Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 633
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przeczytałam tych kilka stron o Bubu. Trzeba cudu, aby adopcja o ile ktoś się zdecyduje była udana. I nie kraczcie na mnie. Trzeba cudu, aby znaleźć dom i to z ogrodem, dobrym ogrodzeniem, oraz osobę, która nie pracuje, jest gotowa całkowicie poświęcić swój czas pieskowi, wliczając w to sprzątanie po psie i wszelkie zniszczenia .
Wiem coś o tym, bo sama mam już od kilku miesięcy taką sunię i jeszcze moim zdaniem do udanej adopcji się nie nadaje chociaż postępy są znaczne.
O sumie zniszczeń nie wspomnę. To bezpowrotnie stracone.

Nie sztuka znaleźć jakiś dom i sunię wy adoptować, sztuka, aby to był dom na tyle odpowiedzialny, żeby zdawał sobie sprawę z trudności jakie go czekają, podjął to zadanie i nie zmarnował suczki.

Posted

wanda szostek napisał(a):
Przeczytałam tych kilka stron o Bubu. Trzeba cudu, aby adopcja o ile ktoś się zdecyduje była udana. I nie kraczcie na mnie. Trzeba cudu, aby znaleźć dom i to z ogrodem, dobrym ogrodzeniem, oraz osobę, która nie pracuje, jest gotowa całkowicie poświęcić swój czas pieskowi, wliczając w to sprzątanie po psie i wszelkie zniszczenia .
Wiem coś o tym, bo sama mam już od kilku miesięcy taką sunię i jeszcze moim zdaniem do udanej adopcji się nie nadaje chociaż postępy są znaczne.
O sumie zniszczeń nie wspomnę. To bezpowrotnie stracone.

Nie sztuka znaleźć jakiś dom i sunię wy adoptować, sztuka, aby to był dom na tyle odpowiedzialny, żeby zdawał sobie sprawę z trudności jakie go czekają, podjął to zadanie i nie zmarnował suczki.

latwo nie bedzie ale nie widze sensu w skreslaniu od razu buby -przeciez wszystko jest mozliwe :-)

Posted

TYGRYS-ica. napisał(a):
latwo nie bedzie ale nie widze sensu w skreslaniu od razu buby -przeciez wszystko jest mozliwe :-)

Źle mnie zrozumiałaś. Oczywiście, że suczki nie można skreślać i cuda się zdarzają (ja o tym wiem). Wskazałam tylko jakie trudności czekają. Jakiego domu trzeba szukać. Szukać go trzeba wśród ludzi znanych, sprawdzonych, którzy wiedzą czego się podejmują i nie zniechęcą się wszystkimi trudnościami i następstwami wiedząc również, że proces resocjalizacji prawdopodobnie będzie długi.
Ja na to nie byłam gotowa i nie wiedziałam co mnie czeka. Nie jestem pewna czy gdybym wiedziała to zaproponowałabym DT

Podaję link do mojego wątku. Nie jest długi i może warto przeczytać.
Piękna,oryginalna kudłatka pilnie szuka b.odpowiedzialnego domku/Siedlce - Strona 31 - Dogomania Forum

Posted

[quote name='wanda szostek']Źle mnie zrozumiałaś. Oczywiście, że suczki nie można skreślać i cuda się zdarzają (ja o tym wiem). Wskazałam tylko jakie trudności czekają. Jakiego domu trzeba szukać. Szukać go trzeba wśród ludzi znanych, sprawdzonych, którzy wiedzą czego się podejmują i nie zniechęcą się wszystkimi trudnościami i następstwami wiedząc również, że proces resocjalizacji prawdopodobnie będzie długi.
Ja na to nie byłam gotowa i nie wiedziałam co mnie czeka. Nie jestem pewna czy gdybym wiedziała to zaproponowałabym DT

Podaję link do mojego wątku. Nie jest długi i może warto przeczytać.
Piękna,oryginalna kudłatka pilnie szuka b.odpowiedzialnego domku/Siedlce - Strona 31 - Dogomania Forum

alez to wcale nie musi byc cud bylam swiadkiem o wiele bardziej nierealnych adopcji :eviltong: wszystko poszlo dobrze i tych psow teraz by nikt nie poznal tak sie zmienily - no moze oprocz wygladu :lol:

mysle ze kazdy ewentualny domek trzeba sprawdzic a moze jednak? jesli bedziemy szukac domku tylko wsrod ludzi znajomych to bedzie to bardzo trudne wrecz niewykonalne gdyz znajomi sa juz wystarczajaco zapsiarzeni :lol:

ja caly czas wierze ze buba znajdzie domek ;) ot niedawno nerus znalazl dom a byl juz oddawany do schroniska bo nikt sobie z nim nie radzil do czasu az trafil na tego wlasciwego opiekuna i to juz calkiem inny pies :cool3:

Buba w góre po swoj dom! :p