Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak tylko będę miała już plan szkoły na nowy semestr to się odezwę.

Studiuję zaocznie w Opolu i stamtąd też mogłabym zabrać Aspera do Jędrzejowa. Trasa Tarnów - Kraków to ok. 86 km, a Tarnów - Jędrzejów to 104 km, więc może mogliby odebrać Aspera ode mnie ?

Także służę pomocą - transport byłby w jakąś niedzielę, wyjazd z Opola ok. 16-17, do Jędrzejowa jakieś niecałe 3 h jazdy, także ok. 30 musieliby Państwo być u mnie, ale wszystko do dogrania - tylko nie mam jeszcze planu szkoły.

Posted

Elza, czekamy w takim razie na znać :)

Państwu zaleźy na czasie oczywiście, chcieliby już mieć psa u siebie.
Ja jutro umówię kastrację.
Czy ktoś może się do tej kastracji dorzucić?

Posted

wiosna napisał(a):
Elza, czekamy w takim razie na znać :)

Państwu zaleźy na czasie oczywiście, chcieliby już mieć psa u siebie.
Ja jutro umówię kastrację.
Czy ktoś może się do tej kastracji dorzucić?

Ja bardzo chętnie pomogę, ale w międzyczasie szukajcie czegoś, bo jestem na ostatnim roku i już tak często nie jeżdżę na nauki :evil_lol: W tygodniu zadzwonię do szkoły zapytać czy coś wiedzą.

A Wy zapytajcie czy państwo do Jędrzejowa przyjadą ;)

Posted

ocelot napisał(a):
teraz tylko kastracja czyli pieniążki nam są znów potrzebne i transport i nowy domek;)

Aniu zrób ten bazarek. Bo on potrwa tydzień, a my mamy kaskę tylko do 8 lutego! I na kastrację nic nie mamy. :(

Posted

Wiosna, wpłaciłam ci 80 zł na Aspera.
To powinno wystarczyć do 8 lutego. Mam nadzieję, że do tego czasu Asper znajdzie domek. Jeśli nie, Ocelot ma zrobić bazarek.

Aha, co ze szczepieniami Aspera?

Posted

domek w Tarnowie tylko telefonicznie sprawdzany, ale budzący całkowite zaufanie i obiecujący naprawdę dobre warunki. Chciałabym wysłać kogoś tam na wizytę poadopcyjną, za jakiś czas.
Do Basigk napisze w kwestii transportu, bo jeśli to my będziemy Aspera zawozić, możemy zabrać jej też szczyla z Chorzowa.

Posted

Asper ciachnięty ;)

Leży sobie, jest teraz w domu, ma się dobrze :)

Zapłaciłam 130zł, a dotarło 80zł - dziękuję.
Teraz szukamy transportu!

Czy my mamy starać się jakoś wykombinować czas na zawiezienie Aspera ? To dość daleko jest, a paliwo podrożało i musily jeździć po 50gr/km :roll:
Basiagk szuka transportu dla szczeniaka z Chorzowa do Tarnowa, być może możnaby to połączyć - my nie mamy nic przeciwko.
Może ktoś szuka transportu w drogę powrotną?

Posted

[quote name='wiosna']
Teraz szukamy transportu!

[/quote]

Dzwoniłam wczoraj do szkoły - o planie ani widu, ani słychu ... Mam dzwonić końcem tygodnia. Jak coś będę wiedzieć to się odezwę ;)

Posted

Rozliczenie narazie tak, że Asper ma hotelik opłatony do 08.02. Jeśli pojedzie wcześniej, to przeniesiemy nadwyżkę na kastrację, ale narazie transportu nie ma :roll:
Za kastrację zapłaciłam 130zł.

Czy my mamy szykować się na ten transport ?

Posted

[quote name='wiosna']
Czy my mamy szykować się na ten transport ?[/quote]

Ja mam jeszcze 75 zł.
Ocelot od kilku tygodni robi bazarek. Mam nadzieję, że w końcu zrobi.
Nie wiem ile wyniesie transport, bo nie wiem ile to km.
Przelicz to proszę, ale i tak uważam, że fajnie byłoby, abyś tam pojechała. Zobaczyłabyś na żywo domek. A i Asper nie musiałby czekać wiekami na transport. No i od razu zaoszczędzilibyśmy na dalszych kosztach transportu.

Posted

[quote name='GrubbaRybba']Ja mam jeszcze 75 zł.
Ocelot od kilku tygodni robi bazarek. Mam nadzieję, że w końcu zrobi.
Nie wiem ile wyniesie transport, bo nie wiem ile to km.
Przelicz to proszę, ale i tak uważam, że fajnie byłoby, abyś tam pojechała. Zobaczyłabyś na żywo domek. A i Asper nie musiałby czekać wiekami na transport. No i od razu zaoszczędzilibyśmy na dalszych kosztach transportu.[/quote]
Robię, ale się wyrobić nie mogę;)
Do kastracji po prostu dorzucę i już.
A bazarek w weekend;)

Posted

Haloooo, mam wieści odnośnie szkoły.

Mam zjazd 13-14 lutego, także jeżeli Panciostwo może go odebrać z Jędrzejowa to chętnie malucha zabiorę. Dajcie znać. Wyjazd z Opola w niedzielę około godz. 16-17.

Posted

to czekamy na decyzje co i jak!
Domek wspomniał, że jest szansa (niepewna, ale jest), że może uda się Pani podjechać ze znajomym do Gliwic. Jeśli miałoby to wypalić, to 12 lutego.

Posted

Odbiór Aspera umówiony na czwartek - z Gliwic. Znajomy Pani jedzie na śląsk i Panią przywiezie, wrócą pociągiem.
Dzisiaj jedziemy Aspera zaszczepić jeszcze, aby PKP nie miało zażaleń.

Młody czuje się świetnie, mieszka w domu, więc szczęśliwy, z Gryzkiem szaleją nam tu ciągle, łobuzy ;)

Posted

niezapłacona jest kastracja (130zł) i pobyt od 9 do jutra. (ostatni dzień też liczę jako "dobę", bo dajemy psom 3 porcje karmy "wyprawkowej".) - 40zł.

Nasz transport jutrzejszy niestety musi być płatny, bo rodzinnie byliśmy w Gliwicach niedawno i jedziemy tylko z Asperem. Jest to 110km w jedną stronę, a więc 110zł.

łącznie za wszystko jest 280zł.

Jedziemy jutro - około 13 mamy się spotkać, Pani wraca z Asperkiem PKP do Krakowa.

Trzymajcie kciuki za jutro!