Lulka Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 tak jak juz wczesniej pisalam, jesli beda faktury na AFN to kasa na leczenie Gwiazdki bedzie, bo mamy duzo wpłat na Kleosie-sunie obdarta ze skory, ktora juz nie potrzebuje az tyle ;) dajcie znać czy chcecie, bo nikt nic nie odpisal ... Quote
zebrazebra Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Hehe, chcemy, rehabilitacja będzie na pewno kosztowna... :evil_lol: Cioteczki, wspomóżcie sunę, dzisiaj przeszła sama prawie 3 metry! :crazyeye: I dała powód do edycji postu: samodzielna koopa na dywan!!! Quote
luka1 Posted January 1, 2009 Author Posted January 1, 2009 Lulka napisał(a):tak jak juz wczesniej pisalam, jesli beda faktury na AFN to kasa na leczenie Gwiazdki bedzie, bo mamy duzo wpłat na Kleosie-sunie obdarta ze skory, ktora juz nie potrzebuje az tyle ;) dajcie znać czy chcecie, bo nikt nic nie odpisal ... Lulka, oczywiście dobro psa jest najważniejsze i nie ma znaczenie na kogo będą faktury. Jeśli ma to suni pomóc to moga byc na SB, UB, FBI a nawet na CCCP :evil_lol:. Quote
Ziutka Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Lulka...to podeślij Zebrze dane do faktur na PW ;) i bardzo dziękujemy za pomoc dla Gwiazdeczki :loveu: Zebra...3 metry :crazyeye: toć to najwspanialsza wiadomość :multi: Quote
elmira Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Ziutka napisał(a): Zebra...3 metry :crazyeye: toć to najwspanialsza wiadomość :multi: Rewalacja!!! Na dogo została zaoferowana za free Acana w ilości ok. 10kg. Na watku poprosiłam o przeznaczenie jej dla Gwiazdeczki. Quote
zebrazebra Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 elmira, wielkie, wielkie dzięki :calus: Jest możliwość odbioru w Pruszkowie. Jesteście kochane!:oops: Quote
zebrazebra Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Lulka, najlepiej będzie, ja się dogadasz z Ziutką - ja mam na głowie szczurze bazarki, tymczasy itd, wszystkiego na raz nie ogarnę ;) Quote
Lulka Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 [quote name='luka1']Lulka, oczywiście dobro psa jest najważniejsze i nie ma znaczenie na kogo będą faktury. Jeśli ma to suni pomóc to moga byc na SB, UB, FBI a nawet na CCCP :evil_lol:. nie bardzo rozumiem, ale spoko :roll::eviltong: faktury na nastepujace dane: Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie ul. Jagiełły 5 m. 19 14 - 100 Ostróda NIP 7412025929 jak juz bedzie faktura w łapce to piszcie do mnie na pw, bede mogla wtedy wyjac pieniadze i zaplacic za leczenie małej ;) Quote
Ziutka Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Lulka napisał(a):nie bardzo rozumiem, ale spoko :roll::eviltong: To cała Luka :evil_lol: Ona tak zawsze :eviltong: elmira napisał(a): Na dogo została zaoferowana za free Acana w ilości ok. 10kg. Na watku poprosiłam o przeznaczenie jej dla Gwiazdeczki. Dziękujemy ELmirko :loveu: Quote
zebrazebra Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 OK. To teraz bardzo proszę o instrukcje, co można samemu - nie szkodząc- zrobić w zakresie domowej rehabilitacji. Gwiazdka była ( oprócz Powstańców) w 2 lecznicach. Pomijając doraźną niesterydową pomoc, dopóki sunia nie znajdzie się w rękach ortopedy...mam na myśli weterynarza, wiecie, to taki gość, co się zajmuje leczeniem zwierzaków... :p CO mogę robić? Masaż brzuszka robię. Rozciągam łapy. Co można zrobić z zanikiem mięśni? I proszę, nie krzyczcie, że mogę sobie poszukać. Owszem, mogę, ale nie mam czasu i potrzebuję rad osób znających się na psiej anatomii, fizjologii itd.:oops: Quote
ARKA Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 zebrazebra napisał(a):OK. To teraz bardzo proszę o instrukcje, co można samemu - nie szkodząc- zrobić w zakresie domowej rehabilitacji. Gwiazdka była ( oprócz Powstańców) w 2 lecznicach. Pomijając doraźną niesterydową pomoc, dopóki sunia nie znajdzie się w rękach ortopedy...mam na myśli weterynarza, wiecie, to taki gość, co się zajmuje leczeniem zwierzaków... :p CO mogę robić? Masaż brzuszka robię. Rozciągam łapy. Co można zrobić z zanikiem mięśni? I proszę, nie krzyczcie, że mogę sobie poszukać. Owszem, mogę, ale nie mam czasu i potrzebuję rad osób znających się na psiej anatomii, fizjologii itd.:oops: Chyba najlepsze byloby plywanie:roll: ale.......ja nie jestem wet, ani na tym sie nie znam. Mysle, ze trzeba byc ostroznym i samemu nie kombinowac dopoki wet nie zaleci konkretow. Quote
zebrazebra Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 ARKA, moja mama pracuje w klinice fizjoterapii, może się podpyta lekarza :cool3: Ale lekki masaż brzusia i łapek ( rozciąganie ud itd) można robić w marnym, domowym i laickim zakresie? :crazyeye: Quote
agniecha82x Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 slicznotka mala i jaka dzielna :loveu: a pieniazki ode mnie juz dotarly? :cool3: Quote
ARKA Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 zebrazebra napisał(a):ARKA, moja mama pracuje w klinice fizjoterapii, może się podpyta lekarza :cool3: No ja nie wiem. Lepiej chyba skonsultowac z wetem-ortopeda. Ja ostatnio np. pytalam weta czy moja sunia nie powinna miec unieruchomionej łapy skoro ma naderwane/zerwane wiezadlo-moj syn mial tez i mial unieruchomiona noge a wet mi powiedzial ze nie, ze u zwierzat to jest inaczej:roll: Quote
Karmi Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 ARKA napisał(a):Chyba najlepsze byloby plywanie:roll: ale.......ja nie jestem wet, ani na tym sie nie znam. Mysle, ze trzeba byc ostroznym i samemu nie kombinowac dopoki wet nie zaleci konkretow. Ja też nie jestem vetem ale wyprowadzałam moją sunię z zaniku mieśni. Miała 2 kontuzje. Jedna po drugiej. Najpierw złamanie tylnej łapki a potem zerwanie mięśnia. :shake: Dodatkowo jest alergikiem więc wiele środków leczniczych odpada. Kąpiele, które nam zalecił wet były niewykonalne. Sunia waży ponad 40 kg i ma prawie 70cm- wanna odpadła. Naturalne zbiorniki też ze względu na porę roku. Zresztą z alergicą to byłoby zbyt ryzykowne. Błędne koło. Pozostały jedynie masaże i stopniowe spacerki. Sunia po kilku miesiącach wróciła do dawnej formy. Podsumowując: pływanie, masowanie -też przy użyciu wcierek rozgrzewających ( np dr.Seidla), ewentualnie wspomaganie farmakologiczne - prepararty z HMB ale to już pod kontrolą wetów. Quote
Ziutka Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 agniecha82x napisał(a): a pieniazki ode mnie juz dotarly? :cool3: Sprawdzałam...narazie nic nie doszło :roll: Quote
Ziutka Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Od IzaSonia wpłynęło dla Gwiazdeczki 15 zł - dziękujemy bardzo :loveu: Quote
agniecha82x Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 a moja kase to chyba poczta w sylwestra przepila! :mad: Quote
agniecha82x Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='Ziutka']Na szczęście nie przepili i już są pieniążki :multi: Lukuś...dodaj do pierwszego postu : IzaSonia - 15 zł Agniecha82x - 20 zł Dziękujemy :loveu: no to tym razem im sie upieklo, bo juz :mad: uszykowalam :diabloti: Quote
agniecha82x Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 agniecha82x napisał(a):no to tym razem im sie upieklo, bo juz :mad: uszykowalam :diabloti: i jeszcze sobie przeskoczylam :diabloti: Quote
Ziutka Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='agniecha82x']a moja kase to chyba poczta w sylwestra przepila! :mad: Na szczęście nie przepili i już są pieniążki :multi: Lukuś...dodaj do pierwszego postu : IzaSonia - 15 zł Agniecha82x - 20 zł Dziękujemy :loveu: Quote
zebrazebra Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Dziękujemy! Jutro Gwiazdka zostanie zaszczepiona. W poniedziałek powinna być kolejna wpłata. BTW, przed chwilą Gwiazdka sama stała i jadła - dość długo, chwiejnie, ale z determinacją. Może nie będzie tak tragicznie :modla::modla::modla: Quote
Ziutka Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Wpłynęła kolejna wpłata dla Gwiazdeczki od : Tomasz Paweł Marek - 35 zł......dziękujemy :loveu: Quote
elmira Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='zebrazebra']Dziękujemy! Jutro Gwiazdka zostanie zaszczepiona. W poniedziałek powinna być kolejna wpłata. BTW, przed chwilą Gwiazdka sama stała i jadła - dość długo, chwiejnie, ale z determinacją. Może nie będzie tak tragicznie :modla::modla::modla: Wiadomo, że różnie może byc, ale wiesci coraz bardziej radosne i dobrze rokujące. :) Quote
Recommended Posts