Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Talizman, podobnie jak Zahir:

http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-potworne-cierpienie-latami-tygodniami-pies-z-wnykow-zaglodzony-ranny-127678/

przez długi czas błąkał się po obrzeżach Krakowa, podobnie jak Zahir wpadł w leśną pułapkę, która zadawała mu ból przez wiele dni. Podobnie jak Zahir miał trafić do schroniska w Olkuszu ale podobnie jak Zahir przyjechał do Krakowa. Zahir przebywa w domu tymczasowym. Talizman w krakowskim schronisku. Łapę Zahira udało się uratować. Łapa Talizmana zwisała na kawałku skóry. W zasadzie bardziej odpadła niż została amputowana.

Talizman jest dużym, wychudzonym psem, w typie ogara. Jest spokojny i niekonfliktowy w stosunku do innych psów. Potrzebuje profesjonalnej opieki po amputacji tylnej łapy. Prosimy o pomoc w szukaniu domu stałego lub tymczasowego, o zdjęcia i ogłoszenia.

[email protected]

604 933 031

Zdjęcie autorstwa Asior:

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może najlepiej na Ciebie albo na Foksię. Na kogoś, kto będzie w weekend w schronisku i będzie mieć najświeższe wiadomości o psie. Jest naprawdę bardzo, bardzo biedny.

Posted

nie dałam rady być w schronisku :( mój synek miał impreze roczkową i nie wyrobiłam się czasowo...
Ale napisałam do Alicji, ona jest bardzo często w schronisku... tylko dajcie mi jakiś jego numer...

Posted

Asior - dzień przyjęcia do schroniska to dzień założenia wątku. "Pies spoza gminy po amputacji tylnej łapy" - wszyscy będa wiedzieli o którego psa chodzi.

Posted

Mam zdjęcia..
Pies w schronisku otrzymał imię Talizman :loveu: ( bo za dużo jest Maxów ;) )
jest łagodny w stosunku do ludzi a w szpitalu mieszka z dwiema dużymi suczkami i jest ok

Posted

jakiez ufne, ale i niedowierzajace spojrzenie tego psa na tej fotce:roll: jakby mowiace

Przyszedl ktos z aparatem, to moze i cos z tego dobrego wyniknie?
Zeby chciec mnie fotografowac ? mnie takiego nieszczesnika?
hmmm tak sobie bez powodu..musi byc jakis powod, tylko jaki?

Za imie dziekuje! piękne! bardzo mi sie podoba!

Posted

Kolejny pies krakowski ktory wpadl w sidla :

Pies wpadł w sidła kłusowników

Straż miejska odebrała w środę telefon od mieszkańca ulicy Powstańców, który twierdził, że przy torach kolejowych leży przywiązany do drzewa pies.

Gdy strażnicy przyjechali na miejsce, zobaczyli setera irlandzkiego, który wpadł w kłusownicze sidła. Mundurowi uwolnili go z pętli drucianej. Okazało się, że na obroży psa znajduje się jego imię oraz kontakt do jego właściciela. W komendzie straży miejskiej odebrał go jego pan.