rotek_ Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 śliczniutki jest przy dobrych ogłoszeniach powinien szybko znaleźc dom Quote
wiosna Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Aspek nie jest w złej formie. Jest chudy, ale nie zachudzony, pogodny, zdrowy. Sierść jest dość zapuszczona, ale też nie jest tragicznie. Może dzisiaj zdążę coś z nią zrobić. Asper jest przemiły :loveu:, czyściutki, grzeczny. Na smyczy nie ciągnie (co jest dla mnie szokiem, bo większość psów jakie do nas trafiają ze smyczą miały niewiele do czynienia, a moje własne haszczaki.. nie będę pisać :cool1:). Zdarza mu się poszczekać, ale nie jest to jakieś zawzięte szczekanie, nie jest uciążliwe. Odrobaczyć, zaszczepić, wykastrować i do domu! Quote
ocelot Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Oj, żeby to poszło szybciutko:) Bardzo się cieszę, że z młodym nie jest źle:) Quote
rotek_ Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Asper to taki przerośnięty York:evil_lol: Quote
ocelot Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 rotek_ napisał(a):Asper to taki przerośnięty York:evil_lol: Rybbie się podobnie skojarzyło;) Quote
wiosna Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 spóźnione, ale zobacz - na spacerku dzisiaj rano: (jakość koszmarna, ale na spacer zabrałam telefon, nie aparat..) a wracając ze spacerku wypuściłam nasze Kopytki - zobaczcie, jakie wariaty :loveu: Quote
ocelot Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Jak znajdziesz chwilkę to napisz jaki jest;) Quote
wiosna Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Asper jest psem bardzo grzecznym, miłym. Jednym słowem określenie go brzmiałoby: "grzeczny". Na spacerach nie bardzo ciągnie na smyczy, poza tym przychodzi na wołanie i - co widać na zdjęciach - puściłam go nawet luzem, aby pobiegał, najpierw z linką, a ponieważ przychodził zawsze i bezzwłocznie - odpięłam w końcu linkę. Gdy jest w kojcu nie szczeka, nie wyje, nie awanturuje się, chyba, że kogoś z nas widzi - wtedy szczeka "patrzcie na mnie! tu jestem!". W stosunku do innych psów jest przyjazny, chce się z nimi po prostu bawić. Z dziećmi nei było okazji, bo my "niedzieciaci", a młodziutkich gości jak narazie nie było. Chociaż ja jestem przekonana, że on do dzieci podchodzi tak samo, jak do dorosłych i wszystkiego co spotyka - przyjaźnie, spokojnie. Wady - jeśli tak to mogę określić w tym przypadku, to chyba tylko jego skakanie. Dla niektórych osób jest to objaw psiej miłości, ale innym przeszkadzają brudne łapy (zwłaszcza kudłate ;) ) - dlatego zwracam na to uwagę. Cuż - chyba tyle ;) Quote
GrubbaRybba Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 uff, właśnie udało mi się uruchomić mój idiotyczny internet. 4 dni próbowałam, ale w końcu zadziałał. Asper jest ciudowny. Dla mnie też wygląda jak wyrośnięty york, ale raczej jest w nim coś w welsh terriera. Wiosna, jutro przeleję ci pieniążki, bo w pracy mam lepszy internet. Tymczasem wymiziaj ode mnie tego futrzaka. :loveu: Quote
wiosna Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Mizianie załatwione. Asper ma być przed adopcją wykastrowany i zaszczepiony, czy już szukamy DS? a z tym welsh terierem.. czy ja mam go na takiego ufryzjerować..? Nie mogłyście wymyśleć jakiejś 'łatwiejszej' rasy? :lol: Przyznać muszę, że nie zdążyłam zabrać się jeszcze za jego futro, zresztą, jest zimno, więc nie chcę też go golić, jedynie przystrzygę kołtuny i filce. Asper powinien nabyć obrożę, bo narazie chodzi w naszej, po Małym, a kółeczko sięga mu 'do kolan'. Polecam taką na klamerkę 'klik', kosztuje to 7zł. Może być? Quote
GrubbaRybba Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Jasne, że może być. A z tym fryzowaniem to może zaczekaj chwilę, aż się trochę ociepli, bo teraz biedak zamarznie. Wiosna, wyślij mi na pw twój numer konta i dane. Quote
wiosna Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 dane wysłane. Nie zamierzam Aspera golić, chciałam powycinać mu tylko kołtuny i w miarę możliwości go wyczesać, ale ciągle brakuje mi czasu.. :oops: Quote
GrubbaRybba Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Przelałam 227 zł. 220 zł na hotel i 7 zł na obrożę. Dodatkowo wstawiłam Asperka na wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f97/przygarniemy-foksia-chlopaka-127810/ Quote
GrubbaRybba Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Hej.... co tu tak pusto? Czy ktoś robił maluchowi ogłoszenia? Ja nie mam czasu na robienie ogłoszeń, a domku musimy szukać jak najszybciej, bo pieniążków na hotel mamy tylko na 2 m-ce. Ocelot, czy robiłaś jakieś bazarki? Musimy bowiem zbierać na szczepienia i kastrację. Quote
wiosna Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Doszły pieniążki - dziękuję. Ponieważ cennik jest teraz 'dobowy', nie miesięczny, do końca grudnia wyszło 50zł, za styczeń będzie 310. Trzebaby Aspera odrobaczyć - to koszt 20zł. Postaram się w najbliższych dniach zrobić mu Allegro. Quote
GrubbaRybba Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 wiosna napisał(a):Doszły pieniążki - dziękuję. Ponieważ cennik jest teraz 'dobowy', nie miesięczny, do końca grudnia wyszło 50zł, za styczeń będzie 310. Trzebaby Aspera odrobaczyć - to koszt 20zł. Postaram się w najbliższych dniach zrobić mu Allegro. Kiedy chcesz, abym uregulowała tą kasę za grudzień + 10 zł za styczeń + 20 za odrobaczenie? PS - U mnie odrobaczenie kosztuje 5-10 zł. Idzie się do weta, bierze 3 tabletki amiprazol i podaje się psu przez 3 kolejne dni. Jedna tabletka na 10 kg psa, czyli dla Aspera powinna wystarczyć. Takie 3 tabletki kosztują od 5 - 10 zł, w zależności od weta. Quote
GrubbaRybba Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Zrobiłam kilka ogłoszeń: alegratka, 4łapy, kupsprzedaj. PROSIMY O POMOC W OGŁOSZENIACH!!! Quote
GrubbaRybba Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Wpisuję tu rozliczenie... miałyśmy z Ocelot odłożone 662 zł. Na hotel, transport i obrożę wpłaciłam już 427 zł. (200 transport, 220 hotel i 7 obroża) Teraz mam dopłacić 80 zł. (50 hotel za grudzień, 10 za styczeń i 20 za odrobaczenia) Zostaje nam 155 zł. Odliczając z tego szczepienie: ok 25 zł wścieklizna + ok 50 zł wirusówki, zostanie nam 80 zł, a to wystarczy na hotel do 8 lutego!!!:crazyeye: Co dalej, nie wiem... może schronisko...:shake::shake::shake: Dlatego PROSZĘ O POMOC W OGŁOSZENIACH I O DAROWIZNY, JEŚLI KTOŚ OCZYWIŚCIE MOŻE... Wiosna... wstrzymajmy się narazie z kastracją. Ze szczepieniem na wirusówki też. Po odrobaczeniu możemy zaszczepić na wściekliznę, ale wszelkie zbędne lub mniej pilne zabiegi wstrzymujemy... OK? Quote
GrubbaRybba Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 wiosna napisał(a):jasne, ja będę czekać na decyzje od Was. Czy na wściekliznę mamy szczepić ? Cieszę się, że zrobiłaś bannerek - wstawię też do siebie. Tak, myślę, że wścieklizna to konieczność. Z resztą narazie sie wstrzymujemy. Wiosna wcześniej wspomniałaś, że mogłabyś zrobić allegro. :razz: Jeśli to aktualne, to byłabym wdzięczna. :loveu: Quote
wiosna Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 jasne, ja będę czekać na decyzje od Was. Czy na wściekliznę mamy szczepić ? Cieszę się, że zrobiłaś bannerek - wstawię też do siebie. Quote
GrubbaRybba Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Wskakuj na pierwszą. Coraz mniej czasu. Mamy niecały miesiąc na znalezienie domu. Inaczej nie wiem, co będzie. A tu nikt nie zagląda. :( Quote
GrubbaRybba Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Zrobiłam Asperkowi allegro: Welsh Terier - porzucony na osiedlu - szuka domu. (527367545) - Aukcje internetowe Allegro Quote
ocelot Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Zaglądam do Aspera cały czas, w przyszłym tygodniu postaram się wystawić jakiś bazarek. Ostatnio mało czasu miałam. Początek stycznia jest przerąbany. Quote
Recommended Posts