Jump to content
Dogomania

[Białystok] bouvierka - Luka vel Bogdan znów ma swój własny dom :)

Recommended Posts

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest monia3a
Posted

Może jakby była wysterylizowana to byłby większy odzew
tylko nie ma gdzie jej przetrzymać po ewentualnej sterylce.

Posted

Historia z wczoraj. Wracam po 16.00 z dzieciakami do domu. Dzieciaki pospały sie w samochodzie. Zajeżdżam pod domu i..... nie ma Luki:crazyeye:.
Robotnicy poszli, psa nie ma w garażu, nie wita....szok. Starsza córkę obudziłam, młodsza wtachałam śpiącą, kazałam starszej pilnować małej spiacej i wybiegam szukam Luki. Latam, wołam, ciemno, cisza nic. Nie musze pisać co czułam.....
Wracam do domu , za telefon i dzwonię do koleżanki -sasiadki a tam w słuchawce szczek, jazgot itp. itd i jej głos: "jest u mnie". Kamień z serca, przyprowadziła mi ją pół godziny później. Robotnicy poszli, nie zamknęli małej w garażu i moja koleżanka dobra dusza wzieła ja do siebie -a co ma latać po zimnym. Umówiłysmy sie , ze w czasie mojej pracy Luka w ramach mozliwości bedzie przebywać u mojej kolezanki -sasiadki.
Krąg ludzi szukajacych domu jest coraz wiekszy.:multi:

Guest monia3a
Posted

Arta a może jakaś znajoma mogłaby ją potrzymać pare dni w domu na czas po sterylizacji ?? Zapłacilibyśmy za sterylkę tylko musiałabyś ją zawieść i przywieść.

Posted

z przetrzymaniem choc pare dni u znajomych - ciężki temat -ale zaraz zaczynam akcje poszukiwawczą :diabloti:. Sama naprawdę nie mam warunków -w domu przy kazdym wejściu Luki -spięcia z Artą. Luka jest cholernie enegiczna -dobrze, aby znalazł sie ktos non stop będący mógł z nia przebywać i oczywiście zapewnic ciepełko.
Arta po streylizacji (mimo, ze była pilnowana) rozpruła sie sama w nocy -ściagnęła fartuszek i nastepnego dnia była szyta od poczatku.

Posted

Luka nadal szuka domu.
Wczoraj odwazyła sie pójść z nami na dalszy spacer.
Do tej pory po odejsciu ok 100m od domu - zawracała i czekała na nas przed domem.
Sprawdzałam tatuaż. W pachwinach brak, w uszach brak.
Muszę sie rozeznać jak najsprawniej sprawdzic czipa w Białymstoku.

Zyczenia Noworoczna dla Dogomaniaczek:lol::lol::lol:

Guest monia3a
Posted

Czipa odczytają Ci w każdej lecznicy, no może prawie każdej ;)
Z tego co wiem napewno w Zwierzaku na Piastowskiej, na Wesołej lub na Zwycięstwa Canwet czy Sano.

Guest monia3a
Posted

Luka vel Bogdan od paru godzin jest już w swoim nowym domku :Cool!::ylsuper::Cool!: dziękuję wszystkim którzy pomagali szukać domku i odwiedzili jej wątek !!!

Zamieszkała w domku z ogrodem w Białymstoku, trzymajmy kciuki aby nie wróciła bo niezły z niej diabełek ;) nie lubi zostawać sama w domku i potrafi troszkę poniszczyć ;) umowa będzie spisana na dniach i przy okazji będą nowe foteczki :)

Posted

[quote name='monia3a']Luka vel Bogdan od paru godzin jest już w swoim nowym domku :Cool!::ylsuper::Cool!: dziękuję wszystkim którzy pomagali szukać domku i odwiedzili jej wątek !!!

Zamieszkała w domku z ogrodem w Białymstoku, trzymajmy kciuki aby nie wróciła bo niezły z niej diabełek ;) nie lubi zostawać sama w domku i potrafi troszkę poniszczyć ;) umowa będzie spisana na dniach i przy okazji będą nowe foteczki :)

Świetna wiadomość :multi::multi::loveu::loveu:

Guest monia3a
Posted

Wierzę, że na każdego psiaka czeka dom tylko jeden szybciej sie znajdzie a inny troszkę później ;)
Luka była cudna i powiem szczerze, że podejrzewałam, że dlugo nie będzie czekać :multi:

Posted

Świetne wieści sledziłam ten wątek bo suczynka super...mam nadzieję,że nie wróci z adopcji a nowi właściciele utemperują jest diabelski charakterek:evil_lol:

Guest monia3a
Posted

JustynaM. napisał(a):
oooooo czyli nie potrzebne już ogłoszenia ,już usuwam-super ze ma już nowy domek

Dziękuję za poświęcony czas :roll:

Posted

Witam, ja też mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży! Adoptowałam w sierpniu Maję, sznaucerkę z Koszalina. Jak tylko przestała się bać - okazała się być małym diabełkiem:diabloti:, wszystko próbuje załatwiać zębami:evil_lol:. Jest sznaucerką zdecydowanie zaczepną:lol:. Rezydentka, też sznaucerka, do tej pory ją "ustawia" ze zmiennym rezultatem:roll:, ale postępy są ogromne. Życzymy Luce i jej fanom Szczęśliwego Nowego Roku!:laola:

Posted

Super wiadomość :multi: :multi::multi: oby wszystko już było dobrze i Luka miała swoich ludzi na zawsze, na dobre i na złe. A jak ma zapędy niszczycielskie to polecam przyuczanie do kennelówki ;) dla dobra wszystkich.

Posted

Ja życzę suni, aby jej ludzie mieli cierpliwość i potrafili myśleć sercem ;) Wtedy mogą mieć naprawdę super psa :loveu: Bouviery mają fajne charaktery, choć temperament typowo owczarkowy ;)