jusstyna85 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 ma DT już Ta sunia jest maleńka,krótkowłosa-dosłownie zamarza w takie mrozy... Miała iść do DT,ale wszystko sie pokomplikowało,kiedy z adopcji wrócił psiak z zaznaczeniem,ze linieje,a inny nie został wczoraj adoptowany... Sunia została wysterylizowana w schronisku i co teraz? Ona zamarznie w takie mrozy...nawet śnieg ją przykryje :( Pilnie potrzebny DT,lub wsparcie na DT,bo taka opcja istnieje u osoby spoza dogomanii.1 dzień to 10 zł...sunia na pewno szybko znalazłaby dom,bo jest grzeczna,kontaktowa... Potrzebuje jednak tej szansy... 2.Pinczerek, też w DT kontakt 509637008. ogłoszenia cafeanimal.pl allegro.pl Quote
jusstyna85 Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 zuzlikowa napisał(a):Piękna malutka!!! Szukaj jej tego tymczasu! czy to znaczy, że mogą te Twoje 10 zł dla Amorka na Święta przeznaczyć na nią? :) byłby opłącony 1 dzień.... Quote
Poker Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 a nie da się tej ceny obniżyć do chociaż 7 zł.Przecież takie maleństwo nie je dużo. Mogę jednorazowo wpłacić 20 zł. Quote
jusstyna85 Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 Poker napisał(a):a nie da się tej ceny obniżyć do chociaż 7 zł.Przecież takie maleństwo nie je dużo. Mogę jednorazowo wpłacić 20 zł. Będą płatne ogłoszenia w gazecie, sunia szybko znajdzie dom,wiec nie trzeba znowu dużej sumy,chyba... 10 zł niestety to minimum... Bylibyśmy wdzięczniz a te 20 zł, to kolejne 2 dni...Moge wysyłać konto? Quote
jusstyna85 Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 Dorothy napisał(a):bardzo sliczne malenstwo. A zblizaja sie mrozy, nocami ma byc bardzo zimno. Przypuszczam ze macie tam wiecej takich biedul...:shake: Mrozy nawet do - 20 :( to niestety nie jedyny taki mały pies z krótką sierścią...gdyby znalazła dom,to inny pies ze schroniska też skorzysta...najgorzej sie mają te krótkowłose :( Quote
Dorothy Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 bardzo sliczne malenstwo. A zblizaja sie mrozy, nocami ma byc bardzo zimno. Przypuszczam ze macie tam wiecej takich biedul...:shake: Quote
jusstyna85 Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 Poker napisał(a):to dawaj numer konta,wpłace chociaż te 20 zł. Może jakiś bazarek zrobić? skończe robić inny wątek i od razu wyśle...dziękuje Quote
Poker Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 to dawaj numer konta,wpłace chociaż te 20 zł. Może jakiś bazarek zrobić? Quote
Poker Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Przelane,napisałam,że na DT,bo sunia chyba nie ma imienia :roll: Quote
jusstyna85 Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 Poker napisał(a):Przelane,napisałam,że na DT,bo sunia chyba nie ma imienia :roll: dziękujemy...w schronisku ma imie Franca... Quote
sonikowa Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 To ja poprosze numer konta. Bede wpłacała jutro pojutrze pieniądze na Kubusia (dotychczas jako patrycja b.), to i na tę bidulę wpłacę. 30 zł. Quote
jusstyna85 Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 sonikowa napisał(a):To ja poprosze numer konta. Bede wpłacała jutro pojutrze pieniądze na Kubusia (dotychczas jako patrycja b.), to i na tę bidulę wpłacę. 30 zł. Bardzo dziękujemy,zaraz wysyłam nr konta...to kolejne 3 dni tymczasu :) Dorothy Franca tak jakoś...sunia jest jednak kontaktowa i grzeczna...:) Quote
Pianka Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='Dorothy']o rety, dlaczego Franca???:crazyeye: Bo wszedzie sie panoszyła pod nogami, jak taka Franca:lol: Nasze psiaki mają orginalne imionka. Imienia zmieniać nie będziemy, bo ma je od dawna i wszyscy ja rozpoznają po tym imieniu. Franca kiedyś była strasznie żywotna, wszędzie jej było pełno. Jakiś czas temu jej się zgrubło, psy ja też zaczepiały i stała sie troche spokojniejsza. Jak dla mnie Franca to typowy domowy pieszczoch, nie powinna sprawiać problemów. Aha mnie tez martwi jej tusza, teraz zgrubla bardzo dużo, a skoro teraz jest taka żarłoczna to po sterylce moga tez być problemy i może jeszcze bardziej zgrubnąć. W schronisku nikt nie jest w stanie pilnować żeby każdy pies zjadł tyle ile powinien, psy dostają o wiele więcej jedzenia niż powinny żeby najpierw dominanty zjadły, a potem mogły podejść te słabsze psy. mozecie sobie porównac z zdjęciem z 1 postu tu już gruba Franca a tu siedzi wystarszona w budzie, nie chce wyjść Aha jak widac na zdjęciach z 1 postu Franca lubi dzieci, wiec myśle, że może iść do domku z dziećmi. Quote
Dorothy Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 rzeczywiscie straszna z niej kluska :cool3: Quote
jusstyna85 Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Małej sie nieeeeeeeeźle przytyło... 1 psiak ma szanse na dom,więc transport Francy trzeba przełożyć na jutro... Quote
Asta17 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Franca do góry :) I Ty niedługo będziesz w ciepłym kochającym domku :) Quote
Asta17 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 I przyznam się, że ja jej wymyśliłam to imię zaraz po przyjęciu do schroniska :eviltong: Mnie się bardzo podoba i stanowi kontrast do jej prawdziwego charakteru. Quote
jusstyna85 Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 Tylko Jaaga jedzie po 1 psa,a wychodzi z dwoma...:) Chciała wybrać najbardziej trzęsącego sie jeszcze,ale te które tak bardzo sie trzęsly były na kwarantannie,albo zamówione, nie mogła :( szczególnie 2 psy na kwarantannie chyba dosłownie przykleiły sie do siatki,były zrozpaczone :( więcej napisze Jaaga... Oprócz Francy zabrała Pinczera,ktory ma przeskakującą rzepke... Franca powitała męża Jagny warczeniem-oby to źle nie wróżyło,bo następny mało aodpcyjny pies byłby gwoździem do trumny.Jest bardzo wystraszona i wycofana,boi sie gwałtownych ruchów,widocznie musi poznać człowieka, żeby zaufać...Ona też bardzo sie trzęsła... Quote
Brysio Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 jak dobrze, ze małemu grubiątku juz nie jest zimno;) Quote
hankag Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 nie martwcie sie moja schroniskowa Nela ...warczała z zebami tak na powaznie na dorosłych synow i meza z tydzien ...juz sie bałam ze meza zje...a teraz milość kwitnie ;) ...jak wraca z pracy az posikuje z radości...a on wola od progu...gdzie moja ksiezniczka ...i to wcale nie chodzi o mnie :evil_lol: Quote
Jaaga Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Ja tak mam zazwyczaj, ze jade po jednego, a wychodzę z dwoma :eviltong:. Krótki tel. do mojej mamy i powrót do schroniska. Franca dla mnie jest bardzo miła. Obydwoje rozwalili mi sie w samochodzie na kolanach. Rzeczywiście jest taka spłoszona, ale to może wynik dłuzszego przebywania z duzą ilością wiekszych od niej psów, a może boi sie mężczyzn. Trzeba przyznac, ze jedzonko w schronisku w Rudzie Śląskiej musi byc smakowite :cool3:, bo Franca jest baaardzo grubiutka. Myslę, ze przed adopcją trzeba by spróbowac ją odchudzić. Quote
jusstyna85 Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 wrzuce tu też Pinczera, tamten wątek zlikwiduje,szkoda zabierać miejsce psom... jestem ciekawa jak wygląda... Quote
Recommended Posts