TYGRYS-ica. Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 trzeba jej dac troche czasu... to nic dziwnego ze boi sie czegos czego nie zna, czego nie rozumie ;) Quote
wanda szostek Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 [quote name='Rybc!a']Do mnie się nikt nie zgłasza. A co do spaceru.. :cool1: W boksie 4 suki, zagoniłam 4 wolontariuszki. Przygotowałyśmy sobie smycze, obroże. Buba, Kira, Łatka i Bezimienna są mieszkankami nowego, drewnianego boksu- jest super . Weszłam do boksu, Buba BARDZO MIZIASTA! :loveu: pierwsza w kolejce do całowania i miziania, skoczyła na mnie dwoma łapkami i tak się tuliłyśmy :loveu: założyłam obróżkę- wszystko OK . ale gdy założyłam smycz i pokazałam Bubie, że na tym się chodzi.. :oops: No cóż. efekt niestety nieudany, Buba nie wyszła . Chyba zbyt wiele wrażeń . Boi się smyczy: bo jej nie zna. Poproszę dziewczyny, żeby z p. behawiorystką spróbowały w poniedziałek mimo wszystko ją wyjąć. Przykro mi, ale nie chciałam jej stresować, a inne psiaki czekały na spacer.. Mam nadzieję, że jednak się uda. Że Buba przekona się, że warto wychodzić z boksu. Ale ona jest SUUUUUPER do ludzi, mówię Wam ! :loveu:[/quote] Moim zdaniem to ona nie jest gotowa do adopcji. Wymaga pracy. Jeżeli chodzi o wyprowadzenie i nauczenie smyczy to ja bym do tego użyła 5 - 8 metrowej taśmy (smyczy Flexi). Jeżeli sunia miziasta to na rękach można wynieść, przypiąć do taśmy ( daje ona dużo luzu psu) i zająć uwagę smakołykami. Skupiać na tym jej uwagę oczywiście nie stojąc w miejscu. Musi skojarzyć smycz z dużą dozą wolności i przyjemnością . Quote
gops Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 niemamy w schronie smyczy automatycznej :roll: a to koszt ponad 50zl wiec mysle z nikt sie nie zdecyduje kupic :roll: a buba jest naprawde sliczna:loveu: ,niewiem czemu nikt nie zwraca na nia uwagi Quote
koss Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 GOOPS- podaj nr. konta -wysle na tę smycz( wczoraj dostałam zaległa kasę za zlecenia) -ale obiecaj, ze zastosujesz metodę Wandy[B]...proszę[/B] Quote
gops Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 [quote name='koss']GOOPS- podaj nr. konta -wysle na tę smycz( wczoraj dostałam zaległa kasę za zlecenia) -ale obiecaj, ze zastosujesz metodę Wandy[B]...proszę[/B][/quote] dziekujemy bardzo :multi: ja to nie(niestety niemam mozliwosci),ale dziewczyny tzn [B]rybcia[/B] i [B]vitka [/B]napewno sie zastosuja ;) i przyda sie przy innych wstydliwych i bojacych sie psach Quote
Rybc!a Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Gops nie chodzi do schroniska. Poproszę Charly, żeby jutro popracowały z Bubą. Będzie pani behawiorystka . Ja nie skończyłam z Bubą . Lubię ją, a ona mnie, więc to nie koniec naszej przygody. Quote
Brysio Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 [quote name='koss']Cudnie...ze taka miziasta do ludzi,aże strachliwa-to nie dziwie sie -naturalne..psoszę ANIU -[COLOR=darkred][B]POMÓŻCIE JEJ[/B][/COLOR] ... [B]Brysiu[/B]-bardzo cie proszę-wpisz w ogłoszeniu informację o b. przylepnym i proludzkim zachowaniu BUBY..- [B]TO bardzo wazna informacja[/B][/quote] buu i tu będzie problem, poniewaz ja robiłam na stronkach gdzie nie ma rejestracji w większości a tam juz się nie da edytowac ogłoszenia Quote
wanda szostek Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 [quote name='koss']GOOPS- podaj nr. konta -wysle na tę smycz( wczoraj dostałam zaległa kasę za zlecenia) -ale obiecaj, ze zastosujesz metodę Wandy[B]...proszę[/B][/quote] Jeżeli zakup to tylko Flexi taśma. Jest mocna i posłuży kilka lat. Polecam też zakup na największą wagę, bo wtedy można ją wykorzystywać dla psów różnej wielkości. Ja sobie osobiście kupiłam największą (Gigant) Kosztowała ponad 130 zł (teraz chyba są tańsze) a pieski mam od 6 kg wzwyż i wszystkie na tej smyczy prowadzam. Patrzyłam też , że na DT mam różne psy więc jest to oszczędność pomimo większego jednorazowego wydatku. Quote
gops Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 [quote name='wanda szostek']Jeżeli zakup to tylko Flexi taśma. Jest mocna i posłuży kilka lat. Polecam też zakup na największą wagę, bo wtedy można ją wykorzystywać dla psów różnej wielkości. Ja sobie osobiście kupiłam największą (Gigant) Kosztowała ponad 130 zł (teraz chyba są tańsze) a pieski mam od 6 kg wzwyż i wszystkie na tej smyczy prowadzam. Patrzyłam też , że na DT mam różne psy więc jest to oszczędność pomimo większego jednorazowego wydatku.[/quote] kupimy w takim razie na tasmie ,do 50 kg. bo 130zl to naprawde duzo, a wielkie psiaki beda prowadzac na kilkumetrowych tasmach zwyklych;) dziekujemy za rady wogole :multi: Quote
TYGRYS-ica. Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 [quote name='Brysio']buu i tu będzie problem, poniewaz ja robiłam na stronkach gdzie nie ma rejestracji w większości a tam juz się nie da edytowac ogłoszenia[/quote] mysle ze nic sie nie stalo. ta informacje mozna bedzie podawac zainteresowanym ;) a jesli ktos jeszcze bedzie mial chec na ogloszenia to wtedy ja doda :cool1: Quote
koss Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 [SIZE=4][COLOR=darkgreen][B]UWAGA:przeczytajcie ....:p:p:p[/B][/COLOR][/SIZE] Chcemy adoptować Sonię Sonia urzekła nas – spojrzeniem, wyrazem, uszyskami i podobieństwem do naszej suczki, która przeżywszy z nami kilkanaście szczęśliwych lat odeszła w ubiegłym tygodniu. To musi być przeznaczenie. Nasza suczka nosiła nawet to samo imię!!! Ze względu na chore łapki ostatnie lata życia spędziła z naszą córką w domu z ogrodem pod Krakowem – w doborowym psim towarzystwie. Zapraszamy do obejrzenia zdjęć pod adresem [B]wykasowałam-sa takie osobiste ale cudne..[/B] Jeśli Sonia trafi do nas to zapewne często będzie miała możliwość korzystania z ogrodu na wsi i towarzystwa psów widocznych na tych zdjęciach. Psy są spokojne, kulturalne i towarzyskie. My mieszkamy w bloku, mamy spore mieszkanie na I piętrze, a tuż obok ogromne dzikie łąki – wymarzone miejsce do psich spacerów. Z psimi przybłędami mamy doświadczenie, tych wszystkich problemów adaptacyjnych się nie boimy, braliśmy to kilkakrotnie. Jest tylko jedna wątpliwość, mianowicie mamy w domu dwa koty, nie wiemy jak Sonia na nie zareaguje. Koty są obznajomione z psami, więc jeśli suczka nie przejawia agresji w stosunku do kotów to wszystko powinno się ułożyć. Ponieważ obydwoje już jesteśmy emerytami ,to czasu mamy sporo – psu nie grozi samotne siedzenie w domu. To tyle tytułem wstępnych informacji. W razie jakichkolwiek pytań proszę dzwonić lub pisać. [SIZE=5][COLOR=green]CZYTO NIE BRZMI JAK Z BAJKI????[/COLOR][/SIZE] [COLOR=black]szukam dogomaniaków zKrakowa-Państwo czekaja na wizytę ( pani dzwoniła do mnie 2x -dzisiaj ,bardzo miła,rzeczowa osoba...)[/COLOR] [B]- pomózcie znależc chetnych na wizytę :p[/B] [B]- RYBCIA -proszę sprawdż koty.:cool3: .- i to czego się boje -czy schronisko wyda SONIĘ ..Państwo mogą podjechać ale nie przyjechać...[/B] [B]- gotowa jestem sama po nia podjechac, ręczyc ,zaręczyc..itd... i przekażac ..[COLOR=red]RYBCIA CO Z TYM BĘDZIE...uwierz mi to moze byc cudny dom ...zobaczymy powizytowe wrazenia.. -czy dostane honorowe członkostwo WASZEGO schronu( :diabloti:Amelka, Dosia, LORII, Majeczka..a teraz" zajmniemy "się Zosią .:diabloti:.)[/COLOR][/B] Quote
Rybc!a Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 Koss, członkostwo na pewno dostaniesz :loveu: . Zaraz skrobnę ci PW. Czy Państwo wiedzą o tym, że Buba też ma problemy z tylnymi łapkami? Oczywiście chodzi, biega, bawi się-ale krzywica, którą przeszła dała jej się we znaki i nóżki ułożone są w X ( w iksy ) , co widać na którymś ze zdjęć . Quote
tomcug Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Mam nadzieję, że mimo wszystko pokochają ją. Quote
koss Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 PAŃSTWO wiedza o wszystkim...dzisiaj mam nowego MADREGO, CIEPŁEGO maila : czekajĄ na wizyte a ja nie znalazłam nikogo..: [SIZE=4][COLOR=red][B]POMÓŻCIE!!!!![/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red][B]POTRZENBA CIOTKA Z KRAKOWA......WIZYTA PRZEDADOPCYJNA[/B][/COLOR][/SIZE] Quote
wanda szostek Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Przecież w Krakowie jest sporo ciotek. Czy do którejś pisałaś? Podaję jak leci: arnika wizyty adop.[B][B][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black] GG: 4564080 [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/B][B][B][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black]kom. 507 77 69 67 [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/B] karusiap [B][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][B]gg: 7552503[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][B]tel.kom: 507058628[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] mar.gajko [B][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][B]tel. 663 36 11 17[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] kiwi wizyty adop [B][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][B]tel.kom. 504 783 417 [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][B][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][B]GG: 3103323 zawsze niewidoczna[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] perfi wizyty adop. [FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black]gg 1609717 [/COLOR][/SIZE][/FONT][EMAIL="[email protected]"][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][email protected][/COLOR][/SIZE][/FONT][/EMAIL][/FONT] weszka wizyty adop. [EMAIL="[email protected]"][SIZE=1][email protected][/SIZE][/EMAIL] [SIZE=1]gg 2160974[/SIZE] camara wizyty adop. [SIZE=1][FONT=Tahoma][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black]telefon: 602-422-576[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=1][FONT=Tahoma][COLOR=#ff0000][EMAIL="[email protected]"][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][email protected][/COLOR][/SIZE][/FONT][/EMAIL][/COLOR][/FONT][/SIZE] Ela_and_Krzyś wizyty adop. [COLOR=#008000][FONT=Tahoma][SIZE=1]Krzys tel. 606-231-201 (Ela - kom. służbowa )[/SIZE][/FONT][/COLOR][EMAIL="[email protected]"][FONT=Tahoma][SIZE=1][COLOR=#000080][email protected][/COLOR][/SIZE][/FONT][/EMAIL][COLOR=#ff0000][SIZE=1][FONT=Tahoma] / [/FONT][/SIZE][/COLOR][EMAIL="[email protected]"][FONT=Tahoma][SIZE=1][COLOR=#000080][email protected][/COLOR][/SIZE][/FONT][/EMAIL] sugar wizyty adop. [COLOR=#0000ff][SIZE=1][FONT=Tahoma][COLOR=black]1609670 gg [/COLOR][/FONT][/SIZE][EMAIL="[email protected]"][FONT=Tahoma][SIZE=1][COLOR=black][email protected][/COLOR][/SIZE][/FONT][/EMAIL][/COLOR] No chyba znajdziesz kogoś do wizyty adopcyjnej. Przygotuj do wizyty dokładne informacje o suni bo nikt nie ma czasu czytać teraz wątku. No proszę ja tu pracowałam wyszukując a Ty już się wpisałaś. Quote
pixie Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 [quote name='AgaG']w sobotę jak wystarczy to pojadę.. :loveu:[/quote] Aga ciesze sie, ze bedziesz mogla pojechac! trzymam kciuki! sunia cudowna, a maile od Panstwa bardzo zachecajace do poznania ich Quote
koss Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 [quote name='wanda szostek']Przecież w Krakowie jest sporo ciotek. Czy do którejś pisałaś? Podaję jak leci: arnika wizyty adop.[B][B][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black] GG: 4564080 [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/B][B][B][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black]kom. 507 77 69 67 [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/B] karusiap [B][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][B]gg: 7552503[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][B]tel.kom: 507058628[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] mar.gajko [B][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][B]tel. 663 36 11 17[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] kiwi wizyty adop [B][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][B]tel.kom. 504 783 417 [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][B][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][B]GG: 3103323 zawsze niewidoczna[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] perfi wizyty adop. [FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black]gg 1609717 [/COLOR][/SIZE][/FONT][EMAIL="[email protected]"][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][email protected][/COLOR][/SIZE][/FONT][/EMAIL][/FONT] weszka wizyty adop. [EMAIL="[email protected]"][SIZE=1][email protected][/SIZE][/EMAIL] [SIZE=1]gg 2160974[/SIZE] camara wizyty adop. [SIZE=1][FONT=Tahoma][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black]telefon: 602-422-576[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=1][FONT=Tahoma][COLOR=#ff0000][EMAIL="[email protected]"][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][email protected][/COLOR][/SIZE][/FONT][/EMAIL][/COLOR][/FONT][/SIZE] Ela_and_Krzyś wizyty adop. [COLOR=#008000][FONT=Tahoma][SIZE=1]Krzys tel. 606-231-201 (Ela - kom. służbowa )[/SIZE][/FONT][/COLOR][EMAIL="[email protected]"][FONT=Tahoma][SIZE=1][COLOR=#000080][email protected][/COLOR][/SIZE][/FONT][/EMAIL][COLOR=#ff0000][SIZE=1][FONT=Tahoma] / [/FONT][/SIZE][/COLOR][EMAIL="[email protected]"][FONT=Tahoma][SIZE=1][COLOR=#000080][email protected][/COLOR][/SIZE][/FONT][/EMAIL] sugar wizyty adop. [COLOR=#0000ff][SIZE=1][FONT=Tahoma][COLOR=black]1609670 gg [/COLOR][/FONT][/SIZE][EMAIL="[email protected]"][FONT=Tahoma][SIZE=1][COLOR=black][email protected][/COLOR][/SIZE][/FONT][/EMAIL][/COLOR] No chyba znajdziesz kogoś do wizyty adopcyjnej. Przygotuj do wizyty dokładne informacje o suni bo nikt nie ma czasu czytać teraz wątku. No proszę ja tu pracowałam wyszukując a Ty już się wpisałaś.[/quote] Miła jesteś...dziekuje mocno -wydrukowałam sobie Twoje wypracowanie na zaś:razz:...a AGA super zgodziła sie jak w dym ...:loveu: Quote
Vitka Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 [IMG]http://images39.fotosik.pl/78/6a23423cc03a0fd0med.jpg[/IMG] [IMG]http://images41.fotosik.pl/78/b8f41f49cb0bfff5med.jpg[/IMG] [IMG]http://images36.fotosik.pl/78/6f589b41bb94554emed.jpg[/IMG] Tylko takie zdjęcia udało mi się zrobić... :roll: Quote
Brysio Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Jaka ona jest piękna!!! jak to mozliwe, ze jeszcze nie ma domu:-( Quote
koss Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 [quote name='Brysio']Jaka ona jest piękna!!! jak to mozliwe, ze jeszcze nie ma domu:-([/quote] [SIZE=1] CICHO ..JUŻ NIEBAWEM...A NUŻ ,W SOBOTĘ WIZYTA PRZED...[/SIZE] Rybcia -u mnie na priv-pusto??? [COLOR=red][B] Wstaw moze juz malutka na transportowy nie wiem : co ,jak ,gdzie...:oops:[/B][/COLOR] Quote
Dzika_Figa Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Witam! Jestem córką tych ludzi, którzy chcą adoptować Sonię. Znalazłwszy ten wątek, zastanawiałąm się chwile, czy lepiej sie odezwać, czy siedzieć cicho... doszłam jednak do wniosku, że nie widzę powodów, żeby się nie odezwać. Trochę jestem zdziwiona odkryciem, że Sonia właściwie ma na imię Buba i tylko na potrzeby aukcji dostała inne imię... Cóż, jak widać przeznaczenie pracuje pełną parą ;). Gdyby nie ta niesamowita zbieżność imienia i wyglądu z naszą zmarłą niedawno suczką, znajoma pewnie nie pokazałaby nam aukcji... Osobę, która za zmianę imienia jest odpowiedzialna, proszę o przyznanie się, chcę jej osobiście podziękować. Rodzice potrzebują psa, pies potrzebuje domu. Pies potrzebuje czasu, rodzice go mają. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży. Dodam tylko, że nigdy nie było w naszej rodzinie zwyczaju szukania psa identycznego jak ten, który odszedł, lub nadawania kolejnym psom tego samego imienia. Wręcz przeciwnie - każdego psa i pamięć o nim traktowano indywidualnie. Ze zbiegami okoliczności jednak się nie dyskutuje i wszyscy jednogłośnie stwierdzili, że ta suczka musi trafić do naszej rodziny. I nie - suczka nigdy przez nikogo nie będzie traktowana jako zastępstwo za tą, która odeszła, nikt nie będzie oczekiwał od niej niczego, poza tym, żeby nam zaufała i stała się pogodnym szczęśliwym psem. Czekam na wyniki sobotniej wizyty przedadopcyjnej z taką samą niecierpliwością jak inni tu obecni. Pozdrawiam Małgorzata Quote
koss Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 TO ja -:placz:a zmieniłam jej imie ponieważ ( i ja pisuję z tym miłym Państwem )....- dla mnie imię zawsze [B]MUSI [/B]przylegac do piesa..( zgodnośc [B]PH[/B]..:evil_lol: )..często dokonuję takich " matactw" -proponowałam ( jest post na watku), aby nadać takie imie ....ale :shake:..a ja ciagle nijak nie mogłam Buby zaakceptowac ...i po cichutku nadałam jej imie [COLOR=green][B]SONIA -BO ONA JEST SONIĄ TYLKO SPÓJRZCIE..[/B][/COLOR] [B][COLOR=#008000]dlatego podałam kontakt w allegro na siebie...bo tylko ja wiedziałam,ze to zadna Buba:oops:[/COLOR][/B] [COLOR=black]A,ze domek wydawał mi się być wymarzony pisałam na watku -a bardzo rzadko to robię -najczęsciej uzywam słów -rokujący ( nauczona b. smutnym doswiadczeniem)...jetem taaaaaaaaaaaka szcześliwa...[/COLOR] MAŁGOSIU -WITAJ ... Quote
koss Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 [quote name='Dzika_Figa']Witam! I nie - suczka nigdy przez nikogo nie będzie traktowana jako zastępstwo za tą, która odeszła, nikt nie będzie oczekiwał od niej niczego, poza tym, żeby nam zaufała i stała się pogodnym szczęśliwym psem. Czekam na wyniki sobotniej wizyty przedadopcyjnej z taką samą niecierpliwością jak inni tu obecni. Pozdrawiam Małgorzata[/quote] TO co i jak piszesz brzmi jak muzyka w moich usza;):multi:ch ...,swietnie to rozumiem..mój ( patrz awatarek) Zbój odszedł 2 lata temu ...nadal jestem niepogodzona..nie szukałam zadnego następcy ....moje nowe psy nie maja nic onkowatego kocham je -ale inną czescią serca-widocznie kazdy pieso ma w nim swoją niezalezna komórke...Zbójowa czesc jest tyko Zbója:oops: Quote
Brysio Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Wow to trzymam kciuki:eviltong::eviltong::eviltong: Quote
Recommended Posts