Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 389
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pas to bęsziemy obie sie uczyć, zamierzasz zakupić sobie masyznke? bo ja wlasnie czekam na przesyłkę, ale z tego co wiem to nie ejst takei trudne podgala sie pupke, uszka, przepdiersie , policzka na 3 mm (zalezy od gustu jedni wolą krótsze inni dłuzsze) a na stronie hodfowli piwowar (dam w linkach adres jak ktos nie zna) jest fajne zdjecie w dizale suki i na samym dole Diva Walentynka to jest takei zdjecie jakby troche od tyłu i widac dokłądnie jak opupke trzeba podgolić i gdzie na nóżki zajechac a gdzie nei my na to zdjecie bedzirmy patrzeć bo fajnie widac, a na przepdiersiu to u Denisa przynajmniej odróżnia sie miekki włos który tzreba ostrzc i szorstki który wytrymowac wiec mam andzieje ze wspólnymi siiłami z Julcią i Deniskiem jakos sobie poradzimt!!!

Posted

Pas, ja robie tak:

Glowa, szyja, przedpiersie tne na 3 milimetry (pod wlos), uszy na 1,5. Klade sobie ucho na dloni i jade maszynka, ale juz z wlosem, lepiej mi koncowki uszu wychodza. Na przedpiersiu znaczenia, przycinam nozyczkami, coby troszke odstawaly, reszte lece maszynka. Z glowa robie to samo, tz tne maszynka do znaczen, ale tu jak kto lubi, ja nie lubie tak mocno w dol wygolonych. Gore oka tez robie maszynka, tak 1/3 gory gole, reszta "brwi zostaje" bardzo dluga. Kuperek tne nozyczkami, bo wyobrazam sobie jakie to niemile uczucie, jak ci maszynka po dupce jezdza hihi :wink:
Reszte lece na 6 milimetrow. Zejscie miedzy szyja a grzbietem robie w miejscu obrozy i jeszcze na oko cieniuje maszynka, coby bylo plynne. Grzbiet, lece pod wlos ale juz boki jade z wlosem w dol. Tylna lape, zaczesuje do przodu, przycinam od dolu do gory nozyczkami, reszte siersci maszynka do gory (pod wlos).
Wewnetrzna strone psa :wink: gole maszynka na 6, nie umiem robic "falbanki". Falbanke ma Floyd tylko po fryzjerze, przed zima. Teraz mial ladnie zrobione, troche odroslo, to moze sprobuje sama podciac na skos, jak nie wyjdzie to poprostu ogole.
Zimna, gole na dluzej, czyli 6 i 9 milimetrow.

to chyba wszystko, apropo mojego strzyzenia 8)

Posted

Witaj Pink:) A ty pasavero chcesz grzbiecik też sama keidyś golić czy tylko trymować? bo ja kupuje w koncu tego mosera 1400 bo bede tylko ppupe wg mnie wygląda ona dużo lepiej po masdyznce niz nozyczkach i Denis mniej przy masyznce protestuje przy nozyczkach sie wierci i kręci i tylnie łapki tez trymuje a z przodu jescze zostawię mu na przedpiersiu takeigo motylka jak teraz ma tylko troszkę go wyrównam:) mam nadzieje, ze nie będzie najgorzej a Pink daczego uszka pod włos?

a ja mam pytanie jak robicie brzegi uszów? wiem, ze to sie nozyczkami robi, ale jaki sekret tego,m żeby było idealnie równo z uszkiem (żeby nie wystawały włoski poza) a nie obciąc ucha? nie mam pomysłu.... czy to na oko? czy jakoś od światło, no sama nie wiem...

Posted

[quote]a Pink daczego uszka pod włos?[/quote]

[quote]Klade sobie ucho na dloni i jade maszynka, ale juz z wlosem, lepiej mi koncowki uszu wychodza. [/quote]

nie robie tego pod wlos, tylko wlasnie z wlosem. Jak przechylisz leciutko pod koniec maszynke, tylko kurka ostroznie, to zetna Ci sie te wystajace za ucho wlosy.

Posted

Tak pod wlos sie scina zawsze krociej, bo z wlosem lecisz bardziej po wierzchu, dlatego uszy tne tylko na 1.5 milimetra, to juz nie ma zadnej roznicy, mozna do golej skory z wlosem ogolic. Brzegi robie maszynka, nozyczkami sie boje. Maszynka mam wieksza wprawe i nawet wlosy miedzy opuszkami skracam maszynka.

• 4 weeks later...
Posted

Dziewczyny powiedżcie mi jak czesto trymujecie/czeszecie trymerem swoje sznaucerki.

Bo ja wyczesują fige dwa razy w tygodniu i mam wyrzuty sumienia , że może za często i na takim mrozie może jej jest za zimno bez podszerstka
( zaznacze jednak , że nie wykazuje jakichś specjalnych oznak by marzła)

Posted

a zostaw Ty ja w spokoju!!!dobrze , ze masz wyrzuty:))))
ja swoje czesze przed wystawka:)))a ze od wielu miesiecy mam juz po sezonie ,wiec ich nie czesze bo i po co?:)))

Posted

nie wybieram się ale mi szkoda tyle pracy stracić . Bo teraz to ona ma włos jak drut a jak przestane trymować to może sie jej spiepszy.

Posted

[quote name='Mek']Dziewczyny powiedżcie mi jak czesto trymujecie/czeszecie trymerem swoje sznaucerki.

Bo ja wyczesują fige dwa razy w tygodniu i mam wyrzuty sumienia , że może za często i na takim mrozie może jej jest za zimno bez podszerstka
( zaznacze jednak , że nie wykazuje jakichś specjalnych oznak by marzła)[/quote]

Mek!

Bardzo dobrze robisz .
Ja też wyczesuję z taką częstotliwością jak Ty .
Niestety podszerstek szybciej rośnie , niż okrywówka i potrafi szybko ją zdominować.
Przy częstym wyczesywaniu podszerstka , wystarczy psa " wyrwać" tak do łysa raz do roku.

Posted

a jak ma szorstki wlos to nic jej nie zaszkodzi. Ja moja suke rwe raz-tak na sezon,zeby odrosla,a potem moge ja nawet i 3 razy ogolic maszynka:))i dalej szorstka:)))))tak wiec caly rok nie skubie i potem znowu raz do lysego:))))