Frotka Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Talizman, podobnie jak Zahir: http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-potworne-cierpienie-latami-tygodniami-pies-z-wnykow-zaglodzony-ranny-127678/ przez długi czas błąkał się po obrzeżach Krakowa, podobnie jak Zahir wpadł w leśną pułapkę, która zadawała mu ból przez wiele dni. Podobnie jak Zahir miał trafić do schroniska w Olkuszu ale podobnie jak Zahir przyjechał do Krakowa. Zahir przebywa w domu tymczasowym. Talizman w krakowskim schronisku. Łapę Zahira udało się uratować. Łapa Talizmana zwisała na kawałku skóry. W zasadzie bardziej odpadła niż została amputowana. Talizman jest dużym, wychudzonym psem, w typie ogara. Jest spokojny i niekonfliktowy w stosunku do innych psów. Potrzebuje profesjonalnej opieki po amputacji tylnej łapy. Prosimy o pomoc w szukaniu domu stałego lub tymczasowego, o zdjęcia i ogłoszenia. [email protected] 604 933 031 Zdjęcie autorstwa Asior: Quote
Frotka Posted January 2, 2009 Author Posted January 2, 2009 Może najlepiej na Ciebie albo na Foksię. Na kogoś, kto będzie w weekend w schronisku i będzie mieć najświeższe wiadomości o psie. Jest naprawdę bardzo, bardzo biedny. Quote
Asior Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 postaram się w jiedziele go obfocić, ale niewiem czy pozwolą do niego tak wchozić jak w takim cięzkim stanie jest.. jednak będe próbować. Quote
Frotka Posted January 2, 2009 Author Posted January 2, 2009 Myślę, że Ci pozwolą. On jest spoza gminy. Schronisko przyjęło go na zasadzie dużego wyjątku więc im szybciej je opuści tym lepiej. Quote
Asior Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 nie dałam rady być w schronisku :( mój synek miał impreze roczkową i nie wyrobiłam się czasowo... Ale napisałam do Alicji, ona jest bardzo często w schronisku... tylko dajcie mi jakiś jego numer... Quote
Frotka Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Asior - dzień przyjęcia do schroniska to dzień założenia wątku. "Pies spoza gminy po amputacji tylnej łapy" - wszyscy będa wiedzieli o którego psa chodzi. Quote
Asior Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 ok napisałam do Alicji, teraz czekam na odzew Quote
Asior Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Mam zdjęcia.. Pies w schronisku otrzymał imię Talizman :loveu: ( bo za dużo jest Maxów ;) ) jest łagodny w stosunku do ludzi a w szpitalu mieszka z dwiema dużymi suczkami i jest ok Quote
j3nny Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 bidula cala nozka odjeta :placz::placz::placz: Quote
Frotka Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 Asior - bardzo, bardzo, bardzo, bardzo DZIĘKUJĘ! :multi: Quote
Asior Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 nie ma sprawy, Największe podziękowania należą się Alicji, :loveu: Quote
Frotka Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 Kawał dobrej roboty - zdjęcia świetne. Wysłałam do newslettera VIVY!. Stamtąd najcześciej idą trzyłapki. Trzymajcie kciuki. Quote
pixie Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 jakiez ufne, ale i niedowierzajace spojrzenie tego psa na tej fotce:roll: jakby mowiace Przyszedl ktos z aparatem, to moze i cos z tego dobrego wyniknie? Zeby chciec mnie fotografowac ? mnie takiego nieszczesnika? hmmm tak sobie bez powodu..musi byc jakis powod, tylko jaki? Za imie dziekuje! piękne! bardzo mi sie podoba! Quote
wellington Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Kolejny pies krakowski ktory wpadl w sidla : Pies wpadł w sidła kłusowników Straż miejska odebrała w środę telefon od mieszkańca ulicy Powstańców, który twierdził, że przy torach kolejowych leży przywiązany do drzewa pies. Gdy strażnicy przyjechali na miejsce, zobaczyli setera irlandzkiego, który wpadł w kłusownicze sidła. Mundurowi uwolnili go z pętli drucianej. Okazało się, że na obroży psa znajduje się jego imię oraz kontakt do jego właściciela. W komendzie straży miejskiej odebrał go jego pan. Quote
wanda szostek Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 To już robi się seria. Czy ktoś się tym kłusownictwem zajął? Quote
Recommended Posts