscy ją kochają i ma dobrze :shake:
Mamy dom dla berneńczyka. Dom z ogrodem, ludzie mający bzika na punkcie psów. Skontaktuj się z Martą. Wysyłam Ci Jej nr na pw. Powołaj się na mnie.

Posted

Wszystko przekazałam Iwonie, które na miejscu prowadzi sprawę.

Psiak jest kochany, ale za płotem ma np. malamuta z któym jednak się nie lubia. Nie wiemy kto zaczął, ale zgody nie ma.

Posted

kiedys znajoma pytała mnie o bernenczyka , zaraz do niej napisze moze jeszcze aktualne , co prawda bylo to jakis czas temu ale co mi zalezy spróbowac

Posted

Czy ten psiak jest wykastrowany? jeśli nie to trzeba o tym pomyśleć w umowie adopcyjnej. No i czy domek dla niego już jest? jeżeli nie to do kiedy może zostać w dotychczasowym domu?

Posted

Póki co alarm odwołany. Psa zabrał znajomy jego opiekuna. Mamy nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że zostanie tam na zawsze.
Trzymajcie kciuki - będziemy mieć wgląd w ta sprawę - zamieszkał niedaleko.
Gdyby jednak nie był to ten domek - będziemy szukali dalej.
Dzięki Wam za pomoc.

Posted

to by byla dobra opcja jakby zostal u znajomego i dla psa i dla pana , mysle ze byly wlasciciel najlepiej by dopilnowal czy u psa dobrze sie dzieje

• 2 weeks later...
Posted

dziewczyna miesiac temu przygarneła psiaka , ale zapytaj jeszcze kogos ze swoich znajomych ,ktory jest milosnikiem rasy , ta osoba ponoc miala 3 berny , niedawno jeden jej zmarł , moze ona.... czekam na info jak bede cos wiedziala odrazu napisze