Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NIe zgadzam sie na uspienie...:placz:

Wysylajcie watek nie tylko do dogomaniakow z Waszego rejonu...
Trzeba zaczac zbierac stale deklarowane kwoty....
Wiele psow z dogo bylo w takiej sytuacji,jest tylu dogomaniakow,ze pieniadze sie uzbiera...

Na poczatku tygodnia przesle 200zl na leki,bedzie juz na ponad jedno opakowanie,pozniej przesle jeszcze 100zl.

CZy macie na oku jakis hotel? Jezeli tak to jaki koszt?

Cioteczki,prosze sie nie poddawac...

Posted

Agata,Sonia napisał(a):
NIe zgadzam sie na uspienie...:placz:

Wysylajcie watek nie tylko do dogomaniakow z Waszego rejonu...
Trzeba zaczac zbierac stale deklarowane kwoty....
Wiele psow z dogo bylo w takiej sytuacji,jest tylu dogomaniakow,ze pieniadze sie uzbiera...

Na poczatku tygodnia przesle 200zl na leki,bedzie juz na ponad jedno opakowanie,pozniej przesle jeszcze 100zl.

CZy macie na oku jakis hotel? Jezeli tak to jaki koszt?

Cioteczki,prosze sie nie poddawac...

1 tabletka,to 3 zł...2 razy dziennie,to już 6 zł dziennie...

6 x 30 dni= 180 zł...sam rymadyl,do tego chyba coś jeszcze jest,encorton...?nie wiem czy nie mieszam...

I tak leczenie w schronisku nie ma sensu,bo dalej będą uzależnieni od pogody...:( hotelik? gdzieś ok 600 zł...:(

ja już sama nie wiem...

Wczoraj z Kaa uzgodniłyśmy,ze bierzemy sie ostro za ogłoszenia ,nawet w gazetach...tylko co tak naprawde tam napisać...

Agata,Sonia dziękujemy...

Posted

hotel 450 z wyżywieniem pod Krakowem
nie wiem czy byłoby miejsce w budynku (ocieplanym ) ... ale całkiem możliwe ze tak ...już po świętach/sylwestrze, czyli po najgorszym okresie ...

Posted

Mnie też się wydaje, że trzeba spróbować chociaż przez miesiąc - hotelik + leki, no i oczywiście zmasowana akcja ogłoszeniowa. Wydaje mi się, że trzeba go podleczyć zanim się go pokaże ewentualnym chętnym, no bo - jak on się przewraca z bólu, to jak mu znaleźć dom?
Przy schronisku w Katowicach działa ponoć hotelik za 10 zł. Czy ktoś go zna? Czy jest wiarygodny? Zrobiłam wstępne rozeznanie po znajomych i wygląda mi, że na 3 tygodnie hoteliku byśmy nazbierali...
Poza tym - po miesiącu - weterynarz chyba powie jakie są szanse na powrót do zdrowia? A tak w ogóle to czy on te leki będzie musiał brać do końca życia? Czy to jest tylko kwestia zimnych miesięcy?
Kurcze, to jest młody pies!

Posted

Jak juz pisalam przeleje 300 zl na leki,200 zl w przyszlym tyg.,100zl pare dni pozniej...
Dorzuce jeszcze 100zł na hotelik,Bjuta napisala,ze znajomi tez sie dorzuca,wiec mysle,ze z pomoca dogomaniakow uzbieramy na hotelik.

Ode mnie Reyven dostanie w sumie 400zl,wiec szukajcie dziewczyny hotelu...
Bjuta pisze o jakims za 450zł.

Posted

Bjuta napisał(a):
Mnie też się wydaje, że trzeba spróbować chociaż przez miesiąc - hotelik + leki, no i oczywiście zmasowana akcja ogłoszeniowa. Wydaje mi się, że trzeba go podleczyć zanim się go pokaże ewentualnym chętnym, no bo - jak on się przewraca z bólu, to jak mu znaleźć dom?
Przy schronisku w Katowicach działa ponoć hotelik za 10 zł. Czy ktoś go zna? Czy jest wiarygodny? Zrobiłam wstępne rozeznanie po znajomych i wygląda mi, że na 3 tygodnie hoteliku byśmy nazbierali...
Poza tym - po miesiącu - weterynarz chyba powie jakie są szanse na powrót do zdrowia? A tak w ogóle to czy on te leki będzie musiał brać do końca życia? Czy to jest tylko kwestia zimnych miesięcy?
Kurcze, to jest młody pies!

Reywen ma jakieś 5-7 to jest wiek określony w przybliżeniu , ma rozległe zmiany zwyrodnieniowe szczególnie jednego stawu ,nie ma szans na powrót do zdrowia, zmiany zwyrodnieniowe się nie cofają tylko postępują, ale nie jest w takim stanie że się przewraca z bólu, on potrafi chodzić tylko widać wyraźnie że utyka ,ale jak się położy nie potrafi wstać robi to z ogromnym trudem.

Posted

Agata,Sonia napisał(a):

Ode mnie Reyven dostanie w sumie 400zl,wiec szukajcie dziewczyny hotelu...
Bjuta pisze o jakims za 450zł.

Nie, nie, ja piszę o hotlu przy schronisku w Katowicach za 300 (miesiąc), no bo tam ponoć dzień kosztuje 10 zł. Tylko zaznaczam - nic o niem nie wiem!
Słuchajcie - dajcie znać - czy walczymy, czy jak. Ja teraz na 2 dni znikam, wrócę w niedzielę wieczorem i mogę zrobić przelew, jeśli podejmiecie decyzję, że próbujemy.

Posted

Bjuta napisał(a):
Coś się zasugerowałam z tymi latami. W ogłoszeniu allegro jest podane 5.
Ma tam ponad 400 wejść...

takie info dostaliśmy.
Zmienić ? odnowić bo się skończyło?

Posted

Bjuta napisał(a):
Nie, nie, ja piszę o hotlu przy schronisku w Katowicach za 300 (miesiąc), no bo tam ponoć dzień kosztuje 10 zł. Tylko zaznaczam - nic o niem nie wiem!
Słuchajcie - dajcie znać - czy walczymy, czy jak. Ja teraz na 2 dni znikam, wrócę w niedzielę wieczorem i mogę zrobić przelew, jeśli podejmiecie decyzję, że próbujemy.

Ja znając psa pozwolę sobie napisać własne zdanie. Proponowała bym żeby w pierwszej kolejności skupić się na lekach , nasz weterynarz może sprowadzić Rymadyl 100 tabletek 50mg. za 256 zł (to wychodzi trochę mniej, niż 3 zł za tabletkę) a co do hoteliku ,to myślę że lepiej skupić się na razie na szukaniu domu stałego a potem na hoteliku , tak jak pisałam zmiany zwyrodnieniowe będą się pogłębiać i puki jeszcze jest na tyle sprawny to właśnie teraz ma największe szanse na dom . Na razie nie wyobrażam sobie zamknięcia go w boksie bez ruchu ,gdzie by tylko stał lub leżał , ruch mu służy a to naprawde aktywny pies , pomimo choroby . On ma największy problem ze wstawaniem i wydaje mi się że w zamknięciu tylko by się męczył.

Posted

Bjuta napisał(a):
Coś się zasugerowałam z tymi latami. W ogłoszeniu allegro jest podane 5.
Ma tam ponad 400 wejść...

Ma dolną granicę określoną przez wet. 5-7 lat

Posted

Witajcie,
Jeśli chodzi o leki to od niedawna jest dostępny dokładny odpowiednik Rimadylu - Scanodyl. To dokładnie ta sama substancja, też lek weterynaryjny (też są opakowania 50mg x 100tabl) a cena jest o ponad 1/3 niższa. Spytajcie - może wasz weterynarz może zamówić ten lek zamiast Rimadylu? zawsze byłoby trochę taniej.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za psisko :)

Posted

Muszelka napisał(a):
Witajcie,
Jeśli chodzi o leki to od niedawna jest dostępny dokładny odpowiednik Rimadylu - Scanodyl. To dokładnie ta sama substancja, też lek weterynaryjny (też są opakowania 50mg x 100tabl) a cena jest o ponad 1/3 niższa. Spytajcie - może wasz weterynarz może zamówić ten lek zamiast Rimadylu? zawsze byłoby trochę taniej.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za psisko :)

Ogromne dzięki , dowiem się :-)

Posted

Muszelka ty nam chyba z nieba spadłaś ;) ,rzeczywiście Rymadyl można zastąpić Scanodylem i leczenie wyjdzie taniej , w poniedziałek będe wiedzieć ile dokładnie kosztuje op. 100 tabletek .

Posted

Znam Rewena ten pies jest bardzo przywiązany do pracowników między innymi pani Basi i jej dzieci które regularnie odwiedzają schronisko.... Pies mieszka na domku gdzie ma ciepło ma koc kiedy czuje się na siłach wychodzi chodzi z innymi psami Zamknięcie dla tego psa będzie wielką tragedią....

Jak powiedział mi weterynarz.... zmiany zwyrodnieniowe w stawach są duże wygląda to jak daleko posunięta dysplazja Pies napewno odczuwa ból raz wiekszy raz mniejszy leki takie jak Rimadyl czy Scanodyl napewno w jakimś stopniu pomoga zmian zwyrodnieniowych nie cofną ale pies nie będzie takiego bólu jeżeli ból będzie się nasilał mozna dołożyć na krótki okres leki sterydowe jak np Encorton.....

Przenoszenie tego psa z schroniska gdzie sa ludzie którzy sa dla niego wszystkim z hotelu do domu mija się z celem.... Jeżeli znajdą się pieniądze na leki pracownicy będą je podawać.... To pies w starszym wieku stres zmiana miejsca nie wpłynie na niego pozywtywnie.....

Najlepszym wyjściem jeżeli mogę doradzić jest dom stały a do czasu jego znalezienia Rewen może być w schronisku jeżeli będa leki będziemy podawac

Posted

W zupełności zgadzam się z Justyną. Wszyscy go tak kochają i czuje się potrzebny i wyróżniony. Leki są bardzo ważne, bo naprawdę ciężko mu się chodzi. :shake: