idusiek Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 no i nadeszła chwila, kiedy już zupełnie zdesperowana przedstawiam "moje" ostrowskie teriery...:-( bannerki do zamieszczenia ! Terierowate w schronisku w Ostrowi Mazowieckiej ( 100 km od Warszawy) aktualizacja 06.01.2010 ( więcej info po kliknięciu na zdjęcie psiaka) Fredek, ok 15 kg. Pawełek, ok. 12 kg Milusia, ok 10 kg Bąbel Donald Omega Bielutek Trawis Plaster Poker Rusty: Mars: Rupert: Kefir: Wera :razz:kontakt w sprawie adopcji:razz: [email protected] tel. 600 101 446 Quote
idusiek Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 znalazły domki w 2009 roku: 1. Poziomka - około roczna sunia. Trafiła do schroniska z ogromną raną na grzbiecie, prawdopodobnie po pogryzieniu :-( Z rany zrobił się ogromny ropień, który zaopiekował się tyle o ile weterynarz. Teraz już Poziomce zarosła ogromna dziura, która została po tym przykrym wydarzeniu. Jest przeyrocznym psem, prawdziwym terierem z kriw i kości:cool3: Uwielbia zabawę, podszczypuje domagając się uwagi człowieka, jest psem nie do zamęczenia:evil_lol: Rozkosznie hasała z nami na spacerki z psami, zawsze bez smyczy i zawsze wracała ( skubana, madra sunia ;-)), chciała bawić się z każdym kto żyw. i nadszedl dla niej dzień niewoli- pracownicy zamkneli ją w budynku bez wybiegu, bo przeszkadzała im w pracy... :shake: POZIOMKA znalazła domek 28.02.2009 __________________ 2. Lizak to około 4 letni terieros. Piękny i żywy jak przystało jego naturze wiercipiętka. Do schroniska podobnie jak Poziomka trafił późnym latem..nikt się po niego nie zgłosil....pewnie nie sprawdzil się jako pies do polowań (ale lepsze to niż zastrzelenie, prawda? ). Lizak doczekał się swoich złych dni...jego natura czepialskiego psiaka dała się mu we znaki.. Podczas mojej ostatniej wizyty w shcronisku zobaczyłam, że ma cały zdrapany nos, na pewno pogryziony... :-( bo jest w większymi od siebie psiakami.... ZNALAZŁ DOMEK - ADOPTOWANY PROSTO ZE SCHRONISKA 19.01 3. Zefirek ,1 rok - ma domek 03.02.2009 4. Don, 2 lata- ma domek 03.02.2009 5. Gajka , 1 rok - ma domek 04.02.2009 6. Szczotek, 2 lata -ma dom! 06.02.2009 7. Greta, 1 rok - ma domek 9. Piorun - juz w nowym domku !!! Przyjechał wczoraj psiak - szorstki, w schronie od kilku dni, wystraszony na maxa, wtulony w siatkę, nie jadł, nie wchodził do budy, nie reagował na nic.... . 10. Ziomek juz w nowym domku 11. Leokadia ( grafitowa), 4 lata- za TM :( 12. Miszka ( bezowa) ma juz domek 12. WIREK , 1 rok ( w nowym domku od 25.05.2009) 13.Wirek 14. Olesia 15. Mirabelka 16. Bezka -Lusia 17.Filip za TM :( Quote
beka Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Terierki są superzaste, polecamy do starszych dzieci. I wtedy terierki szczęśliwe i dzieci wymęczone....:) Quote
idusiek Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 a kogo mi polecisz do szukania dla nich domków ? :cool3: Quote
idusiek Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 bannerki dla psiaków - może ktoś ma ochotę sobie przypiąć? :oops: Quote
idusiek Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 nikty nas nie odwiedza..... :placz: Quote
rita60 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Nie płacz cioteczko,juz jestem:pszorstkie mordeczki prosza pieknie o domki. Quote
idusiek Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 ech ,rita ...help. plizzz ciotka, sciągnij tu kogoś bo się zapłaczę...:-( Quote
beka Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Jestem codziennie :oops:, tylko pomóc nie ma jak.. Quote
gameta Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Idusiek, ty nie rycz, tylko dawaj więcej informacji: -jakie są do innych psów? -dzieci -kotów i wszystko co przyjdzie Ci do głowy! Quote
PapryczkaChili Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 psiaki - cudne :loveu: trzymam kciuki, żeby szybko znalazły kochające domki :multi: [SIZE="1"]tak sobie pomyślałam, ze może by ogłosić psiaki na czymś, co się nazywa wizaż??? tam są, z tego, co się zorientowałam, różne tematy, bo to też takie forum, a mi to coś natrętnie wyskakuje jak szukam czegoś w googlach... może to dobre miejsce :razz: Quote
idusiek Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 plizzzzzzzzzzzzzzz DT potrzebny na już !!!! wizaż? a to nie o pielęgnacji ludzi ? :evil_lol: Idusiek, ty nie rycz, tylko dawaj więcej informacji: -jakie są do innych psów? - ok, ale oba zaczepne jak terierki. Krzywdy nikomu nie zrobiły. -dzieci - nie wiem ... -kotów - nie wiem. Dopóki one bedą w schronie, to nie mam szans na dowiedzenie się wiecej.... tam ani dzieci ani kotów ani czystości nie sprawdzę :roll: Quote
rita60 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 idusiek napisał(a):ech ,rita ...help. plizzz ciotka, sciągnij tu kogoś bo się zapłaczę...:-( Nie płacz idusiek:calus:damy rade,a cioteczek terierowych coraz mniej:shake:a watkow duzo:roll: Quote
gameta Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Mam obietnicę os Dinki, że łikendową porą porobi ogłoszenia psiakom :) Może podaj namiary, które mają być w ogłoszeniach? Quote
idusiek Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 kntakt do mnie , do mnie :multi::multi: 600 101 446 [email protected] gameta, dziex za pomoc... ja juz powoli nie ogarniam ...:roll: Quote
gameta Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Nie ma za co - ja tylko napisałam do Dinki :) A wiem, że można na nią liczyć i skoro napisała, że w łikend będzie ogłaszać to ja jej wierzę :) Idusiek, chyba mało kto, kto działa tak aktywnie "ogarnia" - jeszcze raz NIE ŁAM SIĘ :) Quote
anetek100 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 na razie zrobilam ogloszenia na kupiepsa,aleokazja i eoferty.zrobie wiecej ale troche pozniej niestety.przepraszam Quote
idusiek Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 anetek100, a moge poznac tekst? - bo tak naprawdę to o ładny tekst ruszający chodzi ;) Quote
idusiek Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 tekst anetek100: POZIOMKA Poziomka to przecudna około roczna sunia w typie teriera. Jest szalenie energiczną sunią. Mimo bólu jaki zaznała,potrafi cieszyc sie życiem. Miała poważną ranę na grzbiecie. Na szczęście, prawidłowa pomoc i opieka spowodowały, że ta urocza sunia cieszy się całym swym ciałkiem,gdy widzi człowieka. Podbiega, zaczepia do zabawy,l ub głaskanko,potrafi chpdzić na smyczy i bez niej,po czym na zawołanie wraca.Jest niezmiernie mądrą psiną. Niestety pracownicy schroniska, w kórym przebywa Poziomka, zamknęli ją w boksie bez wybiegu,gdyż za bardzo potrzebowała z nimi kontaktu. Chciała sie z nimi bawić,zaczepiała ich,a to niestety przeszkadzało im:( Ona potrzebuje pomocy,inaczej jej cała energia będzie pochłonięta na smutek,rozpacz i wielką tęsknotę za choć odrobinką wolności. POMÓŻ jej!!! LIZAK: Lizak to około 4 letni terier. Piękny i żywy jak przystało jego naturze wiercipiętka. Do schroniska podobnie trafił późnym latem..nikt się po niego nie zgłosil.... Pilnie potrzebuje domku. Przebywa w boksie z innymi,wiekszymi od siebie psami. Mogą go lada dzien powaznie pogryzc. Jest wspanialym pieskiem potrzeującym opieki/ Daj mu dom,nie pozwol umrzec w schronie. On czeka na kazdy gest,na jeden znak od czlowieka. POMOZ !!! kontakt: 600 101 446 [email protected] Quote
idusiek Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 piekne piekne i domków szukaja :-( Quote
rita60 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 No ludzie brac i kochac teriery........... Quote
gameta Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Komu terierka ? Jak dwa za mało to znajdziemy więcej :cool3: Quote
Recommended Posts