Isadora7 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 [quote name='Vectra']dlatego potrzebny jorek :diabloti: jak by jadał normalne psy , to by fundacja ast , co i raz coś podrzuciła , a że kocisko ma inne upodobania , o jorki ciężko - to głoduje :evil_lol:[/quote] A może jamniczka?:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Tylko nie wiem kto kogo wtedy, przynajmniej sadząc po moim. Quote
Pit-R6 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 [quote name='Vectra']Będą szczeniaczki :multi: :multi: :loveu: :diabloti:[/quote] :mdrmed: :mdrmed: :mdrmed: Quote
sleepingbyday Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 czacza musisz poznać czucza :cool3: Quote
Alicja Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Czaczunia .....pokaż się jaka śliczna jesteś [/B][/COLOR][/FONT] Quote
doddy Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 A bardzo dobrze. Dziękujemy. Z najnowszych wieści - umie się bawić piłeczką. Dzisiaj dostała antybiotyk na gronkowca. Quote
doddy Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 Krwawej rzezi niewiniątek nie ma, miłości też nie ma. Czasami chodzi pomiędzy psami, ale np. jak jest blisko mnie to warczy, jak pies podchodzi do niej blisko to czasami też warczy. A czasami pije z jednej miski z sukami i zachowuje się jakby się znały kupę lat. [IMG]http://1.1.1.2/bmi/emoty.blox.pl/resource/padam_na_cycki.gif[/IMG] Quote
majqa Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 ...czyli trzyma chłopaków na dystans ;), a jak tylko może broni dostępu do Ciebie. Eh, bidulka. Cieszę się, że tak się jej trafiło. Quote
doddy Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 [FONT=Verdana][SIZE=2]Ehh… [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]O Czaczy można by pisać i pisać… Jest CUDOWNA! [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Bardzo szybko się regeneruje, sierść zaczyna odrastać, na karku świeci się już ładna czekolada. [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Sunia ma apetyt. Teraz dostaje Eukanubę dla psów pracujących z puszkami Animondy i chętnie je je. To najważniejsze… bo pierwsze dni smęciła… [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Jak się okazało smęciła nie z powodu złej karmy, tylko z powodu braku człowieka. Bo ona nie chce jeść sama. Trzeba z nią usiąść i jak widzi koło siebie człowieka to zjada wszystko do ostatniego ziarenka. [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Wydaje mi się, że boczki też już nieco się zaokrągliły. Niebawem zrobię jej jakieś zdjęcia to sami ocenicie. [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Sunia puszczona na dom, chodzi za mną krok w krok. Świetnie reaguje na gwizdanie, i jak tylko usłyszy gwizd to słychać jak się obija o meble na zakrętach by szybko przybiec. Najchętniej spędzałaby cały czas w kuchni asystując przy jedzeniu, przy „gotowaniu” (Ci co mnie znają, wiedzą jak ja gotuje – zalewam wrzątkiem zupkę z proszku).[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Niestety z obawy o zgrzyty z sukami, Czacza mieszka w klatce kennelowej. Wychodzi już na coraz dłużej, ale przyzwyczajam ją do psów spokojnie, aby sama się przełamała, że psie życie toczy się w pełnej harmonii i zgodzie. [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Zamknięta w klatce jest grzeczna i śpi. W sumie jej się nie dziwię… w końcu połowę dnia spędza w aucie, gdzie się nie położy, troszkę pochodzi po dworze, poobija się o meble, poskacze na blat kuchenny, naje się to pozostaje tylko spanie. [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Rano budzi trochę piskaniem, ale jak się jej powie by poszła dalej spać, to już śpi aż właściciel się nie zwlecze z łóżka. [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Spacery to ogólnie dla niej bieg z klatki do klatki. Choć i tak udaje nam się już chodzić wokół całego bloku a nie tylko w obrębie 10m. Bynajmniej jej chęć powrotów nie jest podyktowana strachem, ani niczym w ten deseń a po prostu faktem, że to zmarzluch. Kubraczek od Moni, odrastająca sierść robi swoje i spacery są coraz dłuższe.[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Postępem na pewno jest jazda autem, a dokładnie sam fakt wsiadania do niego. Już sama wskakuje i nie trzeba jej wnosić. [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Na razie to tyle z opowieści cudnej treści.[/SIZE][/FONT] Quote
agaga21 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 zanim się obejrzymy, sunia się stanie przepiękną pitbullką i jeszcze domki się będą o nią bić!;) [SIZE=1](dody, kubeczki doszły, są przepiękne, dziękuję)[/SIZE] Quote
phase Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [quote name='agaga21']zanim się obejrzymy, sunia się stanie przepiękną pitbullką i jeszcze domki się będą o nią bić!;)[/quote] `. No właśnie też o tym pomyślałam :cool3: Quote
doddy Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 Bić to oni się mogą o Czaczę, ale przede wszystkim muszą mieć te tzw. "złote klamki"... bo ode mnie dostać psa to jest święto... a już jak pies jest u mnie na DT to już normalnie jak wygrana w totka. Bo moje pieski, jak to powiedziała nowa pani wyadoptowanej przeze mnie ostatnio Kluski - odmieniają ludziom życie. :loveu: A żeby rzeczywiście robiły taką rewolucje ludziom, muszą to być odpowiedni ludzie. Łatwo nie będzie! Quote
phase Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 `. Czacza będzie miała przed adopcyjną wizytę jak znajdzie domek? ( Może głupie pytanie, ale pytam :oops: ). A foteczkę chociaż jedną można ? :lol: Quote
doddy Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 Każdy właściciel, który adoptuje od nas psa ma wizytę przedadopcyjną. Nawet jak jest od długiego czasu na dogomanii, nawet jak bardzo pomaga itd. (Agnieszka32, miała okazję się przekonać, choć co do niej to byłam pewna, że Fiodek trafi do domu ze złotymi klamkami, ale żeby tradycji stało się dość, wizytacja była). Zdjęcia zrobię ale w wolnej chwili i jak Czacza się trochę zmieni, byście mieli niespodziankę. :evil_lol: Quote
phase Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 `. Aha. No dobra miejmy nadzieję, że niespodzianka będzie i wielka :evil_lol: ;) Całusy Czacza ! Quote
Alicja Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [FONT=Arial][COLOR=Navy][B]jak ktoś będzie szukał ASTa to jeszcze czeka Napalmek ... [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/okolice-pily-google-page-rankingegusek-ast-napalm-122596/index5.html#post11579928[/url][/B][/COLOR][/FONT] Quote
modliszka84 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 ....i u nas cztery piekne asty...:roll: Quote
doddy Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 I 200 pare innych :p Ale Czacza jest the best! Nie chce chodzić z obcymi na spacer, tylko na rączki do mnie się pcha :loveu: Kochana sunia, wie u kogo najlepiej. :diabloti: Quote
mysza 1 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Jak dobrze, że już jest w dobrych rękach:p, czuję, że te zdjęcia nas zaskoczą:p Quote
Recommended Posts