Therion Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Wszyscy zapomnieli o Smoczycy, a za coś musi jeść. i to przydałaby się karma senior. Quote
malawaszka Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 ja tam nie zapomniałam, nawet w niedzielę miziałam Smoczka chwilkę :( ehhh Quote
Therion Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Podnosze, trudno znalezc dom Smokowi,ale chociaz sponsor jedzenia dla niej. Quote
malawaszka Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 Smoczuś się przypomina :loveu: mimo wieku lepiej napić się z basenu niż z miski :) Quote
malawaszka Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 i nikt nawet nie zajrzy :( a Smoczek miał za sobą ciężkie chwile - z upału dostała zapalenia skóry i teraz jest ogolona :) skóra już ładna... a Smok... coraz starszy :( Quote
agamika Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 miałam okazje poznać dziewczynę ... niby taka wielka, a prawie niezauważalna :-( ... Quote
agamika Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 http://allegro.pl/item1197696020_beauceron_zaklety_smok_sunia_adoptuj_psi_ideal.html taki mi wyszło , tekst wymysliłam, wiec jakby jakieś poprawki miały być to piszcie Quote
malawaszka Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 Aga :Rose: mam nadzieję, że przyniesiesz Smoczusiowi szczęście :kciuki: Quote
Alicja Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Posunął się Smoczus wiekiem ....to tylko ...albo to aż rok .... :( Quote
Aleksandra Bytom Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 malawaszko a czy oprócz wieku jest coś z nią nie tak? przecież to taka ładna psica... Quote
malawaszka Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 Aleksandra Bytom napisał(a):malawaszko a czy oprócz wieku jest coś z nią nie tak? przecież to taka ładna psica... nie ma nic oprócz wieku i typowych dla wieku dolegliwości - czyli bóle łap, musi co jakis czas dostawać niesterydowe przeciwzapalne leki, ale poza tym jest super suką - kochana i kocha ludzi Quote
Aleksandra Bytom Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 ech fajny psiak,w miare zdrowy,łagodny,piękny i nikt nie chce bo pewnie za stary. Ja specjalnie szukałam starszego psa co okres głupot ma już za sobą,widać jestem wyjątkiem chyba,szkoda ;( Quote
agamika Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 mnie wtym momencie nie stac, ale moze ktos mogłby na jakims bazaku wykupić jej jakis pakiet ogłoszeniowy ? Młode psy sie same "sprzedają " a takie Smoczki trzeba bardzo intensywnie oglaszac i liczyć na cud :( tu wbrew pozotrom tez warto czasem cos napisac - ja niewiemjakim cudem ale dwa "moje " psy były na dogo wypatrzone - w tym 10 lenia szara duza sunia . MAm jeszce jeden plan ale to trzeba trochę odczekać, żeby mogł być skutecznie wprowadzany w życie Quote
LadyS Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Zrobię jej zestaw ogłoszeń - ale napiszcie, czy suczka jest gdzieś ogłaszana obecnie? Quote
malawaszka Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 allegro zbiorowe, e-zwierzak, gumtree, alegratka, reszta pewnie powygasała Quote
LadyS Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Czyli allegro indywidualne można spokojnie robić, tak? Postaram się przynajmniej z 40 ogłoszeń zrobić... Quote
malawaszka Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 można jak najbardziej - dzięki! Quote
LadyS Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Jest tekst, mam nadzieję, ze się spodoba: [CENTER]Jak człowiek odwdzięcza się psu za lata wierności? Porzuceniem? Zabraniem nadziei? Odebraniem miłości? Tak Smoczycy odwdzięczył się jej "właściciel", gdy w mroźną, zimową noc wyrzucił ją z domu. Nie wiadomo, co stałoby się z nią, gdyby nie dobrzy ludzie. Mogłaby zginąć pod kołami, zamarznąć, umrzeć gdzieś po cichu- tak cicho, że nie usłyszałoby tego nawet ludzkie, nieporuszone sumienie. Tymczasem do Smoczycy uśmiechnął się los - trafiła pod opiekę przyjaciół zwierząt. Niestety, mają oni dużo podobnych psów w potrzebie, dlatego Smoczyca nie może zostać u nich na zawsze. Smoczyca jest w typie baucerona, jest bardzo dużym psem. Sunia jest poważną seniorką, ma około 8 lat. Jest bardzo przyjazna i kocha człowieka najbardziej na świecie. Jest łagodna dla innych psów oraz kotów, w domu tymczasowym opiekuje się wszystkimi szczeniakami. Jest zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana. Smoczyca jest całkiem zdrowa - ma jedynie problemy typowe dla swojego wieku, które jednak można łatwo rozwiązać witaminami czy lekami. Obecnie sunia szuka swojego domu na zawsze. Domu, gdzie będzie kochana i dostanie miłość, na którą zasłużyła. Domu, który będzie jej towarzyszył do końca życia. Człowieka, który ją pokocha i da jej ciepły kąt. Może to właśnie Ty jesteś tym człowiekiem? Jeśli chcesz pomóc w utrzymaniu Smoczycy i innych mieszkańców domu tymczasowego bądź zakochałeś się w tej suni i chcesz dać jej dom, skontaktuj się: [email][email protected][/email] 504 588 874 lub [email][email protected][/email] [/CENTER] Quote
LadyS Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Nie mogę edytować posta... Więc jeden po drugim - allegro: [url]http://allegro.pl/suka-beauceron-dostojna-chodzaca-lagodnosc-i1214230666.html[/url] Quote
Recommended Posts