Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
dawno tutaj nie zaglądałam, ale ponieważ zaczęłam w tym wątku temat choroby Lusi.... muszę Wam napisać smutną wiadomość.
Wydawało się, że najgorsze już minęło, bo Luka odzyskała władzę w nóżkach, zaczęła sama chodzić, ba biegać. Niestety kolejny nawrót był dużo silniejszy i zakończył się dla Lusi pożegnaniem z nami wszystkimi.
Trudno będzie przejść do codzienności nie widząc i słysząc tej kochanej iskierki, która przez 5 lat swojego życia dała swoim właścicielom i nam ogrom radości. Nie ma już Lusi i wszystko jest inne... Choć nie była to moja sunia, to patrząc na swoje sunie jestem świadoma jaki to ból stracić przyjaciela.
Pozdrawiam wszystkich kochających psiaki.

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

joagra,strasznie mi przykro i strasznie żal malutkiej.:-(
niechaj maleńka biega juz bez bólu szczesliwoe po zielonych łakach a Ty kochana trzymaj sie mocno,łaczymy sie z Toba w bólu.
Moj poprzedni jamnis Guciolek równiez odszedł od nas w ten sam sposób w wieku 5lat.:-(

Posted

A ja bym taki domek klonowała. Państwo od razu do serca mi przypadli, byłam z "testerem" czyli ze swoim jamnikiem. Państwo mnie "rozwalili" jak sie okazało że sprawiłam im tym ogromną przyjemność. Państwo z Rambusiem "rozmawiali z pozycji jamnika". Tak dokładnie tak, na podłodze na czworaka.... Rambuś natychmiast został przyjęty jak królewicz. I to było bardzo naturalnie robione, bez cienia sztuczności. Ja zostałam zasypana zdjęciami i niezwykle ciepłymi opowieściami o poprzedniku Plastusia. Trzeba było widzieć błyszczące oczy Państwa... . Wspaniali Ludzie.

• 2 weeks later...
Posted

kochani, Lusia odeszła, ale jej właściciele już zaopiekowali się nowym szczeniakiem i radość w domu gości na nowo :) Sunia jest słodka, nadali jej imię Ara.
Plastuś cudowny i taki szczęśliwy, aż serducho się raduje. Ostatnio na Dogo przeczytałam o maleńkim psiaku, który wpadł do wrzątku... masakryczne przeżycie, łzy same płynęły, ale na szczęście są cudowni, wrażliwi ludzie. MAJĄ WIELKIE SERCA:)