Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak jak juz wczesniej pisalam, jesli beda faktury na AFN to kasa na leczenie Gwiazdki bedzie, bo mamy duzo wpłat na Kleosie-sunie obdarta ze skory, ktora juz nie potrzebuje az tyle ;)
dajcie znać czy chcecie, bo nikt nic nie odpisal ...

Posted

Hehe, chcemy, rehabilitacja będzie na pewno kosztowna... :evil_lol:
Cioteczki, wspomóżcie sunę, dzisiaj przeszła sama prawie 3 metry! :crazyeye:
I dała powód do edycji postu: samodzielna koopa na dywan!!!

Posted

Lulka napisał(a):
tak jak juz wczesniej pisalam, jesli beda faktury na AFN to kasa na leczenie Gwiazdki bedzie, bo mamy duzo wpłat na Kleosie-sunie obdarta ze skory, ktora juz nie potrzebuje az tyle ;)
dajcie znać czy chcecie, bo nikt nic nie odpisal ...

Lulka, oczywiście dobro psa jest najważniejsze i nie ma znaczenie na kogo będą faktury. Jeśli ma to suni pomóc to moga byc na SB, UB, FBI a nawet na CCCP :evil_lol:.

Posted

Lulka...to podeślij Zebrze dane do faktur na PW ;) i bardzo dziękujemy za pomoc dla Gwiazdeczki :loveu:

Zebra...3 metry :crazyeye: toć to najwspanialsza wiadomość :multi:

Posted

Ziutka napisał(a):

Zebra...3 metry :crazyeye: toć to najwspanialsza wiadomość :multi:

Rewalacja!!!

Na dogo została zaoferowana za free Acana w ilości ok. 10kg. Na watku poprosiłam o przeznaczenie jej dla Gwiazdeczki.

Posted

[quote name='luka1']Lulka, oczywiście dobro psa jest najważniejsze i nie ma znaczenie na kogo będą faktury. Jeśli ma to suni pomóc to moga byc na SB, UB, FBI a nawet na CCCP :evil_lol:.

nie bardzo rozumiem, ale spoko :roll::eviltong:

faktury na nastepujace dane:
Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie
ul. Jagiełły 5 m. 19
14 - 100 Ostróda

NIP 7412025929

jak juz bedzie faktura w łapce to piszcie do mnie na pw, bede mogla wtedy wyjac pieniadze i zaplacic za leczenie małej ;)

Posted

Lulka napisał(a):
nie bardzo rozumiem, ale spoko :roll::eviltong:

To cała Luka :evil_lol: Ona tak zawsze :eviltong:

elmira napisał(a):

Na dogo została zaoferowana za free Acana w ilości ok. 10kg. Na watku poprosiłam o przeznaczenie jej dla Gwiazdeczki.

Dziękujemy ELmirko :loveu:

Posted

OK.
To teraz bardzo proszę o instrukcje, co można samemu - nie szkodząc- zrobić w zakresie domowej rehabilitacji. Gwiazdka była ( oprócz Powstańców) w 2 lecznicach. Pomijając doraźną niesterydową pomoc, dopóki sunia nie znajdzie się w rękach ortopedy...mam na myśli weterynarza, wiecie, to taki gość, co się zajmuje leczeniem zwierzaków... :p CO mogę robić? Masaż brzuszka robię. Rozciągam łapy. Co można zrobić z zanikiem mięśni? I proszę, nie krzyczcie, że mogę sobie poszukać. Owszem, mogę, ale nie mam czasu i potrzebuję rad osób znających się na psiej anatomii, fizjologii itd.:oops:

Posted

zebrazebra napisał(a):
OK.
To teraz bardzo proszę o instrukcje, co można samemu - nie szkodząc- zrobić w zakresie domowej rehabilitacji. Gwiazdka była ( oprócz Powstańców) w 2 lecznicach. Pomijając doraźną niesterydową pomoc, dopóki sunia nie znajdzie się w rękach ortopedy...mam na myśli weterynarza, wiecie, to taki gość, co się zajmuje leczeniem zwierzaków... :p CO mogę robić? Masaż brzuszka robię. Rozciągam łapy. Co można zrobić z zanikiem mięśni? I proszę, nie krzyczcie, że mogę sobie poszukać. Owszem, mogę, ale nie mam czasu i potrzebuję rad osób znających się na psiej anatomii, fizjologii itd.:oops:

Chyba najlepsze byloby plywanie:roll: ale.......ja nie jestem wet, ani na tym sie nie znam. Mysle, ze trzeba byc ostroznym i samemu nie kombinowac dopoki wet nie zaleci konkretow.

Posted

ARKA, moja mama pracuje w klinice fizjoterapii, może się podpyta lekarza :cool3:
Ale lekki masaż brzusia i łapek ( rozciąganie ud itd) można robić w marnym, domowym i laickim zakresie? :crazyeye:

Posted

zebrazebra napisał(a):
ARKA, moja mama pracuje w klinice fizjoterapii, może się podpyta lekarza :cool3:

No ja nie wiem. Lepiej chyba skonsultowac z wetem-ortopeda. Ja ostatnio np. pytalam weta czy moja sunia nie powinna miec unieruchomionej łapy skoro ma naderwane/zerwane wiezadlo-moj syn mial tez i mial unieruchomiona noge a wet mi powiedzial ze nie, ze u zwierzat to jest inaczej:roll:

Posted

ARKA napisał(a):
Chyba najlepsze byloby plywanie:roll: ale.......ja nie jestem wet, ani na tym sie nie znam. Mysle, ze trzeba byc ostroznym i samemu nie kombinowac dopoki wet nie zaleci konkretow.

Ja też nie jestem vetem ale wyprowadzałam moją sunię z zaniku mieśni. Miała 2 kontuzje. Jedna po drugiej. Najpierw złamanie tylnej łapki a potem zerwanie mięśnia. :shake: Dodatkowo jest alergikiem więc wiele środków leczniczych odpada. Kąpiele, które nam zalecił wet były niewykonalne. Sunia waży ponad 40 kg i ma prawie 70cm- wanna odpadła. Naturalne zbiorniki też ze względu na porę roku. Zresztą z alergicą to byłoby zbyt ryzykowne. Błędne koło. Pozostały jedynie masaże i stopniowe spacerki.
Sunia po kilku miesiącach wróciła do dawnej formy.
Podsumowując: pływanie, masowanie -też przy użyciu wcierek rozgrzewających ( np dr.Seidla), ewentualnie wspomaganie farmakologiczne - prepararty z HMB ale to już pod kontrolą wetów.

Posted

[quote name='Ziutka']Na szczęście nie przepili i już są pieniążki :multi:

Lukuś...dodaj do pierwszego postu :

IzaSonia - 15 zł
Agniecha82x - 20 zł

Dziękujemy :loveu:

no to tym razem im sie upieklo, bo juz :mad: uszykowalam :diabloti:

Posted

[quote name='agniecha82x']a moja kase to chyba poczta w sylwestra przepila! :mad:
Na szczęście nie przepili i już są pieniążki :multi:

Lukuś...dodaj do pierwszego postu :

IzaSonia - 15 zł
Agniecha82x - 20 zł

Dziękujemy :loveu:

Posted

Dziękujemy! Jutro Gwiazdka zostanie zaszczepiona.
W poniedziałek powinna być kolejna wpłata. BTW, przed chwilą Gwiazdka sama stała i jadła - dość długo, chwiejnie, ale z determinacją. Może nie będzie tak tragicznie :modla::modla::modla:

Posted

[quote name='zebrazebra']Dziękujemy! Jutro Gwiazdka zostanie zaszczepiona.
W poniedziałek powinna być kolejna wpłata. BTW, przed chwilą Gwiazdka sama stała i jadła - dość długo, chwiejnie, ale z determinacją. Może nie będzie tak tragicznie :modla::modla::modla:

Wiadomo, że różnie może byc, ale wiesci coraz bardziej radosne i dobrze rokujące. :)