Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszystko wydarzyło się dziś. Choć swój początek miało wcześniej.... A było to tak.... Ocelot wypatrzyła porzuconego psa, chudego, zaniedbanego. Mijały miesiące, pies czasem pojawiał się na osiedlu. Pewnej nocy Ocelot znalazła go na klatce schodowej. Pies spał, brudny, śmierdzący, morky i przemarznięty. Ocelot zadzwoniła do schroniska. Kierownik odmówił interwencji. Zadzwoniła więc do mnie i postanowiłyśmy go złapać. Dziś nastał ten dzień. Wszystko potoczyło sie błyskawicznie. Psa znalazłyśmy szybko, dał sie złapać, wręcz sam do nas przyszedł. Szybki telefon do pani prezes tomaszowskiego towarzystwa, pani preze zgodziła sie psa przechować przez kilka godzin. Szybki telefon do Wiosny i Wiosna od razu po naszym telefonie wsiadła w samochód, aby przyjechać po psa. I tak pies zyskał nadzieję na dom i lepsze życie... Ot, cała historia.

A oto jej bohater:

Psiak jest kudłaty, terierkowaty, czarny podpalany. Ma cudowny charakter. Jest łagodny, przerwaca sie kołami do góry i prosi o głaski. To jeszcze szczeniak. Ma około roku. Jest łagodny do psów i dzieci. Cudo nie pies!

PS - dziękuję wszystkim, którzy pomagali w tej akcji: Ocelot, za czujność, mojej suni, gdyż dzieki niej pies do nas przyszedł ;), pani prezes (lawinii) za szybki przyjazd, jej synowi Rafalowi za zdjęcia, oraz i przede wszystkim Wiośnie za natychmiastowa reakcję i ofertę DT. Jesteście Kochani!!!

banner 100 x 120 px

Posted

rita60 napisał(a):
Sliczny jestes szorstki:lol:wrzuce go na ogolny watek terierow. Jaki jest duzy,dajcie mu tez jakies imie:roll:

Imię da już mu Wiosenka i Patryk:loveu:
Dzisiaj już nie mam siły wcale. za dużo emocji, akcja błyskawiczna i jeszcze niespodzianka od Wiosny dla mnie czyli Griso:loveu:
Jutro więcej;)
Psiak jest cudowny, ułożony, sympatyczny, śliczny, cudo:loveu:

Posted

Poker napisał(a):
śliczny psiak,w jakim jest stanie? pewnie głodny i brudny,oby tylko był zdrowy.

Tak psiak jest brudny, skołtuniony i już chyba nie taki głodny;)
Jak znalazłam go na klatce dostał jeść, ale się chyba bał, bo nic nie zjadł, do tego stres - cały czas czujny czy nie chcemy go wygonić. Tylko mojej córki się nie bał. Na dworze inny pies, zero stresu.
U lawini też na początku nie chciał jeść dopiero jak wyszła zaczął.

Posted

Pies jest bardzo grzeczny ,ładnie chodzi na smyczy,przed wyjazdem byłem z nim na spacerze.Umie warować,podawać łapę,siadać na komendę widać,że przebywał w domu.Myślę,że powinien prędko znaleźć nowy dom.Umie też podróżować samochodem.

Posted

to super psiak,może jednak zgubił się komus?ciekawe czy nie ma czipa.
Jak fajnie ,że kolejny dogoMEN jest na forum prawie żeńskim. :evil_lol:

Posted

O tym też pomyślała Bazyliah. W przyszłym tygodniu dam ogłoszenie do naszej lokalnej gazety i umieścimy go na stronie schroniska, że się przybłakał i czy go nie szuka ktoś. Dobrze Rybko?

Chociaż ja go widywałam od kilku tygodni....:shake:
Początkowo sądziłam, że jest czyjś...

Posted

Melduję się :)

Podpisuję się wszystkimi łapami pod tym, że to psisko-cud - jest wyjątkowo miłe i grzeczne :loveu: [SIZE="1"] (najgrzeczniejsze jakim od dawna miałam okazję się opiekować) :evil_lol:

Podróż zniósł dzielnie, grzecznie i spokojnie, choć to, co zjadł, znalazło się poza psem ;)
Co tu dużo pisać - nie mieliśmy jeszcze okazji bliżej się poznać, więcej napiszę więc później.
Porobimy też chłopakowi dzisiaj zdjęcia.

Posted

Aha - jeszcze jedno pytanie - jaką karmą mamy karmić kudłaka? Bo mamy dwa rodzaje karmy - 'tańszą i lepszą'.
Cennik napisany jest na pierwszej stronie wątku hotelowego, link do producenta karm także.

Posted

Rita - zobacz sama:

Proponuję imię 'Aspero' lub - chyba wygodniej - 'Asper', oznacza to 'szorstki' po hiszpańsku chyba :p

edit:
Aha - zajrzałam w ząbki - bielutkie. To młodziak jeszcze, może mieć rok, może z groszem.
Sierść - jak widać zresztą - niezbyt piękna. Ja fryzjerem nie jestem, ale mogę spróbować coś z tym zrobić :roll:

A z wyborem karmy macie czas do wieczora, powiedzmy do 17:00 :p

Posted

W sprawie karmy, myślę, że spróbujmy tańszą. Raz, musimy mieć kasę na jak najdłuższe hotelowanie psa, bo nie wiadomo, kiedy znajdzie dom. Teraz sylwester, zaraz ferie. A co za tym idzie, mało adopcji. Dwa, jeśli okaże się, że psiak nie przybiera na wadze, a sierść się nie poprawia, dopłacimy za lepszą karmę. Narazie jednak spróbujmy z tą tańszą.

Ocelot, co ty na to?

Wiosna, podsumuj proszę koszty podróży. Rozumiem, że hotelik kosztuje 10 zł / dobę, czyli 300 zł / miesiąc.
Pieniążki przeleję ci po 5 stycznia, bo zaraz jadę na mazury. Niestey nie będę tam mieć netu, a przelewy mogę robić tylko internetowe.